DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rezolvarea efectului apei din masina, Gaura in planseu, a facut cineva ?

moshulik
post 25 Nov 2005, 10:04
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare.
Desi risc sa imi iau vreun avertisment, pun in discutie o problema foarte serioasa.
Am supernova si, normal, imi ploua in masina. Azi dimineata am ajuns cu blugii uzi in partea de jos, pentru ca se adunase o cantitate semnificativa de apa. NU AM TIMPUL necesar pentru a aplica metodele "ortodoxe" descrise pe forum pentru etansarea locurilor prin care poate sa intre apa.

Asadar. Vreau sa dau o gaura in planseul pedalier, pentru ca apa, cand se aduna in cantitati considerabile, sa poata sa curga din masina. Principala mea grija este sa nu cumva sa intersectez vreo conducta de presiune de benzina (stie cineva traseul acestor conducte ?). A mai facut cineva operatiunea asta ? ce diametru de gaura ar fi optim ? Locul unde vreau sa "punctez" podeaua este acolo unde se aduna cantitatea maxima de apa cand sta masina dreapta, punctul cel mai de jos deci. La mine asta este cam la 10 cm. spre in spate fata de opritorul pedalei de acceleratie.

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 25 Nov 2005, 10:10
Post #2

Membru autentic

Nu cred ca se pune problema de avertisment ca nu a mai propus nimeni o astfel de rezolvare tongue.gif

Parerea mea insa este ca gresesti. Incearca sa - ti faci timp (sau du masina intr - un service unde le spui clar pe unde iti intra daca stii) si rezolva problema. Solutia propusa de tine te va ajuta probabil sa scapi de balti, dar in nici un caz de umezeala. Ce - ai sa faci? Spre exemplu: ai sa umbli cu mocheta uda in permanenta? Sper ca esti constient ca asta inseamna in timp mucegai si alte alea.

Eu zic sa te mai gandesti.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
costi
post 25 Nov 2005, 10:18
Post #3

Membru autentic

Nici de gluma nu-i buna propunerea ta !!!
Cum sa dai gaura ? Nu are destule ?
In plus, cum spunea si clr, vei sta cu mocheta uda non-stop? Sau o scoti si mergi "pe tabla"

--------------------
DSN/SLZ
+
dadu221
post 25 Nov 2005, 10:44
Post #4

Membru autentic

From: Ploiesti

gaora o dai de jos in sus adik de sub masina si asa esti sigur ca nu intersectezi nimic. Pana una alta ai putea insa sa i dai o fuga la service si dupa ce pun baietii furunu de apa pe ea cred ca in 2-3 ore problema e rezolvata complet .. si nici cine stie ce scumpenie nu cred sa fie.

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
+
moshulik
post 25 Nov 2005, 10:46
Post #5

Membru

Va dati seama ca daca as fi gasit locul pe unde intra apa, o rezolvam. Dar ori intra peste tot, ori se piteste al naibii de bine. Cel mai probabil cred ca intra prin "usi", acolo am gasit o data urme, dare de praf lasate de traseul apei. Am incercat sa-i fac ceva, dar nu s-a rezolvat, se prelinge pana trece peste chederul de jos. Deocamdata, de o juma de an de cand am masina se pare ca merg cu mocheta uda, dar nu m-a deranjat in nici un fel. Nici nu pute, nici nu ma ud la picioare, nici nu am gasit planseul ruginit, desi mocheta era imbibata bine cu apa. Serios ca-i dau gaura, ce poate fi rau in asta ?

--------------------
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
GeorgeB
post 25 Nov 2005, 10:46
Post #6

the 7 stars of Pleiades constellation

"Am supernova si, normal, imi ploua in masina"

nu e normal deloc !

ai verificat scurgerea de la motor din fata aerotermei ?

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
costi
post 25 Nov 2005, 10:48
Post #7

Membru autentic

Mai degraba lasa un burete mare in masina pe care il storci cind pleci si pune eventual o husa pe ea noaptea cit ploua, decit sa dai gaura aia;
Cind o sa ai timp te duci la service si o rezolvi.
Daca nu vrei sa renunti la idee, cred ca poti da gaura in zona respectiva, dar inainte incearca totusi sa arunci un ochi acolo, pe dedesupt.

