Pasta abraziva, pt supape
![]() ![]() ![]() |
Pasta abraziva, pt supape
CandyMan13 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai eu iti recomand de firma ABRO.cat costa ...pai depinde vreo 15-30lei.cam greu de explicat in cateva randuri cum se face.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
imi explica sandurace la un mom. dat o metoda: scoti arcurile de la supape, cu pasta de dinti si praf d-ala de smirghel mai fin, nu foarte, faci o pasta abraziva, si o pui intre scaun si supapa. coada supapei o prinzi in mandrina de la bormasina si invarti. pai cureti, observi ce si cum, mai pui mai invarti...
![]() |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
o metoda old-school de slefuit supape: scuturi 3-4 electrozi de sudura,praful obtinut il maruntesti bine de tot si il amesteci cu ulei de motor;scoti arcurile de la supape si apoi cu o bormasina cu un furtun(cel de benzina)prinzi un capat pe coada supapei si un capat pe un spiral prins in bormasina;ungi cu solutia obtinuta locul in care supapa calca pe scaun si incepi si invarti....mai ungi....iar invarti pana obtii luciu;probezi etansietatea turnand benzina.
mult succes. |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
cum se face am inteles:dat chiuloasa jos,curatata bine de celelate reziduuri,scos arcuri,supape apoi pus pasta pe talerul supapei,coada prinsa la bormasina iar curatarea prin frecare se face tinand supapa pe suportul ei(scaun) se invarte pana se obtin suprafete netede de ambele parti...(deci supapa se curata pe locasul ei corect??)...asta e?
sa cumpar pasta(e eficienta) sau sa fac din electrod cu ulei?... multumesc pt celelate raspunsuri! |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
e bine sa faci la mana-nu cu bormasina.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cosmin_cosmin_1 |
![]()
|
nu stiu Group: Members Posts: 309 Joined: 30 June 04 From: Valcea ![]() |
Mai bun decat furtunul este o ventuza de genul asta
aVaz7J9.jpg pentru ca poti impinge in supapa in jos, cum calca ea, decat sa tragi de furtun. Cel mai bine se face la mana, pentru ca o simti. Daca faci cu bormasina, iti trebuie ceva cu turatie redusa. In plus trebuie sa schimbi mereu sensul stanga/dreapta. Ca sa-ti dai seama cand sunt facute bine, stergi foarte bine valva si scaunul de pasta, pui supapele fara arc si pui benzina in camera. Daca nu-ti curge ai terminat. Eu asa am facut, n-a curs nici lacrima. La mine erau 16 valve, am frecat 2 zile This post has been edited by cosmin_cosmin_1: 11 Dec 2008, 12:33 |
--------------------
Opel
Tigra si corsa
anii 90
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
aha...si benzina sa vad etanseitatea o pun in camera ?adica intorc chiuloasa cu curu' in sus si torn? sau cu ea cum sta pe masina o pun pe o sticla si torn benz pe la coada supapei?
in leg cu bormasina am una cu turatie ff mica de aia pt infiletari...eu zic ca e destul de mica.. |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(CandyMan13 @ 11 Dec 2008, 14:31) [...]si benzina sa vad etanseitatea o pun in camera ?adica intorc chiuloasa cu curu' in sus si torn?[...] Iezac! Asa se face! Dar inainte de a face etanseitatea supapelor, vezi ca e un set de 3 freze, cu care se fac unghiurile la scaune. Abia dupa aia vine etansarea; la mana recomand, iar portiunea de etansare sa aibe banda cam de 1mm latime. This post has been edited by emircea: 13 Dec 2008, 15:42 |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
multumesc pt informatii!
This post has been edited by CandyMan13: 15 Dec 2008, 14:05 |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
emircea, tu zici ca e un set de 3 freze conceput special pentru asa ceva ?
daca da, cam pe unde sa gaseste si cat costa ? |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
sandu_race |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 10 July 08 ![]() |
adriane , vezi ca frezele alea se folosesc cu predilectie atunci cand schimbi supapele , supapa noua respecta unghiul de inclinatie ( ca doar e noua ) , la supapele folosite apare un anumit grad de uzura si dispare si unghiul ala bun , treaba buna e ca s-e modifica si unghiul la scaun si deaceea inchide . Sfatul meu e sa incerci o pasuire cu pasta abraziva daca nu schimbi supapele , daca totusi l-e schimbi si pui noi atunci renteaza sa rectifici cu freze scaunele dar mai bine duci chiulasa la un service ca nu renteaza sa cumperi frezele , ar insemna sa fi foarte atent cand frezezi , freza tre sa stea perpendicular pe chiulasa etc,etc,etc ! In cazul in care pasuiesti supapele numeroteaza-le sa sti de unde ai scos-o pe fiecare in parte , te ajuta mult si nu invarti la bormasina de nebun . In speranta ca nu te simti ofensat de sfaturile mele , te salut cu mult respect !! L.E. daca te pot ajuta cu ceva in legatura cu chiulasa si supapele tale nu ezita sa ma contactezi 0721090405 .
|
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
1985
- B 24 JFD
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adrian_Boy @ 22 Dec 2008, 09:42) emircea, tu zici ca e un set de 3 freze conceput special pentru asa ceva ? daca da, cam pe unde sa gaseste si cat costa ? era un nene prin targ care facea freze din astea. 50 ron setul. Nu stiu daca il gasesti in fiecare duminica. Are doua feluri: pentru chiulasa de dacie, supape cu coada de 7 mm si pt alte chiulase cu supape mai mari si coada de 8 mm. This post has been edited by payty: 27 Dec 2008, 18:00 |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Multam mult de sfaturi, inainte de a face aceasta operatie ma intersez ce si cum, iar sfatul tau este bine venit
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:31 |