Discuri de frana
![]() ![]() ![]() |
Discuri de frana
Muhi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001, Clima
- B XX XXX bastos
|
|||
bobalex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 15 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiam ca a postat cineva
![]() |
--------------------
Dacia
SNova
- .
|
|
Muhi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Merci mult. Cam asta gasisem si eu...Daca cineva mai stie ceva in plus va multumesc anticipat. Salut tuturor.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001, Clima
- B XX XXX bastos
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Stie cineva ce scule sunt necesare pt. a schimba discurile la SLZ? Ma refer in special la suruburile care strang discul, ce fel de cap de surubelnita trebuie pt. ele?
M.E. Postează te rog la secțiunea corectă! Am postat aici pt. ca era vorba despre discuri si banuiesc ca si la DSN si la SLZ au exact aceeasi prindere. This post has been edited by moustache: 26 Oct 2006, 09:53 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
In Constanta are cineva idee unde se gasesc kituri Brembo si cam la ce pret?
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
La DSN suruburile care prind discurile (2 la numar) au capul in cruce, la Solentza au capul pentru imbus.
Exista un secret ca sa le poti desface altfel risti sa strici suruburile (care nu se prea gasesc...): inainte de a le desface se bat cu ciocanul ferm de citeva ori folosind un surub de diametru cit capul celui cu pricina. Cred ca din fabricatie suruburile sunt date cu un adeziv si plus ca nu se umbla cu anii pe acolo ! Eu am schimbat discurile la DSN la 68k si am gasit discuri ventilate <Made in Romania> la 660k bucata si sunt foarte bune ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Spiridon, unde ai gasit discurile?
Sunt speciale de SN? |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Eu am luat prin service - 85 lei/bucata fara TVA
|
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
s-au ieftinit discurile de frana de Supernova ? ce-i cu poreturile astea : 66 ron, 85 ron ??
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Sunt discuri ventilate de DSN si sunt de fabricatie romanesca. Le-am luat de la un magazin de piese auto numit Autocenter din Iasi. Sincer nu m-am uitat exact unde sunt facute, va spun doar ce mi-a zis vinzatorul !
|
--------------------
Dacia Supernova
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(spiridon @ 11 Jan 2007, 22:28) La DSN suruburile care prind discurile (2 la numar) au capul in cruce, la Solentza au capul pentru imbus. Exista un secret ca sa le poti desface altfel risti sa strici suruburile (care nu se prea gasesc...): inainte de a le desface se bat cu ciocanul ferm de citeva ori folosind un surub de diametru cit capul celui cu pricina. Cred ca din fabricatie suruburile sunt date cu un adeziv si plus ca nu se umbla cu anii pe acolo ! Eu am schimbat discurile la DSN la 68k si am gasit discuri ventilate <Made in Romania> la 660k bucata si sunt foarte bune ! Secretul cred ca este sa folosesti niste scule adecvate,nu improvizatii,iar daca dai si cu un spray gen WD-40,nu cred sa nu iasa.Noi romanii ne-am invatat sa reparam masinile in curte sau in spatele blocului cu ciocanul si patentul si sa o legam cu sarma. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
spiridon |
![]()
|
Mai vorbim cind schimbi discurile !
Succes pina atunci ! Recomand tuturor sa-si cumpere cele mai performate scule (cele pneumatice sunt excelente) ! Cei care nu isi permit sau pentru care preturile la service sunt prea mari, pot aplica metoda empirica, bineinteles pe raspunderea lor...eu nu o recomand dar am folosit-o cu succes ! (apropo am vazut un tip care le-a desfacut cu dalta !!!) |
--------------------
Dacia Supernova
2001
|
|
Mecos |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 25 October 04 From: Ploiesti ![]() |
Salut,
Vreau sa schimb discurile de frana pentru ca s-au ovalizat. Am 94000 km. Am gasit discuri Klaxcar la 61 Ron / buc. Cele de origine sunt cam 120 Ron / buc Ce parere aveti despre Klaxcar (firma frantuzeasca)? http://www.klaxcar.com/ |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Expression 1,5 dci 105 CP
- b
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
am eu pe masina discuri klaxcar si n-am probleme cu ele.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
si are reprezentanta in romania ceva?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
QUOTE(Mecos @ 7 Feb 2007, 15:14) Salut, Am gasit discuri Klaxcar la 61 Ron / buc. Ne spui si noua te rog unde ai gasit la pretul asta? Ca la banii astia imi iau si eu o pereche sa am de rezerva... Probabil e stoc de pe la R19, dar pretul cred ca e super! |
-------------------- |
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Le-am scimbat si eu. Am pus Klaxcar (pe Solenza, dar sunt la fel si la DSN). Par foarte bune, cel putin deocamdata. Neaparat sa pui si placute noi. altfel incepi sa le uzezi stramb de la inceput. Bine ar fi sa schimbi si penele de la etriere, mai ales daca sunt ruginite, altfel se gripeaza si nu vei avea forta egala pe ambele placute, cea din interior avand forta mai mare.
