Cum de mi s-a fisurat Radiatorul?, fara pic de lichid de racire in instalatie
![]() ![]() ![]() |
Cum de mi s-a fisurat Radiatorul?, fara pic de lichid de racire in instalatie
nicuata |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 February 06 From: Iasi. Bucium ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Dacă n-ai bani, n-ai încredere în tine; dacă ai bani, n-ai încredere în ceilalți...
|
|||
dacia_gpg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 2 November 07 From: POCREACA ![]() |
ai fiert-o! completeaza cu lichid , fa-i aerisirea instalatiei, vezi daca mai pierde pe undeva!
|
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine te-a-nvatat sa pui carton la Logan?
http://images.google.ro/images?hl=ro&q=sto...F-8&sa=N&tab=wi |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
nicuata |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 February 06 From: Iasi. Bucium ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 29 Jan 2010, 22:08) Cine te-a-nvatat sa pui carton la Logan? http://images.google.ro/images?hl=ro&q=sto...F-8&sa=N&tab=wi Stop Leak . solutia care se pune in radiator blocheaza si fisurile din plastic??? |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Dacă n-ai bani, n-ai încredere în tine; dacă ai bani, n-ai încredere în ceilalți...
|
|
diag |
![]()
|
Membru simplu Group: Members Posts: 133 Joined: 22 November 09 ![]() |
O posibila cauza a fisurii din radiator poate fi datorita cresterii presiunii din circuitul de racire ca urmare a supraincalzirii motorului.Aceasta presiune ar trebui sa refuleze la supapa de siguranta al vasului de expansiune,care este tarat intre 1.2 si 1.4 atm.La aceasta presiune de siguranta,radiatorul nu avea voie sa se fisureze,asa ca o verificare a acelei supape sau verificarea presiunii din sistemul de racire cu motorul la temperatura de regim, este recomandata.Asta daca nu cumva fisura din radiator se datoreaza unei loviri sau torsionari al radiatorului.Trebuie urmarit si faptul daca sint urme de antigel revarsat din vasul de expansiune.
Daca supapa respectiva nu tine presiunea cu care a fost tarata (presiune datorita careia temperatura punctului de fierbere al antigelului din instalatie este marit de la 100 la 115 grade C),atunci la temperatura de regim poate scapa antigel din vas datorita dilatarii lichidului odata cu cresterea temperaturii ei,iar daca supapa este blocata pe inchis atunci ea nu poate refula la presiunea tarata si se poate forta circuitul de racire datorate suprapresiunii din aceasta,in cazul de fata radiatorul de racire. Supraincalzirea motorului nu i-a cazut bine garniturii de chiulasa,simeringurilor de supape sau sa nu amintesc de segmenti motor. This post has been edited by diag: 29 Jan 2010, 23:28 |
--------------------
Suzuki
GSX R 1000
2003
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
am vazut multi loganisti cu carton la masca fata.
eu nu recomand stop leak,face mai mult rau decat bine. dar daca chiar vrei sa dai banii macar ia stop leak lichid nu praf. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
mi sa fisurt si mie odata o teava de la radiator la logan,da a curs acid din baterie pe ea
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Cyrusmddd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 21 March 07 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(nicuata @ 29 Jan 2010, 22:53) Va salut, Fiind perioada extrem de rece m-am gandit ca loganului meu sa ii atasez 2 cartoane in fatza ca sa dea si el mai multa caldura si sa se incalzeasca motorul mai repede. Azi cand a dat un pic caldura am scos un carton si l-am lasat pe celelalt la baza de jos a spoilerului. Am parcurs si o zona cu teren accidentat. Cand sa ajung aproape de casa.. vad ca mi-a crescut apa in bord cu inca 2 liniute, opresc repede... scot si celalalt carton, si plec mai departe, dau drumu maxim la caldura(baga aer rece).. dar temperatura nu scade, opresc acasa dupa cca 2 km si cand colo nu mai aveam lichid in borcan. Bag un L de antigel...si cand colo vad ca "lacrimeaza" in partea dreapta jos a radioatorului.. este un ansamblu de plastic. Cum se poate remedia fara a mai achizitiona un radiator? ![]() De la ce este posibil sa se fi fisurat? ms anticipat Am lipit un radiator de dacia 1310 cu poxipol. S-a facut ca cimetul si dupa multi ani inca mai e acolo si radiatorul nu mai curge. Cred ca merge si in cazul tau |
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4 MPI
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Hai ma ce dracu carton in fata radiatorului ca la 1310
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Oho cate masini bazate am vazut asa. Printre taximetristii cu Logan a devenit chiar o moda.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
treaba cu ,cartonu sta in felul urmator majoritatea masinilor (scumpe ) care se respecta au jaluzele in fata radiatorului care sunt comandate electronic Dacia fiind o masina ieftina nu are asa ceva ,ceva trebe facut ca motorul sa functioneze la temperatura optima ,pana si ims avea jaluzele in fata radiatorului
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Banii mei merg pe drumul cu denivelari...
