Problema buson benzina, NU mai intra cheia!
![]() ![]() ![]() |
Problema buson benzina, NU mai intra cheia!
Kojak |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|||
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Evident ca nu-i exclus sa se fi bulit, dar nici un chibrit sau scobitoare bagate pe acolo nu-s de exclus - dar asta nu o sa vezi decat daca faci incuietoarea bucati.
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Chestia e ca pana acum intra ca uns si de azi, brusc merge f. greu. Se poate buli de pe o zi pe alta?
Daca e bulit, trebuie sa schimb tot setul de incuietori (cheie, contact, butuc usi, portbagaj si buson)??? ![]() This post has been edited by Kojak: 12 Dec 2008, 14:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cate minus grade au fost cand ai incercat sa penetrezi busonul?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Kojak |
![]()
|
Nu au fost cu minus, tocmai am spus chiar in primul post.
![]() Erau clar cu plus, cel putin 6. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
costy1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 26 July 07 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa-i dai si cu WD40. Poate ca va merge.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
Kojak |
![]()
|
QUOTE(costy1 @ 12 Dec 2008, 16:16) Mersi, e o idee. Din pacate, nu mai am. Au "uitat" mecanicii sa-mi dea tubul cu ce a ramas inapoi la ultima desprafuire de saboti pe spate. ![]() Ma gandeam sa incerc sa pun putin ulei de motor (un varf) pe capul cheii si sa incerc sa-l defac asa. This post has been edited by Kojak: 12 Dec 2008, 15:49 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
migabryel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 31 March 06 From: Suceava ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
1.6mpi 2005
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Deci fie gasesti un buson la care sa se potriveasca cheia ta, fie ajungi la mana lui Klaus...
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Scoate joja de ulei si lasa sa se prelinga cateva picaturi de ulei inauntru butucului.
Poti pune chiar de 2 ori ulei, nu se va intampla nimic rau. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(Kojak @ 12 Dec 2008, 15:47) Mersi, e o idee. Din pacate, nu mai am. Au "uitat" mecanicii sa-mi dea tubul cu ce a ramas inapoi la ultima desprafuire de saboti pe spate. ![]() Ma gandeam sa incerc sa pun putin ulei de motor (un varf) pe capul cheii si sa incerc sa-l defac asa. La saboti se da cu alt spray. WD-40 mai si unge si nu ai vrea asta pe discuri. Baga ulei la greu, nu te sfii. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Kojak |
![]()
|
E corect ce spui "liviu2004", my fault.
![]() Intre timp, am urmat sfaturile voastre si am imbibat usor cheia in niscaiva ulei de motor dupa care am infipt-o in buson, facand cateva manevre inchis-deschis. Si-a dat drumul destul de repede saracia de incuietoare buson. Acum merge ok, deci problema era locala si una de natura "mizerabila", din fericire. Ca mic inconvenient, va trebui sa fiu atent o vreme si sa degresez capul cheii dupa fiecare alimentre (dupa ce inchid busonul), riscand altfel sa-mi manjesc buzunarele. ![]() Multumesc once again celor care mi-au dat sfaturi pertinenete. ![]() This post has been edited by Kojak: 14 Dec 2008, 22:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Atunci cand cheia a inceput sa mearga greu inseamna ca deja uzura in butuc e mare. Poti sa te pregatesti de 2 variante: ori se va deschide cu orice cheie ori pregatesti bani de buson nou.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Kojak |
![]()
|
Deci nu pot spera ca a fost doar "un dop" de mizerie / praf / nisip in butuc?!
![]() Se pune deja problema uzurii butucului? Intreb si eu, in cazul asta, de ce nu s-a uzat contactul mai repede? E facuta mai rudimentar incuietoarea busonului, or what? Sau faptul ca e supsa agentilor exteriori ( abrazivi, de colmatare cu mizerie, coroziune, inghet/ dezghet) sa fie cauza principala? Mai intreb o data? Ce presupune schimbarea busonului, o cheie suplimentara asemanatoare cu cea pe care o am acum si pea care o platesc de noua (include tot setul de incuietori) si pe care o folosesc doar ptr. buson? Asta ca sa nu ma complic sa inlocuiesc toate incuietorile si cel mai important, contactul. Sau ar mai fi a 2-a varianta, "sa-l fortez" in asa hal incat sa poate fi deschis practic cu orice cheie, respectiv ce pe care o folosesc in prezent. Mai exact, sa-l stric eu cu buna stiinta inainte ca el sa-mi rezerve surpriza definitiva? |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Alimenteaza si tu mai rar
![]() Din cate am inteles nu ar fi asa de scumpe un set de chei si incuietori, daca bine tin minte. Doctorasul parca se ocupa cu asa ceva, vorbeste cu el, cred ca stie el mai bine ce si cum se poate rezolva sa-ti fie cat mai bine si mai practic. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Se gasesc si universale. Un rezultat de la "Gogule": http://www.zozoautolamp.ro/index.php?act=o...dcat&prodcat=10
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
liviu2004 |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
fnp si daca se strica la cineva incuietoarea de la portbagaj ii propui un lacat? Hai totusi niste sfaturi practice, sa nu o dam in balarii.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 07:28 |