Schimbare butelie GPL dupa 10 ani si mersul la RAR.
![]() ![]() ![]() |
Schimbare butelie GPL dupa 10 ani si mersul la RAR.
kuddo |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 12 July 13 ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo
Matiz
2002
|
|||
kuddo |
![]()
|
Nu stie nimeni?
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2002
|
|
Andreiutz1988 |
![]()
|
![]() D A C I A Group: Members Posts: 157 Joined: 2 March 08 From: Botosani ![]() |
omologarea rezervorului de gpl se face musai la RAR...cat despre ITP, nu stiu ce sa zic...oricum toate statiile de itp sunt sub atenta supraveghere a RARului.
|
--------------------
Dacia
1310
nov.1999/Berlina/Li
- BT 03 EJH Pasionat Dacia 13OO
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
da, atenta, dar numai pana la ora 16. si in weekend nu.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
whitecar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 6 January 07 From: BUCURESTI ![]() |
Prima problema este itp expirat.
Deplasarea doar cu platforma sau risti, iar daca te opreste politia iei amenda si ramii fara talon,adica infractiune. Eu as incerca urmatoarea varianta. Cauti un atelier pentru schimbat butelia cit mai aproape de tine si montezi butelia. Atentie, atelierul sa fie omologat RAR. Cu butelie noua si actele de conformitate faci programarea pentru omologare RAR. Acolo te gasesc cu itp expirat si te pun la evaluare. Verifica instalatia gpl iti dau ok pentru ea(daca treci noxele), dar daca nu treci Itp iti dau o dovada de circulatie de cu x(nu stiu exact cite) zile pentru remedierea problemelor altele decit gpl(butelie). Remediezi problemele semnalate in fisa pentru itp si te prezinti la orice statie itp pentru reevaluare. Ar fi bine de asemenea daca ai suna la RAR si ai expune situatia iar ei iti vor da o indrumare pentru rezolvare. |
--------------------
ex Dacia Break
1310 Cli
2000 Logan 1,4 Laureat 2005
""Invata din greselile altora ,caci nu poti intr-o viata sa faci toate greselile"" |
|
kuddo |
![]()
|
Mersi baieti. Am rezolvat-o! Au vrut sa-mi faca si ITP din cauza ca era expirat. La fel mi-a zis si aia aia de mi-a facut programarea la telefon.
Eu m-am dus si am platit doar taxa pentru omologare si am intrat asa cu ea in RAR. Pana s-au gadilat aia de la RAR ca n-am ITP, masina era deja la verificare iar casieria era inchisa. Au comentat ca trebuiau sa-mi faca intai ITP si si-au bagat un pic unghia in gat dupa care mi-au zis ca or sa-mi opereze modificarea in cartea masinii omologarea pentru butelie. |
--------------------
Daewoo
Matiz
2002
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
deci la fiecare 10 ani trebuie sa dau bani pe butelie noua si sa ma duc la omologare , firma autorizata pentru verificare nu exista?
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
whitecar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 6 January 07 From: BUCURESTI ![]() |
Da bygy007 asa sta treaba .
Montarea buteliei o faci doar la atelier omologat RAR. Verificarea doar la RAR pentru a o putea trece in documente. Daca nu se procedeaza asa ,cind ajungi la Itp nenea se uita in acte si daca nu corepunde seria de la butelie ,te trimite la RAR. Eu am patit asa cind am fost la Itp ,nu se vedea prea bine seria pe butelie si nenea a fost in mare cumpana vreo 5 min ,daca sa continue verificarea sau nu.Apoi a deslusit seria si am continuat verificarea. |
--------------------
ex Dacia Break
1310 Cli
2000 Logan 1,4 Laureat 2005
""Invata din greselile altora ,caci nu poti intr-o viata sa faci toate greselile"" |
|
kuddo |
![]()
|
Pentru cei ce nu stiu, dupa noile reglementari, butelia de gaz trebuie sa fie prinsa cu doua chingi (si nu cu una) iar distanta dintre teava de evacuare si cea de gaze trebuie sa fie de minim 10cm. Se uita la astea in RAR la omologare.
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:16 |