Sonda lambda aval la logan
![]() ![]() ![]() |
Sonda lambda aval la logan
dumitru23 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 452 Joined: 9 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Depinde ce ai masurat. Sonda are patru pini: A,B sunt ai rezistentei de incalzire care trebuie sa aiba 6 ohmi la 20 grade. Incalzirea sondei este intrerupta undeva la 600-700 grade a gazelor de evacuare, nu mai stiu exact. Pinii C si D sunt semnal + si semnal -, semnalul acesta aste important. Semnificatia semnalului cu motorul cald este:
- amestec bogat > 850 mV - amestec sărac < 100 mV Cred ca 410mV e OK! This post has been edited by vi_escu: 9 Feb 2011, 20:32 Attached thumbnail(s) Sonde.jpg ( Size: 607.6k ) Number of downloads: 2101 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
florisss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 January 10 ![]() |
eu o am anulata din soft acea sonda2 de langa catalizator odata cu resoftarea si pot sa spun ca dupa un an de la modificare nu am avut nici un fel de problema, motorul merge si trage destul de bine.
This post has been edited by florisss: 9 Feb 2011, 20:48 |
--------------------
dacia
logan
2005 laureate
- AG-83-xyz
|
|
dumitru23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 452 Joined: 9 January 09 ![]() |
Multumesc vi_escu pentru raspuns. De masurat am masurat bine (firele albe pentru rezistenta de incalzire (la mine era 8ohmi , tu spui ca ar trebui sa fie 6 la 20 grade C, nu pretind ca am cel mai performant multimetru din lume si nici ca erau 20 grade). Am inteles din documentatia pusa la dispoz. de tine (pentru care iti multumim) ca nu trebuie luata in considerare valoarea de relanti a semnalului sondei aval - ea nefiind activata la relanti ci dupa un timp de functionare a motorului la cald.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe la 450mV ar fi pentru raportul stoichiometric (14,7:1)
This post has been edited by azaghorth: 5 Feb 2013, 04:41 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 04:55 |