Inlocuire cap schimbator de viteze
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire cap schimbator de viteze
g_dani |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 8 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVTi 2003 BMW 525 i , 2002
"Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor" |
|||
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
Maneta are in partea de jos o bila de plastic care se roteste si sta fixa pe maneta, probabil s-a deplasat catre exteriorul manetei sau spre interior, in functie de care a fost sensul fortei de tragere sau impingere pentru vechia sau noua maciulie, fiind o parghie acolo orice mica miscare de la cutie se amplifica spre varful manetei, acel joc de 1 cm.
Cred ca se face dar trebuie desfacuta maneta ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
g_dani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 8 September 08 ![]() |
ai avut dreptate dj_sweat..am fost la un mecanic si s-a uitat..a zis ca miscarea stanga-dreapta de 1 cm ar putea sa fie din bila aia...ar mai putea sa fie si din faptul ca noua maciulie e mult mai grea ca precedenta..si atunci orice mica miscare din bila, sus la maciulie ea e mai proeminenta..oricum nu e nimic grav..multumesc pentru raspuns dj_sweat
![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVTi 2003 BMW 525 i , 2002
"Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor" |
|
robertlauci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 23 April 06 ![]() |
Salutare! Mi-am luat inima in dintzi si am schimbat pana la urma si eu hidosenia aia de cap de schimbator. Noul cap luat din Auchan cu 30 Ron. Trebuie sa spun ca m-am chinuit ceva cu ala vechi, am rotit de el de l-a luat mama naibii si chiar cand era sa o las balta a cedat destul de usor. Cu surprindere am constatat ca era prins "direct" pe tija. Tija are la capat o zona de cca. 3-4 cm cu niste mici striatzii pt aderentza. Probabil ca din fabrica se monteaza la cald cumva. Dupa asta montajul capului nou este foarte simpla, sunt instructiuni in cutituta, nu e nici o problema. Cu "husa" care imbraca tija nu prea m-am priceput eu si am prins capsa chiar pe "inelul" care inchide noul cap dar cred ca arata ok. Oricum intentionez sa schimb si "husa" asta ca e obosita si arata destul de nasol.
In concluzie va urez succes. Cel mai mult cred ca va ajuta o cheie franceza sa imprimati miscari de torsiune inainte-inapoi astfel incat aderenta dintre cap si tija sa cedeze incet-incet si apoi iese "la mana". Schimbati fratilor capul ala pt ca ORCIE alt cap de schimbator e mai frumos ca uratzenia aia sinistra. Sanatate si La Multi Ani! This post has been edited by robertlauci: 31 Dec 2008, 14:16 Attached thumbnail(s) DSC00276.JPG ( Size: 374.36k ) Number of downloads: 2371 DSC00275.JPG ( Size: 374.73k ) Number of downloads: 2648 DSC00277.JPG ( Size: 353.99k ) Number of downloads: 2536 DSC00278.JPG ( Size: 357.11k ) Number of downloads: 2370 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- B-50-LJJ
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si cu ce-i mai frumoasa tiganeala aia?
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
robertlauci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 23 April 06 ![]() |
Daca tie ti se pare mai reusita pruna aia sinistra din fabrica inseamna pur si simplu ca avem gusturi diferite si nimic mai mult
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- B-50-LJJ
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu zice nimeni ca-i faina aia din fabrica, dar chinezariile de doi lei nici atat. In schimb cele mai noi cu partea metalica, arata chiar decent.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
GOLAN 91 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 13 April 06 ![]() |
Acum depinde de gusturile fiecaruia , dar cam scumpa dracia....
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- B 42 ZIF
|
|
ciprishor |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 271 Joined: 18 August 06 From: Iasi ![]() |
Un mic sfat pentru cei care vor sa-si schimbe maciulia de la schimbator si au Logan "seria 2" adica din cel cu capac la capul de schimbator din plastic negru. La aceste masini capul schimbatorului iese foarte greu daca nu deloc. Ca sa evitati sa faceti joc la schimbator prin trasul excesiv de el puteti face urmatorul lucru:
Scoateti capacul de aluminiu de la maciulia noua si puneti-l pe maciulia veche. Asta in cazul in care nu vreti maciulie de Prestige care are si piele si va multumiti cu cea de Sandero/ph2. Pentru a scoate mai usor capacul folositi un cleste mai mare cu care turtiti maciuliile ca sa puteti scoate capacele cu o surubelnita dreapta. |
--------------------
Dacia
Logan 2 Prestige, Easy-R 2016,
Clio IV 2019
|
|
leuzzo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 21 September 04 From: Iasi ![]() |
O solutie confortabila imbracat capul de schimbator in piele. Initial mi-am imbracat capul de schimator, mi-am schimbat mansonul de la schimbator cu un material sintetic de calitate foarte buna (made in Italy) am cumparat un volan, numai ca de Opel Astra G si l-am imbracat in piele(de Logan nu am gasit la dezmembrari). Acu va arat cateva poze, maine fac poze si la manson.
