banda magnetofon, mai exista ?
![]() ![]() ![]() |
banda magnetofon, mai exista ?
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
@ BZN: Eu lucrez intr-o institutie care a lucrat , daca nu chiar s-a bazat pe banda de magnetofon vreo 15 ani, daca vrei ma pot uita pe la magazie , stiu ca au mai ramas cateva calupuri de banda nefolosita...
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
radioman,
In Radio, de regula se foloseau bobinele Bobby sau rolele cu adaptoare NAB, role ce nu-i sunt de folos lui BZN. Dar daca sunt role normale, atunci il vei face fericit! BZN, o sursa de benzi este eBay-ul sau, magazinele Hi-Fi din Germania. Dar sa stii ca se gasesc si la noi benzi noi, mai bine zis nefolosite, de vanzare. Incearca sa pui un anunt la Bursa forumului amintit in paginile acestui topic. Mult succes, investitia va merita, daca te prinde microbul. Alex This post has been edited by Alex G.: 6 Jul 2008, 22:41 |
--------------------
-
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
incearca si aici: http://www.okazii.ro/cautare/banda-magneto...anda+magnetofon
|
-------------------- |
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Am si eu un magnetofon SONY portabil de ma incurca prin casa. Sa il arunc nu ma indur. Sa il vand nush daca prezinta interes. Poate bag poze sa vada lumea.
P.S. .. caut doza magnetica pentru pickup Sony si nu gasesc in CTA ![]() |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
QUOTE(radioman @ 6 Jul 2008, 06:24) @ BZN: Eu lucrez intr-o institutie care a lucrat , daca nu chiar s-a bazat pe banda de magnetofon vreo 15 ani, daca vrei ma pot uita pe la magazie , stiu ca au mai ramas cateva calupuri de banda nefolosita... ![]() Vezi ca nu cumva banda aia cu care ați lucrați voi să nu fie d-aia groasă; pe vremea cînd mă dădeam cu magnetofonul știam de 3 grosimi de benzi: cele normale (ORWO, AGFA, BASF), unele un pic mai groase (cele rusești, Ampex, un model SCOTCH) și astea profesionale, care mi s-au părut chiar un pic mai groase decît banda inactivă de pe capetele celor normale. După revoluție am găsit pe la muzica d-astea, probabil Electrecord-ul și-a mai făcut curat prin magazii dar, chiar dacă se auzeau beton (unele segmente erau înregistrate cu 19 cm/s, restul cu 38 cm/s) nu prea se așezau bine pe ghidaje și pe capete (probate pe un Tesla CM 130 și pe o variantă îmbunătățită de Mayak (rusesc). Ultima bandă pe care mi-am luat-o a fost un Ampex de 540 m, prin '95 parcă; pe la Muzica, la băieții de la Rock Shop am văzut niște benzi prin raft (AGFA), dar nu știu dacă erau de vînzare sau nu... PS: Tesla-ul ăla al meu a muncit din greu, ajunsese la al 3-lea rînd de capete (înregistrare și redare, că ăla de ștergere n-are moarte, fiind dintr-un material foarte dur) dar, din păcate, s-au cam dus curelele și, ce-i mai grav, cauciucul de pe rola presoare... This post has been edited by adilehanceanu: 7 Jul 2008, 08:10 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
QUOTE(Alex G. @ 6 Jul 2008, 23:40) Am avut si eu 14 ani ![]() ![]() Cum am spus, acest magnetofon l-am gasit cand m-am mutat , absolut nefolosit si ar vrea sa vad, de dragul acelor timpuri cum s-ar fi auzit comparativ cu DECK-ul. In weekend se fac doua saptamani de cand n-am mai fost acasa la Rucar ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Alex G. @ 4 Jul 2008, 22:46) Acestea sunt ale mele: 2znzda8.jpg Spor la audiat benzi. Calitatea si fidelitatea si mai ales senzatia auditiva... este de neinlocuit. Alex Rostov-urile alea erau cele mai tari din parcare! Faceau verii mei chefuri la care toata muzica venea numai de pe benzi de magnetofon. Sculele erau Maiak si Kast[h]an (??? nu mai tin minte exact, eram kinder). Am asistat la o dezbatere destul de infierbantata cu un prieten de-al lor care-si "trasese" un Rostov din ala ca-n pozele tale. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Da..., n-am ajuns acasa, abia astept sa ascult BZN
![]() Si daca tot a venit vorba ,discuri de vinil unde mai pot sa gasesc in vremurile de azi? |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Un Rostov era cam 11.000 de lei
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Pe Kashtan tata a dat in 1983 in jur de 10.000 de lei !Avea si boxe , mama ce meseriash eram !
Ce vremuri ! Aveam ( in 83) - 11 ani ! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Pe un Majak 205 (luat cu pile, din depozit
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Majak-ul tragea bine, Kashtan-ul reda bine, Unitra M2405S binisor si una si alta. P-orma a venit Rostov-ul care a dat clasa la ce se gasea pe piata.
Sa faci o chindie (chef, onomastica, etc) te cam cocosau sculele de dus ici-colo. Acum scoti iPodu' din buzunar... Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Scoti ipodu' si ti-l bagi unde...
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Ti-l bagi exact acolo unde gasesti o intrare...
