DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> alcoolul poate preveni gheata din rezervor?, 50ml de alcool in rezorvor ma scapa de gheata?

tatuci
post 23 Jan 2008, 16:24
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut!

Frig, foarte frig, zapada cu generozitate, carburant romanesc => gheata in rezervor => situatii penibile pe drum cand nu se mai alimenteaza corespunzator masina.

Practic problemele au aparut dupa parcurgerea a 3-4 kilometrii si nu sunt tocmai fan al suflarii pe traseul de alimentare mai ales cand hainele nu imi permit desfasurarea operatiunii respective.

Am auzit de la gasca de batranei de cartier o solutie old-school: turnarea a 50 de ml de alcool industrial cand alimentez, ceea ce va impiedica formarea ghetii in rezervor.

Da solutie aceasta varinata sau e doar teoretica? am inteles ca apa este mai grea decat benzina si ingheata pe fundul rezervorului innecand alimentarea...iar prezneta alcoolului prina ceeas zona ar preveni fenomenul.

--------------------
Dacia 1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014) 1991/ 2001/ 2014 - B 84 TCI, B 47 BWU
Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 23 Jan 2008, 16:50
Post #2

No fear. No limit. No equal.

Se gaseste in benzinarii exact ceea ce cauti tu. Nu stiu insa cat de evident va fi rezultatul final, pana acum nu (cred ca) am avut probleme din cauza ghetii in rezervor. Daca prin benzina romaneasca intelegi de la o statie de incredere, n-are de ce sa se intample ceva, daca intelegi vreo ciorba de-o cumperi cine stie de unde, e posibil sa se intample si d-astea.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
geopsi
post 23 Jan 2008, 20:13
Post #3

Membru autentic

omule benzina nu incheata! bune BENZINA si nu mai ai treaba, nu gazolina sau alte amestecaturi. motorina teoretic poate ingheta desi la mine in skoda nu a inghetat(motorina de vara).
in 33 de ani de cand are tata carnetul mia zis ca niciodata nu i-a inchetat iar in iarna asta au fost si minus 15-16 grade(erau -12 seara) si nu am avut probleme si am bagat numai eco premium de la petrom!

This post has been edited by geopsi: 23 Jan 2008, 20:14

--------------------
dacia 1310 1999
+
kalyyyyyy
post 23 Jan 2008, 20:15
Post #4

Membru autentic

Solutia este:o statie de benzina mai normala.
discutia este alta daca sunt mai putin de 25-30 de grade(daca mai merge masina),si anume in acea statie de benzina,o sa gasesti un aditiv.Ai grija sa nu iei de motorina.

--------------------
Clio 3 2007, dci 70cp
+
einstein1984
post 23 Jan 2008, 22:05
Post #5

fan Dacia

Benzina buna nu are apa, cauta benzinaria care vinde mult, nu una pirduta pe dupa blocuri. Exista aditiv anti inghet (7 lei 250 ml in Auchan), e alcool izopropilic, care e miscibil in apa.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
tabek
post 23 Jan 2008, 22:37
Post #6

Membru autentic

From: Cluj Napoca

tatuci, esti sigur ca a inghetat benzina?? ar putea fi si jivraj, se manifesta cam la fel... sleep.gif

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
D-FENS
post 24 Jan 2008, 00:14
Post #7

In primul rand fereste-te de chilipiruri,baga benzina adevarata.Treaba cu alcoolul este adevarata.Eu am avut o Nova si-i mai bagam din cand in cand in rezervor cam 3 degete de spirt si nu mai aveam treaba.Acum depinde si cata benzina ai tu in rezervor,iarna e bine sa fie cel putin peste jumatate rezervorul daca vrei sa previi condensul.

--------------------
Prestige 16v Ph 2+GPL
+
ydaniel
post 25 Jan 2008, 13:52
Post #8

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(einstein1984 @ 23 Jan 2008, 22:05)
Benzina buna nu are apa, cauta benzinaria care vinde mult, nu una pirduta pe dupa blocuri. Exista aditiv anti inghet  (7 lei 250 ml in Auchan), e alcool izopropilic, care e miscibil in apa.
*

e de la 2+2 aditivul;)costa si mai ieftin.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 07:19
Forum Renault