Intrebare problema, S-a rupt un prezon in disc :((
![]() ![]() ![]() |
Intrebare problema, S-a rupt un prezon in disc :((
birkof |
![]()
|
||
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|||
Nec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 372 Joined: 11 February 08 From: Constanta ![]() |
Demonteaza fuzeta de pe masina ca sigur in ea ti sa rupt surubu si dute cu ea la un strungar poate ti-l desface
This post has been edited by Nec: 3 Apr 2009, 19:43 |
--------------------
Solenza
Scala
2003
- CT -- PMR
|
|
birkof |
![]()
|
Nu se poate merge in 3 deloc? Macar asa cu grija
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ba da , dar incet ( 20-30 km/h maxim ) si fara greutate in masina . DAR numai in caz de urgenta sau pana la acel strungar + mecanic sa te duci cu ea asa .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Pe langa extractor iti mai trebuie o bormasina, un spiral si un tarod cu care sa filetezi spre stanga astfel incat la strangerea extractorului in gaura proaspat filetata sa iti forteze desfiletarea prezonului.
Mare grija la executarea gaurii cu bormasina... trebuie sa fie coaxiala cu prezonul... sa nu strici filetul fuzetei. This post has been edited by bnedea: 3 Apr 2009, 20:35 |
--------------------
dacia
solenza, clima
2004 1.4MPI Join the dark side, we have cookies!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca tu gasesti de cumparat tarod pe stanga, ai 50 de lei de la mine.
Extractorul ala asta face, se infileteaza cand vrei sa desfaci surubul ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
dai roata jos etrieru jugu de etrier discu de frana faci in surub un canal cu flexu cu o panza cat mai mica sa nu atingi butucu iei o lampa cu gaz dinaia cum folosesc instalatori incalzesti zona cu surubu si cu o surubelnita bagata in crestatura formata in surub il desfaci metoda asta e valabila doar daca nu sa bagat surubu incalecat pe filet eu unu am desfacut multe suruburi asa
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
birkof |
![]()
|
Multumesc, am sa vad maine ce pot face...
Am sa va tin la curent. Toate bune |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(razvan solenza @ 3 Apr 2009, 20:59) dai roata jos etrieru jugu de etrier discu de frana faci in surub un canal cu flexu cu o panza cat mai mica sa nu atingi butucu iei o lampa cu gaz dinaia cum folosesc instalatori incalzesti zona cu surubu si cu o surubelnita bagata in crestatura formata in surub il desfaci metoda asta e valabila doar daca nu sa bagat surubu incalecat pe filet eu unu am desfacut multe suruburi asa Daca nu a reusit cu levierul sa scoata prezonul si s-a rupt prezonul , ce moment al fortei poate sa faca cu o surubelnita ? Cu lampa are sanse sa nenoroceasca discul ... dar pana la urma parerea mea e ca ceva tot se duce , totul este sa fie ceva ieftin si care se gaseste . Totusi eu recomand sa se duca la un atelier , la un mecanic bun , altfel , singurel ( bing-bang ) nu cred ca iasa bine treaba . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Daca s-a rupt prezonul probabil ca a fost strans prea tare, asta inseamna ca este si intepenit sanatos. extractorul ala nu are profil de taiere si tare imi e frica ca se va invarti in gol in gaura nefiletata si nu va taia filet.
Tarod pe stanga gasesti aici. ![]() |
--------------------
dacia
solenza, clima
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai si are extractorul acelasi pas cu tarodul? Si aceeasi inclinatie a filetului?
Uite, de exemplu pentru extractorul din imagine, ce tarod m-ai sfatui sa folosesc?screw_extractor.jpg ( Size: 44.87k ) Number of downloads: 422 PS: http://moodle.student.cnwl.ac.uk/moodledat...crwextract.html http://www.bluepoof.com/motorcycles/howto/screw_extractor/ http://homerepair.about.com/od/interiorhom...extractor_5.htm |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bnedea |
![]()
|
whateva'... Am deviat de la subiect, parca trebuia sa ajutam un om sa isi rezolve o problema.... Pe post de extractor va folosi un surub cu pas identic cu al tarodului. Acum depinde care e mai scump (tarodul sau extractorul) eu doar am mai dat o varianta de solutie.
klaus nu e cazul sa fii ironic This post has been edited by bnedea: 3 Apr 2009, 22:31 |
--------------------
dacia
solenza, clima
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
'ai frate, las-o moarta. Am cautat juma' de an tarod pe stanga. Sa mai gasesti si surub pe acelasi pas, e deja SF.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
bnedea |
![]()
|
Ai gasit sau nu tarod pe stanga? Nu trebuie decat sa fie metric. pun pariu pe cei 50 lei de la tine ca se gasesc suruburi cu filet metric fara niciun SF.
|
--------------------
dacia
solenza, clima
|
|
klaus |
![]()
|
Extractorul d-aia e conic, ca nu fie nevoie sa dai filet inainte. Ca de era nevoie de tarod, trusa de extractie avea tarod de stanga si surub corespunzator de stanga.
