Compresie in cilindri., Cat ?
![]() ![]() ![]() |
Compresie in cilindri., Cat ?
rerecroS |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 28 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|||
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
conteaza sa fie aproximativ egala pe toti cilindrii.Diferente de 0.5 sunt acceptabile. La dacie, in jur de 10, daca nu ma insel.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
13 bari pentru un motor nou-nout, la 10 inca-i bine.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
p=1.55E-2.35 [bar]
Unde E este raportul de comprimare. Sa zicem ca omul are motor de 1.4 cu r.c 9:1 p= 1.55x9-2.35 [bar] => p=11.6 bar Daca motorul tau nou a avut 13 bar , ori era aparatul defect, ori ai planat foarte mult chiulasa. |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu al meu, ci ala din laboratorul de dinamica de la parter. Ala de langa Latin EFE, din Poli.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.461 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Presiunea la finele comprimarii se calculeaza ca o transformare politropica, adica ecuatie exponentiala. Ecuatia aceea de unde a aparut?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rerecroS |
![]()
|
Ca idee, cu ce/cum se masoara compresia? Sa nu ma duc la service fara sa am habar despre cum se face.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.461 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se demonteaza bujia cilindrului la care masori si se baga in loc un manometru special. Se da la automat. Se noteaza valoarea obtinuta. Se repeta operatiunea pentru toti cilindri.
Cum s-a spus si mai sus, peste 10 bari e bine, si fara diferente mari intre cilindri. Rog mutarea topicului la Probleme tehnice CLT, ca imbunatatire nu e! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Ca urmare a simplificarii ecuatiilor exponetiale
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
![]() CONCLUZIE: ![]() |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
rerecroS |
![]()
|
madcos - ai manometru sau ai fost la service ? Daca ai, ma poti ajuta si pe mine ?
![]() Am vrut si eu sa masor azi, dar mecanicul mi-a recomandat sa astept pana face el curat in service, si apoi imi face mie ![]() Am stat 5 min, dar dupa ce am vazut ca e nesimtit am plecat. Pacat ca nu era patronul acolo. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Vroia si el o spaga mica. Poti sa dai un telefon patronului sau si mai bine sa mergi la alt service.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
am verificat in service(la munca).este un manometru care are atasat un furtun,iar in capat are un filet pe o teava care se insurubeaza la bujie.de asemenea isi mentine ultima si cea mai mare compresie.prin apasarea unui buton,se elimina pres,revenind la 0 ptr urmatorul cil.nu este complicat.te-as ajuta daca ai fi din CT.
|
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 28 Apr 2006, 18:33) Presiunea la finele comprimarii se calculeaza ca o transformare politropica, adica ecuatie exponentiala. Ecuatia aceea de unde a aparut? "Ecuatia" aia este o formula empirica de calcul a compresiilor in functie de raportul de comprimare. Se utilizeaza-n lipsa de informatii exacte pentru un motor anume. Eventualele erori sunt acceptabile. Si nu te mai mira atat, ai rabdare ca ai sa te mai intalnesti cu ea. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Nope! Nu beneficiez de cursul de TEDA (Tehnici de diagnosticare).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 20:38 |