Emigrare Germania, costul vietii pe acolo.
![]() ![]() ![]() |
Emigrare Germania, costul vietii pe acolo.
yonutz84 |
![]()
|
||
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
"se merita" e corect in germana? dute ca deja nu mai scri corect romaneste, daca ai invat prea multa germana.
acum serios: - vrei sa faci bani sau vrei sau lucrezi intr-un mediu normal? - vrei sa ramai acolo sau sau te intorci in 5,6,7,8,9 ani? - vrei sa traiesti decent sa sau te rupi in figuri? ps esti la o ora de mers de cartierul rosu din hamburg, uita de prietena e mai ieftin acolo. bafta This post has been edited by b76bgaarh: 22 Sep 2011, 09:40 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca o sa te ajungi prea bine cu banii, mai ales daca esti singur.
Mie unuia salariul mi se pare mic. Totusi, in IT, din cate stiu eu norma e de 3000-4000 E net. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 22 Sep 2011, 09:39) "se merita" e corect in germana? dute ca deja nu mai scri corect romaneste, daca ai invat prea multa germana. acum serios: - vrei sa faci bani sau vrei sau lucrezi intr-un mediu normal? - vrei sa ramai acolo sau sau te intorci in 5,6,7,8,9 ani? - vrei sa traiesti decent sa sau te rupi in figuri? ps esti la o ora de mers de cartierul rosu din hamburg, uita de prietena e mai ieftin acolo. bafta Nu vreau sa fac avere, doar sa incerc si altceva. Cred ca mediu normal am si acuma la actualul job. (cel putin asa cred eu) La intrebarea "daca vreau sa ma intorc in x ani" acuma nu pot sa-ti raspund pentru ca nu stiu cum o sa ma adaptez. Sa traiesc decent.. QUOTE(mk2 @ 22 Sep 2011, 09:39) Nu cred ca o sa te ajungi prea bine cu banii, mai ales daca esti singur. Mie unuia salariul mi se pare mic. Totusi, in IT, din cate stiu eu norma e de 3000-4000 E net. Din ce am vazut pe net pe diferite site-uri de salarii media la nivelul meu de experienta (3 ani) era de cca 2-2200 euro net. Asta imi da mari emotii. |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Radeti voi radeti, dar am vazut indian venit cu 4500 E net si care tot nu se declara multumit de salariu.
Catre initiator: de unde ti-ai luat certificarile? Institutul Goethe? Cat te-au costat si cat au durat? |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
daca pui mana si pe o nemtoaica batrana si putred de bogata, te-ai scos. asa, ca se merita. incercarea moarte n'are.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
yonutz84 |
![]()
|
QUOTE(mk2 @ 22 Sep 2011, 09:47) Radeti voi radeti, dar am vazut indian venit cu 4500 E net si care tot nu se declara multumit de salariu. Catre initiator: de unde ti-ai luat certificarile? Institutul Goethe? Cat te-au costat si cat au durat? Cursurile de germana le-am facut la Goethe in Iasi. Extensiv dureaza 6 luni cu 4 ore saptamana. Intensiv dureaza 3 sapt cu 8 ore saptamana. Costa in jur de 1100 ron in 4 rate. Eu am facut modulele A1 si A2. This post has been edited by yonutz84: 22 Sep 2011, 09:58 |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si centura pe unde ai parcurso? pe la nord sau pe la sud?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
pai numai ca vezi germania si tot merita. Viata nu e atat de scumpa pe acolo, de fapt germania e cea mai ieftina dintre vestice. Banii iti ajung lejer, daca nu vrei sa te spargi in figuri.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
tiranspider |
![]()
|
veninos Group: Members Posts: 17 Joined: 7 September 11 From: curtea de arges ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
1.9 diesel
- ag-54-atc
|
|
mk2 |
![]()
|
Din cate am inteles mai e o problema.
