Periodicitate schimb ulei 1.6mpi, Cind este optim sa schimbam uleiul ?
![]() ![]() ![]() |
Periodicitate schimb ulei 1.6mpi, Cind este optim sa schimbam uleiul ?
hspinache |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 16 March 09 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Ren
-
-
|
|||
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Uita-te in manualul de utilizare. Daca folosesti si ulei Dacia, schimba-l ca nu e scump. Eu l-as schimba oricum.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
De obicei uleiul se schimba dupa 1 an. E chestie chimica, cred. Isi schimba proprietatile de ungere.
Bine, merge si ca Al Bundy... il schimbi la 200mii dupa 20 ani ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
hspinache |
![]()
|
Adica uleiul poate sa stea in bidon 5 ani , ca nu se strica ; daca sta in motor , se strica . Dupa cum vad are o perisabilitate mai dura decit uleiul alimentar .
In manual scrie de max 15000 /an ; eu daca am facut pina acum 5500km=1 an , sa interpretez ? |
--------------------
Ren
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Teoretci puteai sa faci si 1000km, dupa un am trebuia sa il schimbi
Dacia Oil e ieftin si slabut, oricum nu il tineai mai mult de 10.000km Daca as fi in locul tau as adopta o solutie de compromis - nu l-as schimba nici la fix un an, dar nici la 15.000. L-as schimba la maxim 10.000 si 1.5 ani, ca sa fii multumit ca ai facut economie ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
reciver |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 April 10 ![]() |
QUOTE(hspinache @ 28 May 2010, 12:59) Adica uleiul poate sa stea in bidon 5 ani , ca nu se strica ; daca sta in motor , se strica . Dupa cum vad are o perisabilitate mai dura decit uleiul alimentar . In manual scrie de max 15000 /an ; eu daca am facut pina acum 5500km=1 an , sa interpretez ? Daca tu consideri ca in bidon sta in aceleasi conditii ca in motor (e necesar sa amintim numai temperaturile care sunt in motor....) poti sa il lasi cat doresti , dar ar fi bine sa te gandesti si la "sanatatea" motorului pe termen lung, care cred eu te va costa mult mai mult. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
2010
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cheltuieli in plus?
Un schimb de ulei reprezinta 0.5% din valoarea masinii. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu il schimb la 1.5 ani, ma gandesc ca daca statea 3 ani in bindon, sta si 1.5 in baia de ulei sau cum ii spune. Nu vorbesc de uzura, pentru ca acolo rezista cred , fiind vorba de numar de km mai putini.
Mai cunosc ceva mecanici care fac la fel, si Einstein de pe forum nu e tot mecanic - si el zicea ca lasa 2 ani uleiul? ![]() Parca mai zicea cineva aici pe site ca a facut ceva teste la un ulei de 2 ani si era in parametri ...?! |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
JJY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 3 May 07 From: IASI ![]() |
chestia asta cu neaparat la 1 an sau si mai si la 6 luni daca mergi nu stiu cat preponderent prin oras sau garantie 5 ani, 7 ani, etc, nu e decat o metoda de a scoate bani din buzunarele noastre. acuma nu spun sa schimbi uleiul la 3 ani.
vrei economie? nu-l schimba si nu-l cumpara din service. schimba-l in alta parte si poti sa-l schimbi anual, ca economia e mai mare decit daca l-ai tine mai mult in motor si l-ai schimba/cumpara de la dacia. bafta. |
--------------------
DACIA
LOGAN ABS+
2007 / 1,6
- IS-ZZ-YYY
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai un ulei full sintetic de calitate(Castrol, Mobil 1, etc..) il poti schimba linistit la 2 ani daca nu faci mai mult de 15-20.000 km.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
hspinache |
![]()
|
Am vazut in magazine autorizate [selgross] ulei 5w40 care am inteles dupa cum scrie pe bidon , este sintetic . [elf , castrol ,aral, etc] .Studiind bidoanele , am observat ca sint imbuteliate la brasov . Acuma eu ce sa cred ? Ca bine in butoaie si este pus in bidoane la brasov ? Isi merita bani ?
Am mai multe cunostinte care au mers cu ulei dacia 15000km . Sa inteleg ca este o gresala ? Totusi daca este agreat de producator de ce ne gindim ca nu este bun ; si cel de dacia parca tot la brasov este imbuteliat. |
--------------------
Ren
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 04:58 |