DESPRE RUGINA, POATE CEA MAI MARE PROBLEMA LA DACII
![]() ![]() ![]() |
DESPRE RUGINA, POATE CEA MAI MARE PROBLEMA LA DACII
di3g0 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 1 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia break
1310
1987
- b 11 wji totul incepe de la dacia
|
|||
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Ne dam intalnire undeva si mergem la acel magazin si cumparam.
Toata lumea sa aiba sticluta cu el ![]() La dacie eu zic ca ai pe unde sa tot dai ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Kelfos zic ca se merita oare unde se gaseste in afara de pe net ci pe la magazine ....
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
IO AM COLINDAT ORASUL IN LUNG SI IN LAT. MA CREZI CA TOTI VANZATORII SE UITAU LA MINE CA LA BOMBE? NU NUMAI CA NU AVEAU, DAR NICI UNUL NU AUZISE DE ASA CEVA SI NU ISI INCHIPUIAU CA EXISTA O ASTFEL DE SUBSTANTA!
strigator la cer... deh.... provincia. si am fost in toate magazinele si depozitele care se cred cu pretentii... |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
A folosit totusi careva Kelfos?Cum se comporta?Am mai citit si pe la baietii astia... ...http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=15&t=3491
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu unu am folosit in toamna loctite 7505 . Au fost decupate profilele alea patrate de pe oalele spate in care se prindeau suruburile pt centurile spate pt ca erau ruginite si s-au facut gauri acolo. Si pt asta s-a pus autogenu pe masina . Dupa operatiune am aplicat cu pensula substanta in zona respectiva si am lasat-o 24 de ore. A inegrit total suprafata dupa care am aplicat grund de tabla si ulterior antifon Body. Am mai dat de asemenea si pe marginile usilor unde a existat dintotdeauna rugina si am lasat asa fara sa mai aplic ceva. Pana astazi dupa ce a trecut jumatate de iarna colturile usilor inca mai sunt negre taciune fara sa fi observat vreo inflorire in zona. Flaconu asta are 90ml si costa 25 Ron. Se gaseste la Aspad in Bucuresti zona Aerogarii. |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
sall.am si yo o problema.am observat de cateva zile ca un prag era umed langa o gaura d-aia de dedesubt,am luat o surubelnitza si am desfundat-o si ce credei? a curs de acolo vreo jumatate de litru de apa:| de unde se aduna apa aia acolo? am mai avut aceesai problema anul trecuta dar atunci am gasit apa in ambele praguri....
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
bmf_panzer |
![]()
|
![]() membru tit-tiri Group: Members Posts: 113 Joined: 27 October 08 ![]() |
mai exista si convertor sonax care se ia de pe net 32 lei 125 ml am folosit si inca mai folosesc daca vreti intrati pe http://www.sonax.store.ro/index.php?p=4&cat=8
|
--------------------
Dacia
1310
1987 tlx
- B 22 CJP ... luxu' de pe pamant ...
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Cat iti ajung aia 125 ml?acolo nu scrie
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
frate, ce recomandati, ca am de dat destul de mult....
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
QUOTE(the fast and furious @ 27 Jan 2009, 05:18) Eu unu am folosit in toamna loctite 7505 . Au fost decupate profilele alea patrate de pe oalele spate in care se prindeau suruburile pt centurile spate pt ca erau ruginite si s-au facut gauri acolo. Si pt asta s-a pus autogenu pe masina . Dupa operatiune am aplicat cu pensula substanta in zona respectiva si am lasat-o 24 de ore. A inegrit total suprafata dupa care am aplicat grund de tabla si ulterior antifon Body. Am mai dat de asemenea si pe marginile usilor unde a existat dintotdeauna rugina si am lasat asa fara sa mai aplic ceva. Pana astazi dupa ce a trecut jumatate de iarna colturile usilor inca mai sunt negre taciune fara sa fi observat vreo inflorire in zona. Flaconu asta are 90ml si costa 25 Ron. Se gaseste la Aspad in Bucuresti zona Aerogarii. ai mai curatat rugina???aceasta substanta se indeparteaza,adica lasi sa actioneze apoi indepartezi?? |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Substanta nu curata rugina, ci o " transforma in legatura de fier stabil " chiar asa scrie pe eticheta de pe spate. Se mai foloseste si ca grund pt vopseaua de acoperire. Se intituleaza Loctite 7505 Super rost killer. Eu unu am aplicato ., lasat-o 24 h pana s-a inegrit si pe urma inca un strat de grund rosu dupa care antifon Body. |
--------------------
Dacia / Opel -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
catalinduran |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 29 November 07 ![]() |
cand ati dat cu solutie si de care? postati rezultate, eu folosesc acum feruginaol care este doar de indepartat rugina este de la policolor ce parere aveti a mai folosit cineva feruginol???
|
--------------------
DACIA
1310, 1305
1998
- PH, B
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
feruginol am folosit si eu dupa ce am facut RK la tabla dar nu sunt multumit, se pare ca rugineste chiar mai rau!
