DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pete lichid parbriz, Curge pe capota..., rezolvari + poze

Akee
post 25 Sep 2009, 01:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua tuturor. Sper sa ma poata ajuta cineva. Am o supernova - Rapsodie, problema sta in felu urmator: dupa ce spal parbrizul, in dreapta prin orificiul de unde iese lichidul/apa (duza parca se cheama, nu stiu sigur) se prelinge pe capota.. in 2 zile arata ingrozitor ( cu urme de lichid .. muulte). am obsevat ca si in curbe luate cu viteza iese lichid de parbriz f putin dar se duce pe capota si lasa urme... De la ce sa fie? Problema asta apare doar in partea dreapta.
10x

--------------------
Supernova Rapsodie 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DJMaxx
post 25 Sep 2009, 07:04
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

asa mai apare si la mine wink.gif) probabil din cauza ca mai ramane lichid pe furtun ... nustu' ...

--------------------
Dacia SuperNova Clima august 2003
+
fuzzzy
post 25 Sep 2009, 07:39
Post #3

Membru autentic

From: BucureSHIT!

Si la mine la fel... prefer sa sterg olecutza cu carpa si... gata...

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
lirutza
post 25 Sep 2009, 08:12
Post #4

Membru autentic

From: București/Buzău

Se introduce furtunasul care duce spre duza din dreapta prin spatiul acela din capota (sunt niste gaurele pe unde sa-l intorduci, ). Astfel lichidul nu mai poate urca accidental pana la acea duza. Din pacate nu am o poza sa exemplific, dar poate sare careva in ajutor. unsure.gif

--------------------
DSN Confort 2001
+
Maskatu
post 25 Sep 2009, 08:26
Post #5

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Apa se prelinge pe diuza dreapta (cum stai in masina), din cauza balansului, masina se misca stanga dreapta, si apa circula din rezervor si iese fortat prin diuza. Ceva de genul cand trageti vin din butoi sau benzina din rezervor... daca tineti furtunul jos, lichidul curge, daca il tineti sus... nu mai curge. Solutia este urmatoare: trebuie sa mutati furtunasul diuzei din dreapta, adica cea care este indepartata, intr-un loc cat mai "inalt", acesta fiind chiar capota.

Capota are multe gaurele in cadrul acela de sustinere, ele fiind facute initial pentru prinderea blanii de motor. Va sunt de folos decat gaurelele de la baza capotei (dinspre stergatoare). Treceti furtunasul prin gaurica din dreapta si il scoateti prin stanga. In caz ca nu m-am facut inteles, uitati aici si poze edificatoare. Prima data cu masina lui bor, apoi mai jos adrian savu, si in final a mea.

Bor a ales sa mute direct furtunasul fara alte modificari, adica in loc sa treaca "pe jos" pe langa cutia neagra, sa treaca sus prin capota. Eu cu adrian, am facut altfel. Am scos T-ul acela care pleaca aproape de rezervorul pentru lichid, si l-am pus sus langa diuza. Am pus alt furtun mai lung de la rezervorul pentru lichid, acesta duce pana la prima diuza unde este T-ul, din t pleaca un furtun scurt de cativa cm la prima diuza, apoi de la t pleaca prin capota celalalt furtun pentru cealalta diuza. Parerea mea ca mai bine faceti asa. In felul asta creste si presiunea. Practic in loc de 2 furtunase, exista doar unul, deci presiune mai mare.

De cand am facut aceasta mica modificare, a crescut si presiunea , pentru ca am scurtat traseul, punand acel T mai "sus" dupa cum se vede si in poza. Ma rog, recomand si diuze de LOGAN. Costa 3-4 lei bucata, se monteaza in maxim 5 minute, si au si presiunea mult mai mare fata de pocnitorile alea care le are ea din fabrica.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Akee
post 25 Sep 2009, 12:16
Post #6

Membru incepator

Multumesc mult de tot pt sfaturi smile.gif chiar acuma ma duc sa fac sistemu acela!

--------------------
Supernova Rapsodie 2002
+
Relu_GTT
post 25 Sep 2009, 16:00
Post #7

Membru autentic

From: BRASOV

Da chiar buna ideea si la mine mai se scurge lichid din dreapta

edit :

am modificat si eu furtunasele, astfel am putut scurta furtunul pentru dreapta cu vreo 30cm ,inainte era mai slab jetul in dreapta fata de stanga, urmeaza sa mai iau saptamna viitoare diuze de logan

Attached thumbnail(s)
IMG585_01.jpg ( Size: 54.56k ) Number of downloads: 382
IMG586_01.jpg ( Size: 58.53k ) Number of downloads: 419

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 06:44
Forum Renault