DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Joc mare in caseta de directie pe dreapta, la 7500 de KM !

Valeriu
post 13 Jun 2006, 16:18
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am fost sa rezolv cu totul altceva la garantie , (protectia de aluminiu dintre rezervorul de benzina si toba era desprinsa), si , invatat bine de un prieten, am inceput sa reclam tot felul de zgomote , ca sa imi faca o verificare generala , daca tot am ajuns acolo. Surpriza ! la verificarea pe dreapta, jocul era atit de mare in caseta incit s-au intrunit 3 ingineri sa constate . Jocul era periculos de mare , au vrut chiar sa imi tina masina in service pina vine caseta de directie de la uzina, lucru cu care nu am fost de acord , asa ca am sa vin sa mi-o schimbe cind vine caseta de la uzina. Ideea este ca am auzit eu ceva zgomot la denivelari , dar nu era atit de mare sa ma ingrijoreze, asa ca , daca aveti posibilitatea , faceti o verificare , in special daca mai aveti putin si vi se termina garantia.

--------------------
Dacia Logan /Break 1997 - B71xxx/B40YYY
Un lucru care incepe bine se termina prost. Un lucru care incepe prost de termina si mai prost. (by Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 13 Jun 2006, 16:35
Post #2

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Ce versiune de echipare ai? (Ambiance, Preferance, etc....)

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Valeriu
post 13 Jun 2006, 18:45
Post #3

Membru incepator

Am Ambiance. Evident ca la inceput au incercat sa ma plimbe cu texte ca <asa face toate> , dar , le-am spus ca , intimplator ,ma pricep. Si ca la altele <nu face> !

--------------------
Un lucru care incepe bine se termina prost. Un lucru care incepe prost de termina si mai prost. (by Murphy)
+
prody
post 13 Jun 2006, 23:08
Post #4

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eram sigur ca ai Ambiance, banuiesc ca nu ai optat pentru servodirectie, si ai caseta manuala, deja eu cred ca m-am consacrat ca fiind paranoicul forumului in materie de casete manuale! post-336-1110552439.gif
Spune-mi, te rog, cand ai cumparat masina ca sa verific teoria cum ca masinile din 2006 nu mai au probleme cu caseta.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Valeriu
post 14 Jun 2006, 07:05
Post #5

Membru incepator

masina este luata in iulie , anul trecut, deci are aproape un an , nu are servo. Tin sa precizez ca jocul l-am simtit din primele luni , dar dealer-ul m-a trombonit ca <e zgomot specific> si, bineinteles <asa face toate>

This post has been edited by DFA: 14 Jun 2006, 07:58

--------------------
+
prody
post 14 Jun 2006, 20:18
Post #6

membru iradiat

La cati au avut probleme cu casetele manuale ,trebuie sa recunosc ca dealerul are dreptate : asa face toate si este zgomot specific .
Mai trebuie doar completat ca si pozitia urmatoare : Logan urcat pe elevator astepatand cuminte sa i se schimbe caseta de directie este tot specifica marcii . radmasa.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
tinere22
post 26 Jun 2006, 21:58
Post #7

Membru incepator

Ehee dragii mosului tin sa va contrazic dry.gif .Nici un Ing. cu capul pe umeri nu va lasa sa plece o masina din service cu jocuri la directie sau fara frane asa ca "dealerul are dreptate : asa face toate si este zgomot specific"nu prea e valabil.Sa va explic biggrin.gif :daca unu pleaca si are accident si se face vreo' expertiza si se demonstreaza ca s-a stiut de problema si nu s-a rezolvat incep sa cada capete si curg ani de..........inchisoare excl.gif si chiar cad dealeri.Asa ca....daca unu care va spune sa lasati masina ca e bai, asa este.Si apropo Ing.astia cand se aduna ca la circ cate 2,3,4 inseamna ca e ceva grav wink.gif si stiu ei ceva ca doar nu au facut cursuri de bucatari tongue.gif

--------------------
DACIA+++CLIO 1410--SYMBOL 2004 - EDY
+
Valeriu
post 27 Jun 2006, 06:30
Post #8

