DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Garantie baterie ROMBAT sau cum sa tragem teapa

to_the_limit
post 6 Jul 2006, 14:29
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Salut,acum cateva zile am schimbat vechea baterie cu una noua ROMBAT de accea cu ochi magic,mers la magazin,cumparat si vanzatorul de acolo mi-a zis ca trebuie sa merg in termen de 10 zile la reprezentantul ROMBAT ptr a imi pune o mica stampila care sa ateste garantia de 24 LUNI.
Mers astazi acolo si toate bune si frumoase pana cand un tip de acolo mi-a cerut la schimb o veche baterie sau bateria uzata.Eu indignat ptr ca nu stiam ca trebuie sa pastrez vechea baterie sau mai mult sa fac un schimb cu ei ptr a avea parte de un drept care mi se cuvine mie.Mai exact am fost dat afara si mi s-a intors spatele ca daca nu am baterie veche nu primesc garantie ptr ca imi arata el exista nu stiu ce hotarare de guvern care atesta asta.E normal asa ceva?

Acum intrebarea mea este,am vreo sansa sa-i dau in gat cu OPC-ul,ptr ca mai pe scurt ei nu vor sa-mi dea garantia la un produs ptr care eu am platit.

This post has been edited by to_the_limit: 6 Jul 2006, 14:31

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 6 Jul 2006, 14:34
Post #2

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Du-te si iubeste-i in gura.
Contra bateriei vechi trebuie doar sa-ti restituie taxa de 10% din valoarea noului acumulator, atat.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
to_the_limit
post 6 Jul 2006, 14:36
Post #3

Membru autentic

Ah scuze...deci ei trebuie sa-mi dea mie..10% din valoare daca le dau vechea baterie?

This post has been edited by to_the_limit: 6 Jul 2006, 14:37

--------------------
+
GoGu
post 6 Jul 2006, 14:39
Post #4

Prea de la tara

Asa-i legea, ti se retine o taxa de 10% pana returnezi acumulatorul vechi.
Asa ar trebui sa fie si la cauciucuri/ placute frana si inca niste chestii cu impact ecologic. In afara de acumulatori, insa, nu se prea aplica.
Insa n-are nici o legatura cu acordarea garantiei.

--------------------
+
to_the_limit
post 6 Jul 2006, 15:09
Post #5

Membru autentic

Deci nu inteleg,pana la urma eu trebuie sa-i dau 10% ca sa-mi dea garantia?
Sau imi dau ei mie 10% in caz ca le inapoiez vechiul acumulator?
Vechiul acumulator l-am aruncat ca mi-am luat foc masina de la un scurt si era neintrebuintabil.
Acum eu nu pot beneficia de garantie,cum e posbil asa ceva?

--------------------
+
madhorsefuzzy
post 6 Jul 2006, 15:27
Post #6

Membru

From: Bucuresti

Fa o sesizare la ANPC.

Daca duci bateria veche trebuie sa-ti returneze 10% din ce ai platit la magazin.
In orice caz trebuie sa-ti puna stampila de garantie.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
Ov
post 6 Jul 2006, 16:53
Post #7

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

in orice caz, pana te duci cu anpc-ul peste ei ai face bine sa le ceri SCRIS ca nu-ti dau garantia pana nu duci bateria veche. Nu de alta, dar daca trec cele 10 zile s-ar putea sa trebuiasca sa te certi si mai rau cu ei.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
to_the_limit
post 6 Jul 2006, 16:56
Post #8

Membru autentic

Omule mi-a intors spatele si a plecat ala,ce sa-i cer in scris daca nu aveam nici cu cine vorbi?

--------------------
+
Ov
post 6 Jul 2006, 16:58
Post #9

ala n-avea sef ???

uita-te la rombat pe site, cauta persoana de contact si fa gargara la aia !

oricum, vezi sa nu treaca cele 10 zile fara sa ai ceva la mana de la ei, ca dupa aia o sa spuna ca tu nici n-ai trecut p'acolo

S. C. R O M B A T SOCIETATE PE ACTIUNI

Drumul Cetății 6, 420129 Bistrița, România

www.rombatt.ro
E-mail: rombat@rombatt.ro

Telefon: 40 263 234011,
40 263 238160, 238142
Fax: 40 263 234010, 238122
Marketing: 40 263 231000

This post has been edited by Ov: 6 Jul 2006, 16:59

--------------------
Dacia 1300 1972
+
to_the_limit
post 6 Jul 2006, 19:15
Post #10

Membru autentic

Am sunat acolo,toata fabrica e in concediu pana luni.Mi-a zis un nene de acolo sa mai sun urgent dimineata luni si s-a mirat foarte mult de povestea mea.

