DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

412 Pages « < 410 411 412 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Coronavirus, COVID19

yhattori
post 19 Jul 2024, 08:42
Post #12331

*

Group: Members

Gripa d-aia, "obisnuita', de cite ori ai facut pina azi?

No, tat asa blindat esti si la gripa astalalta obisnuita de-i zice covid.

--------------------
* * *
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 19 Jul 2024, 08:49
Post #12332

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(miki @ 18 Jul 2024, 15:39)
Ca zecile de mii de oameni care fura pe stadioane si zbierara in cor, nu s-ar pune la socoteala
*

Pai ziceati de vara, soare si caldura. Pe alea chiar le gasesti pe stadion. te poti astepta ca si daca gheo canta cu stropi, sa se mai decimeze din stropii aia.

Compara cu food-court-ul antementionat...

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
axabrt
post 19 Jul 2024, 13:38
Post #12333

Membru autentic

From: Ploiesti

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
Merced
post 4 Jan 2025, 08:34
Post #12334

om al munților

Se pare ca inineresc, retraiesc 2020-ul mai nou.

S-o spun pe cea dreapta, am avut peste un an de cand n-am prea mai avut probleme cu niciun fel de simptome pe aparat respirator, indiferent de originea lor. Covid ultima data cand tin minte ca am avut simptome asemanatoare cu vaccinul, cred ca fusese in 2022.

Pentru mine boala asta s-a asociat mereu cu simptomele de la prima doza cu Moderna. Un simptom foarte specific, o durere a muschilor gatului, tin minte ca asta m-a tinut vreo doua zile dupa vaccin, asta mi-a aparut si cand am facut prima data boala, prin toamna lui 2021, dar si ceva mai tarziu prin 2022. Apoi o crestere semnificativa in bataile inimii, mai ales peste noapte. Tin minte si ceva frisoane, mai ales prima data, ma trezeam si ma schimbam de 3-4 ori ca eram fleasca.

Si dupa cum spuneam, au urmat cam 2 ani fara probleme de gen. Chiar revenisem mandru la ideea ca eu nu prea am mai facut si nu prea faceam nici in general din astea. Pana la finalul anului trecut. Pe care l-am petrecut tras pe dreapta in pat, lovit de tren.

Sa dau si un context: desi stiu ca n-are treaba cu "racitul" efectiv, expunerea la frig poate scadea imunitatea, dand ocazia virusurilor sa isi faca treaba mai usor. Iar eu cu cateva zile inainte de revelion am fost pe la munte cu un grup destul de mare de oameni, am tras un frig pe acolo ca ne-am lalait o gramada. Cand ma duc singur, in general nu apuca sa ma ia frigul ca ii dau intr-un ritm constant si cand stiu ca nu mai am de urcat, ma opresc, ma schimb in haine curate si plec inapoi mai departe. Acum n-am putut sa ma tin de regula mea. Am mai mers si intr-o masina cu alti 3 insi. N-am vazut sa fie vreunul cu simptome de ceva. Posibil eu sa fi agatat asta inainte si ziua aia doar sa fi ajutat putin sa ma loveasca.

Ce voiam sa zic, simptomele destul de puternice, o senzatie de lovit de tren. De fapt initial pe 31 dimineata, aveam impresia ca ma ia spatele/hernia, si chiar ma ofticam ca nici aia nu prea ma mai deranjase de mult. Pana seara am realizat ca de fapt ma doare tot ce se poate. Inclusiv parul in cap cand dadeam cu mana prin el.

Oricum, n-am fost asa convins ca este covid, faza cu muschii gatului n-a fost asa puternica, am avut tendinta sa ma duc mai degraba spre gripa. In afara de chestiile astea si durere de cap, niste mici frisoane prima noapte, deja de pe 1 am inceput sa fiu mai bine. Zi dupa zi m-am simtit mai ok, dar ce m-a adus sa caut topicu' asta acum.

Am ramas fara miros.

In premiera, eu de cate ori am avut in trecut n-am avut niciodata faza cu mirosul. Si tarzior asa, daca ma gandesc, adica abia aseara, in a patra zi de cand au inceput simptomele. Mi-am dat seama ca nu mai simteam mirosul de la un sapun, apoi am incercat cu parfum, foarte vag simteam ceva. Si asta a fost asa super brusc. Cu doua ore inainte am facut ceva de mancare si inca miroseam bine de tot.

Mi se pare super dubioasa senzatia. Mai ales ca in momentul in care m-a lasat abia incepusem sa respir pe nas mai usor. Dimineata am revenit la testul parfumului, sunt un pic mai bine deja.

