Scartait la directie, cand misc volanul scartaie rau
![]() ![]() ![]() |
Scartait la directie, cand misc volanul scartaie rau
B-53-SDP |
![]()
|
||
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si daca e din bucsa de trecere a axului volan prin pedalier?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
Sincer iti spun ca nu stiu ce e trebuie sa ma duc la service cu ea si sa vad. M-as bucura sa fie doar aia ca ma costa mai putin decat altceva.
Mersi frumos de raspuns |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
Scuze ca ma bag si eu, dar am aceeasi problema, numai ca la mine scartiie doar cand virez stanga. A inceput sa scartiie dupa ce i-am reglat unghiurile de directie in service (a umblat si pe la caseta). Am uitat sa precizez, dacia berlina. Ooops!
|
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Eu cred ca e exact cum ti-a sugerat Klaus "Si daca e din bucsa de trecere a axului volan prin pedalier?" asa ca...treci la treaba: umple o seringa cu ulei bun si picuri pe bucsa in timp ce misti de volan pina vezi ca intra ! Poti sa picuri si pe axul volanului undeva deasupra prinderii lui de bord. |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
Am sa incerc sa ii fac si asta sa vad daca mai face .
Multumesc pentru sfat. Sper sa o rezolv asa sa nu fie ceva mai grav. Multumesc mult |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
Stiu ca a trecut ceva timp de cand nu s-a mai discutat problema dar si eu m-am trezit cu problema asta,un scartzait groaznic doar cand virez dreapta(interesant nu),am fost la mecanic si e din caseta,trebuie data jos si desfacuta,cel mai probabil schimbata pt ca ar avea uzura la pinioane
![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Nu te mai mira atat, e masina romaneasca, deci....
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@ darius: bine ai venit in club. La mine scartaie mai mult in stanga decat in dreapta. Sa vezi cum se uita lumea cand e aproape de masina si o aude scartaind.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
am schimbat ieri caseta de directie si zgomotul s-a diminuat mult dar mai e acolo uneori si cica ar fi rulmenti axiali de la telescoape care fac zgomotul,urmeaza sa ii schimb si pe aia
![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
Piciul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 May 04 From: Constanta ![]() |
Ma gandeam ca odata trecut de hopul 60 000 km o sa stau linistit schimband doar "consumabilele" din 10 in 10 mii. Dar iata ca dupa ce am pus benzina cand sa plec scartait ingrozitor cand iau volan stanga. Din ce am citit pe aici s-ar parea ca a picat caseta de directie si la mine. Ce spuneti e musai sa merg la un service autorizat (cum am fost cand am schimbat doar "kit distributie")?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Confort Unde dai si unde crapa!
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce dreaq le-a apucat pe toate ?
ca si a mea a inceput sa scartaie goraznic cand iau stanga de volan.... Dar nu se intampla mereu si doar cand dau drumul la A/C si merg ceva mai mult cu ea si nici atunci nu este o regula .... face numai cand vrea ea ......dar mie nu mi se pare ca ar scartai caseta de directie ci pe undeva pri zona amotizoarelor si arcurilor..... |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
Piciul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 May 04 From: Constanta ![]() |
Azi am fost la service. Mai intai au schimbat flansa amortizor si rulment flanse. Pus pe roata scartia. Au schimbat apoi si amortizoarele si nu a mai scartiit.
Costuri: 2 x 255 ... amortizoarele 2 x 22 ... rulment flansa 2 x 70 ... flansa amortizor 96 ... manopera Total: 790. PS: Oare ce mai urmeaza sa pice ...:-( |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
255 ron un amortizor? ce natie de amortizor au pus, ca e cam scump...
|
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
Piciul |
![]()
|
Amortizoare in cutii "piese de origine". Masina era in service nu am avut cu ce sa alerg prin oras sa caut "pretul cel mai mic" asa ca am acceptat pretul lor (service de cartier).
