Izolarea chederului parbrizului cu silicon
![]() ![]() ![]() |
Izolarea chederului parbrizului cu silicon
csi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 19 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperRNova
2001, Rapsodie
- SV-05-xxx
|
|||
virtualu |
![]()
|
![]() om_serios Group: Members Posts: 198 Joined: 6 June 06 ![]() |
eu ca sa aflu am turnat apa cu sticla pe langa chederul parbrizului si imi intra pe undeva prin stanga intre cheder si stalp.. dar oricum am rezolvat schimband parbrizul ca il aveam fisurat.... iar cand l-au motat au pus cred ca silicon pe marginea chederului care se prinde pe masina.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 - clima
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Eu am pus silicon la parbriz si la luneta, intre cheder si tabla si intre cheder si geam...
Apa poate sa intre pe la climatizare, trebuie sa dai jos carcasa ventilatorului climatizarii si sa siliconezi marginea. De asemenea vezi ca furtunele de scurgere a apei din compartimentul climatizarii sa fie puse cum trebuie si sa fie desfundate. Apa poate sa mai intre pe le chederele usilor, la mine spre exemplu intra apa jos pe la chederul usii soferului, trebuie sa il schimb, probabil cu unul de SLZ (am inteles ca sunt mai bune). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
csi |
![]()
|
SYL te rog spune-mi daca trebuie sa dau jos parbrizul ca sa aplic silicon, sau e suficient sa "trag" chederul si sa pun silicon intre cheder si caroserie, cu parbrizul montat.
|
--------------------
Dacia
SuperRNova
2001, Rapsodie
- SV-05-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
e suficient sa bagi varful tubului sub cheder, insa exista pericolul sa iasa inestetic.
Eu as lipi niste banda adeziva de hartie pe marginea chederului (dar lipita pe tabla), ca dupa operatie sa se scoata banda de hartie si sa ia cu ea si oarece surplusuri de silicon care ar fi dat pe afara, sa nu ramana pe tabla. Sau se poate da tabla inainte cu solutie de apa si sapun, ca nu prinde siliconul pe solutia aia. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Eu nu am dat chederul jos, nici macar nu am tras de el, efectiv am dat cu mastic siliconic transparent la limita cheder-tabla si cheder-geam, si api l-am intins cu degetul....estetic nu arat extraordinar, dar macar nu mai intra apa.
A, la fel am dat cu mastic si la chederele de la geamurile de la usi (numai partea de jos. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
csi |
![]()
|
Siliconul si masticul sunt doua produse diferite?
Va rog sa-mi recomandati ce anume sa cumpar, ce produs. |
--------------------
Dacia
SuperRNova
2001, Rapsodie
- SV-05-xxx
|
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Operatia a fost facuta in service (20 de lei) si nu a necesitat demontarea chederului. Despre marca nu stiu exact ce a fost dar era ceva negru, tip mastic cred, pentru ca nici dupa 3 zile nu se uscase.
|
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Masticul este o denumire mai buna, insa in domeniul auto mastic se zice la o chestie mai rigida de vine sub forma de batoane (ca plastilina).
Siliconul este o denumire improprie, dar incetatenita, la masticurile la tub (care sunt de o varietate destul de mare, nu numai pe baza de silicon). Ca si uzanta, se foloseste denumirea de silicon la cele de tip tub pistolabil, desi poate ca ar fi fost mai buna denumirea de etanseizanti. Pentru parbrize in cheder exista silicoane speciale - nu trebuie sa se intareasca prea tare in timp, pentru a putea fi scos in caz de nevoie - ("auto sealant" de la denbraven de ex) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
electric |
![]()
|
in cautare de informatii Group: Members Posts: 403 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
cauta mastic siliconic BODY 940 este special pentru chedere si se poate indeparta destul de usor de pe tabla . nu folosi silicon sanitar . este bine sa bagi silicon atit intre tabla si cheder cit si intre cheder si parbriz / luneta
|
--------------------
dacia
Logan
2012 [COLOR=red][SIZE=7][B]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 05:37 |