Distributie 1.6 16v !, A mai schimbat cineva?...
![]() ![]() ![]() |
Distributie 1.6 16v !, A mai schimbat cineva?...
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
QUOTE(klax @ 4 Mar 2010, 17:33) Am fcut eu azi revizia de distributie la logan 1.6 16v la dealerul Dedeman Bacau. Cost total 1645 ron care include schimb distributie+curea accesorii+placute frana+ulei+filtre. Mi se pare decent. Mentionez ca uleiul l-a avut eu. Operatiunea a durat cam 7 ore si in plus mi s-a schimbat si pompa de apa pe garantie(avantaj cei care fac distributia cat masina e in garantie. Overall mi s-a parut pretul ok - se pare ca s-a mai ieftinit cu criza asta. se pare ca pe aici se invarte pretul... la mine timpul a fost mai scurt : 3 ore, dar fara pompa de apa |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
bine ai facut ca n-ai schimbat pompa de apa
![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
slider omul are logan nu Wv , la logan nu trebuie sa dai jos bara de fata , radiatorul si farurile ca sa schimbi pompa de apa , in cel mai nefericit caz cumpara omul o pompa de apa si o curea de distributie asta asa daca chiar vrea el ca merge si cureaua veche cu succes desi stiu recomandarea Dacia bla bla bla si daca tot am ajuns la "recomandarea Dacia" ai vazut tu undeva sa zica ceva de pompa de apa? nici macar la revizia de 120 nu aminteste nimeni nimic, se schimba tot pana la antigel si lichid de frana si etc da nu si pompa, de ce sa te scarpini daca nu te mananca? poate ai bafta sa dai peste una mai proasta sau culmea sa-ti cumperi una de neorigine cu mana ta si atunci chiar ajungi sa desfaci totul din nou. Asa ca lasa oamenii sa doarma linistiti
![]() |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
eu pe megane am acelasi motor, si stiu prea bine ce se schimba la el. pompa de apa se schimba de fiecare data cu distributia. asa scrie in carte, deci ma indoiesc ca la montarea pe logan, acest motor a fost modificat astfel incat sa nu mai fie nevoie sa schimbi si pompa. ori la cat costa in plus pompa de apa, mai bine o schimbi si atunci chiar dormi linistit...
This post has been edited by slider2: 16 Mar 2010, 21:08 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(EUGEN2008 @ 16 Mar 2010, 20:59) slider omul are logan nu Wv , la logan nu trebuie sa dai jos bara de fata , radiatorul si farurile ca sa schimbi pompa de apa , in cel mai nefericit caz cumpara omul o pompa de apa si o curea de distributie asta asa daca chiar vrea el ca merge si cureaua veche cu succes desi stiu recomandarea Dacia bla bla bla si daca tot am ajuns la "recomandarea Dacia" ai vazut tu undeva sa zica ceva de pompa de apa? nici macar la revizia de 120 nu aminteste nimeni nimic, se schimba tot pana la antigel si lichid de frana si etc da nu si pompa, de ce sa te scarpini daca nu te mananca? poate ai bafta sa dai peste una mai proasta sau culmea sa-ti cumperi una de neorigine cu mana ta si atunci chiar ajungi sa desfaci totul din nou. Asa ca lasa oamenii sa doarma linistiti ![]() Pe principiul "If it's not broken, don't fix it" nu? Eventual tine pompa de apa si un set de chei + patent si o schimbi tu cand ramai in drum, eventual mai stai putin ca da acusi canicula ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pana sa te lase pompa de apa cu adevarat, sa vedeti voi zgomote si umezeli...