La momentul 2021-2022 variantele de atunci cam pierdusera simptomul asta, era mai degraba ceva pe la inceputuri. A mai facut cineva recent boala?

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
marksman
post 4 Jan 2025, 09:36
Post #12335

Post mortem nihil est

From: sat

Nu știu dacă a fost Covid, dar eu și jumătatea am fost “loviți de tren” anul trecut, pe rând. Întâi ea, apoi eu. La mine a fost o pierdere de miros de aprox. 24h. Dureri musculare, în zona gambei și a antebrațului. Febră ușoară, dar cu dureri de cap. A durat cam o săptămână.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
User is online!Galerie FotoPM
+
axabrt
post 4 Jan 2025, 10:35
Post #12336

Membru autentic

QUOTE(Merced @ 4 Jan 2025, 08:34)
. Inclusiv parul in cap cand dadeam cu mana prin el.
*

Exact așa simptome am avut eu cam pe 15 decembrie.
Ziceam că m a lovit trenul, mă durea efectiv tot și noaptea cel mai nasol aveam niste dureri groaznice. A trrcut după vreo săptămână de 1 Nurofen răceală și gripa dimineață și 1 parasinus seara da am rămas cu o tuse și-o slăbiciune la mușchi. Încă nu pot sa ridic că lumea 2 baxuri de apa

--------------------
+
Merced
post 4 Jan 2025, 11:15
Post #12337

om al munților

Eu am cam devenit anti-pastile de ceva vreme. Cu paracetamolu' am oricum o istorie proasta. Multi ani eu aveam transaminazele destul de mari, mai ales cand eram si gras, mai si beam. Pe astea le-am adus la normal doar cand am slabit, si nici atunci nu pot sa zic ca au fost mereu top. Cum de baut nu mai beau de aproape 2 ani deloc, nici paracetamol nu mai iau, mai ales varianta sinus, sa ma mai trezesc si cu vreun drugtest picat, din vreo chestie din asta. Am o cutie in casa dar am zis ca-l evit. Oricum nu este un tratament, doar un management al simptomelor.

In casa mai tin aspirina efervescenta, ca dupa turele de munte sau bicla mai solicitante am vazut beneficiul de a lua una in ideea reducerii unei febre musculare. In acest timp am luat 3 aspirine din alea. De pe 31 pana pe 2, ca ieri n-am mai luat nimic. Acum am vazut ca mai aveam si un nurofen forte prin gentura cu pastile, era bun ala in prima zi cand vorba voastra, ma dureau toate alea, nu gaseam nicio pozitie buna sa stau in pat.

Alte tampenii observate, parea ca m-am "umflat" cu lichid. Port de multi ani un fitness band din ala pe mana. Cureaua cam la fel reglata. In prima noapte mi-a lasat urma cum nu vazusem. A doua noapte am mers la toaleta de 3 ori unde am scos o gramada de urina transparenta, fara sa fi baut cine stie ce lichide, mai ales pe seara. Eu in general n-am treaba asta cu trezitul noaptea sa ma duc la baie. Parea ca se chinuie corpul sa scoata ceva lichid in exces.

Treaba e ca si pe la inceputul lui decembrie am avut niste simptome foarte asemanatoare cu astea de acum. Atunci a fost ceva mai rau pe partea de sinusuri, scoteam niste muci urati tare de acolo, si m-a durut capul 2-3 zile. Acum secretiile din nas sunt mult mai deschise. Acum am si o tuse care rupe ceva. Dar nu ma apuca tusea, mai degraba daca tusesc eu. Pe ideea cui pe cui se scoate, pe 14 decembrie eram prin zapada pana la brau pe munte, desi cu o zi inainte imi bubuia capul. Pe moment ziceam ca am scapat.

Ma gandesc doar ca dupa orice expunere la un virus imunitatea oricum scade pentru o perioada. Probabil le-am legat asa, plus cu statul in frig, stat in spatii aglomerate, etc, s-a creat ocazia asta. Eu iarna eram cu doze mai mari de vitamina D, dar anul asta nu prea m-am mai tinut de obiceiul asta. Poate era o idee buna mai ales ca nu mai fusesem asa de rau lovit in anii respectivi. Sau poate conicidenta. Naiba stie.

