Cupluri de strangere, chei potrivite, Surub strans prea tare
![]() ![]() ![]() |
Cupluri de strangere, chei potrivite, Surub strans prea tare
mvali |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca cea mai buna cheie cu revenire era 20 RON, apai sigur o strici...
Vezi ca sunt niste "chei" in L, care constau dintr-un maner in L din bara groasa de fier cu patrat la capatul scurt al L-ului pe care intra tubulare de diverse marimi. Cele speciale pentru masina au cheia de 17/19 anexata. Incearca cu una din aia, pe care poti pune linistit o teava de prelungire. Insa inainte cu vreo cateva ore dai cu apa (sa racesti roata sa se mai stranga) sau daca e roata rece ii dai cu incredere cu un degripant pe prezonul respectiv (spray degripant, lichid de frana etc) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Intr-adevar cu o cheie din aia in L de care zice Klaus sigur ai sa reusesti. Si ar fi bine sa o ai in permanenta la tine, in cazul cel mai nefericit in care faci o pana (o poti pune de ex. sub bancheta din spate, ca sa nu zdrangane si sa nu te incurce). Rotile tale probabil au fost stranse ceva mai tare decat trebuia, dar de la praf, apa, caldura (dilatari succesive) cele de pe fata in general se cam gripeaza. Daca vrei calea cea mai simpla, mergi la o vulcanizare, daca nu cedeaza la pistolul pneumatic, sigur au aia chei zdravene cu care sa o desfaca.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sprayul penetreant e sfant.
Unii au o manie prosteasca de a strange prezoanele de la roata foarte tare de frica ca le pica , dar nu realizeaza ca strica jantele si risca sa se rupa prezoanele. Ca tot veni vorba de cuplu de strangere, 15-16 daNm e suficient pentru roti. Asta daca aveti cheie dinamometrica. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Se poate sa se fi distrus filetul. Mie mi s-a intimplat de doua ori pina acuma la masina nevesti-mii, si n-am avut incotro a trbuit sa intru cu polizorul. De rupt chei, da am rupt si eu cu prelungitoare. O cheie japoneza de 100AUD. Scria clar pe ea, nu folositi prelungitoare pe coada cheii. Am rupt-o dar a desfacut piulita la planetara. Am pierdut cu ocazia asta garantia oferita pe viata. De atunci mi-am luat o cheie care are ea coada de juma de metru si nu-i sta nimic in cale (pe masina).
Nu, cheile ale cu revenire (banuiesc ca e o cheie cu clichet) nu sunt facute sa le prelungesti coada. D-aia exista diferite marimi. Si daca nu si nu, si vrei sa scoti totusi piulita, iti dau un sfat. Da-i o gaura in cap cu un burghiu subtire pe toata lungimea si paralel cu surubul, astfel incit sa-i subtiezi peretele lateral. Dupa asta va ceda, se rupe piulita si o scoti. S-ar putea sa fie nevoie sa dai doua gauri d-astea, la capetele opuse ale unui diametru. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Ok multumesc frumos pentru raspunsuri. Incerc cu racire + degripant iar daca nu merge vulcanizare o cheama si in ultima instanta service'ul care mi'a strans-o
![]() Oricum cheia in L descrisa de klaus (sau cea mare a lui Gheorghe) o caut prin magazine pana o gasesc. (Bine ca exista) |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
gasesti prin bezinarii..
iar la partea cu temepratura... total fals. ordinea de operatii este: incerci cu cheia: nu merge incerci o chie mai mare: nu merge.. il lasi in pace, dai cu spray degripant (wd-40, etc.. ) - incerci din nou.. : nu merge apoi incalzesti surubul cu un feon cu aer cald (din ala de 300-700de grade.. incazesti zdravan.. daca nici asa nu se desface.. recurgi la extractor (burghiu cu spirele invers.. astfel cand invarti sa intre in material se va bloca si va roti in sensul de desfacere surubul. daca tot nu merge.. atunci baga polizorul scopul incalzirii este justificat prin topirea acelei paste pe care se da in general filetul surubului (pentru suruburile mai pretentioase... alea cu pasa rosie, albastra, verde pe filet.. cum sunt si suruburile de la chiulasa.. si alte chestii cu tolerate mai mici.. dar nu numai.. am lucrat printr-un service de ... (masini straine bune)... si aproape toate suruburile aveau pasta din aia.. mai putin in interior alea care fixeaza tapiseria.. bordul.. unde se strange in plastic, etc.. stiam ca prezoanele sunt date cu pasta.. dar de la folosiri succesive.. se duce pasta.. dar incalzirea ajuta.. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
am rupt o coarba sa desfac o roata:) am dat cu ciocanu,pietre am sarit si tot nu s-a desfacut
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am rupt 4 prezoane pana acum din cauza celor de la service care strang excesiv rotile. Si la mtz prezoanele sunt prinse de butuc :|
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:59 |