Trusa medicala + stingator
![]() ![]() ![]() |
Trusa medicala + stingator
angel35 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|||
stoianco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
Am trecut astazi prin Pitesti si nici acolo nu exista truse, kituri sau stingatoare... cat despre triunghiuri avea in Metro ceva "made in China" dar niste chestii imense...nu mi-am luat in schimb peste tot sunt vestele reflectorizante 9-10 RON made in Austria! (dupa cum stim acestea vor fi obligatorii doar pt masinile mai mari de 3,5 To sau pentru oricine vrea sa mearga in afara tarii)
|
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
toate trebuie sa fie omologate!mi se pare logic de altfel!
angel, unde se gasesc stingatoare in Bucuresti?cu 40 de ron? |
-------------------- fan VAG!
|
|
Niros |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 58 Joined: 13 May 05 From: Buzau ![]() |
Pe eticheta de pe trusa mea medicala scrie data fabricatiei: 25.04.2005 (luata odata cu masina in mai 2005) si termenul de valabilitate de 18 luni. Are si holograma RAR, este produsa de VESTA INVESTMENTS, singura firma ce produce astfel de produse omologate, care ar detine monopolul in tara (?!). Conform etichetei este expirata. Asa ar zice orice nene politist care m-ar opri si m-ar controla.
Desfac (de curiozitate) trusa si iau la mana fiecare componenta. Am studiat cu atentie fiecare eticheta si am constatat ca practic fiecare element in parte avea o valabilitate de cel putin 24 - 36 de luni, cu exceptia flaconului de alcool sanitar pe care scrie sa se foloseasca de preferat anterior datei de 31.12.2006, desi pe trusa scrie clar ca are un termen de valabilitate de 18 luni (oare numai cutia???). In situatia asta stau sa desfac trusa in fata onor organului ca sa-i demonstrez ca practic ea nu este expirata? O sa aiba domnia sa rabdarea necesara sa verifice pachet cu pachet, sau imi trage o mama de amenda sa ma invat minte sa nu mai umblu cu prostii expirate? Si unde naiba gasesc eu sa-mi schimb elementele care expira? Nemtii, practici ca intotdeauna, au pus pe trusele lor termene de valabilitate de 5 ani. In tot timpul asta nici capul nu te doare, dar se pare ca nu merg alea la noi. trebuie sa ne facem abonament la alea romanaesti (la VESTA INVESTMENTS) sa dam din 18 in 18 luni 70-80 RON sau cat s-or mai scumpi ele intre timp, desi eu nu stiu cati stiu sa le foloseasca, sau cati au avut nevoie si le-au folosit... Si inca ceva! Triunghiul reflectorizant, produs de aceeasi firma unica agreata si susmentionata, nu are acel timbru RAR. Am pus-o! Sa vezi, al dracu', ca n-o sa mai reflecteze la fel de bine ca unul cu timbru (daca o fi vreunul). Hai dom'le sa fim seriosi!!! |
--------------------
Renault Captur
Techno E-Tech Plug-In Hybrid 160
2023
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sa zicem 50 ron trusa, inmultit cu 3 milioane de autovehicule inmatriculate in Romania rezulta 150 000 000 RON, adica vreo 43 de milioane de euro care se duc in buzunarele cui trebuie la fieare 18 luni. Adica lunar ar veni cam 2,4 milioane de euro care se duc la firma Vesta, doar pe truse. stingatoarele sunt alt calcul la alte firme ale anumitor persoane. Tineti cont si de faptul ca toate produsele din trusa. luate separat nu costa mai mult de 6-7 ron, deci lunar intra un profit brut de ~2 milioane de euro in firma asta nenorocita..sa tot faci afaceri in Romania... Iti vine sa-ti iei campii si sa-ti bagi picioarele in tara asta condusa de hoti si escroci
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SAVU |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 27 July 05 From: Bucuresti ![]() |
coect dar pana una alta nu cred ca avem ce face daca vrem sa nu luam amenda. eu sunt patit am trusa germana tringhi nu stiu de unde extinctor ungures si tot am luat amenda.mama lor.....
