Idee incalzire oglinzi exterioare
![]() ![]() ![]() |
Idee incalzire oglinzi exterioare
soulraven |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|||
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
e f interesanta, dar la oglinzile negre. la cele tip vechi cromate, nu merge... adica merge, dar faci tiganie.
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
soulraven |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
pai da, la cele model nou ma refer
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
HellRaiser |
![]()
|
![]() Oameni suntem, printre animale traim! Group: Members Posts: 87 Joined: 2 January 08 From: Bucuresti; Titan City ![]() |
Experimenteaza! Pune mana si modifica o oglinda si spune'ne si noua.
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B - 72 - *** ---===*** Inca astept un raspuns concret*De ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect ? ***===---
|
|
soulraven |
![]()
|
pai o sa ma apuc....dar sa treaca perioada asta ploioasa si sa vad cum aranjez.......pentru inceput o sa incerc fara senzorul de temperatura
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Inainte de toate trage o cautare dupa 'oglinzi electrice' sau 'incalzire in oglinzi', acum multi ani (~2005) s-a mai dezbatut problema, iar unul dintre useri a venit cu o solutie interesanta.
|
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
soulraven |
![]()
|
care?
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
kindeeru56 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 27 November 07 ![]() |
incearca sa pui un bec dala de plafoniera de 5W cred ca este suficient caldura care o degaja sa dezabureasca e de incercat succes
|
--------------------
dacia
1310
87
- b-45-trl
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am avut cu bec, si mergea super. Bec de plafoniera, bagat in oglinda de plastic neagra model 93, fara reglaj din interior.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Becul are marele avantaj ca nu necesita nici un fel de calcul si senzor de temperatura si alte balarii, dar s-ar putea sa nu dezabureasca decat centrul oglinzii.
O alta posibilitate ar fi sa folosesti niste nichelina (de la o rezistenta de resou de exemplu), dar sa o calculezi astfel incat sa nu aiba putere atat de mare incat sa se supraincalzeasca, asa cum e la husele incalzite de exemplu. Acolo nu e cu senzor de temperatura si nici nu-ti ia foc fundul. Pur si simplu rezistenta e calculata astfel incat sa poata ajunge doar cu cateva grade peste temperatura mediului. Eu unul as incerca cu bec, pus fie pe butonul de dezaburire, fie pe un buton separat. E cea mai simpla solutie si s-ar putea sa mearga perfect. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
cu 2 becuri n-ar merge ? puse cumva paralel ca sa incalzeasca o parte mai mare din oglinda ?
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dar 3?
|
--------------------
-
-
- Cānd vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
mai baieti sa mai discutat, am si pus in practica o bucata, va trebuie urmatoarele:
Placa textolit (de teste) Sarma de nichelina Relee Fire Comutator de la postul de AICI in jos vedeti cum se pot face oglinzile incalzite, am facut exact dupa aceeasi schema si a mers perfect (pana mi-a rupt unu oglinda ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
adytt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 14 December 04 ![]() |
sau faceti altfel cumparati geam de oglinda de logan cu degivrare il spargeti si luati partea de pe spate cu monjaul si il lipiti pe spatele oglinzii de dacia il legati la dezaburire si gata , ma batea de mult gandu asta ,
|
--------------------
DACIA
1400 TLX
1999
- AG-03-UNP
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ar merge, am aruncat o privire la golan aseara dupa ce am citit postul, acum pare sa se dezlipeasca circuitul, dar este cu dus si intor ori se dezlipeste ori se sparge odata cu oglinda (cativa ani de ghinion
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
in caz ca de ex se scoate intreg circuitul de incalzire al oglinzii cu ce se poate lipi circuitul pe geamul de oglinda??ce solutii crede-ti ca ar putea da rezultate bune?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
adytt |
![]()
|
cel de logan este lipit cu banda dublu adeziva, dar nu stiu ce tip probabil care rezista la temp ridicate
|
--------------------
DACIA
1400 TLX
1999
- AG-03-UNP
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
E complicat. Cea mai simpla si eficienta metoda e cea cu becul.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
adytt |
![]()
|
am luat un geam de oglinda de logan il desfac si pun poze aici sper sa imi iasa faza
|
--------------------
DACIA
1400 TLX
1999
- AG-03-UNP
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
cat te-a costat geamul?
|
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
se aburesc oglinzile sau dc vrei sa faci asta?
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
adytt |
![]()
|
geamul costa cam 25 ron; vreau sa faca asta pentru ca in momentul in care ploua datorita picaturilor de apa ce se depun pe geamul oglinziinu mai vezi nimic in oglinzi mai aleas daca este si spre inserat
|
--------------------
DACIA
1400 TLX
1999
- AG-03-UNP
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
si crezi ca daca ai oglinzi incalzite nu se mai aseaza picaturile de apa pe ele ? sau ce temperatura trebuie sa aiba oglinzile ca apa sa se evapore ? ideea e sa se dezabureasca caci se vede in oglinda chiar daca ai niste picaturi de apa pe ea.
|
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
azraell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 4 April 07 From: Bucuresti ![]() |
ziceati ca veniti cu poze !??!?
|
--------------------
DACIA
Logan
2008, Ambition, 1.5 dCi 70CP
- B77NWP
|
|
soulraven |
![]()
|
eu am zis, dar pentru moment am renuntat, ca nu gasesc solutie sa vin cu fir prin fata de usa pana in oglinda fara sa afectez aspectul, dar oricum ideea merge cel mai bine la daciile care au oglinzi reglabile....iar care parte electronica ar merge un comparator, adica......pe de o parte sa masoare temperatura ambianta apoi sa detecteze temperatura oblinzii incalzite, si sa nu lase sa depaseasca o anumita temperatura, pentru a preintampina spargerea ei.....ce-i care practica electronica stiu despre ce vorbesc, eu nu mai sunt practician de mult
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Eu nu as trage fir prin fata de usa, ci pe langa ea si as face trecerea pe unde e butonul de reglaj (asta pentru oglinzile reglabile din interior; la celelalte nu stiu cum e prinderea). Zic asta pentru ca poti trage un fir subtire pe care sa-l ascunzi frumos, ca doar consumul e mic acolo.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
soulraven |
![]()
|
asta am spus si eu, pentru oglinzile cu reglare se gasesc solutii, dar pentru cere exterioare i mai greu
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
Oglinzi exterioare īncalzite mi se pare o aiureala deoarece īncalzesti aerul de afara consumīnd inutil energie.
poate mai util ar fi o semnalizare pe LED Galbene integrate īn carcasa oglinzilor, semnalizare ce este pt. ceilalti parteneri de trafic la īnaltimea ochilor īn cīmpul vizual mai bine pozitionate si duce la mai multa siguranta. Daca vrei neaparat oglinzi īncalzite, UITE AICI folie rezistiva LA METRU. Tai cīt īti trebuie. E pt. parbrize de spate si o lipesti ca un autocolant pe spatele sticlei oglinda. Nu exista sa nu se gaseasca si īn RO la capitolul accesorii auto asa ceva. This post has been edited by EinarN: 28 Nov 2008, 13:48 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:17 |