Pot fi probleme cu desfacerea suruburilor, la SLZ sunt cu cap pt. cheie TORX 40, la DSN au cap pt. surubelnita in cruce. La mine 3 s-au desfacut perfect, fara probleme, unul nu a vrut nici mort, cu nici o metoda (spray degripant, batut in el si orice alte inventii....). Si am avut scule de calitate. Am rupt un cap de cheie (un draper) iar cu al doilea am reusit sa mutilez capul surubului. Pana la urma l-am dat afara cu freza cu cap conic, burghiu si extractor de suruburi (nici asa nu prea avut, efectiv parca se sudase pe butuc). Am stricat un pic filetul din butuc, dar noul surub a strans destul de bine (nu am fortat nici eu la rupere), si oricum forta nu e in suruburile alea, ele sunt mai mult de centrare, discul fiind presat pe butuc de catre janta. Ideea e ca s-ar putea sa pierdeti multa vreme incercand sa desfaceti acele suruburi chiar daca aveti scule bune si chiar daca aveti degipante, aplicati lovituri de ciocan.... Cel mai bine, daca vedeti ca nu cedeaza si ca sunt sanse sa mutilati capul surubului fara sanse de desfacere mergeti la un atelier unde au un pistol pneumatic (eu nu am avut si am vrut sa-mi fac treaba singur). Nenorocitul de surub fusese strans in service cu pistolul pneumatic, probabil cu forta reglata sa stranga piulita de la planetara. (Nu sunt date cu loctite sau cu alti adezivi, nici nu prea ruginesc, cel putin la mine nu erau ruginite deloc, sunt doar stranse foarte tare si au suferit multe cicluri dilatare-contractare). Bafta si rabdare. Daca reusiti sa desfaceti acele suruburi discurile se schimba foarte usor, mai ramane sa desfaceti furca de la etrier, daca aveti o inelara solida de 19 nu sunt probleme. Atentie sa strangeti tare suruburile alea la remontare. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
la pitesti sunt vreo 900k buc
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
Mecos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 25 October 04 From: Ploiesti ![]() |
La Magazinul Dacia - Mihai Bravu, Bucuresti. - 61 Ron/buc |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Expression 1,5 dci 105 CP
- b
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
am pus si eu. la ITP mi-au spus ca singura problema sunt franele pe fata, prea slabe, dar ca sunt in limite. Cand i-am spus ca am schimbat discurile cu o ora mai devreme a spus ok si gata.
Le-am cumparat dinservice ca eram grabit 750.000 lei bucata |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
brandon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 1 March 05 From: Ploiesti ![]() |
se recomanda sa fie schimbate amandoua sau doar cel cu problema?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
ABS+, 2008
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Depinde de uzura.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
xtremepwa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 24 April 07 ![]() |
doresc sa fac o precizare.
