Scurgeri ulei pe la servodirectie
![]() ![]() ![]() |
Scurgeri ulei pe la servodirectie
dani com |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 3 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
preference
2007
|
|||
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Nu stiu cum e la logan,dar daca caseta curge necesita inlocuire/reconditionare.Inainte sa te apuci de asa ceva eu iti recomand sa pui un flacon de aditiv pentru servodirectie de le wynn's (http://www.clubafaceri.ro/12217/solutie-antiscurgere-ulei-servodirectie-wynns-125ml-1620778.html),am folosit la cineva caruia ii curgea caseta,isi face treaba foarte bine
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(vallyyy @ 21 Aug 2011, 20:48) Nu stiu cum e la logan,dar daca caseta curge necesita inlocuire/reconditionare.Inainte sa te apuci de asa ceva eu iti recomand sa pui un flacon de aditiv pentru servodirectie de le wynn's (http://www.clubafaceri.ro/12217/solutie-antiscurgere-ulei-servodirectie-wynns-125ml-1620778.html),am folosit la cineva caruia ii curgea caseta,isi face treaba foarte bine ei poftim....ce rezolvare,ai dat-o'n aditivi si schimbat casete.... in prima faza s-ar putea da jos sonda si a se vedea ce fel etanseaza...pe garnitura sau pe con ! apoi vin si ideile de "remediere"..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Dupa cum ziceam,nu stiu concret cum e la logan,in general cea mai des intalnita problema vine de la caseta,apoi de la pompa si anexe,am presupus si daca se confirma incearca ce am zis,daca e alta problema,cum ar fi sonda aceea face cum stie
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(sobolan @ 22 Aug 2011, 00:04) ei poftim....ce rezolvare,ai dat-o'n aditivi si schimbat casete.... ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dani com |
![]()
|
Cred si eu ca pe la sonda aia curge. Am strans piulita aia cu cheia de 21, dar tot curge. E rau ca nici nu prea am pozitie de lucru acolo si nici nu pot observa bine locul unde curge. Pun inca o poza cu locul in care cred eu ca curge.
3.JPG ( Size: 74.39k ) Number of downloads: 4126 |
--------------------
Dacia Logan
preference
2007
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Cauta sonda aia, e problema cunoscuta...
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
dani com |
![]()
|
Sa schimb sonda?
|
--------------------
Dacia Logan
preference
2007
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
clar! Daca s-a ajuns la pete sub masina e cazul sa o schimbi, gasesti de la 60 la 400 de lei , depinde de unde o iei si cat de originala este!
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
dani com |
![]()
|
Spuneti-mi va rog ce rol are sonda aia si cum se schimba?
|
--------------------
Dacia Logan
preference
2007
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 22 Aug 2011, 00:18) da,se stie... QUOTE(dani com @ 22 Aug 2011, 13:25) Cred si eu ca pe la sonda aia curge. Am strans piulita aia cu cheia de 21, dar tot curge. ....3.JPG ( Size: 74.39k )
Number of downloads: 4126 sper ca ai tinut contra de piulita aia mica,nu? ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
Sonda are rolul de "a simti" ce presiune e in sistemul de servo , la viraje pe loc sonda da un impuls calculatorului ca sa mareasca turatia motorului pentru a evita o suprapresiune , cam asta e explicatia nu tocmai savanta .
Aceeasi sonda e si la solenza , aceeasi problema cu cursul la toate solenzele.E facuta din aluminiu si ceva plastic si sunt presate . Din cauza presiunii din circuitul de servo cu timpul cedeaza. De curiozitate curatati sonda bine si apoi incercati sa evitati virarea pe loc , ci doar in miscare sa fiti atunci cand virati la parcari , etc.Nu va mai curge atat de tare. Eu am inlocuit-o cu una de clio si nu mai sunt probleme de vreo 3 ani. Cea de clio arata cu totul diferit dar se potriveste in mufa originala a masinii. Trebuie doar montata si atata tot.Functioneaza exact la fel ca cea veche. |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Un cod ne poti da si o poza?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
maine incerc sa-i fac poza. sper sa fie scris codu pe ea clar.
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Uite codurile pentru sonda: 7700435692 , 770041376
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
Din pacate nu se vede codu pe ea si nu am mai desfacut-o. E poza mai jos .
This post has been edited by ovidiu87: 27 Aug 2011, 20:10 Attached thumbnail(s) DSC01596.JPG ( Size: 484.61k ) Number of downloads: 935 DSC01598.JPG ( Size: 550.95k ) Number of downloads: 1019 DSC01595.JPG ( Size: 880.56k ) Number of downloads: 905 |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(ovidiu87 @ 26 Aug 2011, 22:46) Eu am inlocuit-o cu una de clio si nu mai sunt probleme de vreo 3 ani. Cea de clio arata cu totul diferit dar se potriveste in mufa originala a masinii. Trebuie doar montata si atata tot.Functioneaza exact la fel ca cea veche. eu te stresez, este de clio 3 sau de symbol? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
Sincer sa va zic nici eu nu stiu, stiu doar ca e de clio...asa mi s-a spus si mie ...
Oricum e altfel construita si nu cred ca o sa mai fie vreodata problema la ea. |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Eu am constatat zilele astea niste pierderi pe la conductele de servo, in zonele in care sunt sertizate. Odata la iesirea din caseta (doar pe o conducta), apoi pe aceeasi conducta spre capatul din stanga, sub pompa ABS si apoi in fata langa radiator pe o conducta. Nivelul lichidului de servo nu este chiar la limita inferioara, dar pe-aproape... Stie cineva daca e costisitoare schimbarea conductelor respective/ complicata procedura? Oricum ar trebui sa schimb si lichidul, are vreo 7 ani...
Am mai gasit si conducta de joasa presiune de la AC umeda la imbinari, dar asta intra la alt topic... This post has been edited by Victorine: 14 Mar 2012, 20:06 Attached thumbnail(s) DSCF6795.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 879 DSCF6800.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 817 DSCF6802.JPG ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 814 DSCF6798.JPG ( Size: 1.42mb ) Number of downloads: 766 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Am mai belit ochii pe-acolo si bag seama ca pierderile sunt la o singura conducta de la servodirectie, care are si presostatul pe ea, coboara aproape vertical de la pompa pe langa alternator, trece pe sub motor prin partea stanga si apoi e racordata la caseta de directie in partea dreapta, in zona ambreiajului. Va rog sa-mi confirme cineva ca asa este si daca aveti un cod, eventual o imagine din Dialogys, m-ar ajuta mult sa stiu ce sa caut. Multumesc! Directia merge sacadat si parca mai greu, se observa mai bine de cand am trecut la gumele de vara.
This post has been edited by Victorine: 22 Mar 2012, 19:48 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:49 |