DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schitul Pahomie, Manastirea Iezer, Manast Patrunsa, informatii despre manastiri din Mtii Capatanii

sorin_
post 4 Aug 2008, 08:45
Post #1

Membru

Group: Members
From: Constanta

Vara aceasta vreau sa stau cateva zile in Baile Olanesti si de acolo m-am uitat pe harti, net si alte informatii ce as putea sa vizitez. Am gasit pe o harta detaliata a M-tilor Capatanii un drum forestier care pleaca din satul Cheia (de langa Baile Olanesti) si ajunge in 2-3 km la Manastirea Iezer (sau Ezer in alte documente), apoi in 8-9 km la schitul Pahomie si coboara apoi spre Manastirea Patrunsa (unde ar fi si un camping). Din cate inteleg eu din harta, drumul pana la Pahomie ar fi drum forestier, dar apoi spre M. Patrunsa ar fi mai mult o poteca.

Vreau sa intreb daca a fost cineva pe acolo, cum este drumul acela forestier pana la schitul Pahomie si mai departe spre M. Patrunsa sau orice alte informatii utile despre trasee cu masina sau pe jos din Baile Olanesti (spre Muntele Prislop, Comanca, Muntele Fantanele).

Va multumesc mult

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Dynamique 1.4 16v + clima - CT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Nico dCi
post 4 Aug 2008, 19:35
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Am fost acolo de nenumarate ori ,ultima oara acum 4 sau 5 luni, in primavara.
Noi ne ducem pentru Manastirea Patrunsa .Ne plac slujbele facute de calugari de acolo care sunt tare modesti(asa cum trebuie).Si cum nu e frumos sa te duci in vizita cu mana goala, nici noi nu am facut asta .
Drumul pana la Manastirea Iezer( de maicute) este asfaltat in cea mai mare parte dupa care incet incet intri pe drum forestier destul de bun (zic eu)pana la Manastirea Pahomie, dupa care mai sunt aproximativ 3-4 km de drum forestier un pic mai rau (asa era ultima oara)pana la o troita unde poti lasa masina, dupa care drumul se transforma in poteca. Dupa care mai mergi pe jos aproximativ 30 de minute pana la Manastirea Patrunsa. Pentru mine e un loc care aduce liniste, deoarece nu vine asa multa lume gura casca cum e pe la alte Manastiri.

This post has been edited by Nico dCi: 4 Aug 2008, 19:37

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi Renault Megan Sedan Manager 1.5 dCi 85cp - B-47-ZHK B-13-NCM
+
sorin_
post 5 Aug 2008, 18:52
Post #3

Membru

From: Constanta

Multumesc pentru sfaturi. Si eu caut un loc pentru liniste si cer senin... Am atasat un crop din harta Muntilor Capatanii care arata drumul din Cheia spre aceste manastiri.

Am mai multe astfel de harti destul de detaliate dupa parerea mea, dar foarte mari in biti (si foarte calitative la detalii). Totalul hartilor din Carpati + Dobrogea au 450 Mb (daca doriti o harta anume, PM). Toate luate de pe DC++....multumim colegilor... smile.gif

Daca mai stii alte locuri frumoase de vazut si salasluit pe langa Baile Olanesti te-as ruga sa-mi dai unele recomandari (eu am mai vazut ca sunt in zona Manastirea Dintr-un Lemn, cea din Horezu, Polovragi, Bistrita; cheile Oltetului parca.

Multam

Attached thumbnail(s)
Capatanii_4.jpg ( Size: 1.85mb ) Number of downloads: 4030

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Dynamique 1.4 16v + clima - CT
+
nasty
post 6 Aug 2008, 10:36
Post #4

Membru autentic

manastirea Frasinei, dar nu poate fi vizitata de femei, e pe model Muntele Atos si fosta vila a lui Ceausescu pe stanga cum intri in Olanesti, era vizitabila dupa 1990, dar s-ar putea sa fi intrat pe mana noilor conducatori si sa fi pus paza la poarta.

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
b34uen
post 12 Aug 2008, 14:18
Post #5

Membru autentic

la manastirea iezer urcati si la schitul sf antonie de la iezer, aproximativ 30 min de urcat dar merita cu varf si indesat

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 01:44
Forum Renault