![]() |
--------------------
dacia
super nova clima /logan laureat
2001 / 2010
- B-778
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu cred ca rezolvam nimic daca ne plangem ca babele p'aici...si nici nu putem noi populatia sa facem nimic, cei ce trebuie sa faca se ingrasa ca porcii si-si umfla conturile din banii....nostri...maine ma pun la coada la biroul de emigrari
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
miki_stan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 22 December 06 From: Bucuresti, Militari ![]() |
Sal, nu stiu cum ai luat tu amenda daca le aveai
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Berlina
- B-42-UGX
|
|
SAVU |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 27 July 05 From: Bucuresti ![]() |
sunt noi cumparate din vitan dar nu au omologare rar,atnci intreb eu:nemtii au truse medicale bune la ei acolo,unguri au extinctoare care sting focul la ei,atunci noi ce cautam in comunitatea europeana daca alea nu sunt bune la noi? ce rol are rar in toata chestia asta??
|
--------------------
dacia
2001 / 2010
- B-778
|
|
argon |
![]()
|
Rar e o institutie mana in mana cu grupurle de interese din conducerea tarii, daca am avea voie cu truse/stingatoare/etc straine sau produse de alte firme, s-ar sparge monopolul Vesta si multa lume nu ar mai da banii pe c@c@turile lor, si atunci nu ar mai avea baietii veseli bani sa-si faca plinul la tuarege
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(miki_stan @ 14 Jan 2007, 19:56) Sal, nu stiu cum ai luat tu amenda daca le aveai ![]() Pai si eu daca mi-am cumparat din germania trusa,stigator,triunghiuri the best money can buy sa nu-mi spuneti ca ma amendeaza Garcea ca nu sunt omologate? |
--------------------
a
b
c
|
|
miki_stan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 22 December 06 From: Bucuresti, Militari ![]() |
RAR are legatura cu politia din cate stiu eu pt. k daca ceva nu e omologat nea garcelu ne prinde si ne da amenda cu toate ca am intrat in UE
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Berlina
- B-42-UGX
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
SAVU |
![]()
|
da dar nu si cand se joaca ei cu banii si nervii nostri
![]() |
--------------------
dacia
2001 / 2010
- B-778
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
|
--------------------
a
b
c
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Care-i urmatoru' loc unde mergem saptamana asta sa ne luam extinctoare?
![]() |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
QUOTE(SAVU @ 14 Jan 2007, 19:46) coect dar pana una alta nu cred ca avem ce face daca vrem sa nu luam amenda. eu sunt patit am trusa germana tringhi nu stiu de unde extinctor ungures si tot am luat amenda.mama lor..... ![]() Trebuia sa contesti procesul verbal si sa-i dai in judecata. Asa trebuie sa facem toti. |
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
QUOTE(SAVU @ 14 Jan 2007, 19:46) coect dar pana una alta nu cred ca avem ce face daca vrem sa nu luam amenda. eu sunt patit am trusa germana tringhi nu stiu de unde extinctor ungures si tot am luat amenda.mama lor..... ![]() Trebuia sa contesti procesul verbal si sa-i dai in judecata. Asa trebuie sa facem toti. |
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
SAVU |
![]()
|
daca tu ai timp si putere financiara sa faci asta .....daca nu asta este...
|
--------------------
dacia
2001 / 2010
- B-778
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
QUOTE(SAVU @ 14 Jan 2007, 20:59) sunt noi cumparate din vitan dar nu au omologare rar,atnci intreb eu:nemtii au truse medicale bune la ei acolo,unguri au extinctoare care sting focul la ei,atunci noi ce cautam in comunitatea europeana daca alea nu sunt bune la noi? ce rol are rar in toata chestia asta?? Aratati-mi si mie in lege unde scrie ca trebuie sa fie OMOLOGATE RAR |
--------------------
dacia
.
|
|
SAVU |
![]()
|
atunci de ce a aparut un nene garcea astazi la tv si spunea de aceasta minunata omologare rar daca nu este nevoie de ea? care oricum mie mi se pare absurda
|
--------------------
dacia
2001 / 2010
- B-778
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
Ce scrie in procesul verbal?In ce baza ai primit amenda si cat?
|
--------------------
dacia
.