Chiriile sunt destul de mari acolo - 600 E minim pentru o garsoniera. Iar comisionul agentiei imobiliare este de 2-3 rate lunare. Deci sa fii pregatit sa platesti 2000-3000 de E in momentul in care faci contractul de inchiriere. Nu pot baga mana in foc ca asa e, dar asa am inteles de la un coleg plecat acolo, si din ceea ce am citit pe net se pare ca asa ar fi. Incearca sa negociezi cu ei o prima de relocare / sa se ocupe de cazarea initiala. Oricum, daca esti tanar si nu esti legat de Romania, eu zic ca merita sa incerci. Macar vezi ceva nou. Si la o adica, poti sa te intorci oricand. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
|
|
yonutz84 |
![]()
|
QUOTE(mk2 @ 22 Sep 2011, 10:08) Din cate am inteles mai e o problema. Chiriile sunt destul de mari acolo - 600 E minim pentru o garsoniera. Iar comisionul agentiei imobiliare este de 2-3 rate lunare. Deci sa fii pregatit sa platesti 2000-3000 de E in momentul in care faci contractul de inchiriere. Nu pot baga mana in foc ca asa e, dar asa am inteles de la un coleg plecat acolo, si din ceea ce am citit pe net se pare ca asa ar fi. Incearca sa negociezi cu ei o prima de relocare / sa se ocupe de cazarea initiala. Oricum, daca esti tanar si nu esti legat de Romania, eu zic ca merita sa incerci. Macar vezi ceva nou. Si la o adica, poti sa te intorci oricand. Prima de relocare am incercat sa negociez, dar compania nu ofera. Dar s-au oferit sa-mi caute cazare si eu sa aleg ce o sa-mi convina. Multe lucruri nu ma tin in Ro, ar fi parintii si prietenii. |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE yonutz84 post Today, 10:14 Multe lucruri nu ma tin in Ro, ar fi parintii si prietenii. Valabil pt. jumate din Ro. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Neicule, cu 1000 de euro pe luna rezolvi cu cazarea si potolu', sotto! IN plus de asta, noi, romanii, avem prostul obicei de a discuta despre sume nete, ceea ce este total gresit in cultura lor. De ce? Pentru ca din suma bruta tu poti sa-ti deduci din cheltuieli, astfel impozitul aplicindu-se la o suma destul de mica. Pe linga cheltuielile de cazare si haleu, ai de platit o asigurare de sanatate (50-150 de euro lunar), o pensie (cit te lasa sufletu') si impozitele la stat. Nu vei ajunge sa faci avere, dar vei trai ultradecent!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Du-te invartindu-te. Cu banii respectiv te vei descurca decent pt inceput, si in timp sunt convins ca si veniturile iti vor creste. Chiria intr-un orasel nu cred ca va fi 600 eur / luna. Problema e ca daca esti o persoana sociala o sa cam turbezi de plictiseala dupa primele cateva luni (cat o sa-ti ia sa te adaptezi). In orice caz, pleaca de unde esti acum (job) in coditii de pace, ca nu se stie niciodata
![]() This post has been edited by Ov: 22 Sep 2011, 10:25 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
b76bgaarh |
![]()
|
colegu cum era aia mau tradat frati si prieteni?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
yonutz84 |
![]()
|
QUOTE(Ov @ 22 Sep 2011, 10:24) Du-te invartindu-te. Cu banii respectiv te vei descurca decent pt inceput, si in timp sunt convins ca si veniturile iti vor creste. Chiria intr-un orasel nu cred ca va fi 600 eur / luna. Problema e ca daca esti o persoana sociala o sa cam turbezi de plictiseala dupa primele cateva luni (cat o sa-ti ia sa te adaptezi). In orice caz, pleaca de unde esti acum (job) in coditii de pace, ca nu se stie niciodata ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
contLord |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 27 October 06 ![]() |
Germania e o tara in care oamenii sunt mai reci, sobri, seriosi aici vorbind de neamtul adevarat din tata in fiu (inalt blond ten deschis) totusi o sa fii surprins de coloristicul populatiei de acolo chinezi japonezi vietnamezi - rasa galbena, comunitatea turca este foarte mare de asemeni, multi negrii arabi etc.
Preturile sunt destul de mari la orice incepand cu haine mancare si toate produsele necesare supravietuirii, de chirii nu stiu multe ca nu am avut ocazia sa stau acolo decat la hotel (platit de companie). Poti gasi shaorma la colt de strada cu 3 euro sau poti manca decent si bea o bere undeva la o terasa normala undeva la 20 de euro. Apa la ei este foarte curata deci nu e necesar sa cumperi apa plata, se bea de la robinet. O casa acceptabila la 4 5 km de oras e in jur de 200 000E. La aeroport taxiurile se iau in ordine si toate au aceleasi tarife (nu ca la noi te asteapta toti cocalarii ![]() La locul de munca (in IT vorbesc) majoritatea oamenilor isi fac treaba pe parcursul celor 8 ore de munca dar imediat ce a trecut timpul toata lumea pleaca acasa si uita de problemele legate de job. Cam toti sunt profesionisti, fiecare cunoscandu-si foarte bine domeniul de lucru. Trebuie sa fii bine pregatit ca sa lucrezi acolo, adica daca pe la noi merge sa mai fentezi munca, azi nu prea am chef fac maine, sau problema asta e mai dificila caut 2 - 3 zile pe net si vad apoi, acolo trebuie sa stii din start sa rezolvi problema. Femeile fetele sunt mai deschise la aventuri de o noapte, nemtii sunt oarecum cunoscuti pentru perversitatea lor ![]() Daca imi mai vin idei o sa mai scriu cate ceva |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
cum sa fie hainele mai scumpe? in ce magazine intri tu de obicei?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Catalin Botezatu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
contLord |
![]()
|
Clasicele H&M, galeriile Kauhof nu din astea teribile
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
yonutz84 |
![]()
|
Pot circula cu masina inmatriculata in Ro mai multa vreme in De? Dupa cat timp sunt obligat sa o inmatriculez acolo?
|
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
contLord |
![]()
|
Din cate stiu si noi fiind in UE poti circula la nesfarsit cu documentele in legalitate aici in Romania.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Stii aiurea, conform legislatiei , ai dreptul de circulatie cu numere romanesti doar 6 luni de la data inregistrarii in Germania. La 6 luni si o zi, ai cam 1000 de euro amenda daca te mai prind pe acolo circuland si nu numai. Fac verificari si in parcari dupa masinile inmatriculate in alte tari(inclusiv UE).