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
feruginolul este o substanta acida. Daca dupa ce lucreaza nu este indepartata sau neutralizata, va continua sa lucreze chiar si sub vopsea.
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Va invit sa va aruncati un ochi pe acet site, pare ceva mai mult decat incredibil acest produs, nu stiu cum de noi nu inventam asa ceva.
http://www.ridrust.com/default.asp |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
the fast and furious |
![]()
|
Ne bagam mai multi la un produs de asta ? Aduce careva si pe meleaguri romanesti ?
|
--------------------
Dacia / Opel -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Feruginolul e un produs foarte bun,dar actioneaza lent.Trebuie avuta rabdare sa se tot dea cu el pana ramane tabla alba fara punct de rugina.In niciun caz nu se spala cu apa ! Desi pe bidoanele dintr-o anumita perioada asa scria si am avut discutie despre asta la Policolor.Il spal cu alcool 99,6%(etilic sau izopropilic).Pe suprafete de pe care se poate sterge repede merge si alcool tehnic.Ideal e ca dupa aceasta sa se aplice grund reactiv care e el insusi decapant si fosfatant,daca nu,grund obusnuit,dar primul strat mai diluat si frecat bine cu pensula.Daca suprafata e prea aspra,asperitatile inteapa grundul si compromit lucrarea.Prefer si o netezire cu smirghel de granulatie de 200-300 inainte de grunduire.Nu recomand grundurile rosii pentru ca trebuie lasate sa se usuce cel putin 5-6 zile ca sa nu riste gonflarea la aplicarea altui strat ulterior ce contine diluant.Mai rapid, se lucreaza cu Strong Feruginol de la magazinele de chimicale,dar dupa decaparea perfecta se spala cu apa apoi se aplica Feruginol de Policolor ca sa faca si fosfatarea.Cine are rabdare sa faca asa are lucrarea in stare buna si dupa 10-20 de ani.Vorbesc din propria experienta.
Am lucrat si cu un convertor de rugina produs la I.C.P.E.,acum cam la 25 Ron litrul,dar parca nu mai are calitatea de altadata asa ca nu mai discut amanunte.Cam trebuie sa trec pe Fertan,Keflos sau ce s-o mai gasi acum mai de calitate.Altceva e important:un convertor de rugina nu patrunde la adancime oricat de mare in rugina.De aceea eu prefer sa curat tabla pana apare metalul,apoi o spal cu apa si las sa rugineasca2-3 zile zonele ajunse la metal.Convertorul nu are efect pe metal neruginit.Nu se lasa sa se usuce la soare pentru ca uscarea rapida nu-l lasa sa patrunda.De aceea se aplica seara,iar,in general,daca e vreme umeda,cu atat mai bine. |
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
daca ma credeti sau nu...la mine din 2005 arata asa la oale spate..si nu se i a uleiul nici la spalatorie cu presiune.
Attached thumbnail(s) DSC00600.JPG ( Size: 201.3k ) Number of downloads: 1315 |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Sigur ca ungerea impiedica ruginirea,dar prefer sa introduc unsoare in asamblari si in spatiile inchise ca sa risc mai putin sa ma murdaresc cand lucrez pe la masina.
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
1055 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
Am incercat si eu varianta ulei +ulei ars+vaselina.Din neatentie in momentul cind am golit in galeata toate resturile de ulei ce le aveam prin porbagaj priin diferite bidoane, am pus si un aditiv pentru ulei
![]() la inceput mi-a parut rau dar acum ma feloicit pentru greseala facuta.Amestecul dat pe dedesuptul masinii si pe sub aripi ( in praguri nu am cum sa vad cum arata dar banuiesc ca nu e mare diferenta) a format o pelicula continua neagra si lucioasa . Azi am observat ca ploaia a reusit sa spele de pe asfalt alte pete de ulei simplu dar.....petele de amestec "aditivat" au ramas acolo, fara sa se adune apa deasupra, mai mult apa care curge pe asfalt parca "ocoleste" zona respectiva... Uleiul aditivat are o mai buna aderenta ???? la fier ??? This post has been edited by 1055: 23 Nov 2010, 21:59 |
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Sunt aditivi cu teflon; sau poate ai pus dura - lube ?
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
1055 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
Nu, este ceva la pret de 12 lei ambalat intr-o cutie ca de bere
![]() This post has been edited by 1055: 24 Nov 2010, 01:04 |
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:14 |