bucse, schimbarea bucselor
![]() ![]() ![]() |
bucse, schimbarea bucselor
trifoiul |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 19 August 05 From: Tg-Ms ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza
Clima 1.4 Mpi
- MS-98-PIF The little engine that could...
|
|||
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
eu am alta problema
![]() mi`a spus un amic ca sunt de vina bucsile de la bara stabilizatoare ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
eu am schimbat bratul cu totul si bucsile de bara si tot se mai aude un troncanit
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
daniel8810 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 4 June 07 ![]() |
baieti....eu am avut troncaneli vreo 3-4 luni am fost la nu stiu cati mecanici...am schimbat planetara stanga...rulmentii de la amortizoare fata...era sa schimb si pivotii...toata treaba era de la urechile de prindere ale barii stabilizatoare...nimeni nu se ganda acolo deoarece in astia 3 luni am schimbat bucsile de vreo 3 ori...pana cand am vazut si eu pe forum k acele urechi fac mare rau daca se uzeaza...acuma am scapat de orice zgomot...erau niste batai care le simteam in podea...la fel ca cel al bucselor...
This post has been edited by daniel8810: 2 Jul 2008, 07:23 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
la mine doar scartaie pe dreapta:) ... nu se aude nici un troncanit
![]() oricum azi am cumparat bucsile de la bara stabilitaroare ... toate 4 de origine 18 lei ![]() ![]() sper sa scap de scartaitul ala enervat ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
si eu am luat 2 bucsi pt. stabilizatoare...la capete sunt duse : 2,5 ron buc..
si doar de 4 luni sunt schimbate..... |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
poeluci |
![]()
|
![]() Membru fan Renault Group: Members Posts: 112 Joined: 1 August 06 From: Iasi ![]() |
Buna la toata lumea !
Eu am 40.000 de KM parcursi fara sa schimb nici o bucsa . ![]() ![]() O sa verific la urmatoarea vizita la canal ! ![]() This post has been edited by poeluci: 7 Aug 2008, 09:02 |
--------------------
Renault
Arkana
2021/ETECH full hibrid 1.6
- IS 04 WNW
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Piesele de schimb nu o sa se compare nici o data cu ceea ce vine din fabrica.Cel putin nu cele din Romania.
![]() |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare , bucsele de la bascule , capetele de bara , bieletele de directie , restul sunt ok , nu se mai aude nimic pe fata , DAR nu ma astept sa tina mai mult de 3-4 luni .
Bucsile vechi nu erau mancate de "intemperii" sau de sportivitatea din sofer , ci pur si simplu cauciucurile sunt de EXTREM de proasta calitate si imbatranesc f repede . Nu e nici o diferenta intre cele de fabrica ( impachetate in plastic cu holograma) si cele bulk . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
pe mine ma tin bucsile alea ceva mai mult de 15000 km. deci cca un an si ceva. nu stiu cum marius le poate distruge in doar 3-4 luni. tocmai el care tine placutele de frana cat tin eu sabotii.
termenul de imbatrinire al cauciucului este de cca 5 ani nicidecum " foarte repede". |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Te tin acele bucsi pentru ca nu le-ai mai verificat si nu le-ai schimbat cu ceva de acum de pe piata , care sunt proaste rau . Si pe mine primul schimb de bucsi m-au tinut cam un an .
Ultimele schimbate nu erau rupte , dar acel cauciuc era imbatranit de-l rupeai cu mana ... deci nu are de-a face cum am mers eu si pe unde , ci pur si simplu cauciucul e prost rau . Daca pe tine te tin niste bucsi fie ele si de la bara stabilizatoare 5 ani ... atunci e clar ... vezi ca sectiunea de avioane si friginere este mai jos putin . This post has been edited by marius80_eugen: 11 Aug 2008, 15:14 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
poeluci |
![]()
|
![]() Membru fan Renault Group: Members Posts: 112 Joined: 1 August 06 From: Iasi ![]() |
Cum se manifesta in mers uzura bucselor de la bara stabilizatoare ???