--------------------
+
argon
post 6 Jul 2006, 20:06
Post #11

Mesaj semiautomat

Legea spune ca trebuie sa prezinti o baterie uzata cand cumperi una nou. Desi a fost nepoliticos ca ti-a intors spatele, cred ca avea dreptate, degeaba te agiti.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
crintea1949
post 6 Jul 2006, 20:57
Post #12

Membru incepator

este un HG in legatura cu reciclarea materialelor.
Platesti cu 10 % mai putin , dai bateria veche si iti da una noua.
Daca ai platit susta la suta nu este nevoie sa restitui bateria ve3che.
Am luat teapa, bateria ramase4se fara lichid, bulangii dixit , da trebuie una noua si mi-au retinut bateria veche, la care i-au pus lichid, acid sulfuric, si au incarcat-o , au valorificat-o macar la 50 % .
daca in cartea tehnica nu spune ca este baterie uscata fara intretinere, atentie, cand scade puterea, adica tensiunea si curentul trebuie completat lichidul in baterie si reincarcata. Se verifica nivelul lichidului din baterie, care trebuie sa fie deasupra elementilor. De regula o baterie are viata de circa 4-5 anisori. Eram obisnuit cu baterii , la care erau dopuri cu surub la fiecare elemnt, acum au dopuri de cauciuc fixate cu o banda de cauciuc. Va rog mare atentie l baterie, pe timp de vara ramane pe caldura fara lichid. Apropo sa ma verific si eu maine.
sa auyim numai de bine. ti-ai dat teapa cu ei la zdup. OPC

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
JORJ
post 6 Jul 2006, 21:29
Post #13

Membru autentic

Pai, depinde cum se pune problema. Poti fi cam in culpa daca nu poti dovedi ca ai dat bateria spre reciclare.
De pilda HG 1057 din 18 octombrie 2001 zice:

ART. 10
Se interzic persoanelor fizice și juridice:
a) abandonarea bateriilor și a acumulatorilor uzați sau a componentelor solide ale acestora;

ART. 12
(1) Persoanele fizice și juridice care dețin mijloace de transport sau utilaje echipate cu baterii și/sau acumulatori pentru autovehicule au obligația să predea bateriile și/sau acumulatorii uzați cu electrolitul și componentele solide conținute persoanelor juridice care comercializează baterii și/sau acumulatori pentru autovehicule ori persoanelor juridice care desfășoară activitate de colectare sau de valorificare a acestora.

ART. 24
(1) Constituie contravenție următoarele fapte și se sancționează astfel:
....
d) nerespectarea prevederilor art. 10 și 12, cu amendă de la 1.000.000 lei la 10.000.000 lei, pentru persoane fizice, și cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei pentru persoane juridice;
....

Nu stiu daca o sa fii tu tapul ispasitor, banuiesc ca o sa iti reolvi cumva cu garantia aia.
Insa ma gandeam ca nu e rau ca cine mai citeste pe aici sa vada ce spun reglementarile astea si poate nu o sa mai arunce bateriile cine stie pe unde ci o sa le duca celor care stiu ce sa faca cu ele ca sa nu otraveasca nu stiu ce.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
marksman
post 6 Jul 2006, 21:33
Post #14

Post mortem nihil est

From: sat

Pai bun, eu vin si cumpar o baterie noua. Asa vreau eu, imi trebuie. Ce bateria mea sa le dau in loc? Garantia e garantie, nu e conditionata de alt produs similar, uzat.

This post has been edited by Illusi0n: 6 Jul 2006, 21:33

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
testike
post 6 Jul 2006, 21:45
Post #15

Membru autentic

From: Cluj

Si nu poate sa spuna ca pur si simplu nu avea baterie dinainte?
A cumparat masina fara baterie de la fostul proprietar, sau a vandut-o

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
JORJ
post 6 Jul 2006, 21:47
Post #16

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 6 Jul 2006, 22:33)
Pai bun, eu vin si cumpar o baterie noua. Asa vreau eu, imi trebuie. Ce bateria mea sa le dau in loc? Garantia e garantie, nu e conditionata de alt produs similar, uzat.
*

Poti sa cumperi si 10 si cate vrei tu, sa faci si muzeul bateriilor, garantia trebuie sa ti-o dea si gata, nu cred ca e legal sa lege returnarea bateriei vechi de garantia pentru cea noua, si sper ca "to the limit" sa rezolve problema inainte de limita celor 10 zile

In schimb, cel putin teoretic, si ca sa respectam legea, e bine sa stim ca bateriile vechi trebuie predate unora care stiu ce sa faca cu ele, si printre astia producatorii/vanzatorii etc, sunt cam obligati sa se ocupe de bateriile vechi, asa cum trebuie.

