DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Masina de gaurit

Mihai_E
post 23 Sep 2004, 08:25
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Vreau sa cumpar o masina de gaurit cu percutie, dar cu care sa pot da ca lumea gauri in beton. sint limitat la 4-5 milioane. daca aveti asa ceva, eventual si de unde ati cumparat-o, va rog frumos sa postati aici.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 23 Sep 2004, 08:42
Post #2

Membru autentic

La banii astia cred ca-ti iei Black&Decker de la Bricostore. Mai este si Practiker....

Pot sa-ti spun ca eu an "no name" de 500.000 si merge OK. Problema s-a mai discutat, consta de fapt in tipul burghiului care trebuie sa fie pt beton (mult mai scump). Alea din piata si cele mai ieftine din magazine sint pt caramida si se duc dupa o gaura.

--------------------
DSN/SLZ
+
Mihai_E
post 23 Sep 2004, 08:49
Post #3

Membru autentic

pai tot un no-name de 500.000 am si io si dupa 2 gauri a inceput sa iasa fum din ea, asa ca vreau ceva mai ca lumea.

--------------------
Shit happens!
+
Ov
post 23 Sep 2004, 08:51
Post #4

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

poti sa incerci un alt no-name cu percutie pneumatica (din piata). E in jur de 1,5 mil. Dar oricum, la bugetul pe care-l ai, mai bine cauti ceva mai de marca, dar tot asa, cu percutia pneumatica. Cu d'aia de 500.000 dai gauri in zid, dar asa cu am zis tu. (ma rog, eu n-am reusit s-o bulesc pana acum, dar dau o gaura in 10 minute :mrgreen: )

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
User is online!Galerie FotoPM
+
Mihai_E
post 23 Sep 2004, 09:02
Post #5

Membru autentic

am fost la praktiker in week-end si am vazut un bosch la fro 3 mil. cind am vorbit cu unu dup-acolo, ala zice frate poti sa dai gauri in beton, da te chinui rau, daca vrei ceva adevarat, ia un ciocan rotopercutor (tot bosch) da la fro 7 mil. cind a auzit nefasta-mea a zis ca mai intii il incearca pe capu meu sa vada daca e merge.
acuma nu stiu daca ala a dat vrajeala ca sa-si vinda marfa mai scumpa, da am de dat mai multe gauri si n-as vrea sa-mi iau teapa.

--------------------
Shit happens!
+
klaus
post 23 Sep 2004, 09:04
Post #6

步步

1. Pentru gauri in beton, numai o masina cu percutie pneumatica intra in discutie (exclus masini cu percutii mecanice pe rozeta - alea de 500 k lei - caci se toceste rozeta).
2. Daca nu instalezi aere conditionate, hote, conducte de gaz etc. ci dai doar gauri ocazional, pentru uzul propriu, recomand masinile cu percutie pneumatica (ciocan rotopercutor) care se gasesc pe piata pana in 2 milioane de lei (de ex. in acest moment praktiker are o superoferta la 1,2 milioane - si recomand sa iei numai la oferta, ca salvezi bani, si din doua in doua promotii sunt la oferta). De principiu, toate masinile de tipul ala au acelasi producator, indiferent de pretul afisat, deci cauta cat mai ieftin (dintr-un magazin cu ceva prestanta, totusi).
3. Daca vrei tu asa sa ai o robobestie de masina cu percutie, atunci ia un ciocan rotopercutor de firma - Bosch, Black and Decker. Makita (desi astea-s sunt cam scumpe)
4. Daca iei o rotopercutoarea pana in 2 mil. (eu recomand aceasta alegere pentru utilizatorii non heavy-user), cand te duci la bancul de probe pune-i un burghiu lung si fa-i o proba, pentru a lua o masina care sa nu fuleze (prea mult, ca toate fuleaza un pic)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Mihai_E
post 23 Sep 2004, 09:12
Post #7

Membru autentic

mersi klaus, am vazut si io oferta aia, deci zici ca merita.
mie imi trebuie sa dau gauri in casa, sa agat un dulap, niste rafturi etc, da sint cam multe si d-aia ma interesa ceva cu care sa mearga mai reprede treaba.

