Logan 1.5 dCI versus Skoda Octavia 1.4 16v, Plusuri , minusuri
![]() ![]() ![]() |
Logan 1.5 dCI versus Skoda Octavia 1.4 16v, Plusuri , minusuri
vet |
![]()
|
||
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si ce comentarii vrei ... ?
Oricum Skoda e mai scumpa decat Logan-ul ... Apropo, care este puterea pentru 1.4 16v la Skoda ... ? |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
vet |
![]()
|
Vreau comentarii legate de plusurile si minusurile pe care la prezita aceste masini una fata de cealalta. Skoda in discutie are 75 CP.
Legat de pret, in programul rabla Skoda asta a costat sub 11.700 E . Are ABS, aere conditionate , airbaguri...computere... si vopseaua metalizata (350 e) Merita diferenta de 1700 de E intre Loganul din semnatura si Skoda de mai sus??? Mie unul mi se pare ca nu. This post has been edited by vet: 27 Jul 2008, 22:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Eu sustin ca nu exista comparatie intre aceste 2 masini, din toate punctele de vedere, mai ales ca vrei comparatie intre dci si mpi; aici gresesti, la motorizare.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Am condus Seat Cordoba cu motoru 1.4. E ok, dar si cum apare o persoana in plus in masina simti tare la pedala. (facut test draiv singur si cu o persoana in dreapta a doua zi)
M-am uitat si eu la super oferta aia, dar cred ca as regreta crunt daca as lua motorasu asta sa traga hardughia aia grea de Octavia. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da Skoda are motor de 1.4 16V de 75 CP ? Io stiam ca lipsesc aia "16 volți".
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
are de 1,4, 16v si 75 de cai, dar nu-i vad rostul de ce ar fi asa limitat din constructie, dar mai este unul tot de la VAG, tot 1,4 si 16V dar 101 cai. Intre ele difera axa cu came printre altele.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cordoba parca avea 1.4 16V 85 de cai, spre deosebire de Octavia care are 1.4 16v 75 cai.
Vardictul meu la comparatie: Ai putin mai multe posibilitati (bani) pentru un Logan si mai putini bani pentru o Skoda (deoarece te tenteaza versiunea ce a mai ieftina). In cazul tau ori mergi pe masina mai ieftina, ori strangi din fund si iei Skoda de 1.6. Mai devreme sau mai tarziu iti va parea rau daca ai lua Skoda de 1.4. Gandeste-te la urmatorul scenariu: "4 persoane in masina + ceva bagaje, vara, cald, AC, te gsesti cu masina pe o rampa in spatele unui autobuz dinala comunist care fumega in draci si abia se taraie. Din fata mai trec masini, dar rar. Ai curaj sa il depasesti? NU Ii inhalezi fumul si te tarasti dupa el? DA". Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce, alea de 75 de cai nu au recirculare?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu mai zic ca unii mai pastreaza o distanta corespunzatoare situatiei.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Octavia lor e o masina buna cu o motorizare modesta.
Loganul tau e o masina modesta cu o motorizare buna. OK? |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
argon |
![]()
|
prin motorizare buna/modesta te referi la putere presupun.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vet |
![]()
|
Buuun.... . Am inteles cate ceva. Mai am o intrebare mica. In curand am de facut un drum de ~ 3000 Km ( 6.000 dus intors) prin vestul Europei. Cu ce-mi recomandati sa plec: Skoda ( are ~ 1000 km) sau Loganul (26.000 km) ? 2 adulti + un copil, bagaje ~ 50 Kg.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Cu ce consumă mai puțin.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca utilizator cu vechime atat de octavia cat si de logan, eu recomand drumurile lungi cu octavia, care e cu siguranta mai comoda la drumuri lungi.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(argon @ 28 Jul 2008, 12:21) Putere, cuplu, consum, cam tot ce conteaza la motor. Fiabile sunt ambele. In plus, DCi-ul de 70CP e mult mai potrivit pe o masina de 1000Kg decat benzinarul de 75CP pe o masina de 1400Kg. QUOTE(vet @ 28 Jul 2008, 13:16) Buuun.... . Am inteles cate ceva. Mai am o intrebare mica. In curand am de facut un drum de ~ 3000 Km ( 6.000 dus intors) prin vestul Europei. Cu ce-mi recomandati sa plec: Skoda ( are ~ 1000 km) sau Loganul (26.000 km) ? 2 adulti + un copil, bagaje ~ 50 Kg. Eu as merge cu Skoda. Daca te poti abtine de la a fi frustrat pe drum ca nu trage masina (pt. ca sigur nu e o racheta cu 1.4l 75CP), atunci vei aprecia comfortul (acustic, termic, mecanic) si siguranta (stabilitate, directie, frana, protectia la impact). Dar nu te astepta sa mergi cu 170Km/h pe autostrada. Si daca ai probeleme tehnice pe drum, mai usor gasesti un service Skoda decat unul Dacia. This post has been edited by IsNa: 28 Jul 2008, 12:31 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Incerci sa compari mere cu pere: iei o versiune de Logan care e destul de echipata si o compari cu o versiune de Octavia Tour cam cheala. In al doilea rand ar trebui sa compari motorizari similare. Daca nu prea iti ajung banii, este normal sa optezi pentru o masina mai ieftina dar cu ceva mai multe optiuni decat pentru ceva mai scump dar mai de calitate dar fara prea multe optiuni.
