Problema Usa Dacia 1310, nu o mai pot deschide
![]() ![]() ![]() |
Problema Usa Dacia 1310, nu o mai pot deschide
95bogdi |
![]()
|
||
![]() Milmoi Motorsport Group: Members Posts: 781 Joined: 27 June 11 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|||
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Daca ai dat fata de usa jos,incearca sa tragi de sarma care face legatura intre broasca si manerul din interior si ar trebui sa se deschida,daca nu incearca sa ii dai un picior de interior
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
95bogdi |
![]()
|
QUOTE(BN64FLO @ 28 Aug 2012, 10:19) Daca ai dat fata de usa jos,incearca sa tragi de sarma care face legatura intre broasca si manerul din interior si ar trebui sa se deschida,daca nu incearca sa ii dai un picior de interior ![]() am tras si de sarma...am incercat si sa ii dau cateva picioare.....un prieten era in masina si dadea cu piciorul....eu cu inca un prieten treageam de usa....am si incercat sa o ridic putin in sus si sa trag...fara rezultate...mi-e frica sa dau tare ca poate se indoaie sau pateste geamu ceva..... This post has been edited by 95bogdi: 28 Aug 2012, 10:40 |
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Desfa balamalele de pe stalp si trage usa 1 cm in fata sa iese de pe cremalieara aia. Poate reusesti si daca doar scoti bolturile balamalelor ca sa nu modifici reglajele.
This post has been edited by cielo99: 28 Aug 2012, 10:46 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
95bogdi |
![]()
|
QUOTE(cielo99 @ 28 Aug 2012, 11:45) Desfa balamalele de pe stalp si trage usa 1 cm in fata sa iese de pe cremalieara aia. Poate reusesti si daca doar scoti bolturile balamalelor ca sa nu modifici reglajele. la asta ma gandeam acum...ar fi singura varianta... mersi fain ![]() This post has been edited by 95bogdi: 28 Aug 2012, 12:24 |
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
la usa ai o clela , daca a sarit aia nu prea mai merge sa deschizi , eu asa am patit
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
mecanick_maverick |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 462 Joined: 10 April 09 From: Madrid ![]() |
Mäi bäieti , usa nu se deschide cu picioarele ci cu cap . ( se pot scoate bolturile daca deschizi usa din fata , dar e multa complicatie - pentru nimic ).
Cu o sîrma nu prea moale îndoita ca în imagine se trage pintenul de închidere spre exterior în timp ce apesi putin pe usa spre închidere , mai simplu nu se poate .Broasca_spate_1310b.JPG ( Size: 25.56k ) Number of downloads: 1104 |
--------------------
Opel, Seat, MB, Kia
Astra F, Ibiza, Vito, Sprinter, Sedona
'97, '96, '04, '03, '11
- 47__CFS Dacä ceva nu functioneazä , undeva s-a strecurat o eroare ...
Respect yourself anytime ! |
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Sper sa inteleaga ca e posibil ca acum in loc sa dea cu picioarele in usa sa dea cu capul.
![]() |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
95bogdi |
![]()
|
QUOTE(bygy007 @ 28 Aug 2012, 20:12) ![]() QUOTE(mecanick_maverick @ 29 Aug 2012, 01:21) Mäi bäieti , usa nu se deschide cu picioarele ci cu cap . ( se pot scoate bolturile daca deschizi usa din fata , dar e multa complicatie - pentru nimic ). Cu o sîrma nu prea moale îndoita ca în imagine se trage pintenul de închidere spre exterior în timp ce apesi putin pe usa spre închidere , mai simplu nu se poate .Broasca_spate_1310b.JPG ( Size: 25.56k ) Number of downloads: 1104 hmmm....o sa incerc faza cu sarma...daca nu....o scot din balamale.....o sa revin cu rezultate peste o saptamana jumate ca o sa fiu plecat la mare.....multumesc pentru schita ! |
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Nu se poate sa nu mearga, numai sa ai loc sa poti baga sarma, intre usa si aripa spate. Partea scurta indoita a sarmei, lateste-o cu ciocanul, si sa fie lunga, cat grosimea cremalierei. Nu va fi simplu de deschis daca o desfaci din balamale, pentru ca partea de dedesubt a broastei, "imbraca "cremalira. Solutia simpla si sigura, e tot sarma indoita, dar latita, prntru a se putea trage si trece intre broasca si varful cremalierei, in special la a doua treapta. Nu uita si ce spune mai sus Mecanik, sa impingi in usa, in timp ce salti pintenul, pentru ca altfel nu-l vei putea trece peste primul varf al cremalierei, datorita chederului, care impinge usa. Imi pare rau, n-ar fi trebuit atatea detalii, si as vrea, daca se poate, sa fie sters dupa ce citesti, in speranta ca nu va citi,sau sa nu citeasca, cine nu trebuie.
