Loc de parcare mereu innoroit, cum rezolv probl. noroiului din parcare?
![]() ![]() ![]() |
Loc de parcare mereu innoroit, cum rezolv probl. noroiului din parcare?
free_fiber |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pe langa costul initial, mai pune in calcul n caramizi / luna care trebuie puse la loc ca altii au confundat parcarea ta cu magazin autoservire, mai calculeaza inca o parcare sa o faci pentru ca altii dupa 5-7 zile se vor prinde de beneficiile noului tau loc ocupandu-l imediat.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
toarna citeva galeti de pietris doar acolo;
sau niste caramizi de la demolari sa nu-ti para rau dupa ele... alea din care spui tu sint in Practiker sau Brico (da o raita in w/e) Mai este un loc pe marginea lui DN1 cind mergi spre aeroportul Otopeni |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(free_fiber @ 1 Mar 2005, 16:44) Salut. De fiecare data cand da o ploicica (fie ea cat de mica), pe locul meu de parcare se face un noroi exact in locul unde calc eu cu roata fata dreapta. Azi, de examplu, mi-au patinat un pic rotile (ca era si zapada); dupa ce parchez, ma dau jos si constat ca toata roata + aripa-dreapta + usile dreapta + un pic din aripa spate erau pline de noroi de ziceai ca am fost in Safari. Dilema mea este: cum rezolv aceasta problema? Ma gandeam sa pun niste caramizi din alea din care sunt facute unele trotuare. Stie cineva cam cat costa mp de asa ceva? Salut, free_fiber! Cea mai ieftina solutie de a scapa de noroi e sa imprastii vreo 8-10 saci de pietris, dar din acela cu granulatie mare, nu nisipos. Eu asa am avut, pana sa torn beton. Rezista bine. Caramizile sunt scumpe si nu poti pune doar 2 siruri, ca mai trebuie sa faci manevrele de parcare si "cazi " de pe ele. Solutia mea a fost 3 saci de ciment (aprox 500 mii) + pietris --> turnat placa de ciment. Singurele probleme au fost doar cu vecinii, carora nu le mai placeau locurile alaturate, in noroi, ci parcau pe locul amenajat de mine ![]() ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Cred ca trebuie sa "pavezi" cu ceva cu suprafata mai mare ( nu sa formezi o suprafata mare din dale mici ) pt a nu se afunda dalele. Tu nu vei avea o fundatie si un strat de nisip sub dale ca sa nu se afunde in terenul moale si atunci, la stationare, roata va sta doar pe 1-2 dale, iar acestea vor intra in pamantul moale. Plus ca vor putea sa "fuga" in lateral pentru ca nu au un spatiu limitat de borduri. Nu merita investitia in aceste dale.
Am vazut la vecini de-ai mei care si-au facut loc de parcare pe pamant ( a se citi loc nepavat ), ca au folosit dale de beton de aproximativ 35 X 35 cm, si au facut 3 "poteci", 2 pt. roti si una pt. conducator. Sunt facute de ceva ani si rezista, chiar a crescut ceva iarba printre dale. Fiind mai mari sunt mai grele si mai greu de "imprumutat". Unul singur a facut din caramizi banale si deja noroiul a urcat peste ele, in special in locurile unde apasa rotile cand sta masina. Pietrisul este o solutie temporara. Am incercat-o la firma in curte cand am mai facut un loc de parcare. Dupa 5 zile si o ploaie, tot pietrisul era sub noroi. Si n-a fost doar un sac! Este adevarat ca nu am pus si ciment. This post has been edited by GABY IS BACK !: 1 Mar 2005, 15:34 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
Alan25r |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 29 December 04 From: Craiova ![]() |
Offf .... si eu tocmai vroiam sa imi torn niste pietris
![]() |
--------------------
Solenza 1.4 MPI
Oltcit Club 11 RL
- DJ-XX-XXX
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alan25r @ 1 Mar 2005, 17:29) Depinde de pietris! Eu am folosit unul "mare", cam cat oul de gaina. Te asigur ca nu te mai scufunzi in el. L-am folosit cam jumatate de an. Se afunda un pic in pamant, dar apoi ramane acolo si chiar nu mai ai probleme. Daca nu faci rost de asa ceva, nu are rost sa te chinui, cel marunt nu tine. This post has been edited by VladG: 1 Mar 2005, 15:38 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
free_fiber |
![]()
|
Mentionez ca nu tot locul de parcare e pe pamant, doar roata fata dreapta e acolo. Restul locului e pavat.