![]() Ce se aude si cum iti dai sema ca sunt duse bucsele fara sa te bagi sub masina ??? Sau daca tot te bagi sub masina schimbi si aceste bucse de la bara stabilizatoare !!!! ![]() |
--------------------
Renault
Arkana
- IS 04 WNW
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Impresiile mele : masina cam devine barca in curbe desi nu ai greutate mare , se lasa destul de mult la frane , troncane la trecerile peste liniile de tramvai , la un test al elanului pierzi controlul directiei si poti sa te rastorni daca sunt denivelari , masina avand un tangaj f mare .
Nu te gandi ca le schimbi in 10 min decat daca ai un elevator , altfel te cam chinui nu sa le desfaci , ci cat sa le strangi la loc , iar singur , fara elevator s-ar putea sa fie cam imposibil . La mine nu cele centrale se duc repede , cat cele laterale . Bucsile nu sunt acoperite in totalitate si poti sa tragi putin de ele astfel incat sa-ti dai seama ca sunt duse sau nu , iar daca sunt duse una , doua , le schimbi pe toate . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
daniel8810 |
![]()
|
salut...normal cum la toate solentele se intalnesc mai devreme sau mai tarziu aceleasi probleme...si la mine este problema cu bucsile de la bara stabilizatoare...si patesc exact ca marius80_eugen...nu ma tin mai mult de 2000-3000 de km....eu le schimb personal...dar nu stiu dc se duc asa de repede...m-am saturat ...ce bine si frumos merge atunci cand le schimbi...iar dupa cateva luni gata incep sa bata...si la mine se aude foarte urat...adica am niste batai in podea foarte uratee...si nu stiu cum se face dar de cand a dat frigul parca s-au accentuat foarte mult...cred ca se intareste materialul ala din care sunt facute si isi pierde toate proprietatile...cred ca data viitoare cand am sa le schimb am sa invelesc portiunea de bara in cauciuc si apoi am sa o introduc in bucsa...poate asa ma va tine mai mult...greu nu e de schimbat dar timpul asta ne omoara....acuma ce vreau eu sa va intreb ...cand sunt duse bucsile de la brate cum se aude?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
La mine NU bate nimic , dar masina se comporta altfel decat atunci cand sunt noi . Pe frigurile astea , dimineata eu ma las putin pe fiecare roata sa se miste putin amortizorul si api plec cu ea ca este f. vascos uleiul din amortizoare si troncane la frig . Dupa 5-10 km ... se inmoaie suspensia si e totul ok .
Bucsile de la brate le incerci cand ai masian suspendata , bagi un levier intre brat si lonjeron si vezi daca se misca si cum reactioneaza cauciucul din interiorul bucsei . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
daniel8810 |
![]()
|
spuneti-mi si mie cam cat ar costa schimbatul bucselor de la brate...stanga dreapta...asa dupa voi...sau daca ati schimbat voi cat v-a costat...sa stiu la ce sa ma astept...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
bucsi brat 7 lei bucata
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
daniel8810 |
![]()
|
alibum ..mc de raspuns...pe mine ma interesa manopera...nu pretul unei bucse..in iasi e 6.5 lei:))
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
pret bucse = 9 ron
manopera = 70 ron , mi se pare cam mult ![]() cam acum 2 - 3 luni reprezentanta DACIA, preturile sunt aproximative |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
La reprezentanta ... probabil ca 70 ron nu e deloc mult . Munca este , dar nu mai mult de 45 de minute . Faza e ca bucsile astea le schimbi f rar si daca tot umbli la bucsi , apoi schimbi si pe cele de la stabilizatoare si vre-un cap de bara si altele ...
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
poeluci |
![]()
|
O sa ma duc maine intr-un atelier mecanic unde au elevator si daca e liber o sa-mi schimb singur bucsele de la bara stabilizatoare! Parca se foloseste o tubulara de 16 nu ??? Nu prea am chef de dat bani la service !