This post has been edited by argon: 22 Sep 2011, 10:49 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Daca spui ca nu esti casatorit sfatul meu e: DU-TE!!!!! Nu o sa faci avere cu salariul ala de zici tu, dar o sa traiesti mai bine ca aici. Din cate retin eu, pe la germanica preturile sunt OK! Eu am fost acu' 4 ani (sau 5?) si stiu ca erau niste preturi foarte misto comparativ cu ce era pe la noi. Si la ei gaseai chestii pe care la noi nu aveau unde sa le gasesti. E posibil ca intre timp sa nu mai fie valabila treaba asta, dar oricum, preturile sunt foarte OK!
Deci dpdv material o sa fie mai mult decat OK! Asta pentru inceput. Daca spui ca ai si ceva certificari, pai la sivi o sa conteze foarte mult aceasta experienta. Indicat si logic ar fi ca dupa ce pleci sa mai revii in tara doar prin concedii. Eu cel putin asa as fi facut daca as fi avut aceasta posibilitate cand eram mai tanar. Daca obtii si drept de munca te-ai scos. Dupa 2-3 ani o sa ajungi la salariu de 4000/luna net. Ceea ce ti-ar permite sa traiesti super decent. Bafta! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
hai sa mai scriu serios:
colegu ai in fata ta un bou notoriu, respectiv eu. in 2004 am fost in discutie sa plec in dubai, pe un salariu de vreo 2,5 ori mai mare decat aveam aici. cert e ca m-am codit, m-am invartit am intrebat-o pe nevasta ce parere are si am ramas aici, intre timp am divortat de respectiva. trebuie sa recunosc ca am avut si noroc (bine sunt si destept si frumos si stai ca vorbeam serios) cu serviciile dar tot ma streseaza sa il vad pe base cum cenzurat bani in curu lu nuti si cand ma duc la schi fac 10 ori prin romania si zece ore prin ungaria austria. sa nu uit. asta e o caracteristica mostenita din familie de la tata. fraeru, nu o zic eu o zice el, a avut posibilitatea sa ramana in canada, oficial dupa revolutie. dar na a zis ca cum sa renunte el la familie, tara, etc. bunica mea a murit la 6 ani de acel eveniment, bunicu la 7, tata a trecut prin tranztia lu peste unde a trebuit sa se reprofileze ca murea de foame cu ce facea inainte dar si el a avut noroc si a reusit sa ajunga intro pozitie decenta. mama in schimb il injura in fiecare zi pe base dar mai ales cand ii aduce postasu fluturasu cu pensia taiat ca e criza mancatas. bafta 22 Sep 2011, 10:53: QUOTE(contLord @ 22 Sep 2011, 10:43) ma nu stiu cum se face da de vreo 4 ani incoace ma imbrac numai de la H&M, esprit, C&A, S'oliver, si toate sunt la mai putin de jumatate de pret ca la noi. bine eu mi le iau la reducere ca na nu imi cade rangul. tu esti sigur ca cunosti cursul oficial al euroiului? nu de alta dar in toate magazinele romanesti daca te uiti pe eticheta si inmultesti cat e in de cu cursul oficial vezi ca e mai eftin ca la noi. This post has been edited by b76bgaarh: 22 Sep 2011, 10:53 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
yonutz84 |
![]()
|
QUOTE(kum @ 22 Sep 2011, 10:49) Daca spui ca nu esti casatorit sfatul meu e: DU-TE!!!!! Nu o sa faci avere cu salariul ala de zici tu, dar o sa traiesti mai bine ca aici. Din cate retin eu, pe la germanica preturile sunt OK! Eu am fost acu' 4 ani (sau 5?) si stiu ca erau niste preturi foarte misto comparativ cu ce era pe la noi. Si la ei gaseai chestii pe care la noi nu aveau unde sa le gasesti. E posibil ca intre timp sa nu mai fie valabila treaba asta, dar oricum, preturile sunt foarte OK! Deci dpdv material o sa fie mai mult decat OK! Asta pentru inceput. Daca spui ca ai si ceva certificari, pai la sivi o sa conteze foarte mult aceasta experienta. Indicat si logic ar fi ca dupa ce pleci sa mai revii in tara doar prin concedii. Eu cel putin asa as fi facut daca as fi avut aceasta posibilitate cand eram mai tanar. Daca obtii si drept de munca te-ai scos. Dupa 2-3 ani o sa ajungi la salariu de 4000/luna net. Ceea ce ti-ar permite sa traiesti super decent. Bafta! Nu sunt insurat, am 26 ani nu fumez, nu beau excesiv si nu sunt "clubber" (sau cum se mai zice). Zilele astea ar trebui sa primesc contractul de munca sa-l semnez si in 5 saptamani sa rezolve ei cu visa (asa scria in mail, dar cred ca e work permit-ul). Pe 1 noiembrie se asteapta sa fiu acolo si ma bate gandul sa ma duc cu masina prima data, deh o sa am ceva bagaj. |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:43 |