Attached thumbnail(s) Cap_schimbator_Logan.JPG ( Size: 38.36k ) Number of downloads: 2198 volan_piele_Astra_G_1.JPG ( Size: 28.42k ) Number of downloads: 767 volan_piele_Astra_G_2.JPG ( Size: 39.59k ) Number of downloads: 737 |
--------------------
DACIA LOGAN
Ambition - Cameleon
- IS-##*** Frate roata se invarte ... shi tzine minte...!
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
si ai de gand sa pui volanul ala de opel pe dacie? sau l'ai imbracat in piele numai ca sa ne arati noua cateva poze cu el?
|
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
bogidan21 |
![]()
|
![]() Lipsa de inspiratie Group: Members Posts: 188 Joined: 12 August 06 From: Brasov Romania ![]() |
o solutie eleganta pentru schimbator si volan....dar nu poti sa scoti emblema de pe volan? claxonul de pe volan e functional? Si la cat te-a costat volanul?Si cel mai important poate airbagul mai este functional? functioneaza in aceeasi parametri cu cel original? Lungimea pernei care iese este la fel cu cea de logan?
|
--------------------
Dacia
Logan
preferance 2006 Noiembrie 19
- BXXRXI Bleah
|
|
leuzzo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 21 September 04 From: Iasi ![]() |
![]() |
--------------------
DACIA LOGAN
Ambition - Cameleon
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Pai spune brea asa, ca noi am crezut altceva...mai exerseaza si paote faci contra cost si altora, dar mai trebuie antrenament.Mai intii asteptam poze si cu volanul de logan.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
leuzzo |
![]() ![]()
|
Nu intra pe Logan, pret volan 150ron, vroiam sa vad daca va place si voua, dupa ce pierzi ceva timp sa faci cateva accesorii astepti de la cei pasionati o reactie indiferent care ar fi, pentru ca cei apropiati oricum te ridica in slavi.
30 Jan 2009, 22:44: Sper sa-l fac saptamana viitoare si revin cu foto, mai aveam 2 foto cu mansonul si capul de schimbator instalate numai cred ca am probleme cu up-loadul nu mai pot posta foto. 30 Jan 2009, 23:13: Gata e functional si a disparut si sigla. ![]() This post has been edited by leuzzo: 30 Jan 2009, 22:13 Attached thumbnail(s) volan_piele_Astra_G_modif.jpg ( Size: 69.19k ) Number of downloads: 845 MACIULIE_PIELE.jpg ( Size: 27.7k ) Number of downloads: 688 Manson_Logan.jpg ( Size: 24.88k ) Number of downloads: 733 |
--------------------
DACIA LOGAN
Ambition - Cameleon
|
|
cipry263 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 December 08 From: Iasi ![]() |
vezi ca daca dai search si pe google gaseste ceva mai multe poze.... era un mos nu stiu exact prin ce oras care a facut la multi volane imbracate in piele, poate te-ar putea ajuta/inspira !!... bafta si spor la treaba !!
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 ID: cipry263
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
voi ce adeziv (poxipol etc) ati folosit ca sa fixati capul de schimbator pe schimbator? Ca la mine (ph1) cand am pus de schimbator de ph2 am pus (de fapt un ins de la un service a pus) poxilina + niste chestii de cauciuc, si o inceput iarasi sa aiba joc capul de schimbator.. help, ce pun acolo astfel incat sa ramana intepenita acolo?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Serje |
![]()
|
Io am infasurat niste banda adeziva si apoi am bagat presat capul de schimbator.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
dar oare nu aluneca in timp banda aia adeziva?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Serje |
![]()
|
Nu, io asa mi l-am pus anul trecut prin vara. Inafasori banda adeziva si apoi prin rotire si apasare pui capul de schimbator.