This post has been edited by Piciul: 10 Jul 2008, 16:32 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
stx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 June 09 From: Bucuresti ![]() |
aceeiasi problema o am si eu dar numai cand dau drumu la AC,sa fie de la caseta sau de la cuplaju ala de la volan?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004,clima
- b56lrt baiatu' cu intrebari
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
de 2 zile, fara nici un semn, a inceput sa scartaie destul de tare cand virez volanul, mai ales stanga. Din cei care au semnalat problema, care a fost solutia? Unde vine exact bucsa aceea din pedalier, usor de picurat niste ulei pe acolo? Toate cele bune! |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
pedros |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 December 09 ![]() |
Jos in podea o sa vezi un cauciuc sub forma de palnie , acolo scartaie deoarece guma aceea se ingusteaza in partea de jos pentru a nu permite sa intre apa sau mizerie la axul volam, asa ca torni cu siringa ulei pe ax in timp ce invarti de el, OK ? Bine , ce vezi acolo in poza este un clio dar cam ceva in felul asta este.
This post has been edited by pedros: 12 Apr 2010, 15:58 Attached thumbnail(s) ax_volan_la_clio.jpg ( Size: 106.08k ) Number of downloads: 5611 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008
- CL 79 GYA
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema tot cu scartait . Cand dau cu spatele si intorc de volan scartaie ca si cum nu ar avea ulei de servodirectie , problema e ca are si doar in marsalier face asa . aveti idee de la ce e ?
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
o sa bag niste ulei in bucsa aceea de la pedalier.
doar ca jucandu-ma azi cu volanul si usa deschisa.. pare ca scartaitul vine de prin zona amortizorului stang.. amortizoarele au niste rulmenti in capetele superioare? posibil sa fie blocat rulmentul? revin cu detalii dupa ce pun ulei... |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
pedros |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 December 09 ![]() |
Da , in capatul superior au niste flanse unde se afla si un rulment si este posibil sa auzi si de acolo un scartait .
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008
- CL 79 GYA
|
|
vitamina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 273 Joined: 4 January 10 ![]() |
Salut,
Scriu si eu aici,pt a nu mai deschidde alt topic.Mi-a aparut urmatoarea problema la masina astazi dimineata:daca virez volanul stanga pe loc se aude un scartait puternic la roata stanga pe fata,daca virez dreapta este insesizabil.In schimb,in mers daca virez dreapta se aude acel scartait si mai puternic,aproape ca si cum ar trosnii.Am facut un drum cu masina astazi,aprox 80 de km si am mers in medie cu 120km/h si nu mi-a trepidat volanul sau alte batai.Stiu ca este nevoie sa schimb bucsele la bara stabilizatoare in special pe dreapta.Pot sa zic ca fenomenul mi-a aparut dupa ce am trecu prin doua garle p la tara,nu stiu daca este coincidenta sau nu,dar de atunci a inceput.Am observat ca pot fi multiple cauze...Voi ce ziceti? Multumesc! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2004
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Vitamina, verifica pivotii- daca nu mai au unsoare, fiind burduful spart, au ruginit si e posibil sa scartaie
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
vitamina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 273 Joined: 4 January 10 ![]() |
Sunt aproape noi.Si de origine.Sper sa nu fie caseta de directie,dar cred ca la viteze mari s-ar fi simtit,nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2004
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
vitamina...injecteaza pivoti cu ulei de motor si cu o seringa...asa am facut eu cind au inceput si la mine sa scirtiie la fel...acum dupa ce i-am injectat nu mai fac...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
- VERIFICATI PIVOTII inainte sa va apucati de schimbati jumatate de masina
- apropo s-a discutat si mai sus ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
viji |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 August 10 From: Ploiesti ![]() |
Si la mine scartaia volanul, am dat cu WD-40 la capul de bara si s-a rezolvat.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2004 GLS
- PH-09-***
|
|
cipoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 4 May 08 From: iasi ![]() |
mi se pare ca mie imi scartaie de undeva de sub carcasa volanului, are acolo o imbinare..
|
--------------------
dacia
solenza
2004
- nt-06-XXX
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi s-a intamplat sa-mi scartaie capetele de bara. Erau praf
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:30 |