Întrebari tehnice Solenza Scala
![]() ![]() ![]() |
Întrebari tehnice Solenza Scala
depends |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 31 December 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
1. Pedala de frina este intr-adevar mai "moale" decit la masinile strineze. In schimb, este o imbunatatire fata de Berlina si chiar decit DSN (a lu' GeorgeB se duce de zici ca nu se mai opreste)
2. Aveam aceeasi problema si la Renault, deh, port 45 :oops: 3. Cam asa e. La Renault intra mai usor in inferioara |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
sincer eu zic ca este si o impresie marita din cauza downgrade-ului. Eu am facut upgrade de la berlina, si crede-ma franele sunt brici. Oricum folosesc frana de motor
![]() ai grija sa nu primesti un matiz de serviciu, ca sa vezi atunci sanuiush ![]() ![]() bafta! |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
QUOTE 2. pedalele (acceleratie, frana) foarte apropiate... de multe ori la o frana brusca calcam si aceleratia.. :oops: Credeam ca sunt un sofer prost,dar vad ca si altii au impresia ca pedalele sunt prea apropiate, cel mai frecvent ating frana cand apas ambreiajul ,( si nu sunt ca altii sa traiesc pe picior mare ![]() Cum apasarea pe ambreiaj se face cu oarece forta ,constat ce frane bune are Slza :wink: iar asta duce la protestele nevestei care vine cu capul de parbriz . Asa a ajuns sa poarte centura de siguranta si sa-si doreasca airbag ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
depends |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 31 December 03 ![]() |
multam de raspunsuri tuturor, inseamna ca ceea ce am constatat eu nu erau doar pareri de-ale mele...
|
-------------------- |
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
1. Cind am luat masina si eu aveam impresia ca frina e mai rigida si ca intre timp s-a mai "muiat". Am sa verific la revizie. Oricum ar fi la mine e liniara. Sau poate m-am obisnuit cu ea. Iar saniutza se intimpla de la cauciucuri si nu are legatura cu frina.
2. Eu la 45 in picior nu am avut niciodata probleme cu frina/acceleratia. Nu pot ridica insa ambreiajul daca tin frina apasata fara sa imi murdaresc pantofii. Oricum... sa conduci o masina micuta... un 106, sa vezi atunci cum cobori cracanat din ea dupa 500km. 3. Nu stiu cum e la Megane 2 dar cutia de viteze la SLZ e jucarie pe linga Meganul "vechi". E drept ca la inceput e incapatinata, pina ii dai patina. Singura problema, care ramine si dupa "rodaj" este cea cu treapta inferioara. La mine se simte la trapta 1 foarte tare. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
1. Cand am luat-o aveam impresia ca are frane super bune. Acum, dupa 6500Km (mai ales iarna) mi se pare ca sunt f. slabutze (nu discut de zapada/gheatza pe jos, ci normal, pe asfalt). Parca nu mai tzin ca inainte
![]() 2. Eu mai pun frane bruste cand apas ambreajul si din greseala agatz si piciorul drept (asta cand port pantofi), picior care sta deasupra franei. Cred ca sunt cam apropiate pedalele totusi ... am patzit-o pana acum de 4-5 ori... 3. Intra f. greu dintr-a III-a intr-a II-a. Vara parca intra mult mai usor, insa poate pt. ca era noua... |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
bogdanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 1 January 04 From: ploiest ![]() |
Eu am 5000 km cu SLZ mea diesel. Masini am avut mai multe, si noi si folosite. Ce am constatat:
1. Franele la SLZ bune,chiar puternice si usor de dozat,insa dezechilibrate fata/spate in situatii de urgenta (franari bruste) 2. Cutie de viteze precisa usor de utilizat, chiar m-a uimit ( mult deasupra lui Megane 1 si da clase ca precizie cutiei de Citroen Xsara HDI pe care o am de noua) 3.Distanta dintre pedale specifica lui ClioI (am avut unul 2 ani, tot 1.9D si parca e facuta pe tipar) |
-------------------- |
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
Aceeasi parere o am referitor la pct. 2 si 3...
|
-------------------- |
|
cats |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 22 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE 2. Aveam aceeasi problema si la Renault, deh, port 45 :oops: marty, nu cred ca ceea ce conteaza e marimea piciorului ci latimea lui. Eu port 40 (sunt solid, nu gluma) pt ca piciorul meu (masura 39) sa aibe unde sa se lateasca. In experienta mea pe SLZ de 14K am atins de cateva ori (peste 10) si frana si acceleratia simultan. |
-------------------- |
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ehe... si eu am patzit-o.... si mie mi se pare prost gandita distanta intre pedale.
Mie imi intra bine in tr. II. Totul e sa faci o pauza la pct. mort cand scoti din tr. a III-a. Franele sunt super, da' se cam blockeaza rotzile repede.... Ah.... ABS-ul.... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
marty,
QUOTE 1. Pedala de frina este intr-adevar mai \"moale\" decit la masinile strineze. In schimb, este o imbunatatire fata de Berlina si chiar decit DSN (a lu' GeorgeB se duce de zici ca nu se mai opreste) care bei ... ca am facut franele de atunci. am niste super frane acum ... pe testate ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Eu vorbeam din testate nu din banuite... De unde sa stiu eu ca ti-ai facut frinele ? Apropos, ti le-ai facut singur sau ti le-a facut Mojerila ???
![]() Ce dracu' le-ai facut ? Le-ai aerisit sau te-ai apucat de schimbat pompa/garnituri/etrieri/racorduri/repartitor/cilindrii ? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
draq stie ca a fost tata cu ea in service si a stat vreo 3 ore . si acum merg super bine franele , poate un pic prea bine pt gheatza de pe jos.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ai grija sa nu primesti un matiz de serviciu, ca sa vezi atunci sanuiush Mda! este evident pentru toata lumea ca o masina frineaza cu emblema de pe capota, nu cu cauciucurile!!? |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE QUOTE ai grija sa nu primesti un matiz de serviciu, ca sa vezi atunci sanuiush Mda! este evident pentru toata lumea ca o masina frineaza cu emblema de pe capota, nu cu cauciucurile!!? nu te supara ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
![]() ![]() ![]() :oops: Am patit-o acum pe zapada si am atins frana cu stangul , e o senzatie mai ceva ca la Disneyland !! ![]() :?: Oare se poate remedia cumva, se pot repozitiona pedalele, macar sa nu fie la aceiasi inaltime ... |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Ei, m-am suparat pe naiba!
M-am enervat insa rau de tot pe 24.12 cind am pierdut o gramada de timp mergind "cu coloana" , desi eu puteam merge bine-mersi cu viteza mult superioara; dupa ce m-am enervat, am inceput "sa ma rid" de chinurile prin care treceau cei cu cauciucuri de vara, oricum nu puteam face altceva. |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 22:33 |