Dezaburire spate: liniile de pe luneta intrerupte., Cam scumpa o luneta noua. Alte solutii?
![]() ![]() ![]() |
Dezaburire spate: liniile de pe luneta intrerupte., Cam scumpa o luneta noua. Alte solutii?
Bullix |
![]()
|
||
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stii care e faza, ca daca bagi 12 V prin staniol (adica aluminiu), o sa rezulte un curent destul de mare (rezistivitate mica a materialului), situatie in care ori se arde, ori sare o siguranta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
si io am problema asta....butonul este, functioneaza, firele ajung la luneta dar sunt rupti papucii de pe folie, stie cineva o metoda?
multumim anticipat. |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
E destul de delicata problema pentru ca e curent destul de mare pe acolo. S-ar putea sa mearga sa o carpesti cu aluminiu, dar nu cred ca tine prea mult (nu face contact bine si se oxideaza).
Eu ti-as recomanda o mica aeroterma pe care o pui sub luneta; am vazut la unele dacii facut asa si mergea destul de bine. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Mythica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 23 September 06 From: Buzau ![]() |
QUOTE(SSilent @ 16 Oct 2007, 18:23) si io am problema asta....butonul este, functioneaza, firele ajung la luneta dar sunt rupti papucii de pe folie, stie cineva o metoda? multumim anticipat. Metoda pt papuceii rupti (folosita de mine cu succes) : Smirghel f fin pe pelicula metalica unde erau initial papucii. Folie de Cu autoadeziva (se curata o portiune de adeziv si se lipeste foarte bine astfel incat portiunea curatata sa faca f bine contact cu pelicula smirgheluita in prealabil) Pe folia de Cu se lipesc direct firele. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat Plus 1.4
- .
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat direct luneta, acum lucrez la oglinzi incalzite
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Einstein, eu ziceam sa folosesc staniol doar ca simplu conductor, nu sa-l folosesc in exclusivitate in locul materialului depus pe geam (care e de fapt o depunere de metal, sincer nu stiu de ce natura). Bun, pot folosi altceva la fel de subtire (un manunchi de lite - un cablu multifilar fara camasa). Dar inca o data intreb, sigur circuitul acela e prevazut sa fie alimentat direct la 12V?
La "mica aeroterma" m-am gandit ca o a doua solutie, pe care mai degraba as pune-o in practica pentru dezaburirea de parbriz. <span class='edit'>16 Oct 2007, 19:09:</span> QUOTE(Mythica @ 16 Oct 2007, 19:03) Si unde gasesc asa ceva in comert? Daca e asa smechera si cat de cat maleabila, as putea chiar sa decupez din ea fasiile acelea pentru a carpi reteaua. QUOTE(Adrianno @ 16 Oct 2007, 19:05) Si cat mai costa si luneta? Ca sincer, a mea e impecabila ca s-o schimb doar din motivul asta. This post has been edited by Bullix: 16 Oct 2007, 19:12 |
--------------------
Dacia / Dacia
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
Mythica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 23 September 06 From: Buzau ![]() |
Nu stiu unde ai putea gasi, eu n-am luat-o din comert. E o foita de Cu de circa 0,3 - 0,5 mm cu adeziv pe ea. Eu n-am folosit-o pt "liniute" acelea erau intacte, doar pentru papuci. Acolo si suprafata metalizata este mai mare.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat Plus 1.4
- .
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
o luneta e cateva sute de mii la dezmembrari.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
exista o solutie "profesionala" de reparat
se numeste "solutie argintata" e vreo 40 RON o stricla de 50ml....si se corecteaza traseele de pe palcile de electronica si traseele de la dezaburire luneta... (nu garantez ca veti reusi, nu am incercat inca) intrebarea mea: care e structura sitei aleia? sunt fire de nichelina prinse cu adeziv de geam care se incalzesc? sau ce altceva? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Bullix |
![]()
|
Nu cred ca e nichelina, s-ar incalzi prea puternic. Cred ca e o depunere rarefiata de nichelina cel mult, cu rezistenta totala destul de mare, pentru o incalzire vaga, lenta. Buna ideea cu solutia argintata. Chiar ma gandeam la ceva substanta conductoare cu care sa pot "picta" intreruperile.
Varianta cu nichelina cred ca o voi folosi in construirea unui mini-resou pe placa de mica sau textolit, pus in spatele unui mic ventilator montat pe undeva prin grila de aerisire ca sa-mi sufle mai bine in parbriz, INDEPENDENT de caldura motorului. Asta ar fi o chestie misto. |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bullix @ 16 Oct 2007, 20:06) Einstein, eu ziceam sa folosesc staniol doar ca simplu conductor, nu sa-l folosesc in exclusivitate in locul materialului depus pe geam (care e de fapt o depunere de metal, sincer nu stiu de ce natura). Bun, pot folosi altceva la fel de subtire (un manunchi de lite - un cablu multifilar fara camasa). Dar inca o data intreb, sigur circuitul acela e prevazut sa fie alimentat direct la 12V? La "mica aeroterma" m-am gandit ca o a doua solutie, pe care mai degraba as pune-o in practica pentru dezaburirea de parbriz. <span class='edit'>16 Oct 2007, 19:09:</span> Si unde gasesc asa ceva in comert? Daca e asa smechera si cat de cat maleabila, as putea chiar sa decupez din ea fasiile acelea pentru a carpi reteaua. Si cat mai costa si luneta? Ca sincer, a mea e impecabila ca s-o schimb doar din motivul asta. eu am dat 70 ron la remat pe una cu si pe una fara |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Solutia argintata nu e buna pentru asa ceva, si nu adera bine la sticla. Eu am folosit-o pentru refacerea cablajelor si pad-urilor de contact in telelcomenzi prin casa. Dupa un timp se cam duce si trebuie sa ii dai un strat nou. Exista insa in comert (nu stiu daca in Ro) o pasta speciala rezistiva pentru exact rezistentele de dezaburire luneta. VIne intr-un borcanel si are o pensula ca aceea de oja pentru unghii. Poate reusiti sa o gasiti.