Insa trusa de extractoate are doar atat: extractoarele. Si probabil un maner de rotire. Nu tu tarod, nu tu suruburi de stanga. Si nu eram ironic, am pus o intrebare avand in vedere cunostintele mele limitate legate de extractoare. Eram interesat de informatii noi. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
N-am gasit tarod, iar surub pe stanga, am intalnit doar la un prezon de Ford Transit... vroiam sa dau roata jos si nu stiam de ce dracu' nu merge. Mai e pe invers si la una din cele doua pedale de bicicleta, nu spui care
![]() Singura solutie viabila gasita de mine, e aia cu exctractorul, ori sa dai gaura mica, centrata, apoi din ce in ce mai mare si cand ajungi la filet, cureti cu tarod normal. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
klaus |
![]()
|
As vrea eu sa te vad cum centrezi fix pe mijlocul surubului rupt inauntru, mai ales daca la forfecare planul numai plan nu e ci e ditamai relieful de incretire, ca sa dai gaura din aproape in aproape pana la nivelul filetului si apoi sa bagi tarod de curatare.
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Taroti, filete pe stanga, extractoare and other shet`s ... Stangele tare (da sa nu le rupi iar) pe alea 3 care ti-au ramas intregi si dai talpa ca nare nici pe dracu` !
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
De ex, cum am facut azi la un surub M6 rupt cam la 5 mm deasupra. Am bagat o piulita pe filetul ramas si cu un burghiu de 6,5 am dat incet pe marginea piulitei, pana s-a centrat in surub. Am dat piulita afara, i-am dat tot cu 6.5 pana s-a dus toata portiunea iesita, apoi cu burghiu de 4 si apoi cu 5. A fugit foarte putin intr-o parte.
This post has been edited by vis-a-vis: 4 Apr 2009, 09:04 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
birkof |
![]()
|
Weppaaaa, am rezolvat, foarte foarte usor .... nespus de usor ...
Cred ca cineva acolo sus ma iubeste, foarte mult ![]() Am reusit sa-l scot, surpriza, cu mana ![]() Nu era strans mai deloc, si ii ramasese o buza mai ridicata. Multumesc inca odata pentru raspunsuri, sunt binevenite pentru viitor. Toate bune. This post has been edited by birkof: 4 Apr 2009, 10:05 |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
aceasi chestie am patit si eu cu un prezon r
![]() ![]() This post has been edited by ct-03-tvy: 4 Apr 2009, 10:19 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
My, My, My...cum s-a rupt ala daca a fost strans cu "asa o forta" de l-ai desfacut cu mana?? era din carton?
|
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
vis-a-vis |
![]()
|
Deformarea plastica a avut loc la suprafata, filetul interior neavand deformatie, logic, n-au mai existat tensiuni dupa ce s-a rupt surubul. Daca filetele au fost curate, mi se pare logic sa se desfaca apoi cu mana.
Cu alte cuvinte, ce are sula cu prefectura? |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Intreb si eu: Daca ai spatiu cat de cat ca sa bagi o bara de otel pe care sa o sudezi de surub.... lasi sa se raceasca... nu e suficient ? Cand rotesti ar trebui sa iasa si surubul din butuc.
Poate gresesc si sudura aia nu e in stare sa reziste la asa efort - in special cand surubul e intepenit bine. Ba mai mult, poate ca acea caldura de la sudura face mai mult rau decat bine.... Oricum, atentie ce antifurturi cumparati ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
si eu am avut un prezon intepenit in disc si l am scos f usor.am fost la un nene cu aparat de sudura,i am dat 5 lei si a sudat un levier de prezon.si asa l am desfacut.al meu era f strans acolo.
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
QUOTE(birkof @ 4 Apr 2009, 11:04) Weppaaaa, am rezolvat, foarte foarte usor .... nespus de usor ... Cred ca cineva acolo sus ma iubeste, foarte mult ![]() Am reusit sa-l scot, surpriza, cu mana ![]() Nu era strans mai deloc, si ii ramasese o buza mai ridicata. Multumesc inca odata pentru raspunsuri, sunt binevenite pentru viitor. Toate bune. Asa mi s-a intamplat si mie cand maimutele de la o vulcanizare mi-au pus cauciucurile de vara. Au strans prezonul pana s-a rupt. A iesit usor. |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
birkof |
![]()
|
Norocul meu a fost ca inainte sa le pun la loc am dat cu niste WD40, deci filetul era destul de curatat.
PS: Ursule, ai Solnita Clima din 2003 si numar de inm B-33- catttttt? e sora solnitei mele? Sa nu fie si blue marin ![]() Toate bune. This post has been edited by birkof: 7 Apr 2009, 13:06 |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
E rosu imperial
![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 05:39 |