Daca pocnea de la carton, bordul facea ca un pom de iarna |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vladut88 @ 30 Jan 2010, 22:11) treaba cu ,cartonu sta in felul urmator majoritatea masinilor (scumpe ) care se respecta au jaluzele in fata radiatorului care sunt comandate electronic Dacia fiind o masina ieftina nu are asa ceva ,ceva trebe facut ca motorul sa functioneze la temperatura optima ,pana si ims avea jaluzele in fata radiatorului Eu mi-am pus termopane, sâc! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
... si ce rost ar mai avea termostatul in cazul asta.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Lasati-l mai sa raspunda. Confunda mere cu pere, iar "jaluzelele" alea sunt puse pentru aerodinamica. Este un intreg fenomen de "grille block" pe net.
Prima marca o spun eu, BMW. Sunt curios care sunt masinile alea scumpe care fac parte din "majoritate". |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adryanys |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 9 October 09 From: Bucuresti ![]() |
asta am patit si eu cu ceva timp in urma , iar cauza a fost tot un carton nenorocit ,pus pentru a se incalzi motorul mai repede pe timp rece. radiatorul fiind acoperit in mare parte. am incercat si eu cu o solutie minune, a dat rezultate ,dar dupa un anume timp 2-3 luni a inceput din nou sa ''planga'' parerea mea este sa mergi cu masina la cineva care se pricepe
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preferance
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vladut88 @ 30 Jan 2010, 22:11) majoritatea masinilor (scumpe ) care se respecta au jaluzele in fata radiatorului care sunt comandate electronic Dacia fiind o masina ieftina nu are asa ceva Haule-baules, detrailes baftalo. Care-s bunaciunile alea majoritare de masini cu jaluzele cu comanda "electronica" cu scop de a nu se raci motorul? Cateva exemple, niste linkuri daca se poate ar fi binevenite. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si termostatul ce rol mai are atunci, sau e demodat si masinile de fite au jaluzele in loc?!
cartonul e justificat la orice masina, cu conditia sa nu functioneze corect termostatul(la Dacii e un feature)... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
teleii07 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 18 February 06 ![]() |
Se poate cumva pune si niste poze sa vedem unde este fisurat sa vedem daca are cumva legatura cu cartonul sau a fost lovit?!?
Stiu pe cineva care a lovit un caine, si spoilerul in timpul impactului s-a indoit si a atins radiatorul si s-a crapat radiatorul partea de jos unde este din plastic...Dupa impact spoilerul nu prezenta nici un semn de lovitura... |
--------------------
Dacia
1300,
Logan 1.4 ABS+ '07-'16, Lodgy 1.6 8V GPL GFI '16-
- TM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nicuata, vezi sa nu fii ramas si fara freon in instalatie (adace cazul adica). Totusi e bine ca dupa ce parcurgi teren accidentat cu Loganul te mai intrebi de ce curge radiatorul.
This post has been edited by einstein1984: 1 Feb 2010, 12:52 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Expliciteaza, te rog. Adica n-am voie sa ma duc la iarba verde sau pe drumurile patriei?
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
N-am zis ca nu ai voie, insa nici sa te miri ca ai radiatorul spart dupa o repriza de offroad cu loganul. Nu e facuta pentru asa ceva.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
phara |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 17 February 07 ![]() |
@einstein1984: adu o explicatie plauzibila pentru: "ai radiatorul spart dupa o repriza de offroad cu loganul."
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambiance
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:50 |