...de 3.5 mm! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
QUOTE(BZN @ 11 Jul 2008, 22:33) Da, la Rock Shop, la Muzica, în București; de asemenea, am mai văzut la Sony Music în Unirea, la etajul 3 (magazinul era* în corpul central, pe lîngă Best Computers). Singura problemă e că sînt mai scumpe decît CD-urile, unele chiar dublu și nici oferta nu-i chiar generoasă. *: de vreo 3 ani m-am mutat din București iar prin Unirea n-am mai umblat cînd am mai venit p-acolo. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
@adilehanceanu : S-ar putea sa ai dreptate in privinta grosimii benzii, stiu ca cea de la noi este grosuta, dar niciodata nu mi-am pus problema compatibilitatilor : cand aveam Majak-ul nu lucram in radio( ehheee) - de cand lucrez in radio nu s-a mai auzit ceva de magurile de acasa - intelegi....
![]() ![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
Știu că-i profi, asta am zis și eu mai sus, numa' că pentru banda aia îți trebuie un magnetofon mai spre profesional; din ce s-a găsit pe la noi, cred că doar Rostov-ul ar putea lucra cu ea (mă refer strict din punct de vedere mecanic).
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
Sh4rk |
![]()
|
![]() membru...calator Group: Members Posts: 117 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(koldun @ 13 Jul 2008, 13:22) Majak-ul tragea bine, Kashtan-ul reda bine, Unitra M2405S binisor si una si alta. P-orma a venit Rostov-ul care a dat clasa la ce se gasea pe piata. Sa faci o chindie (chef, onomastica, etc) te cam cocosau sculele de dus ici-colo. Acum scoti iPodu' din buzunar... Succese! Am vazut aici enumerate anumite marci, dar niciunde Tesla. Imi aduc aminte, kinder fiind, ca si-a luat un unchi un mag Tesla si toti vecinii erau "gramada" sa vada minunatia. Eu eram fascinat de VU-metre. ![]() |
--------------------
VW
Golf IV
-
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
Păi Tesla nu prea se găseau: a fost o perioadă pe la începutul anilor '70 (babacu' încă mai are B5-ul primit cadou în '72 cînd a terminat facultatea) și una pe la sfîrșitul anilor '80 cînd se găseau B115 și CM130 (ăsta mai pe sub mînă). Alea rusești (Mayak și Kashtan) se găseau mai ușor iar Rostov-ul, la cît costa, era pentru bogătani
![]() Și, că tot veni vorba de alea rusești, colegii forumiști ieșeni poate-și mai aduc aminte de începutul anilor '90, cînd era Iași-ul plin de magnetofoane rusești (în special un magazin în zona Gara Mare - autogară, unde găseai de la ''jucării'' gen Mayak pînă la scule mai supărate decît Rostov-urile, cu autoreverse și diverse alte șmecherii)... eh, ce vremuri ![]() This post has been edited by adilehanceanu: 15 Jul 2008, 20:26 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
razzu |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Detin un exemplar din modelul Sonet B3. Nu mai arata ca nou, dar e functional. Dateaza de prin anii 60. La el am ascultat si prima melodie din viata mea: Abba - Chiquitita (1978); daca o caut, sigur gasesc banda.
IMG_2158.JPG ( Size: 315.78k ) Number of downloads: 1617 |
--------------------
vw
golf
2001
- b-99-hyu Experienta ne invata ca oamenii nu inavta nimic din experienta
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Deci prima melodie ai ascultat-o dupa 1978.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
Aici o listă cu magnetofoanele Tesla
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
Sh4rk |
![]()
|
![]() membru...calator Group: Members Posts: 117 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adilehanceanu @ 15 Jul 2008, 21:47) Da... interesanta lista. B116 era. Memoria vizuala inca mai "functioneaza" ![]() |
--------------------
VW
Golf IV
-
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
am avut si eu un magnetofon mai micut dar a luat-o pe ultimul drum.
tot ce mai am sunt niste benzi nemtesti, cu gica petrescu inregistrat pe ele ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Nu neaparat. Mai demult, cand harddiskurile nu existau sau erau mari cat un frigider ( am vazut cu ochii mei, nu radeti ), banda magnetica era principalul suport pentru stocarea datelor in calculator.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
BZN |
![]()
|
Floppy, tot suport magnetic.
![]() Principalul dezavantaj al benzilor de mag era manipularea greoaie. Daca vroiai sa asculti o melodie si aveai norocul sa fie pe la jumatatea benzii... noroc cu viteza destul de mare de derulare. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Mai e un topic mai nou care o amintit de chestiile astea, asa ca ma citez de-acolo.
QUOTE(bucatzel @ 27 Sep 2010, 12:26) Cum benzile de magnetofon se gaseau greu, dar la benzi de computer aveau acces mai usor, taica-miu si cu unchiu-meu au facut ceva jucarie cu care taiau benzi de computer in doua. (Alea de computer erau de doua ori mai late). Astea is benzile de care vorbesc, daca tin bine minte: http://en.wikipedia.org/wiki/9_track_tape Benzile astea de computer sunt date dracu' din punct de vedere al calitatii. Logic, ca sa pierzi una doua note e insignifiant, sa pierzi cativa biti e tragedie. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:18 |