Am citit apoi ca se poate pune pe tija o bucata de furtun si peste sa pui capul, dar oricum mi-ar fi fost lene sa caut ce furtun se potriveste, mai simplu o fost cu banda adeziva. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
AICI am pus poze cu maciulia de la schimbatorul meu, cu inaltime reglabila.
Practic, e o maciulie luata din Vitan, cea mai simpla, de aluminiu, care mi-a placut, i-am facut o bucsa filetata la strung, am pus bucsa peste tija originala si am filetat gaurile pentru fixare. Pot muta bucsa cu totul mai sus sau mai jos, dupa preferinte |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
xul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 February 09 ![]() |
daca tot dorei sa faci o chestie frumoasa la logan incercai sa il lasi ca din fabrica...era mai frumos decat ceea ce ai facut tu acolo....
|
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2007 ambition
- GJ 85 XUL
|
|
Serje |
![]()
|
Asta cam cum vine?
![]() Daca incerca sa-l lase ca din fabrica, nu trebuia sa faca nimic, dar el o dorit sa-l modifice. Mie de exemplu chiar imi place ce o reusit sa faca, si daca mai modifica ceva (ce nu apare in pozele alea), o sa arate si mai bine ![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(xul @ 6 Feb 2009, 23:28) daca tot dorei sa faci o chestie frumoasa la logan incercai sa il lasi ca din fabrica...era mai frumos decat ceea ce ai facut tu acolo.... zice unu' care si-a afumat stopurile si geamurile ... Asa pot spune si eu, ca daca doreai... Schimbatorul meu era cel din primul lot, cu maciulia aia nasoala, cam d-aia l-am schimbat. Astea de acum imi plac |
--------------------
D
Logan
|
|
xul |
![]()
|
bai baiatule ce ai facut tu in loganul ala e o adevarata tiganie...scuze de remarca dar asta e adevarul....parca ai pus o placa de carton pe care ai aruncat la mijto niste butoane...presurile din interior le-ai decupat din cauciucul de pe magazia bunicii....hai sa fim seriosi.....ceva ieftin nu inseamna ca e si ceva frumos...nu zice nimeni sa bagi sume in masina......poate o sa gasesc timp sa fac ceva poza la mine inauntru sa iti arat si eu banii putin pe care i-am investit in interior....nu e de suparare ce vorbim noi aici...respect
7 Feb 2009, 12:37: cat despre schimbator ...este foarte foarte ok...chiar imi place ...si eu doresc sa il schimb dar vreau sa il mai scurtez inainte sa ii schimb maciulia This post has been edited by xul: 7 Feb 2009, 12:37 |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2007 ambition
- GJ 85 XUL
|
|
Serje |
![]()
|
Detii tu cumva adevarul absolut? Ai vrut eventual sa zici ca tie nu-ti place, asta ii alta chestie...
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
xul |
![]()
|
am zis...schimbatorul e ff ok......consola centrala a esuat
|
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2007 ambition
- GJ 85 XUL
|
|
ciapsacrinelsilviu |
![]()
|
![]() Viitor medic veterinar Group: Members Posts: 81 Joined: 8 May 06 From: Zalau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005, laureate
- SJ-04-SCM crinel
|
|
Dsign |
![]()
|
@xul, de ergonomie ai auzit? Ca tot zici tu ceva acolo de bani, cum arata un interior echipat cu scaune Sparco, pedalier cu foot-rest Sparco, maneta de frana de mana ergonomica Sparco, totul asortat albastru+negru, schimbator de viteze cu sistem short-shift si inaltime reglabila? O fi un interior ergonomic? Ai idee ce cauta butoanele acolo,jos, pe ornamentul schimbatorului?
Si dintre toate astea, te gasesti sa te iei de presuri, cand noi vorbim de fapt aici de schimbatoare. Daca te multumeste cu ceva, presurile sunt originale Dacia, cele mochetate/textile negre, pe care le folosesc cand e timp frumos afara. |
--------------------
D
Logan
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dsign @ 4 Feb 2009, 11:10) ![]() ![]() ![]() Attached thumbnail(s) untitled.jpg ( Size: 43.68k ) Number of downloads: 626 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:09 |