P.S. In pincipiu e cam delicat de dovedit ca ai aruncat-o si apoi cam orice lege se poate incalca daca vrei sa o faci. Legea asta instituie si un fel de garantie (acel 10%) pe care o primesti la returnare. Eu zic ca nu e deloc un lucru rau sa fie mai putin plumb si sulfati in pamantul de pe langa blocuri sau mai stiu eu de pe unde, si pe care il pot baga cei mici in gura. In principiu eliminarea conforma a oricarui reziduu periculos cam costa. Ar trebui sa fim multumiti ca nu platim cine stie ce, dar platim acel 10% la cumparare, pe care insa il primim inapoi daca respectam legea.
Inchipuiti-va ce ar fi facut romanu daca i se spunea ca trebuie sa o predea pentru a fi eliminata conform si sa plateasca la predare 10% din valoarea unea noi sau cat costa serviciul asta. Cred ca era o mare coada la dat baterii inapoi si platit pentru ele, corect ?
Sistemul asta e facut de asa maniera incat sa luam si niste bani inapoi cand le predam, poate se apuca lumea si mai duce cate una inapoi.

This post has been edited by JORJ: 6 Jul 2006, 21:59

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
GoGu
post 6 Jul 2006, 23:12
Post #17

Prea de la tara

Eu ma gandesc la altceva...

Stampila pt. acordarea garantiei se pune de obicei la un service agreat de producatorul acumulatorului sau la reprezentanta producatorului acumulatorului. Acolo ei iti masoara tensiunea cu care incarca alternatorul si iti verifica instalatia, si daca ai instalatia ok iti acorda garantie (altfel nu, ca daca instalatia ta e cu bube si bulezi bateria nu e vina lor). Asta e procedura.

Nenea ala la care ai fost a masurat ceva?
Ca din cate ai zis tu e unu' care n-are nici o treaba, si ma gandesc ca el a crezut ca te referi la aia 10% cand ai spus "garantie" (stii ca se mai zice si asa unei sume de bani lasata "garantie" pt. ceva, gen "garantia" la sticlele de bere smile.gif ).

Repet, n-are nici o legatura returnarea celor 10% cu acordarea garantiei pe produs. Absolut nici o legatura.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 7 Jul 2006, 07:08
Post #18

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(argon @ 6 Jul 2006, 22:36)
Legea spune ca trebuie sa prezinti o baterie uzata cand cumperi una nou. Desi a fost nepoliticos ca ti-a intors spatele, cred ca avea dreptate, degeaba te agiti.
*

Acordarea garantiei de 24 de luni nu este conditionata de prezentarea unei baterii uzate .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
to_the_limit
post 7 Jul 2006, 08:15
Post #19

Membru autentic

QUOTE(GoGu @ 7 Jul 2006, 02:12)
Eu ma gandesc la altceva...

Stampila pt. acordarea garantiei se pune de obicei la un service agreat de producatorul acumulatorului sau la reprezentanta producatorului acumulatorului. Acolo ei iti masoara tensiunea cu care incarca alternatorul si iti verifica instalatia, si daca ai instalatia ok iti acorda garantie (altfel nu, ca daca instalatia ta e cu bube si bulezi bateria nu e vina lor). Asta e procedura.

Nenea ala la care ai fost a masurat ceva?
Ca din cate ai zis tu e unu' care n-are nici o treaba, si ma gandesc ca el a crezut ca te referi la aia 10% cand ai spus "garantie" (stii ca se mai zice si asa unei sume de bani lasata "garantie" pt. ceva, gen "garantia" la sticlele de bere smile.gif ).

Repet, n-are nici o legatura returnarea celor 10% cu acordarea garantiei pe produs. Absolut nici o legatura.
*

Deci i-am spus clar primei maimute care era acolo (un depozit unde scria mare ROMBAT si unde practic ma trimis nene de la magazin) domle uite am luat si eu o baterie si vreau sa imi puneti o stampila aici ptr verificare am venit ca sa am garantie.La care ala pai da dar trebuie sa dati vechiul acumulator,asa ma luat direct.Dupa care am inceput sa ma cert cu el ca nu am a aparut seful lui nu s-a recomandat nimic si a zis ia sa vedem ce-i aici,pai vreau o mica stampila aici ca sa am garantie ca am luat de la un maghazin bateria bla-bla ..pai stati ca uitati ce scrie aici sus pe perete si imi insira povestea cu 10% si hotararea de guvern si eu ii zic ca nu o am si daca nu imi da garantia ma duc la OPC la care el,Ok atunci asa domnule si imi intoarce spatele!!!!!!!!! mad.gif mad.gif

