DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sunet cutie viteze, Sunet la schimbarea in vitezele 1 si 2

Paul Bogdan
post 4 Mar 2025, 00:48
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!
Am un Duster 1.6 benzina 4x2, (+GPL) si intampin urmatoarea problema: la schimbarea in treapta 2 (cutie 5+1) se aude un harait, un sunet ca si cand nu a intrat bine in viteza, desi nu mi se pare ca nu intra. Acelasi sunet se aude si cand schimb din viteza 2 in 1, fara a fi rotile oprite. In schimb, cand plec de pe loc cu 1, nu se aude si nici cand schimb din 2 in 3 samd. nu se aude nimic.
Un mecanic a spus ca sigur e cutia - sincronul, sau poate alta piesa din cutie e stricat si mi-a recomandat sa schimb cutia. Altii zic ca nu ar trebui sa ma arunc la schimbarea cutiei, ci sa verific kitul de ambreiaj si sa schimb uleiul la cutia de viteze. Alt mecanic spine ca e o chestie frecventa, si atat timp cat nu ma deranjeaza sunetul, pot merge linistit cu ea ani de zile.
Dar e deranjat acest harait.
A mai patit cineva asta? Stiti vreo solutie?
Merci

--------------------
Dacia Duster 2013 Ph1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 4 Mar 2025, 10:06
Post #2

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

Schimba uleiul cutiei, ca nu e scump, ai vreo 2l (musai elf nfx). Daca iese cu pilitura de bronz, sincronul e obosit.
Daca schimbi din 2 in in 1 in mers si nu esti bland cu ea, se duce sincronul ala.
pentru ambreiaj, baga a 5a cu masina pe loc si frana de mana trasa si elibereaza incet ambreiajul, daca nu moare motorul ai o problema.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 06:59
Forum Renault