Probleme servodirectie, zgomot oribil
![]() ![]() ![]() |
Probleme servodirectie, zgomot oribil
razvanamza |
![]()
|
||
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|||
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
Dupa umilele mele cunostinte pompa servo se afla undeva in aripa stanga, deci acest lucru se intampla din cauza accidentului si ma gandesc ca se va repara pe RCA-ul respectivului, daca el a fost de vina.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
este vorba de pompa de servodirectie. Se afla fix deasupra alterntorului, pe partea dreapta.
Nici un avizat? Klaus? Anyone...???? 17 Sep 2009, 12:13: s-a rezolvat completand cu lichid de servodirectie. This post has been edited by razvanamza: 17 Sep 2009, 11:13 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
vezi pe unde ai pierdut lichidu,am o banuiala ca pe la manocontact dar...si daca intradevar ai pompa deasupra alternatorului remediaza cat mai repede pierderea de lichid de servo
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
razvanamza |
![]()
|
cred ca mai degraba a fost lichi putin de la inceput....doar ca s-a "consumat" cu timpul, pana a ajuns la un nivel critic. Acum nu mai curge deloc lichid.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
ai incercat sa pui lichid? sa completezi?
|
--------------------
.
.
.
|
|
razvanamza |
![]()
|
am scris deja ca am completat a doua zi, si zgomotul a disparut. nivelul in borcan nu mai scade. am citit pe topicul solenz despre o problema asemanatoare, si se pare ca un furtun ar fi slabit...ramane sa vedem ce se mai intampla.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
razvanamza |
![]()
|
Revin cu noutati. Cand am fost la reparatie, am gasit mult ulei in interiorul servodirectiei, mecanicul spunand ca a facut tija un joc, curgand si prin stanga si prin dreapta. Mai rau, nenea de la RCA de la Uniqua (la care am si Casco) sustine ca nu e din cauza accidentului si nu vrea sa ma despagubeasca.
El sustine ca daca nu e indoita bieleta sau stricat amortizorul nu putea sa se strice caseta. Sustine ca nu este lovita janta, dar a vazut cu ohii lui la constatarea initiala ca fuses lovit cauciucul, avand urme de vopsea pe el. Cum pot rezolva aceasta problema? Pieasa m-ar costa 1600 lei fara manopera!! This post has been edited by razvanamza: 21 Oct 2009, 22:02 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
mai insista la asigurari daca esti sigur ca din impactul rotii a aparut scurgerea . Cat timp a trecut intre cele 2 incidente lovitura - scurgere?
22 Oct 2009, 07:53: corectez....cat timp a trecut de la inchiderea dosarului pana astazi? In mod normal trebuie sa existe o procedura de suplimentare a defectelor ascunse provocate de accident, trebuie sa cauti pe cineva la asigurari care sa-ti explice procedura si presupun ca e si un termen limita de la inchidrea dosarului. Am auzit de o situatie asemanatoare cu a ta la o cutie de viteze , la inchiderea dosarului in cei cateva sute de metri cat a facut masina in service nu s-a reprodus dar ulterior cei de la asigurari au deschis alt dosar si au suplimentat reparatia. Bafta! This post has been edited by EUGEN2008: 22 Oct 2009, 07:53 |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
razvanamza |
![]()
|
Nu are legatura cu celalalt incident....sunt doar vorbe goale ale asiguraorului.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
razvanamza |
![]()
|
Tot nu am reusit nimic. Lichid pierde cate putin, fiind nevoit sa completez din cand in cand.Problema este "joc in axul servodirectiei". Pe acolo se scurge lichidul, ajungand in burduful servodirectiei si picurand la gropi. Exista posibilitatea de a repara servodirectia? Se pare ca sunt niste "garnituri" de cauciuc pe unde pierde. Acelea nu se pot inlocui?
27 Nov 2009, 21:42: Culmea ca de azi a incput sa piarda cate mai mult. HEEEELP! This post has been edited by razvanamza: 27 Nov 2009, 20:42 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
iti trebuie caseta de directie , nu se recontitioneaza acele simeringuri din capatul cremalierei , cauta una din dezmembrari cu ceva garantie la ea ca daca si aia a fost lovita in roata risti sa cumperi ceva ce deja ai pe masina. www.piesedaciash.ro
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Intru si eu in randul nefericitilor care au probleme cu servodirectia. Ieri am auzit pentru prima oara servodirectia scartaind cand virez stanga la viteze mici sau pe loc, un zgomot asemanator frecarii cauciucului de o suprafata lustruita: scaaaarrrt!
Daca virez dreapta in aceleasi conditii (viteza mica sau pe loc) nu se aude absolut nimic. In borcanul cu lichid de servo nivelul este cativa mm deasupra de indicatia de minim. Zgomotul se aude si cu motorul oprit si bracand stanga. Idei? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
greseaza capetele de bara
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
razvanamza |
![]()
|
marksman la tine e uzura, nicidecum defect. La mine desi curge ca Dunarea nu scartaie nimic. Doar "harjaie" pompa cand este lichid prea putin...cu mult sub nivelul minim.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
boobybooby23 |
![]()
|
la ce subansamblu te referi cand precizezi faptul ca este uzura?
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
da, mai e de studiat si eliminat componente acolo , poate fi de la articuatiile capetelor de bara, poate fi de la rulmentii sau palierele de cauciuc ale amortizoarelor sau intr-adevar de la pompa de servo , cauta un prieten sa te ajute la diagnosticat, unul invarte de volan si celalalt ciuleste urechea ca sa localizezi exact scartaitul
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
|
|
razvanamza |
![]()
|
axul servo are joc. deci curge pe la semeringurile din capete
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:02 |