Miros ulei a benzina la Logan 1.6 16v
![]() ![]() ![]() |
Miros ulei a benzina la Logan 1.6 16v
Shaloo |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 4 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.6 16v
13/07/2007 Prestige
- AR 12 CBM
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Un miros slab de benzina e normal.
Uleiul peste maxim... cam cat e peste maxim? Citirea ai facut-o cu masina pe teren drept? Eu zic sa nu te impacientezi. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Shaloo |
![]()
|
Terenul a fost drept si depasirea de nivelul maxim e de aproximativ 5-6 mm. Dar atunci unde mi-a disparut apa din vasul de expansiune?
This post has been edited by Shaloo: 15 Oct 2007, 12:25 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 16v
13/07/2007 Prestige
- AR 12 CBM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mirosul slab de benzina in ulei e inselator. Ca sa fie real trebuie sa fie un miros pregnant. Pur si simplu asa miroase uleiul dupa ceva utilizare in motor, nu este o problema reala.
Eu as avea indoieili de benzina in ulei. Ar presupune rateuri multe, arderi incomplete la greu etc. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shaloo |
![]()
|
Atunci nu mai imi fac probleme pentru ca de rateuri nici vorba sa dea macar unul, dar atunci totusi ma intreb unde mi-a disparut apa din vasul de expansiune, pentru ca nu cred sa se fi evaporat chiar asa. Am folosit caldura doar de vre-o saptamana incoace pentru ca e cam frig afara dimineata.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 16v
13/07/2007 Prestige
- AR 12 CBM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca s-a aerisit instalatia.
Probabil ca nu te-ai uitat la ea o data pe luna, ci pe la inceput si acum. Intre timp s-a aerisit complet. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Atunci cand nivelul antigelului era la maxim era tot rece masina, sau mersesei cu ea si era calda ?
Nivelul uleiului s-ar putea ca de la inceput sa fi fost peste nivelul ala maxim... |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
Si la mine miroase uleiul a benzina si am mai mirosit inca 3 logane de 1.4 ca al meu ale unor colegi de servici si acelas miros. Iar cu lichidul mare atentie: eu cand am luat masina de la dealer era cu motorul cald iar eu am memorat nivelul lichidului de racire fara sa-mi dau seama ca e dilatat iar acasa il verificam mereu motorul rece cand plecam la drum. Chiar m-am mirat de ce ascazut asa brusc. Apoi m-am gandit sa ma uit si cu motorul cald si e cam la fel. a scazut f putin.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
MARCI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 29 October 05 From: Baia Mare ![]() |
In privinta nivelului uleiului,cam toate motoarele de 1.6 16v vin cu nivelul peste maxim.(golesc desteptii un bidon intreg de 5 litri,care e prea mult).Eu am scos mai mult de 0,5 litri dupa 1 sapt.;aveam cam 1 cm peste.(recomand). Nivelul lichidului de racire era si la mine ceva mai mult de jumate,acum e cu un deget peste minim,asa ca voi completa putin.Am 11000 km.
This post has been edited by MARCI: 15 Oct 2007, 19:44 |
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu la mai multe Loganuri am observat ca dupa cateva mii km lichidul de racire in vas scade aproape de minim.
Probabil nu e instalatia aerisita perfect din fabrica sau se mai dilata putin furtunele sau naiba stie. Oricum nu-ti fa griji. Asa face toate. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...e, de data asta pot contrazice celebrul "asa face toate", cel putin in cazul meu.
...in peste 25000Km, cat are masina din semnatura la ora actuala, NU a scazut nivelul lichidului de racire din vasul de expansiune aproape deloc fata de cum a fost la "livrare", se mentine intre cele 2 limite, minima respectiv maxima, dupa cca. 15luni de la achizitie (bineinteles, vorbim de lichid masurat ochiometric "la rece") ...in ceea ce priveste, asa-zisul iz de benzina pe joja de ulei, pot confirma si eu: the same shit si la mine ![]() This post has been edited by Kojak: 15 Oct 2007, 21:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
De nivelul de la lichidul de racire mai e o treaba... Vara cand e f. cald si se incalzeste motorul, si creste si presiunea in circuitul de racire, la vas acolo e o supapaaaaa... care mai elibereaza din presiune ptr. a nu depasi un prag... Iar pe acolo iese fix abur, de la apa distilata (antigelul nu se evapora asa repede ca apa)... Cu timpul mai scade, dar nu mult... Depinde si cum mergi cu masina... La mine e la fel ca la inceput (aproximativ ca doar nu o sa masor cu sublerul)...
