Cheder parbriz, probleme cu chederul
![]() ![]() ![]() |
Cheder parbriz, probleme cu chederul
user2 |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 21 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
clio
masina
2000
- is01abc
|
|||
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Se fixeaza asa, acel cheder este mai mult un ornament...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
user2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 21 July 09 ![]() |
ok, merci de info
|
--------------------
clio
masina
2000
- is01abc
|
|
DR.M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 14 August 10 ![]() |
Si la mine tot sare chederul acela cam de 7-8 luni. Il flutura vantul lateral la viteze mai mari, se aduna mizeria sub el iar eu periodic il fixez la loc. Este foarte enervant. Pana sa observ topicul acesta credeam ca este un caz singular.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2005/1.4MPI
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
7-8 luni? Eu il repozitionez saptamanal, ma batea un gand sa-l scot de tot...
La un moment dat l-am scos, l-am curatat de praf (se adunase din belsug intre cheder si parbriz), l-am spalat cu apa si l-am pus la loc. Dupa operatiunea asta a stat la locul lui vreo 3 luni, dar acum face "burta" saptamanal. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate ar trebui sa-l mai si strangeti...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Johnny91 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 563 Joined: 26 June 10 ![]() |
QUOTE(user2 @ 21 May 2010, 18:36) Am observat ca unl cheder din partea de jos a parbrizului unde vin stergatoarele a sarit de la locul lui; l-am fixat eu inapoi dar nu stiu daca se fixeaza asa pur si simplu sau trebuie lipit acolo? Si la mine ii desprins(face o burta de vreo 5 cm) intre stergatoare, exact acolo unde se intanlesc jos cand nu merg. |
--------------------
-
dizl
-
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
spalati masina mai des sa nu se mai stranga mizerie.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Mai des decat o data pe saptamana nu am timp sa o spal...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
Legat de asta: poate cineva sa spuna cum se pot scoate ornamentele de plastic negru de la baza parbrizului. Nu am vazut nici un surub. Banuiesc ca trebuie date jos pentru a intinde chederul, asa cum a spus Klaus.
Multumesc |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
2006-Ambition 1.6.MPI, 2020
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Intinderea chederului nu este conditionata de ornamentele laterale.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
se curata bine de praf chederul respectiv si se lipeste , cu prenandez sau silicon (nu cu picatura ) sa se mai poata da jos la nevoie
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
robbie_ro |
![]()
|
Eu am tras un pic de ele, cat sa intre chederul dedesubt.
QUOTE se curata bine de praf chederul respectiv si se lipeste , cu prenandez sau silicon (nu cu picatura ) sa se mai poata da jos la nevoie Ai incercat? Ma gandisem la varianta cu cateva picaturi de silicon sanitar transparent, dar mi-era frica sa nu-l stric mai tare decat este acum. This post has been edited by robbie_ro: 22 Sep 2010, 13:41 |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ar trebui un "silicon" care sa adere la cauciuc. Mai degraba prenadez sau alti adezivi de contact aderenti la cauciuc
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Chiar nu inteleg ce va freaca grija cu garnitura aia. Nici pe Duster nu mai este montata, ea are rol ornamental.
Nu o mai montati si cu asta basta. This post has been edited by IRONICK: 22 Sep 2010, 14:28 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
rusugxg |
![]()
|
Si cea de sus (care la mine pare luata la pila in capete) tot ornamentala este? Ca in cazu' asta le scot pe amandoua.
Multumim de raspunsuri |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
Aia de sus "luata la pila" este la fel la toata lumea. Daca imi amintesc bine, nici aia nu mai este montata la Duster, dar acolo este spatiul mai mic intre geam si tabla.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
robbie_ro |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
klaus |
![]()
|
suficient
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 22 Sep 2010, 15:05) Aia de sus "luata la pila" este la fel la toata lumea. Daca imi amintesc bine, nici aia nu mai este montata la Duster, dar acolo este spatiul mai mic intre geam si tabla. Nici la sandero nu am chederul de sus, dar parbrizul este aproape de plafon. m-am uitat cu un coleg la loganul lui, in ideea ca ar vrea sa isi dea jos respectivul cheder, si am constatat ca distanta plafon - parbriz este mai mare la el, si fara cheder arata aiurea. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
dannard |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 20 September 06 ![]() |
Ce bine ca am gasit discutia asta despre chederele de la parbriz. Chiar aveam o mare nelemurire: la Loganu' vechi era chederul de deasupara parbrizului, la cel nou....NU E CHEDERUL!.