This post has been edited by Gheorghedracu: 17 Oct 2007, 03:24 |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
50 lei o solutie pt refacut liniile.cat e o luneta noua?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Bullix |
![]()
|
Dar PRACTIC, REAL, "IN MANA"... are cineva solutia aceea? Ca as stabili cu persoana respectiva un loc de intalnire, sa ma lase sa folosesc un pic solutia lui si sa-i dau cat crede omu' ca i-am consumat... dar nici 50 de lei...
![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Daca dai o cautare dupa "putza de sticluta" o sa gasesti. Sticluta aia e mica, cam cit o baterie de telecomanda (AAA sau R3), deci, celui cu care te intilnesti ii vei plati cam jumatate.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
se gaseste la augsburg.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
http://www.e-piese.ro/shop/solutie_argintata_-_3gr..html
"perfecta pentru refacerea traseelor deteriorate de pe cablaje, a ciruitelor de dezaburire lunete autovehicule" sa pui cata nichelina trebuie...ca altfel o sa puta a ars de o sa blestemi nishelina si ideea, la 12V se paote incinge rau....(mai ales sa fi sigur ca nu se cupleaza aiurea, ca ar fi pretext de incendiu) |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Si la mine sunt rupti "papucii " aia si ma gandeam cum sa-i rezolv .Se pare ca o sa ramana asa
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Cred ca mesajul despre solutia de mai sus e ca merita sa incerci si sa ne spui si noua daca merge, hehehehe! Caci daca faci un search pe google cu numele solutiei, o sa vezi ca nemtii nu o recomanda pentru asa ceva. Dupa germana mea, aia e pentru imbunatatirea contactelor la cuplaje elecrice/electronice, nu pentru refacerea traseelor pe luneta.
Imi mentin pozitia de mai sus, din experienta iti spun ca solutia argintata nu e pentru tine. Dar e o geana de speranta, caci daca se gaseste solutia argintata, atuncea e foarte probabil ca se gaseste si solutia de care iti spuneam eu. Mai cauta. E o solutie roscata, pentru ca are cupru metalic in ea. Si vezi ca exista si niste solutii conductive de lipit pentru papucii respectivi. Noroc! This post has been edited by Gheorghedracu: 17 Oct 2007, 16:23 |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
uite si p-aci : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=32112&hl=
si vezi ca ma era si "search" Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
alexd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 7 January 04 ![]() |
Exista (si la noi) in comert o soltie speciala,dedicata, pe care am utilizat-o cu succes pe lunetele a 3 masini straine. Este de la PERMATEX ( www.permatex.ro ) , si prezentarea este sub forma unui kit, ce contine solutia, o pensula si un sablon special. Are pana si culoarea liniilor originale, iar grosimea controleaza si conductivitatea. Acm 1 an costa undeva la 50 RON.
This post has been edited by alexd: 17 Oct 2007, 19:38 Attached thumbnail(s) 15067_mare.jpg ( Size: 46.25k ) Number of downloads: 2388 |
-------------------- ce ne-am face fara ele.....
|
|
ydaniel |
![]()
|
45 lei la augsburg solutia:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
de banii astia iei luneta cu circuitul OK , si scapi de carpeli
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Am o sugestie de carpeala: Se ia un cablu flat de la un cd-rom, se inlatura izolatie de pe o parte, apoi se decupeaza si se aplica peste zona intrerupta.
Traseele din cablurile alea sunt argintate, deci fac contact mult mai bine decat staniolul si plasticul pe care sunt traseele e destul de rigid incat sa nu se rupa cand bate vantul. Nu am testat pe luneta (la mine merge dezaburirea), dar e o solutie ieftina care ar trebui sa mearga. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai cat e una?>
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Pai cam cit ai da pe o unitate CDROM defecta.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
deconectat |
![]()
|
Daca la prostia aia de cablu te referi, costa cam o sticla de cola la orice service de calculatoare (maxim 5 lei). Stiu in Brasov o firma unde gasesti sigur, dar nu cred ca merita sa vii pana aici.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
am io un cd-rom care nu mai am ce face cu el...
la mine e rupt papucu, pot improviza? |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
deconectat |
![]()
|
Papucul nu poti sa-l rezolvi asa...de fapt nu stiu cum ai putea sa-l rezolvi...
![]() |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:54 |