Deci nu e "te lasa in drum" in nici un caz. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bradone @ 4 Mar 2010, 17:38) QUOTE(mic&rau @ 9 Mar 2010, 19:09) klax cand ti-au schimbat distributia ti-au blocat axele cu came cu o cala, si au blocat si vibrochenul? QUOTE(EUGEN2008 @ 16 Mar 2010, 20:59) slider omul are logan nu Wv , la logan nu trebuie sa dai jos bara de fata , radiatorul si farurile ca sa schimbi pompa de apa , in cel mai nefericit caz cumpara omul o pompa de apa si o curea de distributie asta asa daca chiar vrea el ca merge si cureaua veche cu succes desi stiu recomandarea Dacia bla bla bla si daca tot am ajuns la "recomandarea Dacia" ai vazut tu undeva sa zica ceva de pompa de apa? nici macar la revizia de 120 nu aminteste nimeni nimic, se schimba tot pana la antigel si lichid de frana si etc da nu si pompa, de ce sa te scarpini daca nu te mananca? poate ai bafta sa dai peste una mai proasta sau culmea sa-ti cumperi una de neorigine cu mana ta si atunci chiar ajungi sa desfaci totul din nou. Asa ca lasa oamenii sa doarma linistiti ![]() Da s-a blocat vibrochenul si axa cu came intr-o pozitie ca au trecut pe deviz si 2 capace de plastic care ajuta la blocarea lor. Manopera a fost aproximativ 800 ron cu tot cu test de franare care a fost 70 ron si montaj placute de frana care a fost tot 70 ron. Pompa de apa nici la mine nu era neaparat de schimbat, dar mecanicul care a facut-o e cunostinta de a mea si a zis ca era un pic umeda pompa de apa si a mai dat el cu lichid de racire ca sa o schimbe pe garantie. Oricum mi-a zis ca teoretic se schimba odata cu distributia ca oricum va prinde uzura si este destul de improbabil sa tina 120k km ca sa zici ca o schimbi data viitoare. Si by the way ca sa schimbi pompa de apa tre sa dai destul de multe jos la 16.16v cel putin(scut, capac de plastic sub masina, curea de accesorii, capac distributie...) deci stati linistiti ca manopera de schimbare pompa de apa este 200-300 ron + pompa 200 ron mai bine o schimbi cand faci distributia. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
bradone |
![]()
|
la mine era totul uscat, mecanicul a zis ca nu e cazul de schimbat si pompa de apa
acum, o sa vad in timp daca e de bine sau nu... |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pompa de apa de origine la 16.16V e 440 Roni atat la magazin cat si la dealer. La mine pompa nu prezenta scurgeri pe la presetupa si nu a zis nimeni ca ar trebui schimbata. La fel mi-au confirmat si cei de la vocea clientului: Daca nu prezinta scrgeri, NU se schimba.
La kit-ul de accesorii dealer-ul a zis ca trebui schimbat ca asa se face la 60000, dar in cartea de intretinere a masinii scrie ca se schimba doar cureaua de accesorii. La dealer nu aveau curea accesorii singura(doar cu kit si era vreo 399 roni). Am lasat-o pe cea de pe masina. Interesant ca la logan ph2 cureaua asta se schimba la 80000, asa ca o mai las. Nu dadea semna majore de oboseala gen crapaturi, fisuri sau subtieri(stiu ca nu e trapezoidala, dar si la astea plate stiu ca exista notiunea de subtiere). |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Pietoro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 29 December 09 ![]() |
Am schimbat si eu distributia la motor (1,6 16v). Am aprox 77000 km in 4 ani si sincer am avut emotii ca n-am schimbat cureaua la 60000 km, insa se pare ca ar mai fi tinut inca cel putin 30000 de km. Nu exagerez, am verificat cureaua respectiva pe toate fetele si arata ca noua. Nici o fisura nimic, sau alte urme de uzura pronuntata (zgarieturi). Inca se mai vede scrisul din fabrica pe ea POWERGRIP made in france. In sfarsit daca m-am apucat de ea, am schimbat-o. P070910_12.16.jpg ( Size: 1.27mb )
Number of downloads: 4206
Aici se poate vedea o comparatie intre cureaua noua si cea veche, insa poza nu prea e reusita. Si inca ceva, rolele intinzatoare mie mi s-au parut foarte bune adica n-aveau joc la rulmenti. Mecanicu, care imi este prieten vechi a zis acelasi lucru. Eu zic ca distributia la motor 1,6 16v poate sa se faca si la 5 ani insa fara sa depasesti 100000km. Asta daca mai sunt si alte cazuri asemanatoare. 8 Sep 2010, 23:04: Material didactic ![]() P070910_11.59.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 4942 This post has been edited by Pietoro: 8 Sep 2010, 23:04 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 2006
---------------
|
|
AutoVic |
![]()
|
![]() Amator de "NOU" Group: Members Posts: 282 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce sa zic Pietoro, la un Megane 1 cu acelasi motor s-a rupt la 67000 km.