--------------------
+
klaus
post 7 Jul 2006, 08:53
Post #20

步步

Presupun ca lumea a avut grija sa-si noteze numarului HG-ului privind regimul bateriilor și acumulatorilor care conțin substanțe periculoase pe care apoi a avut curiozitatea sa-l caute pe net, ca sa stie la ce se refera.
Imi permit sa va dau un citat din el:
QUOTE(HG nu-i zic numarul ca sa-l cautati)
Art. 18. - Pentru organizarea eficientă a colectării bateriilor și/sau acumulatorilor uzați pentru autovehicule se introduce sistemul "depozit" la comercializare, conform prevederilor art. 13 lit. b ).
   Art. 19. - (1) Sistemul "depozit" se aplică asupra prețului de vânzare de către persoanele fizice autorizate să desfășoare activități independente și de către persoanele juridice care comercializează baterii și/sau acumulatori pentru autovehicule, la comercializarea către consumatorul final, reprezintă 10% din prețul de vânzare al unei baterii sau al unui acumulator pentru autovehicul și este plătit o dată cu achiziționarea acestuia, în cazul în care nu se predă o baterie sau un acumulator uzat pentru autovehicul.
   (2) Sumele încasate din aplicarea sistemului "depozit", nerambursate conform art. 20 lit. c), sunt evidențiate separat în contabilitatea persoanei care desfășoară activitate de comerț cu baterii și/sau acumulatori pentru autovehicule și sunt utilizate numai pentru organizarea activității de colectare a bateriilor și acumulatorilor uzați pentru autovehicule.
   Art. 20. - Persoanele fizice autorizate să desfășoare activități independente și persoanele juridice care comercializează baterii și/sau acumulatori pentru autovehicule au următoarele obligații principale:
   a) să afișeze în mod vizibil prețul pentru o baterie sau un acumulator pentru autovehicul și valoarea depozitului corespunzător;
   b ) să emită cumpărătorului, la vânzarea bateriei sau acumulatorului pentru autovehicul, o chitanță pe care să se specifice valoarea depozitului.
   c) să ramburseze cumpărătorului valoarea depozitului, pe baza chitanței emise, în cazul în care în termen de maximum 30 de zile de la data achiziționării cumpărătorul îi predă o baterie sau un acumulator uzat pentru autovehicul.

Si de asemena prespupun ca lumea stie regimul acordarii garantiilor (HG 394/1995) si presupun ca deja a facut o reclamatie si nu a ramas la nivel de vorbe...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Jack Daniel's
post 7 Jul 2006, 08:58
Post #21

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Sa vedeti cum am facut eu cu garantia , am luat o baterie Bosch Silver si nu m-am mai dus la garantii . Oricum de fiecare data cand am patit ceva cu o baterie se dovedea ca era din cauza mea sau nu facea parte din defectele acoperite de garantie .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
costinasd.
post 7 Jul 2006, 09:31
Post #22

Membru

E stupid. Daca am cumparat o rabla si nu (!) are baterie si ma duc sa cumpar una, de unde naiba sa-i dau eu o baterie veche??? Poate trebuie sa caut prin vecini...

--------------------
dacia 1300 1980 - cs 05 ***
+
Ov
post 7 Jul 2006, 11:20
Post #23

QUOTE(to_the_limit @ 7 Jul 2006, 09:15)
Deci i-am spus clar primei maimute care era acolo (un depozit unde scria mare ROMBAT si unde practic ma trimis nene de la magazin) domle uite am luat si eu o baterie si vreau sa imi puneti o stampila aici ptr verificare am venit ca sa am garantie.La care ala pai da dar trebuie sa dati vechiul acumulator,asa ma luat direct.Dupa care am inceput sa ma cert cu el ca nu am a aparut seful lui nu s-a recomandat nimic si a zis ia sa vedem ce-i aici,pai vreau o mica stampila aici ca sa am garantie ca am luat de la un maghazin bateria bla-bla ..pai stati ca uitati ce scrie aici sus pe perete si imi insira povestea cu 10% si hotararea de guvern si eu ii zic ca nu o am si daca nu imi da garantia ma duc la OPC la care el,Ok atunci asa domnule si imi intoarce spatele!!!!!!!!! mad.gif  mad.gif
*

daca nu te intelegi cu ei si n-ai chef de scandal, da-mi un mesaj si-ti dau eu o baterie veche care sta pe la mine prin garaj

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 05:46
Forum Renault