Nu va mai imbatati cu apa rece, discurile de frana de pe R19 nu se potrivesc pe slz si sn. sa zica unu care a montat disc de R19 pe dele 2 specimene si eu mananc discurile alea. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002/Clima
- CT-77-CDA
|
|
silverboy3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 16 November 06 ![]() |
Salut,
Am trimis mail la nickracing o firma care aduce kit BREMBO pentru dacia logan, din pacate nu am primit nici un raspuns oricum doreste toate dim de la discul original. Daca stie cineva dim de la discul original il rog sa posteze aici, poate o sa fiu primul dupa forum cu discuri brembo pe solenza ![]() |
--------------------
DACIA SOLENZA
RAPSODIE
2004
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Frâne față
-diametrul alezajului etrierului Φ 54 mm -diametrul discului de frână Φ 235 mm -bătaia axială a discului măsurată la Φ 215 0,04 mm -grosimea maximă a discului de frână 20 mm -grosimea minimă a discului de frână 19 mm -grosimea plăcuței de frână (inclusiv suportul) 14 mm -grosimea minimă a plăcuței de frână (inclusiv suportul) 7 mm Pentru. Solenza, cred ca si pentru SuperNova sunt la fel. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
icsu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat discurile de frana cu unele Klaxcar, 800 mii bucata in Vitan.La desfacerea suruburilor de centrare am folosit un torx 40 Stanley, dupa aplicare de lovituri zdravene cu ciocanul. Concluzia : 3 s-au desfacut frumos, al patrulea s-a facut "muci".L-am extras cu bormasina ..in cateva zeci de bucatele de span. Unde gasesc si eu un surub ca ala? Am intrebat la Dacia pe Mihai Bravu si se uitau la mine de parca i-am injurat. Momentan merg cu discul de pe stanga doar intr-un surub.
|
--------------------
renault
clio symbol
1.4/2002
|
|
silverboy3 |
![]()
|
Salut,
Am fost la frontalcu dimensiunile din carte si nu prea au fost de ajutor. Am vazut cum se dau dim la anumite marci si pur si simplu imi trebuie un disc vechi sa il masor, asa poate sa imi gaseasca foarte usor echivalent. Daca are cineva un subler si un disc vechi eu ma pot oferi sa ii dau toate detaliile care trebuiesc masurate si apoi va pot spune echivalentul la discuri. Acum am o nelamurire, diametrul discului este de 235mm, majoritatea discurilor pe care le-am gasit au diametru de la 238mm pana la etc. Problema ar fi urmatoarea, credeti ca s-ar potrivi un disc cu diam de 238l a solenza cu o janta de 14''? |
--------------------
DACIA SOLENZA
RAPSODIE
2004
|
|
madmaxtata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 26 October 05 From: focsani-bucuresti ![]() |
pai si ce treaba are janta cu diametrul discului? daca etrierul nu il poti muta mai in exterior degeaba. Masurati distanta dintre marginea exterioara a discului si etrier si vedeti daca va permite. Daca nu mai exista si strungul
![]() Apropo la solenza sau dsn dupa cate franari de la 100-0 se simte efectul ala de fade?? a facut cineva teste?? |
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
88
- vn-01-slk
|
|
silverboy3 |
![]()
|
Am gasit mai multe discuri echivalente pentru dacia solenza/SN, mai am nevoie de 3 dim si va pot spune daca este ok(centering diam, inner diam,bore diam).
Va pot spune ce am gasit echivalent. Discuri ventilate fata pentru Suzuki Baleno (modelul 1.6l) de la ATE(SUZUKI BALENO (EG) 1.6 i 16V asta este modelul exact). Dimensiuni: General: EAN 4006633029087 Status Normal Quantity per Packing Unit 2 Packing Unit 1 Trade Numbers 420163 Criteria: Fitting Position Front Axle Diameter [mm] 235 Brake Disc Thickness [mm] 20,0 Minimum Thickness [mm] 18 Brake Disc Type Vented Number of Holes 4 Pitch Circle Ø [mm] 100 Height [mm] 49,5 Centering Diameter [mm] 60 Inner Diameter [mm] 125 Bore Ø [mm] 12,8 acum daca cineva poate sa confirme dimensiunile, masurand binenteles un disc de dacia solenza ar fi perfect. |
--------------------
DACIA SOLENZA
RAPSODIE
2004
|
|
silverboy3 |
![]()
|
va rog spuneti-mi macar dimensiunea prezoanelor ca sa imi aiuluni discurile si cu placutele.(trebuie sa fac revizia, eu nu am timp sa imi masor discul deoarece muncesc si in weekend
![]() |
--------------------
DACIA SOLENZA
RAPSODIE
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 05:56 |