--------------------
DSN/SLZ
+
nik1965
post 25 Nov 2005, 10:55
Post #8

Membru autentic

Te grabesti si faci un foarte mare rau la masina deoarece:
1) gaura pe care o vei da va fi un inceput de rugina
2) cind va fi umezeala pe sosea, prin acea gaura va intra si in masina si nu va intra doar apa curata ci nomol ceea ce va duce la accelerarea degradarii podelei
3) intodeauna trebuie tratata cauza si nu efectul
Eu zic sa te mai gindesti si sa incerci sa rezolvi problema intrarii apei si nu sa gasesti solutia evacuarii ei fara a stopa intrarea.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
dadu221
post 25 Nov 2005, 21:36
Post #9

Membru autentic

scoti fata de usa si verifici daca exista folia de plastic dintre usa si fata usii si apoi daca este te uiti sa fie bne lipita de usa . In prealabil verifici daca nu cumva ai scurgerile de la usa infundate ... desi mizez pe folia aia dintre usa si fata usii .

--------------------
+
pastrama
post 25 Nov 2005, 22:05
Post #10

scursura umana

From: Ct

La ce idei ai, mai bine dai podeaua jos si mergi asa fara ea...nu se mai aduna apa nicaieri...Cum sa dai gaura in masina???mai bine o transformi in piscina decat sa dai gaura.

--------------------
Tedei - -
+
Ciombe
post 28 Nov 2005, 09:37
Post #11

Membru autentic

From: Arad

Nu stiu ce vi se pare voua asa de aiurea..
La dacie am gasit apa (MULTAAAA) in masina asa ca am luat un cui mai sanatos, un ciocan de 1,5 kile, am scos presurile de pe partea pasagerului, am ridicat mocheta.. era apa multa, cred ca cel putin o galeata (am uitat geamul deschis si a pluat vre-o trei zile blink.gif ). Am dat o gaura cu cuiul si a curs toata apa!
De atunci nu mai am probleme cu apa, pt ca are pe unde sa iasa afara!

Numai bine!

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
nephis
post 28 Nov 2005, 11:04
Post #12

Membru incepator

ce bine curge apa acuma si ce bine se va instala rugina. oricum stai linistit, tinichigii sunt peste tot si de bani au nevoie. 053.gif 053.gif

--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 - B 52 G
**Renault Symbol Fidji 1.4 // B 52 ???**
+
moshulik
post 28 Nov 2005, 11:44
Post #13

Membru

Dap... cred ca e mult mai buna ideea cu cuiul, decat cu bormasina, pentru ca in cazul cuiului gaura va avea o conicitate tocmai buna pentru a evacua mai bine apa. Cat priveste problema cu rugina - nu e mare lucru sa dai cu ceva silicon pe acolo, pe marginile gaurii care altfel ar fi expuse contactului direct cu apa. Am zis silicon si nu grund sau vopsea, pentru ca e mai la indemana si "bun la toate" si foarte aderent. Eu mi-am etansat recent gatul de plastic care pleaca de la busonul rezervorului catre rezervor - era fisurat ca lumea - si tzine foarte bine. Surplusul de silicon care mi-a ramas pe degete l-am sters de cauciucul rotzii - si surpriza - dupa vreo 2-3 luni de la operatiune inca mai are pete rosii cauciucul respectiv - foarte aderent siliconul deci.

This post has been edited by moshulik: 28 Nov 2005, 11:47

--------------------
+
dadu221
post 1 Dec 2005, 11:27
Post #14

Membru autentic

capete multe, minti luminate ... poate iese ceva constructiv pana la urma . Daca stai la casa si ai infiltratii pe la acoperis dai gaura in podea??

--------------------
+
nephis
post 5 Dec 2005, 13:21
Post #15

Membru incepator

te rog dudu221,
imi permit o corectare: dupa ce se da gaura in podea la casa trebuie neaparat sa dai cu silicon dar doar cu silicon si nu cu grund. radmasa.gif

Pana la urma gaura e gaura si cu orice i-ai da TOT GAURA RAMANE.

