Distributie 1.6 16v !, A mai schimbat cineva?...
![]() ![]() ![]() |
Distributie 1.6 16v !, A mai schimbat cineva?...
burcezanv |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 25 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI 85 CP
2010
- BN-20-BUR
|
|||
MaLyTyOsU |
![]()
|
![]() Membru Ascuns Group: Members Posts: 55 Joined: 20 January 06 From: bucuresti - rahova ![]() |
Salut.In mare parte ti ai raspuns singur la dilema ta.Nu are semne.Se blocheaza vibrochenu cu o cala care se fileteaza in blocul motor,dai capacele de plastic din capatul axelor ca sa le poti bloca si de aici treaba e foarte usoara.Nu iti recomand sa faci asa ceva fara acele scule,eu am facut cu mult timp in urma pe motoru asta si mi am blestemat zilele.Daca erai din Buc. te puteam ajuta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- 15-B- 9080 -Geometrie Roti 3D-Incarcare freon-
- Service Roti - Indreptat Jante - - Auto Augusta- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu cumva vei face o falsă economie...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
![]() ![]() On topic: cred ca stii ce se poate intampla daca nu-ti reuseste operatiunea cu schimbatul distributiei la motorul in 16V... ![]() |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
burcezanv |
![]()
|
Multumesc MaLyTyOsU, o sa incerc sa mai trag umpic de pe masina... ca bani de manopera nu am, sunt un biet student...
Cat despre schimbatul uleiului la 30.000 NU e stres... nu se intampla nimic cu motorul, avand in vedere ca am facut cei 70.000 km in 8 luni, nu-i stres ulei am bagat la primii 30.000 Mobil 5w40 si acuma aral 5w40 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI 85 CP
2010
- BN-20-BUR
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ce mai conteaza unde o faci din moment ce un schimb de ulei il faci la 30 mii, mergi la un cirpaci la garaj...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
fixxxer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 March 09 ![]() |
Imi place ironia... 70k km in 8 luni si nu ai bani de manopera?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 mpi
2009
|
|
burcezanv |
![]()
|
Pai noah omul mai are si belele in viata... si chiar ramane fara nici un leu...
Cat despre intervalul de revizie dublat... il fac chiar eu...oricum am facut mult drumuri de RO-DE, de aici atatia km. Nu se intampla nimic daca faci intr-un timp scurt multi km si schimbi uleiul la intervale mai mari...asta pe o perioada scurta. |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI 85 CP
2010
- BN-20-BUR
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am asistat la schimbarea distributiei la MCV (scurgeri de ulei).
Intr-adevar exista o cala speciala de blocare a camelor, care se poate confectiona si unealta de blocare a arborelui cotit, fara de care se poate face. Operatia nu este mult mai complicata decat la 8V, doar ca motorul 16V este mult mai inghesuit si se lucreaza mai greu, trebuie sa tot plimbi motorul in sus si in jos sa ai acces la suruburi. Nu e chiar "rocket science". Dificila este reglarea intinderii curelei fara aparatul minune, dar si multe service-uri Dacia se descurca fara. Ar putea fi folosit in acest scop un tuner de instrumente muzicale, chiar si un soft cu acest rol pus pe un laptop cu un microfon. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca are bursa de merit.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
De curiozitate cat au zis ca te costa distributia -manopera+ piese.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
- BC-85-BSL www.depanarecalculatoare.ro
|
|
clau_prestige |
![]()
|
![]() <-----[PresTiGe RulLz]-----> Group: Members Posts: 9 Joined: 11 January 07 ![]() |
pentru 1.6 16v e aceeași distribuție cum e la 1.6? si la cat se schimbă?
unii spun ca la 60.000 altii la 90.000 km. multumesc pentru raspuns. |
--------------------
Dacia Logan
1,6 16v 105 CP Prestige
2006
- BT 98 APO
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e aceeași, tu ai 2 axe cu came...