Atasez si o poza cu locu'; e din toamna da... nu asta conteaza. "GABY IS BACK", placile alea de 35x35 tot la brico / praktiker le gasesc? Ai idee cat costa? This post has been edited by free_fiber: 1 Mar 2005, 15:40 Attached thumbnail(s) Picture_012.jpg ( Size: 101.07k ) Number of downloads: 197 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
maaaaama asta da loc de parcare
![]() toarna pietris pina una alta (acu' a si'nghetat); unde o sa se duca ca doar nu-i groapa Marianelor; si apoi vine primavara mintenas si se usca ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Free locul ala e platit? Ca e tare misto, pe bune.
![]() |
--------------------
x
x
- x
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Placile acelea le-au turnat ei din ciment, intr-un cofraj (patrulater din scanduri, adanc de 4 cm). Facusera 4 cofraje si faceau "compozitia" fix pt 4 placi ( au reusit asta dupa ceva incercari) si faceau 4 placi pe zi. Dar ei au facut 3 poteci, din care 2 lungi cat masina, au fost mai multi, si-au imprumutat cofrajele,...industrie..ce sa mai vorbim.
Tu parchezi paralel cu Oltcit-ul? Pune-o atunci cu spatele si nu mai stropesti. Later edit: Cred ca nu dupa cum ai marcat cu rosu in poza. This post has been edited by GABY IS BACK !: 1 Mar 2005, 16:00 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
free_fiber |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 1 Mar 2005, 15:51) Da, e paltit... mai nou ![]() Gaby, n-o mai pun cu spatele tot din cauza noroiului. Atunci coboram direct in el. This post has been edited by free_fiber: 1 Mar 2005, 15:57 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(free_fiber @ 1 Mar 2005, 15:55) Poti sa gasesti placi de genul acesta pe la brico sau ... dar cred ca sunt scumpe.(eu am vazut ceva de genul asta dar erau colorate si cu model... nu mai stiu unde). Romanul fura si daca n-are ce face cu obiectul respectiv. Mai bine improvizezi. Am mai vazut undeva puse bucati plate de asfalt de la o decopertare, cam neregulate si mai mari.... dar cred ca le-a avut la indemana, ca sa le cari... This post has been edited by GABY IS BACK !: 1 Mar 2005, 16:16 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La brico placi de 40cmx40 cm x 6 cm grosime = 50 k lei bucata. Aproape la fel te costa sa le faci singur, deci nu se merita sa le faci tu...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
free_fiber |
![]()
|
Klaus, mersi.
![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Cred ca te complici prea mult cu placi/caramizi/pavaj. Cel mai simplu ciment si pietris si ai terminat povestea.
PS: da sa faci si o scurgere pt. apa, sa nu faci piscina. Eventual sa fie putin in panta. This post has been edited by thunder: 1 Mar 2005, 22:36 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Mai, acum daca torni ceva, vei da prilej vecinilor sa te reclame - ai nevoie de autorizatie, asa ca eu m-as rezuma la cateva foi de bitum, si ceva pietris peste.
Din cate am vazut, parchezi in poarta unei institutii, sau scoli... ala nu e locul tau, daca nu platesti abonament, daca mai faci ceva pe acolo, foarte probabil vei avea probleme. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Cit despre placi, stai linistit, dai banu degeaba. Ti le scot baietii una doua. Suntem in Ro, totusi, undeva in Bucuresti, nu la Paris.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
cauta pe cineva sa-ti aduca piatra sparta. Pune un strat mai gros si pe urma se rezolva. Sau cu piatra de rau cu care sa faci un pavaj simplut. E cea mai ieftina solutie. Dar ai grija ca dupa ce repari sigur se vor gasi amatori sa-ti ia locul....