Si pentru a ramane in poveste: mai bine detectezi infiltratiile si le rezolvi decat sa faci "gura la metrou".

rolleyes.gif rolleyes.gif

This post has been edited by nephis: 5 Dec 2005, 13:23

--------------------
+
OVIDIUS
post 5 Dec 2005, 14:14
Post #16

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Mai fratilor, am SN-ul din 2003 si nu mi-a intrat pic de apa in masina. Am avut probleme doar cu antigelul, dar aia era alta treaba, era spart caloriferul, s-a inlocuit, e ok. Se mai face uneori umezeala, dar putina, o rezolv cu ventilatia. Chiar nu am ce sa-i reprosez pe tema asta. Asa ca, fa tu bine si vezi in service, astupa gaurile si o sa vezi ca vei fi multumit. Lasa solutiile extreme...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
TL-01-KGB
post 9 Dec 2005, 10:13
Post #17

Membru incepator

Sa stii ca si mie imi intra apa in masina dar cu timpu am rezolvat.In primul rand trebuie sa dai capitonajele jos ,sa lipesti bine folia de plastic ,eu am mai pus un sac de rafie ,folie de parchet si foaie de burete ,toate astea peste folia de plastic a masinii .Cu ocazia asta am scos toate zgomotele din usi ,iarna caldura se pastreaza mai bine,iar zgomotele din exterior sunt mai mici.Si verifica daca nu sa copt chederul de la usa si trebuie sal schimbi

This post has been edited by TL-01-KGB: 9 Dec 2005, 10:21

--------------------
dacia supernova - TL-01-KGB
+
moshulik
post 9 Dec 2005, 15:48
Post #18

Membru

Da... adevarul e ca nu ploua constant si mereu, ci numai dupa o ploaie sustinuta, dar deh.. se aduna, incet, incet.

Oarecum am descoperit si sursa - mai mult ca sigur prin usi vine - o data am surprins "dara" de apa care trecea peste cheder. Deci oricat de bun ar fi chederul, apa care curge PRIN usa (intre metal si fatza usii cred) ajunge in partea de jos, apoi in loc sa cada in stanga chederului (vorbesc de usa stanga fatza), se prelinge pe suprafata de jos a usii pana in dreapta chederului de pe prag. Sau.. probabil se umple toata cavitatea usii, de unde apoi da peste - si peste chederul de pe prag...

Un lucru mi-a atras atentia - cineva a zis ceva de gaurile de scurgere din usi. Unde sunt acestea ??? chiar in tabla usii, pe "fatza" dinspre prag ?

This post has been edited by moshulik: 9 Dec 2005, 15:49

--------------------
+
mariogiotta
post 9 Dec 2005, 16:41
Post #19

Membru incepator

QUOTE(moshulik @ 9 Dec 2005, 16:48)
Da... adevarul e ca nu ploua constant si mereu, ci numai dupa o ploaie sustinuta, dar deh.. se aduna, incet, incet.

Oarecum am descoperit si sursa - mai mult ca sigur prin usi vine - o data am surprins "dara" de apa care trecea peste cheder. Deci oricat de bun ar fi chederul, apa care curge PRIN usa (intre metal si fatza usii cred) ajunge in partea de jos, apoi in loc sa cada in stanga chederului (vorbesc de usa stanga fatza), se prelinge pe suprafata de jos a usii pana in dreapta chederului de pe prag. Sau.. probabil se umple toata cavitatea usii, de unde apoi da peste - si peste chederul de pe prag...

Un lucru mi-a atras atentia - cineva a zis ceva de gaurile de scurgere din usi. Unde sunt acestea ??? chiar in tabla usii, pe "fatza" dinspre prag ?
*

Nu. In partea opusa. Cand te uiti din habitaclu la "fundul" usii (partea de tabla orientata paralel cu solul) ai sa observi niste fante spre fata exterioara a usii (mi se pare ca sunt 3 sau 4, distribuite pe lungimea ei. Daca ai dubii, baga o sarma subtire sau o agrafa de birou indreptata si ai sa vezi ca iese pe partea cealalta (daca nu sunt infundate). Si nu dispera. Eu am asteptat 4 ani (de lene) sa ma duc pana in service sa-mi schimbe chederele. Acum e OK, mai putin portbagajul unde parca e mai rau ca inainte. Da' macar m-am resemnat. Astept Loganu' 4x4 si pe asta o marit.

Bafta!