|
--------------------
-
-
|
|
klax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma ne poate da cineva un pret actual la distributioe+manopre 1.6 16v? Cineva care a schimbat de curand?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
|
|
burcezanv |
![]()
|
Distributia costa 300 lei la 1.6 16v dar inca nu am chimbat-o...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI 85 CP
2010
- BN-20-BUR
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
daca era o singura rola intinzatoare si sa fi avut si semne ar fi fost mai simplu, dar sunt 2 role si nu au semne...asta e beleaua
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ești sigur?
|
--------------------
-
-
|
|
fixxxer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 March 09 ![]() |
Nu vad legatura intre intinzator si dat semne pe el. Unde vrei sa ajungi cu afirmatia? Ca la schimbarea distributiei se dau semne pe intinzator?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 mpi
2009
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
nu semne pe intinzator...ma rog..poate ai inteles asta din ce am scris eu
semn la arbore si semn la pinioanele de la aexele cu came si semn pe curea |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
e simpla distributia la 1,6 16v,ziceti mersi ca motoru asta nu are si decalor(acolo e belea mare),oricum e indicat sa o schimbi ori in service ori la cineva care stie ce face
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
klax |
![]()
|
Pana la urma am fost la dealerul Dedeman Bacau. Cost revizie 60k km aproximativ 1500 ron(distributie, bujii, ulei, filtre) - fara placutre de frana.
Pana una alta mai am 12k km pana la distributie deci inca 4-5 luni mai stau linistit. Credeti ca meritra facuta distributia la garaj?? Mie imi ese cam frica. Daca se rupe presupun ca costa ceva reparatia. Eu optez pentru reprezentanta(mai am si garantie). |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Atasez un manual de rep. megane, dar motorul 1.6 16v fiind identic va puteti da seama de complexitatea lucrarii. Se poate si fara acele instrumente speciale, dar e mai mult de munca, iar la intinderea curelei nu e nevoie de un instrument special, intinzatorul avand ac indicator. Sper sa va fie de folos, dar daca nu stiti exact ce aveti de facut, nu recomand sa o faceti de capul vostru, mai ales ca puteti face un mic masaj
![]() Attached File(s) ![]() |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
motorul de 1.6 16v de pe magane 2 nu e identic cu cel de pe logan. Daca era vorba de megane 1 era adevarata asertiunea.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(ionutt daniel @ 20 Oct 2009, 10:57) Se poate si fara acele instrumente speciale, dar e mai mult de munca, iar la intinderea curelei nu e nevoie de un instrument special, intinzatorul avand ac indicator Da, ai nevoie de un tricorder pentru saispeinve. Modelul din dreapta este pentru saispenve, iar cel din stanga pentru dizal.ultrasound-plaster.jpg PS. Revenind la oile noastre, eu as fi mai mult atent atent mai mult la o anumita pana pe un anumit arbore. This post has been edited by IRONICK: 20 Oct 2009, 12:54 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klax |
![]()
|
Am fcut eu azi revizia de distributie la logan 1.6 16v la dealerul Dedeman Bacau. Cost total 1645 ron care include schimb distributie+curea accesorii+placute frana+ulei+filtre. Mi se pare decent. Mentionez ca uleiul l-a avut eu.
Operatiunea a durat cam 7 ore si in plus mi s-a schimbat si pompa de apa pe garantie(avantaj cei care fac distributia cat masina e in garantie. Overall mi s-a parut pretul ok - se pare ca s-a mai ieftinit cu criza asta. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.6 16v
|
|
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
din pretul total, cat a fost manopera si cat piesele?
|
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
mic&rau |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 16 January 05 ![]() |
klax cand ti-au schimbat distributia ti-au blocat axele cu came cu o cala, si au blocat si vibrochenul?
|
--------------------
Dacia logan 1.6 16v
Dacia logan 1.6 16v
Prestige 2007
- B -- TOX
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
mai mult ca sigur
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
am schimbat si eu azi distributia
cost total - inclusiv revizie- 1600 ron, la Simpotrans Afumati |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 04:59 |