(Paranteza: o sa si radeti daca va spun ca am observat "lipsa" acelui cheder a doua zi dupa ce am luat masina de la dealer si am crezut ca au uitat sa-l puna la fabrica!!!! era duminica si nu puteam sa intreb la service....si am plecat pe strazi sa ma uit la alte Loganuri sa vad care are si care n-are chederu'....belea mare...toate aveau!....numa a mea nu!...dar ...intr-un final am vazut una care nu-l avea si nici motorizarea pe portbagaj nu era....deci alea mai noi nu au acel cheder.) Hai sa revin la subiect: din experienta ce credeti? e mai bine sau mai rau fara acel cheder? se poate aduna acolo sus apa sau mizerie si sa duca la rugina? Sau ar fi un lucru bun a fac rost de un cheder si sa il pun eu acolo? P.S. OFFTOPIC :Bine ca am bara stabilizatoare. |
--------------------
dacia berlina 1982/
Logan
Preferance 2005/ Logan Laureate F2 1.6 16v 2010 :)
|
|
IRONICK |
![]()
|
Chiar sunt curios cum o sa il convingi sa intre acolo.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
o sa-l dea la pila...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu la ph2-ul meu din 2008 am chederul de deasupra parbrizului, cam de cand nu l-au mai pus oare?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
dannard |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 4 Nov 2010, 18:44) Nu stiu daca va fi vorba de dat la pila dar o varianta e aceea de a ma adresa reprezentantei Dacia de la care am luat masina. (raspunsuri clasice ionick: nici n-ajuta, nici nu 'ncurca)' Ca sa revin: disparitia acelui cheder o fi buna sau rea? |
--------------------
dacia berlina 1982/
Logan
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu inteleg de ce te agiti atita...
Chederul de la baza parbrizului de obicei "cade", iar cel de sus dupa care "plingi" tu mai bine ca nu mai e: Imagine296.jpg ( Size: 77.84k ) Number of downloads: 1298 Imagine297.jpg ( Size: 74.63k ) Number of downloads: 1352 |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
dannard |
![]()
|
Am vorbit cu cineva care lucreaza la un service Dacia si mi-a spus ca disparitia acelui cheder e cu dus si-ntors: la modelele care au avut chederul, nu prea intra apa sub cheder dar nici nu se usca prea bine sub el si au mai gasit urme de rugina pe acolo cand au venit masini la schimbari de parbrize.
La cele fara cheder cica se usuca mai usor si nu tine apa acolo deci e mai bine dar daca se aduna praf se face un fel de noroi care numa bun nu e. Asa ca mi-a recomandat spalarea la spalatorie, sa dea cu jetul pe acolo si apoi sa sufle cu aer. Mi-a spus ca faza seamana cu locsorul acela de la aripa fata, jos, linga balamaua de la portiera, in care se aduna mizerie si la unii mai cresc si plante. (s-a mai fazut pe forum). Mai vedem.... Oricum...am gasit alta bazdaganie...un fel de senzor pe motor...si am ramas cu el in mana...!!!...si as vrea sa stiu care-i treaba cu el.... O sa revin cu poze ca sa nu mai bat campiii.... |
--------------------
dacia berlina 1982/
Logan
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mai bine ti-ai gasi alte probleme reale la repere ce au disparut la ph2 fata de ph1.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
burtosu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 3 April 08 ![]() |
Si la mine iesea chederul ala de jos in fiecare zi,ma exasperase,asa ca am observat la un logan de la munca ca statea f. bine,asa ca am procedat la schimbarea intre ele.Cel mai tare m-a mirat ca al meu iesea f.f usor pe cand celalalt a iesit f. greu.Acum de cand il am nu mi-a mai iesit absolut deloc(vreo 8 luni),pe cand la cel de la munca iese zilnic,iar conluzia trasa de mine este ca sunt mai multi furnizori ai acestor componente si unii nu respecta cerintele fabricantului(forma,rigiditate,calitatea materialului etc)
|
--------------------
dacia logan
logan
2008/kiss fm,1.6
- BZ-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:07 |