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
mike077 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 26 July 07 From: Hunedoara ![]() |
...salut membrii cu ocazia primului meu post...azi dimineata, in urma celor citite pe acest site, am fost sa verific daca am ceva scurgeri de ulei prin zona distributiei si am gasit altceva....in partea opusa amplasarii filtrului de ulei, urme de ulei pe o zona destul de mare; pe scut, dedesubtul acestei zone, pata de ulei. Cand dau sa scot joja de ulei, se simte miros intepator de benzina;nivelul era peste maxim cam cu 3 mm. Uitandu-ma atent la linia de imbinare a chiulasei observ ca musteste usor ulei. Uleiul este proaspat schimbat, iar in urma cu o saptamana, masurat pe acelasi loc nivelul era pe maxim. Am luat intre degete putin ulei de pe joja, este mai diluat, iar la cea mai mica departate a degetelor pelicula se rupe.
...ciudat am doar 5500 km, masina o folosesc doar in weekend, am tinut rodaj pana la 3000 de km, uleiul si filtrul l-am schimbat la 5000 in service, s-au pus exact 3,3l ulei, iar turatii mai mari de 4000(si asta o singura data) nu a vazut. ...din cate presimt ma paste o schimbare a garniturii de chiulasa, ulei + filtru si o verificare a injectoarelor, noroc ca sunt in garantie. ... a mai patit cineva asa ceva, de unde o fi ajuns benzina in baia de ulei? |
--------------------
Renault
Clio
2017 1.2 Tce
|
|
klaus |
![]()
|
mike077, poti pune si niste poze cu imbinarea aia de chiulasa cu blocul motor care "musteste"? Poate o fi in zona gaurii de umplere cu ulei si poate o fi curs atunci cand a fost schimbat uleiul.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
mike077 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 26 July 07 From: Hunedoara ![]() |
....am tras-o pe groapa azi dimineata. Am curatat scutul si partea de bloc motor unsa cu ulei(ce-a din spate , la care au facut economie si nu au mai vopsit-o in negru). In spate nu am reusit sa-mi dau seama daca a turnat mecanicul pe langa sau vine de la imbinarea chiulasei, ramane sa urmaresc, in fata insa la marginea capacului de la culbutori a turnat mecanicul pe langa, a sters el , insa nu destul se pare. Am mai scos o seringa de ulei din motor, a ramas pe maxim acum, ramane si aici sa urmaresc...
....legat de mirosul de benzina tind sa cred ca m-am inselat, uleiul era proaspat schimbat, am facut week-end-ul trecut 500 de km, inelul de cauciuc de la joja izoleaza destul de bine , asa ca vaporii de ulei proaspat schimbat + influenta gazelor de ardere = semne de intrebare din partea mea . Nivelul la lichidul de racire din vasul de expansiune este ok..... .... pe ansamblu ramane sa urmaresc si sper sa nu fie nevoie de service. |
--------------------
Renault
Clio
2017 1.2 Tce
|
|
tolzan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 17 April 07 ![]() |
Pentru motoare 1.6 16V cartea scrie capacitati medie de schimb de ulei cu filtru inclus de 4.80 litri. Eu am facut primul schimb si cei de la Dacia au pus exact un bidon de 4 litri iar nivelul uleiului pe joja este intre limitele admise. De ce scrie oare cartea 4.80 litri cand ajung si 4?
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige 1.6 16V
- CJ-97-XXX Benzinar si nu tractorist
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th May 2025 - 13:55 |