Tu cum ai mers cu ea, mai mult in oras sau afara? Stie cineva daca poate fi interpretat la ochiometru momentul pentru schimbarea distributiei? Eu am 55000Km si deja am emotii:D |
--------------------
DACIA 1310 L / 1998
DACIA LOGAN Prestige
2007
- B 16 KNM Dai un claxon, ii arati ca e bou... insisti, si tu esti un bou!
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
La ochiometru nu poate fi interpretat. A mea arata ca noua pe masina, dupa ce a fost schimbata am gasit pe o portiune de cativa centimetri ditamai crapaturile. Nu stiu cat ar mai fi dus. Nu avea numarul de kilometri facuti, dar sarise de 6 ani.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
A mai schimbat cineva recent in service autorizat? Care mai e pretul?
This post has been edited by bossake: 25 Jan 2012, 07:02 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
ssandulescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 27 January 12 From: Pitesti ![]() |
Uleiul trebuia schimbat la 10000 sau un an si la distrbutie dc nu ai schimbat recomand service particular sunt niste proceduri care trebuiesc respectate
|
--------------------
dacia
logan
2006/laureat
- AG-29-AAX http://www.daciaclub.ro/-VAND-piese-auto-logan-originale-si-aftermarket
|
|
alexsr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 May 10 ![]() |
Schimbat la mavexim (dealer dacia) Targoviste: kit distributie+kit acesorii+inlocuit termostat+inlocuit lichid de frana si racire +pompa de apa =1810 ron sau 418 euro
am 37000 de km dar 4 ani . This post has been edited by alexsr: 31 Jan 2012, 18:22 |
--------------------
Dacia
Logan
16 v
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Oau. Suficient de mult..........
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 July 05 ![]() |
Astazi am schimbat si eu cureaua de distributie la 80500 km.
Am avut kit-ul de distributie de origine Renault cumparat de la magazin 370 ron. A avut in componenta curea distributie Gates Made in UK, rola intinzatoare Gates Made in China si rola de ghiare INA Made in France. Am schimbat doar cureaua si rola intinzatoare care prezenta zgomot (un fel de zornait) iar rola de ghidare INA Made in Germany a ramas pe pozitie, nu au schimbat-o motivand ca este neuzata (nu prezenta joc si nici zgomot) si ca o vom schimba atunci cand vin sa dau si pompa de apa jos, adica la peste 120000 km. Pompa de apa nu prezenta nici un fel de uzura, nici scurgeri nici joc. Cureaua originala tot Gates, tot Made in UK, se prezenta execent fara fisuri, crapaturi, cu siguranta ar fi tinut 120000 km in schimb am indoieli cu privire la rola intinzatoare mai ales ca incepuse sa aiba zgomot, am observat dupa inlocuire disparitia unui scartait ritmic din zona distributiei care era mai "vizibil" dimineata la rece. Rola intinzatoare (cea schimbata) este de origine neprecizata, in sensul ca scrie Gates pe ea, are rombul Renault - dar nu are trecuta tara de origine. Din ce am vorbit in service in reteaua Renault in vestul Europei distributia se schimba la 120000 km la toate motoarele pe benzina si cele diesel 1.5 dCi. Pretul a fost de 120 ron cu discount eu fiind un client mai vechi. Noua rola INA are un fel de capace metalice de protectie, la urmatoarea inlocuire de distributie mi-ai spus ca vor scoate capacele pe o parte pentru "a pica mai bine" pe curea. A mai vazut cineva asemenea rola INA cu capace metalice, daca da, la voi s-au scos? Ei spuneau ca asa arata noile role de ghidare INA. This post has been edited by Bobo1973: 3 Feb 2012, 18:29 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 July 05 ![]() |