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
free_fiber |
![]()
|
Gata fratilor am fost la Brico (asta nou de langa orhideea) si am vazut: placa beton 40x40cm = 44mii lei (deci s-au ieftinit
![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
Vezi ca trebuie sa fie destul de groase / rezistente, pentru ca nu sunt asezate pe o suprafata dreapta si nedeformabila, deci pot ceda la presiune rotii, si apoi bucatile mici vor intra in noroi...
P.S. Fa un proiect, calcule de rezistenta, studiu impactului asupra mediului, autorizatii, urbanism, cadastru, impozit, deviz de executie, licitatie publica.... ![]() This post has been edited by GABY IS BACK !: 2 Mar 2005, 22:02 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
free_fiber |
![]()
|
Gaby, ai deraiat rau de tot in p.s.-ul ala
![]() Am si un plan: sap cu lopata a.i. sa am adancimea egala cu grosimea placii + 2 sau 3 cm. Primul strat va fi de peitris batatorit peste care vine in strat subtirel de ciment (ca sa se lipeasca placile) + niste ciment si printre placi asa un pic (ca sa se fixeze). Cand va fi gata, voi pune poze ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
mewtwo |
![]()
|
![]() LA LA LA TRA LA LA Group: Members Posts: 129 Joined: 21 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Locul tau e superbun ! Stai ca fac o poza sa-l vezi pe al meu ! Ma rog, eu am mai umplut noroiul de la mine din parcare cu bucati de beton spart aruncat undeva pe langa bloc...cu ocazia incalzirii bucatile au intrat mai bine in noroi si au format o masa compacta care nu mai permite rotilor sa se afunde (in noroi) . Am pus in jur de 7-8 saci ! Astept acum sa se mai incalzeasca si mai dau o tura la "depozit" . Eu te sfatuiesc sa cauti un material "free" ca al meu de ex. ; de asemenea cred ca iti vor fura placile daca le pui ! Oricum, iti doresc bafta la lucrare si sa ne ti la curent ca poate asa om face si noi pe viitor !
PS : bucatile de beton spart erau cam de marimea pumnului si chiar mai mari...m-am mirat si eu cam ca de mult a putut sa intre . This post has been edited by mewtwo: 3 Mar 2005, 11:50 |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate ....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
free_fiber |
![]()
|
Scuze ca nu am mai revenit cu amanunte, dar nu am facut inca nici o modificare. Am facut un mic calcul si pietrele alea luate de la Brico ma duc in jur de 1mil.... si nu se merita. cred ca o sa iau niste caramizi (am gasit o sursa de unde le iau mai ieftin). Revin cat de curand cu amanunte
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(free_fiber @ 8 Mar 2005, 21:56) Scuze ca nu am mai revenit cu amanunte, dar nu am facut inca nici o modificare. Am facut un mic calcul si pietrele alea luate de la Brico ma duc in jur de 1mil.... si nu se merita. cred ca o sa iau niste caramizi (am gasit o sursa de unde le iau mai ieftin). Revin cat de curand cu amanunte Din faptul ca placile pe care le vizai sunt 27k la 25x25cm, si din pretul estimatv dat de tine ( ai vazut ce bine e cu proiect, deviz, etc ![]() Ti-ai schimbat masina ? Sau locul de parcare ? Spuneai ca e vorba de o ( una bucata ) roata care intra in noroi ! Faci si tu doar "o carare" pe care sa mearga acea roata si eventual un pic mai lata sa mergi si tu. Adica ( eu cred ) ca de 50 cm. Adica 2 placi latime. pe lungime de.... Ajungem iar la proiect... This post has been edited by GABY IS BACK !: 9 Mar 2005, 18:16 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
free_fiber |
![]()
|
E...Gaby, daca imi pun io, trebuie sa iau cateva placi si pt masina mamei mele (care sta cu 2 roti in noroi).deci...
This post has been edited by free_fiber: 9 Mar 2005, 21:07 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:50 |