Membru incepator

QUOTE(tinere22 @ 26 Jun 2006, 22:58)
Ehee dragii mosului tin sa va contrazic dry.gif .Nici un Ing. cu capul pe umeri nu va lasa sa plece o masina din service cu jocuri la directie sau fara frane asa ca "dealerul are dreptate : asa face toate si este zgomot specific"nu prea e valabil.Sa va explic biggrin.gif :daca unu pleaca si are accident si se face vreo' expertiza si se demonstreaza ca s-a stiut de problema si nu s-a rezolvat incep sa cada capete si curg ani de..........inchisoare excl.gif si chiar cad dealeri.Asa ca....daca unu care va spune sa lasati masina ca e bai, asa este.Si apropo Ing.astia cand se aduna ca la circ cate 2,3,4 inseamna ca e ceva grav wink.gif si stiu ei ceva ca doar nu au facut cursuri de bucatari  tongue.gif
*

Iar eu tin sa te contrazic la rindul meu , masina nici acum nu a fost rezolvata , deci, daca vrei , ne putem intilni sa vezi cam cit de mare este jocul, fiind insa in caseta si nu in capatele de bara , nu este chiar asa de periculos. in afara de asta , eu nu prea folosesc masina asta , mai am un break pe gaz pe care il alerg prin Bucuresti , Loganul este doar pt. <afara>
Cit despre inginerii aia cu capul pe umeri, sa fim seriosi.... veteranul in virsta avea cam 24 de ani. Intimplator , sunt de meserie ...mecanicul care umbla la masina era muuuult mai cu experianta ca ei. Asa ca , probabil cursurile alea de bucatari...

--------------------
+
Slider
post 27 Jun 2006, 07:30
Post #9

Membru autentic

From: Cernavoda

Nu cunosti pe cineva la RAR? sa te duci sa-ti faca o revizie acolo? sunt curios ce ar zice cei de la RAR legat de asta...

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Valeriu
post 28 Jun 2006, 22:09
Post #10

Membru incepator

QUOTE(Slider @ 27 Jun 2006, 08:30)
Nu cunosti pe cineva la RAR? sa te duci sa-ti faca o revizie acolo? sunt curios ce ar zice cei de la RAR legat de asta...
*

ce sa zica , ma resping la verificare radmasa.gif
Vineri ma duc sa o fac , a venit in sfirsit caseta , probabil cu caruta a venit , de a durat 2 saptamini, va spun pe urma cum a fost. Si, spre dezamagirea lor , va trebui sa imi dea si cutia de viteze jos , dar asta e alta poveste ....placa de presiune sau priza ...

--------------------
+
eXtenSion
post 1 Jul 2006, 21:09
Post #11

Membru autentic

Daca da si cutia jos..e clar ce va iesi ..

This post has been edited by eXtenSion: 1 Jul 2006, 21:11

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
tinere22
post 20 Jul 2006, 13:47
Post #12

Membru incepator

[SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1]
QUOTE(Valeriu @ 27 Jun 2006, 07:30)
Iar eu tin sa te contrazic la rindul meu , masina nici acum nu a fost rezolvata , deci, daca vrei , ne putem intilni sa vezi cam cit de mare este jocul, fiind insa in caseta si nu in capatele de bara , nu este chiar asa de periculos. in afara de asta , eu nu prea folosesc masina asta , mai am un break pe gaz pe care il alerg prin Bucuresti , Loganul este doar pt. <afara>
Cit despre inginerii aia cu capul pe umeri, sa fim seriosi.... veteranul in virsta avea cam 24 de ani. Intimplator , sunt de meserie ...mecanicul care umbla la masina era muuuult mai cu experianta ca ei. Asa ca , probabil cursurile alea de bucatari...
*

Tin sa te contrazic---Jocul in caseta este la fel de periculos ca si cel din capetele de bara.Daca e chiar asa cum zici tu e grav,chiar foarte grav.In legatura cu domnul de 24 de ani probabil a terminat Agronomia sau Medicina radmasa.gif
Chiar m-ai facut curios cu jocul mai ales ca zici ca e mare.Intamplator sunt si eu de meserie si cam stiu exact despre ce e vorba.

--------------------
DACIA+++CLIO 1410--SYMBOL 2004 - EDY
+
Valeriu
post 20 Jul 2006, 18:41
Post #13

Membru incepator

Jocul era in interior in partea dreapta , imi pare rau ca nu am filmat cind trageau de caseta , chiar dupa ce au dat-o jos. Se misca in sus si jos de parca era caseta de Dacie normala fara bucsa in ea. M-am uitat atent , nu se poate umbla in ea , deci , daca se mai intimpla , va trebui sa dovedesc defectul de fabricatie, ca altfel , probabil costa o gramada de bani. Oricum, operatia de inlocuire s-a executat destul de greu , dar si mai greu a fost cu geometria , am revenit de 2 ori, ba tragea in stinga , ba in dreapta, acum merge drept , dar volanul este f. putin intr-o parte. Mi s-a facut lehamite de <meserias> mai ales ca am vazut ca se uita la monitorul ala ca vitelul la porta noua.
Ce naiba trebuie sa fii doctor in mecanica , daca programul iti arata clar unde mai trebuie sa umbli , mai si subliniaza cu rosu unde nu este in regula ??????