Fotografii:
Cureaua si rola intinzatoare - cele schimbate. Noua rola INA cu protectii care nu prea stiu cum se va monta, raman capacele si se aseaza prin strangere? sau se inlatura de pe o parte? pentru a "pica bine" pe curea? This post has been edited by Bobo1973: 7 Feb 2012, 15:00 Attached thumbnail(s) DSCF3469.JPG ( Size: 220.51k ) Number of downloads: 3131 DSCF3474.JPG ( Size: 222.89k ) Number of downloads: 2706 DSCF3477.JPG ( Size: 229.31k ) Number of downloads: 682 DSCF3478.JPG ( Size: 233.53k ) Number of downloads: 652 DSCF3484.JPG ( Size: 205.22k ) Number of downloads: 583 DSCF3485.JPG ( Size: 199.62k ) Number of downloads: 549 DSCF3488.JPG ( Size: 223.06k ) Number of downloads: 521 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
si eu sunt curios acum in aprilie cat o sa scot din buzunar la cobalcescu, sau adras inca nu sunt hotarat unde sa o schimb, ce stiu sigur nu la meridian, cica ar fi kit distributie, pompa de apa, termostat, lichid racire, ulei, filtre, curatat clapeta acceleratie, si cade prost rau de tot ITP
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
bradone |
![]()
|
daca esti nehotarat, de ce nu dai un telefon si la Simpotrans Afumati? eu acolo am schimbat distributia si a fost totul ok; iti fac teaba si cu piesele tale, te lasa langa masina sa asisti...
|
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
623 cu manopera la adras
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
stie cineva cum se poate vedea vechimea curelei dupa cod sau altceva? ma refer la curea din magazin noua...
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
dac-o iei de la "baietii din pitesti" sigur e ca noua si o sa te tina mai mult de 4000km....
![]() This post has been edited by sobolan: 25 Jun 2015, 13:16 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
vreau sa cumpar de la epiesa.ro sau unul din magazinele online mai mari... ma interesa daca se poate citi efectiv pe curea o data a fabricatiei sau sunt facute la misto ca la baterii sa nu intelegi nimic.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
pe alea OEM nu ai sanse sa citesti,doar dupa cod la ei...asa stiu eu...pe curelele retail Gates merge,au saptamana si anul
![]() PS: ca sa fii sigur ca iei piese originale si nu vrei ca sa iei din reprezentanta cauta sa eviti kiturile RENAULT pentru ca ai mari sanse sa dai de balarii contrafacute....eu am pus curea Bosch,pompa Marelli-Magneti si rola SKF,luate de la UNIX ![]() NU VA JUCATI CU DISTRIBUTIA SI CU PIVOTII/CAPETE DE BARA ! in rest drumuri bune..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
alix_0_2 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 5 April 07 ![]() |
Am vazut pe site-urile cu piese auto ca unele pompe au garnitura din cauciuc, iar altele nu (la specificatii scrie montare prin etansare).
Ce varianta ma sfatuiti sa montez si de la care producator ? Multumesc ! |
--------------------
DACIA
Break full / ex SuperNova Europa cheala
2001
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
1,6 16V (cel putin primul model K4M) are garnitura de tabla la pompa de apa. Cand am schimbat kitul am folosit un Kit complet SKF cu pompa de apa.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:08 |