--------------------
Logan / Mitsubishi Laureate 1.6 / Pajero Sport 2004 / 2005 - B64TMM / B332TMM
+
TL-01-KGB
post 9 Dec 2005, 18:21
Post #20

Membru incepator

daca te uiti sub usa ai sa vezi doua sau trei gauri

--------------------
dacia supernova - TL-01-KGB
+
moshulik
post 12 Dec 2005, 09:35
Post #21

Membru

Ei bine, week-endul asta am avut ceva timp la dispozitie si am zis sa ma ocup de situatiunea asta cu apa. Asadar - Gaurile alea de scurgere din usi nu sunt niste gauri efectiv, adica ceva rotund, ci mai degraba niste fante in forma de semiluna rezultate prin nesudarea continua a fetei usii de interiorul usii. Oricum, le-am verificat cu o sarma si nu erau infundate.

Problema era alta si are doua aspecte :
1 - Apa ajunge in cantitati prea mari in interiorul usii. In mod normal este prevazuta o anumita cantitate de apa sa ajunga aici, in usa (de-asta au fost si facute gaurile respective de scurgere), anume din condensul care se adune pe geamuri sau mai stiu eu ce cauza "naturale". La mine insa, cantitatea de apa care curgea in interiorul usii era considerabila. Efectiv curgea - turnam cu sticla si vedeam aproape un siroi continuu. Pe unde intra ??? fix pe la coltzul inferior fatza al geamului, deci cam pe unde vine oglinda. Nu intra pe la oglinda, ea are o garnitura care etanseaza perfect, ci prin locul unde se intalneste chederul care coboara dinspre plafon cu chederul de pe fata exterioara a geamului. Am umplut cu silicon auto acolo, dupa ce am dat jos oglinda. Rezultat - cantitatea de apa care ajunge in usa e muuult mai mica.

2 - Dupa etansarea coltzului respectiv, totusi, inca mai era ceva apa care ajungea inauntru. Principala sursa - apa care se scurge pe geam - ajunge la chederul/rama care dirijeaza geamul in interiorul usii - si deci dirijeaza si apa de-a lungul lui. Sursa secundara - chederul exterior al geamulu, de pe usa, nu etaneaza deloc pe tabla usii, si nici nu am reusit sa-l scot ca sa ii dau cu silicon ca lumea, am vazut ca se prinde in niste cleme, la care insa nu aveam acces. Asa... problema era insa ca apa asta care inca mai ajungea in usa nu se scurgea pe unde trebuie, adica nu ajungea in "cutia" de jos a usii si de acolo prin gaurile de scurgere, afara. Cum necum, apa se prelingea si era aruncata pe boxa de casetofon. Am niste boxe blaupunkt foarte mari, prinse cam aiurea si in nici un caz nu erau etanse, intresupand deci folia de pe usa. Pe-astea le-am rezolvat adaugand o punga in spatele boxei, care sa dirijeze apa dincolo de boxa, in cutia usii si sa nu mai "treaca pragul".

Deocamdata usa din stanga trece cu succes testul cu sticla cu apa - nici o picatura nu mai trece de chederul pragului. Pe dreapta am facut cam acelasi lucru, insa nu am apucat sa testez deocamdata. Mai problematic e cu uscarea mochetei insa. Am desfacut-o din prinderile de pe margine doar, infig acolo un patent/ o surubelnita ca sa aiba ventilatie, nasol insa ca pe frigul asta nu se usuca deloc deloc, doar de la caldura care se aduna in masina nu prea ajunge. O solutie ar fi sa iau mocheta in casa si sa merg "pe tabla" cateva zile. Cum se scoate mocheta ? Deocamdata a ramas prinsa sub "consola" centrala - adica frana de mana si cutia aia cu care se continua bordul. Merita sa o scot sau sunt sanse sa se usuce si prin metoda asta cu suspendarea pe loc ?

--------------------
+
nephis
post 12 Dec 2005, 11:44
Post #22

Membru incepator

parerea mea:
de uscat nu se va usca repede pe timp de iarna si vei sta cu surubelnita pana la primavara.
de scos mocheta afli daca dai si tu search pe forum
ce zici? nu cred ca baietii de aici nu au discutat asta deja.

bafta

P.S. nu mai spune si tu solutia "cuiul" la altii ca poate sunt unii care te cred si o pun in aplicare. 053.gif radmasa.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 17:48
Forum Renault