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
QUOTE(SAVU @ 14 Jan 2007, 22:38) atunci de ce a aparut un nene garcea astazi la tv si spunea de aceasta minunata omologare rar daca nu este nevoie de ea? care oricum mie mi se pare absurda Eu il cred si suport consecintele legii daca in lege scrie ca tb sa fie omologate rar. Asa off topic rar-ul este un fel de zero ...de luat banii de geaba pentru ca daca sa zicem ca un pivot autorizat de rar cedeaza a doua zi de la montare rar-ul nu este cu nimic respunzator.Autorizeaza dar nu raspunde pentru ce autorizeaza... |
--------------------
dacia
.
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Sal. Pana in prezent toate informatiile sunt contrare. Desi suntem in UE trusele medicale de la ei ar trebui sa fie valabile si la noi dar "nenea garcea" spune ca nu sunt bune. Am gasit de vanzare la un magazin de piese auto din Iasi, truse medicale auto din Germania la pretul de 50lei iar vanzatoarea spune ca sunt perfect valabile. Eram in cautare de asa ceva pentru ca trebuia sa merg sa fac ITP-ul. Nu am cumparat si am mers asa . Am intrebat la statia de inspectie, pe tipu care facea verificarile daca acele truse sunt ok. A spus ca sunt bune atata timp cat sunt produse in UE si Romania este membra. Deci pana la urma pe cine sa crezi? Ori luam amenda degeaba ori le dam in cap cu vreo lege pe care nici politaii nu o stiu corect?Este specificat pe undeva in lege ca trusa medicala, stingatorul si triunghiul reflectorizant trebuiesc agreate de RAR-ul romanesc? DA sau NU? Daca da, care e aceea?
Cei care au luat amenda din cauza asta, in procesul verbal ce scrie? In baza carei legi au fost amendati? Si ce scrie la mentiuni?Trusa medicala e expirata, neagreata RAR sau ce? |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca trusa e facuta in UE si termenul de valabilitate e inca in vigoare,nu ar trebui sa existe nici o problema cu garceii sau raru.Dar suntem in RO unde orice e posibil.sa traim bine
![]() This post has been edited by ady85btz: 14 Jan 2007, 23:54 |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
nenea militianu e fostul subaltern al unui nene fost sef prin mi<serviciul circulatie> fost deputat. fiul lu nenea deputatu' e patronul firmei "vesta.... " care e singura firma din tara care omologare rar pentru truse.
nu trebuie sa faca si saracul baiat "burata" mare.... am folosit "burta" pentru ca nu pot folosi cuvantul ala din patru litere. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
CAPITOLUL II: Vehiculele. (Noul Cod Rutier 2006)
SECTIUNEA 1 - Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora Art. 8 Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate. Art. 90 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a ll-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice: 13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator pentru incendii, omologate. CAPITOLUL IX: Atributii ale unor ministere si ale altor autoritati ale administratiei publice. (Noul Cod Rutier 2006) Art. 107 Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are urmatoarele atributii: d) stabileste conditiile tehnice si metodologia de omologare si certificare a echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare pentru vehicule; l) certifica si/sau omologheaza echipamentele, piesele de schimb si materialele de exploatare pentru vehiculele fabricate în tara sau importate; |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
ice cube |
![]()
|
QUOTE(SAVU @ 14 Jan 2007, 21:12) Asta este cel mai pagubos mod de a gandi. daca pleci de la premisa ca "asta e, n-am ce-i face", niciodata nu vei rezolva nimic. Daca, insa, luam toti atitudine cand suntem afectati, cu siguranta se va schimba ceva. |
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are urmatoarele atributii: d) stabileste conditiile tehnice si metodologia de omologare si certificare a echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare pentru vehicule; Se pare ca nu are o misiunea prea grea ministerul asta...singura conditie e sa fie produse de Vesta ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:23 |