--------------------
Shit happens!
+
klaus
post 23 Sep 2004, 10:51
Post #8

步步

Am o masina din aia de 2 ani.
Am dat gauri eu, socru-miu, taica-miu, in peretii de beton din Rahova (cred ca sunt printre cei mai imputiti din Bucuresti, oricum pe departe mai tari decat cei din Drumul Taberei), inclusiv treceri de hota, aere conditionate (mentionez ca am in casa numai pereti de beton, de-aia am si cumparat rotopercutor pneumatic)
Referitor la oferta din Praktiker, eu cred ca una mai ieftina nu mai gasesti (promotie de 2 ani de la infiintare, de prima pagina...).

Dar nu uita sa iei un burghiu lung mai acatarii (bosch sa zicem) si sa verifici fularea la bancul de probe (care in Praktiker este inainte de plata, deci poti sa o schimbi f. usor).

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
costi
post 23 Sep 2004, 11:20
Post #9

Membru autentic

Klaus daca mai dai pe aici zi-mi si mie sau da-mi un mp despre datul gaurii la trecerea hotei ca ma paste una si pe mine. Tx

--------------------
DSN/SLZ
+
Lucian BLK
post 23 Sep 2004, 11:28
Post #10

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Mihai_E pot sa-ti imprumut eu un BOSCH daca vrei!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
Mihai_E
post 23 Sep 2004, 12:42
Post #11

Membru autentic

mersi mult, da deocamdata nu stiu exact cind o sa ma apuc, ca vreu sa fac mai multe, zugravit, termopane etc.

--------------------
Shit happens!
+
Lucian BLK
post 23 Sep 2004, 14:55
Post #12

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

OK! Cand e cazu' da si tu un MP

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
Mihai_E
post 23 Sep 2004, 14:57
Post #13

Membru autentic

bine

--------------------
Shit happens!
+
Sclaud
post 23 Sep 2004, 17:39
Post #14

Status: activ

From: Brasov

BOSCH rulzzzzzzz ... parerea mea smile.gif ca le-am vazut la lucru pe niste "betoane hotarate" ...

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
GoGu
post 24 Sep 2004, 23:40
Post #15

Prea de la tara

From: Iasi

Am vazut pe oferta curenta la Metro un ciocan rotopercutor Einhell la vreo 2 milioane (si cu ceva accesorii: bughiu, spitz...). Parea destul de solid... poate merita sa arunci o privire.
Ca firma... eu am o masina de gaurit Einhell si sunt multumit de ea (se tine chiar foarte bine).

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
laur
post 25 Sep 2004, 19:18
Post #16

Membru autentic

Cum a mai zis cineva, masinile de gaurit sint de 2 feluri: cu percutie mecanica (mas. de gaurit cu percutie) si cu percutie electropneumatica (ciocane rotopercutoare). Numai ciocanele dau gauri in beton, celelalte numai in zidarie (BCA, caramida). Asta indiferent de firma.
Eu cu caldura iti recomand una de firma, si nu no name sau pe alaturi (Enchell, etc). Vezi ca cele de firma (Bosch, Black&Decker) au game industriale, profesionale si hobby. La bosch cele albastre sint industriale (cele mai tari), apoi cele verzi sint profesionale (sint superbune) si gama hobby sint Skill. Iti recomand cu caldura pe ultimile 2. Si cumpara-le de la un distribuitor autorizat, cele de la Bosch treb sa aiba un talon de garantie emis de Robert Bosch Romania.
La fel, indiferent de ce cumperi, burghiul treb neaparat sa fie de firma, Bosch, Hawera, etc.
Ciocanele au prinderea burghielor pe un sistem numit SDS (burghiul are caneluri pe el) si nu prindere prin mandrina normala si burchiu cu coada cilindrica (asa se si deosebesc ciocanele de mas. de gaurit cu percutie).
Bafta.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
kukuruz
post 25 Sep 2004, 22:19
Post #17

Membru

Bun subiectul, ma intereseaza. Eu am de dat o gaura in faianta la bucatarie sa agat calendarul de perete. Am pus un agatator cu ventuza, apoi unul cu adeziv si au picat amandoua. E clar, trebuie gaura! Plus ca s-ar putea sa pun si un ceas de perete (deci doua gauri). Tinand cont ca dedesubt este perete de caramida (nu beton) ce masina de gaurit se recomanda. Si, daca se poate, sa nu crape faianta...