Am pregatit (partial) masina pentru iarna : am curatat motorasul pas cu pas cu ajutorul unui spray WD-40, i-am schimbat filtru de polen si pe cel de aer si totodata si cele 4 buse de cauciuc ce se afla sub carcasa filtrului de aer deoarece m-am saturat sa tot pun saibe ca erau cam uzate si incepuse sa cam trepideze carcasa cu totul. Nu am gasit de origine dar am pus de la break (intra un pic mai greu dar e OK) ![]() |
--------------------
Renault
Arkana
- IS 04 WNW
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
asa am pus si eu saibe la acele garnituri de cauciuc si intr-o zi la un rateu mi-a spart carcasa filtrului de aer
de atunci m-am invatat minte si nu mai pun deloc saibe |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
daciist |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 18 February 09 From: IS ![]() |
as vrea sa schimb singur bucsile de la bratul bascula. stie cineva de unde as putea cumpara o presa care sa mearga? sau nu se gaseste asa ceva decat in sevice-uri?
|
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic acele bucse nu se schimba, nu le gasesti de cumparat separat ci doar bascula cu totul. Cica ar merge cele de berlina totusi... dar nu stiu ce sa zic.
Cat despre presa, da, doar la service - altfel mai greu. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
Salut. se schimba greu bucsile de la bara antiruliu (stabilizatoare)? ma gandesc ca de desfacut nu este chiar asa greu, dar la montare cred ca bara este putin tensionata si este greu de pus la locul iei. care ma puteti ajuta sa-mi spuneti cum se procedeaza? mersi mult
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
http://www.daciaclub.ro/Bataie-si-zgomote-...ml#entry1856138
La cele laterale poti sa bagi cricul sub bara de torsiune si se apropie foarte bine, dar nu este nevoie absoluta de el daca inlocuiesti cate una. Dar sa nu o desfaci din ambele capete, ca te chinui putin mai mult si neaparat ai nevoie de cineva care sa te ajute sau un cric. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
jacckk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 10 August 07 ![]() |
si pe mine bucsile de la bara stabilizatoare ma tin 4000km....le-am schimbat acum 4000 si deja au inceput sa troncane(nu ca inainte sa le schimb,dar face).Mecanicul la care le schimb mi-a zis k unii le schimba la 1000-1500km.La mine aici costa 11ron bucsile si 25ron mana lucru
![]() |
--------------------
Renault
Megane, 1.6 16v, 107CP
2001
- TR 89 DNY
|
|
smallz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
oameni buni, vreau sa mai bag niste bani in ceva si nu stiu ce ![]() am 65 de mii de km rulati si de la 40 de mii masina nu a mai vazut alte bucse. pe fata ma gandesc la bara de torsiune, 4 bucati (poate si o bara noua) si bucsele brat bascula cate 2 pe fiecare parte; pe spate bucsele de la telescoape (cum am citit pe forum ca se pot "adapta" 2 bucse brat bascula de dacie 1310 plus cateva saibe) si tecile arcurilor, ca am ceva zgomote neplacute si poate se mai potolesc (zgomote in afara de cele facute de placa, bancheta sau haionul care mai loveste in caroserie ![]() ar trebui sa ma apuc si de pivoti pe fata sau de bieleta de directie (mentionez ca la directie nu am probleme, poate un foarte mic joc in volan, dar aproape insesizabil), sau de alte anagarale de care nu stiu? iar daca dupa schimbatul bucselor raman probleme...noi telescoape ![]() vazusem si niste preturi pe forum, dar daca ati facut reparatiile astea mai recent as fi recunoscator pt cateva informatii cu privire la cost si/sau locatie. va multumesc anticipat pentru orice raspuns si pentru timpul vostru. sanatate ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- B-34----
|
|
smallz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare
Nu a mai schimbat nimeni astea la masina ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- B-34----
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Am schimbat si eu bucsile la bara stabilizatoare si bieleta antirasturnare
(bieleta aia rasucita) dar nu recomand nimanui sa le schimbe singur ca nu se merita. problema mea e alta: de cand am schimbat bucsile mi se aude cateodata la roata dreapta un zgomot cand plec de pe loc ca un fel da harsait de plastic. Ca si cum as tarai un plastic pe asfalt cu piciorul. Daca ii dau din viteza a 4-a la 80 km/h a 3-a (adica frana de motor puternica se aude o pocnitura metalica. Eu cred ca cele doua au legatura dar nu stiu de la ce e sunetul, pana sa schimb bucsile si bieleta nu se auzea. Are cineva vreo idee? |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:39 |