Surub prindere roata de rezerva gripat
![]() ![]() ![]() |
Surub prindere roata de rezerva gripat
serviccom |
![]()
|
||
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|||
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
acolo unde este e bine asa ca daca era in portbagaj cum e la logan si alte masini si ai portbagajul plin cu bagaje trebuie sa scoti o gramada din bagaje, ca sa poti lua roata, din portbagaj poate fi mai usor de furat, ba poti baga roata murdara de ceva si sa miroasa in portbagaj, etc
daca surubul ala este putin uns se desface fara probleme This post has been edited by Relu_GTT: 21 Feb 2010, 19:59 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
O sa o scot si eu zilele astea sa ii verific presiunea si sa mai "degripez" minunatul surub. Era o idee daca acopeream cumva acea cusca cu tabla, dar sus la contactul cu portbagajul tot nu facea contact "ermetic". Ma rog, daca ai la dispozitie sculele si materialele potrivite, poti sa acoperi cumva cusca, astfel incat sa nu mai fie predispusa intemperiilor roata de rezerva.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
o data pe an daca e dat cu degripant si apoi vaselina pe surub e suficient,
eu nu l-am uns deloc, ca avea niste vaselina pe el cand am cumparat masina si se desface si acu fara probleme |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
dar faza cu cricul merge? e ok? pe mine nu ma intereseaza rezerva, poate sa o fure ca oricum e coapta si e montana. Doar in caz de pana pana la prima vulcanizare sa o folosesc
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai ai pierdut cheia aia speciala? Poti sa incerci cu coarba sa vezi daca merg "dintii" aia astfel incat sa invarti surubul care tine cusca rotii de rezerva. Daca nu, trebuie sa faci o improvizatie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
a patit un prieten la fel si a taiat surubul
|
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cred ca se pot gasi totusi niste solutii mai practice.. eventual dai cu degripant inainte si incerci cu o surubelnita mai sanatoasa. O pui pe caneluri si cu atentie, din aproape in aproape desurubezi. Eventual dezumfli roata, ca sa nu mai trebuiasca sa desfaci mult surubul. Acum depinde cum ai pus roata in cusca... cu exteriorul (ventilul) in sus sau in jos, ca daca l-ai pus in sus... nu mai poti sa dezumfli.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Ia incearca sa desfaci surubul ala cu o surubelnita si ne poveststi apoi ce s-a intamplat
![]() |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Sistemul ala nu-i asa de rau:
-Poti sa scoti roata de rezerva fara sa scoti bagajele din portbagaj. -Roata nu are nici o problema daca e innoroita ca doar e roata, nu camasa de matase sau rochie de mireasa -Poti oricand sa ii pui un sac de plastic daca te deranjeaza ca-i murdara -Nu pute in masina daca ai calcat in vreo urma de catel Dezavantaj: -O data la doua luni trebuie sa ungi un surub, oare cat de greu e sa scoti roata de rezerva de acolo, o montezi pe masina, pui alta in locul ei, cureti un pic, ungi surubul, ii tragi un prezervativ pe el si gata. De cand a trebuit sa scot roata de rezerva dintr-un portbagaj plin de bagaje am inceput sa apreciez mai mult sistemul de la SLZ. La fel, de cand mi-a cazut zapada in contactele de la geamurile electrice de pe portiere am inceput sa apreciez contactele de pe consola centrala. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Maskatu |
![]()
|
@dizzy: bine punctat!
@Bogyciu: nu am zis ca am incercat, era doar o idee. Se pot incerca multe metode, nu repede in garaj, pune mana pe flex si taie surubul, sau suportul. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Cand am schimbat prezoanele am avut proasta inspiratie sa fac si schimb de chei cu cel de pe masina caruia le luasem (Logan, cu cap la cheie 17)... Am ramas fara cheie pt rezerva si am avut mare noroc ca nu am facut pana (cam 1an jumate) iar intr-o zi cand ma plictiseam am zis sa scot rezerva sa o mai curat, dupa ce am indoit absolut tot ce intra in fanta aia m-am lasat pagubas. Mi-am facut pe cheia de Logan "cuiul" ala jos dintr-un burghiu rupt si se pare ca e ok.
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
Maskatu |
![]()
|
Depinde cat de tare strangi surubul...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
kork |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 20 August 06 ![]() |
Am patit-o si eu cu surubul blocat si am reusit sa scot roata de rezerva cu metoda cricului. Multumiri celor care au mentionat-o.
Problema e ca la magazinele de piese Dacia 9si nu numai, nu se mai gaseste piesa/ansamblul cu pricina). Aveti idee pe unde as mai putea gasi? (sunt din Buc.) Multumesc! 27 Sep 2011, 10:53: Am gasit in targul vitan. Ms. This post has been edited by kork: 27 Sep 2011, 10:53 |
--------------------
Dacia
Supernova
2002 - Confort
- b12ujv
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
innoiesc si eu topicul. si mie mi se blocase surubul ala pacatos. l-am inecat in degripant si degeaba. am luat un spiral de 12 si o bormasina si i-am dat in cap. dupa 2 minute a cazut singur. cand am vazut cum arata surubu dupa ce l-am dat jos cred ca imi crestea barba si tot nu il desfaceam.
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
Eu la mine la masina am dat cu putina vaselina si bagat un varnes pe surub pana sus si de cate ori am desfacut a fost putin mai greu dar s-a desfacut .
|
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
razvan_calarasu1978 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 February 12 ![]() |
eu am taiat suportul, am cumparat o tija filetata de M12 am indoit-o cu autogenu in capat cat sa prinda grijaju, am bagat-o pe gaura ramasa goala iam pus o saiba mai mare si iam pus piulita fluture si de cate ori am nevoie merge foarte usor pentru ca nu mai este rugina pe el fiind in portbagaj.
|
--------------------
dacia
supernova
rapsodie
- db-100-ooo
|
|
s0rinu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 8 October 12 ![]() |
Eu am înlocuit astăzi doar surubul am pus unul normal de 17 acum pot să îl desfac si cu tubulara de la roți mult mai ușor .
Attached thumbnail(s) IMG_20151021_173028.jpg ( Size: 2.04mb ) Number of downloads: 96 |
--------------------
Daci
Solenza
2003
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
Schimbal cu unu de duritate 10,9 sau 12,9 asta care il ai de 8,8 cand il desfaci daca e mizerie se buleste filetu e moale
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:22 |