Inca sper sa ma simt asa de bine luni dimineata incat sa pot pleca la munte. biggrin.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
axabrt
post 4 Jan 2025, 13:45
Post #12338

Membru autentic

Exact așa simptome am avut eu.
După ce am halit 2 sticle de sirop de tuse tot tușesc, se fac aproape 3 săptămâni de când n am scăpat de ea
Interesant e că eu mnam vaccinat antigripal cu vaxigrip la sfârșitul lui noiembrie, deci cam putem sa exclude gripa sezoniera.
Sincer mi a fost frica sa iau teste de covid, iar ieșea, însemna că deja as fi făcut a treia oară....

--------------------
+
Merced
post 4 Jan 2025, 14:07
Post #12339

om al munților

Am vrut să îl fac și eu, dar până la urmă am zis sa mai las și corpul să își facă treaba, daca e cazul. De cele de COVID nici nu mă gândeam, oricum nu știu dacă se mai pot face pe undeva și nu prea vad rostul.

Cel mai dubios mi se pare mirosul lipsă. In rest nu mă pot văita azi , mă simt chiar decent. Am ieșit cu mască după mulți ani, trebuia să cumpăr niste chestii. M-am simțit mai tânăr cu 4 ani.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 5 Jan 2025, 12:04
Post #12340

Forumist

Asa am patit si eu de pe la jumatatea lui decembrie m-a luat, nas infundat, muci urati, si tuse, si acu am mai ramas doar cu tusea, dar destul de rar, ma ia de obicei dupa ce ma trezesc, sau cand vb la telefon. Simt olfactiv inca am. biggrin.gif

This post has been edited by Filip: 5 Jan 2025, 12:04

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
sorin1983
post 5 Jan 2025, 12:30
Post #12341

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

tusea care dureaza(am trecut si eu prin asa ceva)
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/tusea-maga...aci-185783.html

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
axabrt
post 5 Jan 2025, 14:04
Post #12342

Membru autentic

Ce ne ai prezentat tu e contagioasa, dar nimeni în afară de mine nu tușește, deci nu cred că e d aia.
Și nici nu am accese de tuse și nici respirație șuierătoare.

Sa zic că sunt mai bine , azi dimineață am mers vreo 5 km cu bicicleta vad că încep să mi revin. Mai tușesc de vreo 10, 15 ori pe zi , dar atât .

--------------------
+
Merced
post 6 Jan 2025, 13:33
Post #12343

om al munților

A inceput sa-mi revina si mie mirosul. Ieri am facut si de mancare fara miros, ceea ce mi s-a parut dubios dar pe de alta parte, ok. Dubios ca nu intelegeam de ce nu miroase usturoiul ala cand l-am pus la calait. Dar ok pentru ca nu ma mai enervez ca miroase apoi ore in sir in casa a gatit. Am facut si o varza calita cu niste jumari, in general as fi suferit ca pute in bucatarie, acum nici n-am bagat de seama. Pe seara a inceput sa-mi revina. A urmat prima noapte cand am dormit aproape normal, fara sa ma trezesc nici de nas infundat, nici de racait in gat/tuse.

Deci, practic, sapte zile m-a scos din schema. Eram pe punctul sa ma duc de nebun si pe munte azi, insa am zis ca poate nu-i cea mai buna idee sa fac brusc miscarea asta, sa nu ma trezesc cu alte alea apoi. Asa ca am stat acasa. Dar sunt mai ok decat zilele trecute. Respir pe nas, desi inca mai scot muci de acolo. Daca tusesc, o fac voit si rup ceva si de acolo, dar nimic wow.

Mi se pare ca am ramas un pic cu mintea incetosata. Imi amintesc ca nu credeam o prietena ca imi zicea ca cel mai rau i-a fost dupa covid-ul initial, facut inainte sa apara vaccinurile, ca luni de zile se simtea batuta in cap. Azi am simtit si eu asta, cand parca nu puteam sa numar pana la 25 fara sa mi se para ca pierd sirul. huh.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
bgdrenault
post 6 Jan 2025, 16:38
Post #12344

bgd

From: Piatra Neamt

ai grija cum votezi!

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
axabrt
post 26 Feb 2025, 08:40
Post #12345

Membru autentic

Zic că merge pus aici, da dracu știe ce o fi de data asta
https://www.g4media.ro/boala-misterioasa-in...-un-liliac.html

--------------------
+
IRONICK
post 26 May 2025, 21:45
Post #12346

-

From: Romania

cinezii nu se lasa

Attached thumbnail(s)
img_1_1748288639546.jpg ( Size: 155.65k ) Number of downloads: 66

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
IRONICK
post 20 Jun 2025, 11:57
Post #12347

-

From: Romania

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
412 Pages « < 410 411 412
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 16:06
Forum Renault