--------------------
+
bassfreak
post 22 Jul 2006, 12:59
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti

ha! la fel am patit si eu dupa ce mi-au schimbat caseta de directie la meridian.

am revenit pentru geometrie de 4 ori! pustiul ala de la geometrie era tare nedumerit ca nu a reusit sa o faca sa nu ii dea eroare la geometrie!
niste incompetenti! i-am spus sefului de service ca imi sta stramb volanul acum si a zis ca nu se poate regla din geometrie de la capetele de bara.. etc am mai povestit asta..

chiar si ultima data, pe ecran tot eroare ii arata, desi masina acum este ok, nu trage stanga dreapta iar volanul sta aproape drept (f.f.f. putin spre dreapta sta)

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
prody
post 22 Jul 2006, 15:13
Post #15

membru iradiat

Mie imi este tare frica de probleme la caseta dupa garantie. Una noua costa doar 10 milioane, plus manopera, etc.
Si zici ca nu se poate umbla la bucsa? Nasol..., ma gandeam ca daca ni se vor defecta in viitor, sa putem sa le rezolvam ieftin.
Totusi, cred ca nu ai fost atent, doar si ei in fabrica au ansamblat caseta aia , nu vine turnata, trebuie acces la orice element, parerea mea e ca in garantie au ordin sa schimbe cu totul, in afara garantiei se poate schimba si bucsa. Doamne, sper sa fie asa! tongue.gif

This post has been edited by prody: 22 Jul 2006, 15:14

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
colombina29
post 26 Jul 2006, 22:17
Post #16

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

QUOTE(prody @ 22 Jul 2006, 16:13)
Nasol..., ma gandeam ca daca ni se vor defecta in viitor, sa putem sa le rezolvam ieftin.
*

Incercati la www.servodirectii.com.

Referitor la caseta, nu faci mare branza schimband bucsa aia de teflon. Se roade mecanismul ax-cremaliera si ala e facut din conserva de pateu - cedeaza ffff usor

This post has been edited by colombina29: 26 Jul 2006, 22:23

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
Valeriu
post 27 Jul 2006, 08:22
Post #17

Membru incepator

Am uitat sa va spun , de cind am schimbat caseta , directia merge mai greu, de unde eram asa de incintat ca merge usor si fara servo. O fi vre-o legatura ?

--------------------
+
bassfreak
post 27 Jul 2006, 16:55
Post #18

Membru autentic

From: Bucuresti

eu dupa ce mi-au schimbat caseta nu am observat nici o diferenta in usurinta/greutatea manevrarii volanului (directie manuala).

tin insa sa precizez ca am intalnit loganuri mpi cu servo, la care mergea diferit casetele (una mai greu, alta mai usor)

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
mihaib32nfs
post 31 Jul 2006, 23:19
Post #19

Membru

nu va suparati dar va prind astia fara garantie peste 3ani si va cer pe o caseta 1000E,dacia nu este o firma care sa respecte pretul in functie de masina si daca ceva se potriveste la un nou model dacia pretul la acel obiect se dubleaza vezi pret kit distributie
de 1.5mil la 3mil?????????????????Ganditi-Va!!!!!!

--------------------
dsn/hyundai elantra clima/exclusiv 2001/2012 - b86rzv
+
Valeriu
post 1 Aug 2006, 07:09
Post #20

Membru incepator

Dupa garantie , cine mai cumpara piese cu emblema dacia ? biggrin.gif Ca aici este hotia ! Poti cumpara piesa fabricata de acelasi producator (!) dar fara emblema dacia pe ea la jumatate de pret , nu stiati?

--------------------
+
mihaib32nfs
post 1 Aug 2006, 08:28
Post #21

Membru

da ai mare dreptate,dar montarea unde o faci la un sevice din curte,nu cred ca dai o avere pe o piese riscind a o monta prost marind paguba si mai mult

--------------------
dsn/hyundai elantra clima/exclusiv 2001/2012 - b86rzv
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 06:13
Forum Renault