Este normal ca varianta TDI care e atat luata peste picior costa mai mult dar comportamentul masinii este peste Logan DCI. Totusi Octavia Tour este un model care se face de foarte multi ani si caruia nu i s-au mai adus imbunatatiri substantiale (este normal au dezvoltat Octavia 2 de ceva ani buni) si acest lucru se cunoaste. Lumea este nemultumita dar masina nu a mai suferit modificari esentiale decat pe ici pe colo. Pe de alta parte se pot comanda tot feluri de dotari atunci cand o comanzi dar asta nu inseamna ca nu este o masina depasita. Cat despre consum, nu incape indoiala ca Logan DCI are un consum mai mic decat benzinarul de la Octavia. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Fara urma de misto, dar cum reusesc sa scoata doar 75 CP (55kW) din motorul ala cu 16 supape (2xOHC cum apare pe site-ul lor)
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Ai Octavia Tour sau Octavia 2?A mea are 80 cp si trage suficient de bine,eu nu fac liniute sau depasiri de om nebun ,avand in vedere ca am un bebe.Multi zic ca acest motor e mic,nu are ce cauta pe Octavia,dar,bineinteles ca nu au condus asa ceva ,asa ca vorbesc aiurea.Eu am condus in conditii de 4 persoane la bord +climatronic si masina merge bine.VAG nu va scoate 101 cp la 1.4 16V.din cauza de marketing-probabil nu ar mai vinde 1.6 8V 101 cp,care e mai scump,nu?Am condus doar Logan 1.4 asa ca la motor nu pot face comparatii,doar la stabilitate,confort si siguranta care sint net superioare la Octavia.
This post has been edited by daniM: 28 Jul 2008, 22:37 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La Octavia motorul de 1.6 e primul care poate fi numit decent si care ofera suficiente rezerve de putere si cuplu pentru un mers mai dinamic la drum intins si pentru depasiri in conditii rezonabile.
1.4 e ca la logan: e bun in oras dar cand ai nevoie de putere nu e suficient. A nu se uita ca Octavia are o greutate cu cca. 30% mai mare decat loganul. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ma, pe talonu meu scrie 1100 kg, Skoda 1.6 cica ar avea 1205kg.Cred ca au mai redus la tabla
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
A se urmari si la ce putere turatie maxima se obtin aia 75 de cai, si ce cuplu are (fata de Logan 1.4 8v 75 cai).
Posesorul ne poate spune si greutatea masinii din talon. P.s. @driverx - la mine in talon e 1050kg (Ambition 1.6). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu unul chiar si cu motorul asta anemic, tot Skoda as lua...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
@bobo 77 : ma faci sa iti dau cu "+" la reputatie !!
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.060 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IsNa @ 28 Jul 2008, 12:23) Vorbiti va rog in cunostiinta de cauza. Masina mamei mele este o Octavia 2 1.6 16V 115 cai Elegance (+ alte dotari rezonabile) si cantareste 1350kg. Octavia 1 e mai usoara + motorul mai mic nu cred ca duce mai mult de 1280 kg. Care e diferenta de la 1.4 75 pana la 1.6 MPI 102 (bani)? Oricum daca vreti parerea mea eu as lua Octavia, e o masina f. buna, toate problemele au fost rezolvate cu siguranta fiind de mult in constructie. Mergi linistit in oras si in afara, sincer nu mai tin minte cand am avut nevoie sa depasesc ceva, mergand pe DN1, Autostrazi... |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Daca era la acelasi pret ca Loganu' poti sa fi sigur ca si eu luam Skoda, dar totusi, nu cu motor de 75 CP.
![]() Am condus Octavia 2 cu motorul de 1.6 MPI si e ok, dar imi pare minimul necesar pe masina aia. This post has been edited by Amedeus: 29 Jul 2008, 20:13 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Oare cum o fi Skoda Fabia sau Polo cu motor de 1.2?Nu am auzit pe nimeni sa se planga!
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th March 2025 - 19:00 |