Upgrade climatizare, Upgrade climatizare
![]() ![]() ![]() |
Upgrade climatizare, Upgrade climatizare
valdan71 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 6 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ai climatizare automata? O s-o duci rau in balarii daca il inseriezi.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Corect si subscriu, colegul nu a precizat ce masina si tip de AC are dar destul de probabil ca va duce rau in balarii AC-ul daca il inseriaza, atasez doar ca ex schema electrica a unui AC CA02 de pe un X52, mufa senzorului, valorile rezistentei acestuia la diferite temperaturi si cum se masoara\citesc, cum functioneaza acesta pe masina mea se poate vedea in graficul (PR002 =Temperatura interna) pe care l-am atasat aici : https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=5063237
Dar totusi poate colegul ne va detalia ce\cum va ”controla” acel termostat programabil pe care doreste sa il inserieze cu senzorul temperatura interioara si mai ales cum va face astfel ”upgrade climatizare” ![]() Attached thumbnail(s) SenzorTempInterioara1.png ( Size: 106.15k ) Number of downloads: 240 SenzorTempInterioara2.png ( Size: 244.62k ) Number of downloads: 243 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
valdan71 |
![]()
|
Termostatul are disponibile suficiente reglaje. Se seteaza modul de functionare (racire), temperatura dorita in habitaclu (la nivelul senzorului chinez), marimea histerezisului dorit (la cate zecimi de grad in preajma temperaturii setate sa cupleze/decupleze releul). Inseriindu-l cu senzorul de temperatura din habitaclu nu dau nimic peste cap. Calculatorul masinii va comanda (de)cuplarea electroambreajului compresorului, asa cum face atunci cand se formeaza gheata pe senzor (cand valoarea rezistentei senzorului trece peste o valoare netrecuta in documentatie).
Masina e Sandero Stepway 2014 (0.9 TCe). Instructiuni setare termostat - https://www.tecnopura.com/wp-content/upload...09WK-manual.pdf P.S. Ai dreptate Gil, m-am mai documentat dupa prima postare. ![]() This post has been edited by valdan71: 8 Dec 2022, 09:14 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
Gil26 |
![]()
|
Ce masina\model si ce sistem de incalzire \climatizare ai?
PS: initial ai scris ca "...sa-i inseriez contactele cu senzorul de temperatura din habitaclu..." acum "...Inseriindu-l cu senzorul de temperatura din condensator nu dau nimic peste cap....", sper ca stii cum functioneaza si senzorul de "temperatura din condensator" ![]() LE: acum am vazut ce ai adaugat \editat ulterior in postul tau, vezi ca in graficul acela ai si variatia temperaturii evaporatorului PR003, iar ambele temperaturi sunt prezente in cateva interconditionari din softul masinii, iar legat de cea a evaporatorului sunt si cateva probleme tehnice pe forum(uri) ... This post has been edited by Gil26: 8 Dec 2022, 09:57 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
valdan71 |
![]()
|
Am si o intrebare: cu ce termistor il pot inlocui pe cel din senzorul de habitaclu/vaporizator? Se decalibreaza la cativa ani si ala de origine e cam scump (am schimbat doua pana acum).
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
Gil26 |
![]()
|
QUOTE(valdan71 @ 8 Dec 2022, 09:57) Se pare ca nu ai prea inteles ca sunt doi senzori diferiti, in locatii diferite cu rol functional diferit, grija ce\cum faci in\cu "proiectul" acesta al tau ![]() This post has been edited by Gil26: 8 Dec 2022, 10:04 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
valdan71 |
![]()
|
Asadar senzorul de pe vaporizator este asta https://www.piesenet.ro/Sonda_evaporator_vaporizator_Logan_2 - dreapta, deasupra pedalierului - https://www.youtube.com/watch?v=9xqcZ01-PrY. Nu-i acelasi cu cel de temperatura interioara/habitaclu? Poti sa-mi dai si o informatie utila - modelul termistorului?
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu se decalibrează nimic, doar intră umezeală în el
|
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
- B-xxx-xxx Există două feluri de oameni:
1 - Cei care pot extrapola din date incomplete |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
eu nu inteleg ce ar trebuie sa controleze termostatul ala ... Voletul de mixaj aer nu prea are cum, ventlatorul?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ideea nu e nouă(am vazut câteva mașini de germania cu porcării de genul asta instalate), controlează comanda de cerere AC către injecție.
|
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Singurul lucru care ar automatiza instalatia de climatizare ar fi motorul aerotermei.
Un regulator variabil de turatie, dar cu pante nu foarte agresive de crestere sau scadere turatie. Controlul butonului de ac nu aduce confort, din contra. Si asa este enervanta umezeala... This post has been edited by IRONICK: 8 Dec 2022, 12:11 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
valdan71 |
![]()
|
"Nu se decalibrează nimic, doar intră umezeală în el"
Adica doar intre terminalele termistorului/jonctiunile fire-terminale sau in structura lui? Lacuirea ajuta? |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
torquemada |
![]()
|
Terminale.
|
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(valdan71 @ 8 Dec 2022, 09:57) Am si o intrebare: cu ce termistor il pot inlocui pe cel din senzorul de habitaclu/vaporizator? Se decalibreaza la cativa ani si ala de origine e cam scump (am schimbat doua pana acum). conform tabelului lui Gil26 e un termistor NTC cu R25=10K si B=3800-4000 LE: ma refer la cel din habitaclu.... This post has been edited by GIC: 13 Dec 2022, 12:54 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Gil26 |
![]()
|
![]() ![]() Atasat si valorile rezistentei la diferite temperaturi pentru senzorul \sonda temperatura vaporizator plus o parte din procedura de diagnosticare (pentru X52 CA2) poate sunt de folos. Attached thumbnail(s) SondaVaporizator1.png ( Size: 293.48k ) Number of downloads: 123 SondaVaporizator2.png ( Size: 450.46k ) Number of downloads: 120 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Aici nu stiu daca merge un NTC din comert pt ca valoarea rezistentei la 25grd e una ciudata (nestandard) si asta e importanta pt ECU/UCH.
In comparatie cu senzorul pt habitaclu, unde o mica eroare se compenseaza prin cererea soferului (de exemplu din cauza senzorului iti afiseaza 23grd dar ti-e cald pt ca in realitate e 24 dar tu poti sa reduci la 22 pe afisaj ca sa se simta 23) la senzorul din vaporizator se pune problema intre a ingheta sau nu vaporizatorul. |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Gil26 |
![]()
|
Corect, iar acest senzor printre altele autorizeaza sa nu si cererea de AC catre injectie, de aici putand rezulta si unele "probleme tehnice" ....
|
--------------------
Dacia
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:56 |