Sfat instalatie sanitara!
![]() ![]() ![]() |
Sfat instalatie sanitara!
ANTIdacie |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 13 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ingropi pexal, ti-ai dat foc la valiza singurel.
In rest, bani sa ai si noroc la mesteri, acum sunt tot felul de materiale bune. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
as pune accentul pe noroc la mesteri
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
cupru si baga pe sub ciment...am vazut din astea de cupru facute integral pe sub masca aia de ciment de m-am crucit !
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiu un caz in care a cedat dupa 2 ani si i-a facut casa piscina aluia de sub el.
Oricum, nu degeaba e cel mai ieftin material. Cuprul are avantajul ca nu cedeaza brusc, prin crapare sau prin demufare. Dar costa si cere manopera mai pretentioasa. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Din punct de vedere practic/costuri pexal si "la vedere". E mult mai usor de depistat si reparat o mica scurgere, nu trebuie sa dai jos jumatate de peretede faianta.
Daca vrei musai tevile mascate mai bine bagi de cupru. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
de polipropilena ce spuneti?Eu ma gandesc ca ar cea mai indicata pt ingropare nu?
|
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Recomand polipropilena + masca de rigips placata cu faianta. Pastrezi cateva placi din acea faianta intr-o debara pentru cazul in care mai trebuie sa umbli la ea. Eventual usa de vizitare in zona in care ai imbinari.
Mesterii zic ca pexalul se mai lasa si mai trebuie stranse mufele dupa o perioada, apoi nu mai ai probleme. Eu am vazut pexal de 5-6 ani plesnit longitudinal pe distanta de vreo 50 cm si nu din cauza de inghet. This post has been edited by liviu_lb: 26 Mar 2008, 16:28 |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
Acea polipropilena eu vad ca este f buna deoarece am aici la munca o instalatie de aprx 5 ani si nu da gram de apa!Un inconvenient este ca sunt cam mari racordurile!
Apropo si de acea masca de regips!Am si un perete cam stramb pe care vreau sa il indrept cu o placa de regips pe care sa pun faianta!Este buna aceasta metoda? |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
vijelie |
![]()
|
Daca chiar te deranjeaza cand stai pe buda, da.
Daca nu, nu. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 26 Mar 2008, 16:51) Stiu un caz in care a cedat dupa 2 ani si i-a facut casa piscina aluia de sub el. Oricum, nu degeaba e cel mai ieftin material.Cuprul are avantajul ca nu cedeaza brusc, prin crapare sau prin demufare. Dar costa si cere manopera mai pretentioasa. intra pe site-ul unui cunoscut magazin de instalatii sanitare (nu dau nume) sa vezi cat costa ml de tub multistrat (pexal este gresit spus) cat costa "racordurile tip compresie detasabile (cele din alama)" si sa vezi ca nu este atat de ieftin ![]() Pt. mine cel ma important criteriu de alegere a materialelor este calitatea nu pretul . Daca cumperi "turcisme " normal ca sunt ieftine si de aceea ai si surprize neplacute . Materiale de calitate si un meserias bun asta conteaza. Polipropilena ar fi o solutie buna. PS: Cunosc o lucrare cu "pexal", tras pe sub sapa, de vreo 10 ani. De evitat cat mai mult posibil ingroparea imbinarilor. |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
La parintii mei este pexal in spatele peretelui de vreo ... 8 ani. Inca nu a crapat si nici nu a mai fost strans ceva.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca pui pexal, ia ce-l mai scump, Henco de exemplu, lumea de zgarcita isi pune d'ala de 16 mii metrul, si in 2 ani e varza, apoi generalizand ca nu e bun.. aici nu se face economie.. La fitinguri de asemenea, se iau cele mai scumpe, mai nou vin multe din china, si scrie pe ele Made in Italy, ca asa au chinezii matrita, si sunt foarte proaste, dar si ieftine, o-ringurile sunt mai mult de plastic decat cauciuc, si d'aia trebuie cateodata restranse, un fiting de calitate nu trebuie restrans veci, si nici nu o sa curga vreodata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Cupru si meserias bun, pe cat posibil la vedere ca sa nu injuri peste cativa ani daca apar probleme. Pune robinet la iesirea din coloana si o usa de vizitare, daca ai vreo problema, ai deschis usa, ai inchis apa, remediezi, deschizi iar vana.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ANTIdacie |
![]()
|
a venit cineva si mi-a cerut 350 ron manopera pt urm instalatie:legat in teava principala,legat 2 tevi ale anexei , legat apometrele , legat apa calda si rece pt chiuveta si cada+toaleta din polipropilena!
Mi se pare mult voua? |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
eu zic ca este bine ,este un pret decent
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
mi se pare enorm daca e doar manopera, dar poate astea sunt preturile in Bucuresti(ca se mirau unii cand am zis ca un spalat exterior e 6-8 lei aici), aici am dat 150 cu ciubuc cu tot pentru ceva asemenator.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:13 |