Attached thumbnail(s) deschid.JPG ( Size: 35.44k ) Number of downloads: 675 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Lucian MC |
![]()
|
![]() Mandru Posesor De Dacie Sport Group: Members Posts: 628 Joined: 17 May 09 From: Iasi ![]() |
Stai relaxat boa ca astea is pamfleturi. Incuietorile de dacia la ce bune is si ce sigure eu le deschid cu o rigla:))
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Asta nu inseamna ca la toate le desfaci cu rigla
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
B17XGG |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 8 April 12 ![]() |
Fiti linistiti, ce este aici = gradinita. Hotii = facultate.
|
--------------------
Dacia
1310 MLS recarosat
omologat 2001
- B17XGG
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
va spun io ca nu la toate se desfac asa usor a mea nu a mai vrut sa se deschida
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Eu m-as fi dus in fata la Jilava, si solicitam asa in gluma, un serviciu de cateva secunde unuia din expertii de acolo, si plecam si cu usa intreaga.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
cam greu de desfacut usa mea,adica usa are joc in balama si sta usa sprijinita pa cremaliera de mea tocit din broasca.cum pot sai iau si io jocu adica sa gasesc balamale se fac pa strug??.sau mai exacr ce se uzeaza?>tin sa precizeze ca atunci cand salt usa sus jos are un joc destul de mare.acum mai nou am vazut ca imi toceste vopseaua dupa stalp va dati seama ce e acolo .
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
r3d se alezeaza(mareste)gaura de bolt si la balamaua de pe usa si cea de pe stalp si se face un bolt la dimensiunea gaurii facute ,ambele balamale se alezeaza impreuna nu pe rand(se poate descentra gaura si nu mai intra boltu)
asta este treaba de strungar,are tot cei trebuie plus ca face si boltu,care este strungar meserias stie |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Iar tu, care nu esti meserias, ai doua variante:
Ridici cu putere de usa, in pozitia intredeschisa, pentru a forta in balamale, sa revina la pozitia normala la inchidere (dureaza trei secunde), si cealalta, la fel de rapida, care ia si jocul din balamale, este torsionarea usoara a balamalei de pe stalp. Aici ai doua variante: sa slabesti doua din cele trei suruburi si sa rotesti de balama cat se poate, apoi sa restrangi suruburile, sau daca nu merg piulitele de rugina, cu o cheie franceza, "gura de lup" sau chiar o reglabila mai mare, la fel torsionezi balamaua pana i se ia jicul in bolt. O sa spui ca-i labareala. Gandeste-te dupa cat timp a facut acel joc, dupa acelasi timp. va ajunge iar la fel.Mai ti masina, atat? This post has been edited by PH-06-BOA: 8 Sep 2012, 11:12 Attached thumbnail(s) cheie.JPG ( Size: 31.72k ) Number of downloads: 573 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
PH-06-BOA mestere de unde stii de aceasta metoda,cu torsionatu balamalelor,am folosito eu si merge de minune,nu mai am joc la usa de la sofer
doar ca trebuie sa fie 2 persoane una sa ridice de usa si alta sa stranga suruburile la balamale una am,,ridicato,, si cea de jos am,,lasato,, This post has been edited by nikuniku: 8 Sep 2012, 11:11 |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Nu trebuie s-o sti de undeva, doar sa-ti mearga mintea. Ca ai facut si tu, inseamna ca n-ai dormit in viata asta si ca experienta vietii nu te lasa la nevoie. Esti unul din cei care, la fel ca si mine, n-am pus niciodata o intrebare pe acest forum, legat de ceva care n-as sti. Te mai miri de unde stiu? Esperienta! Am peste 30 de ani de auto lucrati, nu stat in baruri, filme, sex la vip-uri,am citit numai carti tehnice si practice, nu iluzii. Suntem aici, sa "luminam" cat putem, pe cei ce, societatea a reusit sa-i distruga. Ma refer la tinerii care n-au avut sansa care o aveam noi, p-atunci.Au putine secrete in fata mea, fiarele.
This post has been edited by PH-06-BOA: 8 Sep 2012, 11:25 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
nikuniku |
![]()
|
PH-06-BOA multi inainte cu fiarele,dar fii atent ca vin dupa tine ca vechime tot cu fiarele,asa ca nu sta pe loc
![]() ![]() |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Eram sigur, nu trebuia s-a spui.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
95bogdi |
![]()
|
am deschis si eu intr`un final usa
![]() a fost blocat mecanismul...am pus altul bun si merge ok acum ![]() Attached thumbnail(s) Fotografie0515.jpg ( Size: 520.41k ) Number of downloads: 339 |
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|
val2011 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 17 September 11 From: Buzau ![]() |
95bogdi ce cheie ai folosit? Cred ca nu o sa reusesc cu o inelara, nu? Pentru ca aceiasei usa ca si la tine s-a lasat mai jos, si atinge usa de aripa. Eu ma gandeam sa o mai ridic din balamale.
Attached thumbnail(s) Imag024.jpg ( Size: 340.35k ) Number of downloads: 116 Imag025.jpg ( Size: 409.96k ) Number of downloads: 96 |
--------------------
dacie
1310
1999
- bz..
|
|
95bogdi |
![]()
|
cheie de 13 tubulara
![]() |
--------------------
Dacia 1310 Export
TLX
1989
- AR 05 UWW uww.....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:00 |