--------------------
+
Sclaud
post 25 Sep 2004, 22:22
Post #18

Status: activ

From: Brasov

Io as zice ca nu merita sa gauresti faiantza pentru un calendar ... parerea mea smile.gif

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
laur
post 25 Sep 2004, 22:39
Post #19

Membru autentic

Fainata se gaureste cu un burghiu pt beton (asa zisul burghiu cu cap videa), dar masina trebuie selectata numai pt gaurire (fara percutie). Asta pina strapunge faianta. Apoi se comuta pe percutie. Recomand tot un ciocan rotopectutor pt aceasta operatie. Si inca ceva, inainte de a incepe gaurirea faiantei, se sparge smaltul (se puncteaza locul ala) cu ceva.
Cel mai mic burghiu e de 5 mm, si daca nu spargi placa (eu nu am spart si am dat zeci de gauri in faianta...)....
Inca ceva, vezi ca placa sa nu sune a gol in punctul unde o gauresti, altfel ai sanse sa o spargi daca nu esti atent.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
kukuruz
post 25 Sep 2004, 23:42
Post #20

Membru

Multzam fain, laur, pentru raspunsul clar si la obiect.

Mie mi se pare o treaba tare grea, nu ma vad in stare sa m-apuc de asa ceva. Decat sa risc sa sparg faianta, mai bine rup fila cu luna din calendar si o lipesc cu scotch de perete. Iar ceasul il pun frumos deasupra bufetului, nu-i mai fac nici o gaura! :|

--------------------
+
laur
post 26 Sep 2004, 10:05
Post #21

Membru autentic

Corect laugh.gif .
Incearca totusi cu un cuieras de plastic adeziv. Eu am lipit acu vre-o 5 ani asa ceva pe faianta la bucatarie (pt. prosop) si sta si acu lipit. Sint niste cuierase de plastic cu o chestie de aia autoadeziva pe spate, protejata de o hirtie de aia lucioasa. Cauta ceva "de marca".

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
nelu
post 27 Sep 2004, 09:07
Post #22

Membru autentic

Se gaseseste banda dublu adeziva care poate fi folosita pentru astfel de scopuri. Eu am cumparat una marca Bison (pt interior, merge si in bucatarie si in baie; pt auto este o banda speciala pt asa ceva, cealalta nu tine mult - am incercat) la pretul de 58.000 (lungime parca 4m, latime 2cm).

--------------------
Dacia Break CLI 2003
+
klaus
post 27 Sep 2004, 11:37
Post #23

步步

Tineti minte tips pentru faianta:
Pentru a nu strica faianta, incercati pe cat posibil sa dati gauri pe rosturile faiantei. Daca vreti apoi sa scoateti diblu, il scoateti si acoperiti cu chit de rosturi.
Doar daca e musai si necesar sa dati gauri prin placa le dati prin placa, altfel gauriti doar pe rosturi.
Si un al tip pentru a nu va aluneca masina de gaurit pe placa de faianta (desi daca ii dati un punct cu dornul nu mai "aluneca"), lipiti in dreptul zonei de gaurire niste izolirband si dati gaura prin izolirband, dupa care scoateti izolirband-ul.

--------------------
+
van den plas
post 27 Sep 2004, 11:44
Post #24

Membru

Mihai vezi ca asemenea unelte se pot si inchiria cu ziua. (la Bricostore de ex.) Asa iti vei putea alege orice scula profesionala doresti, fara sa mai fii nevoit sa cheltuiesti milioane ca sa iti cumperi una noua, pe care probabil ca nu o vei folosi decat foarte rar.

--------------------
Ford Mondeo TDCI
+
nelu
post 27 Sep 2004, 13:02
Post #25

Membru autentic

Am vrut eu anul trecut sa inchiriez o rotopercutanta pneumatica de la Praktiker. Chiria era de 500.000/zi + garantie. Garantia depasea ca valoare pretul bormasinei. In final mi-am cumparat Bosch cu percutie pneumatica (diferenta f mare fata de celelalte mecanice).

--------------------
Dacia Break CLI 2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 09:37
Forum Renault