DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> corp străin in camera de ardere

David Barac
post 28 Jun 2025, 10:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare ,m-am apucat ieri de un motor de dacie papuc de 1.6 injecție ca sa îl pun pe 1310-le meu (cod motor 106-10) ideea e ca după ce am curățat pistoanele am descoperit ca la 2 dintre ele au scăpat bucăți de metal in camera de ardere și acum au ca niște mici găurele/săpături rotunde in capul pistoanelor ,probabil când au refăcut motorul cei dinaintea mea, oricum și-au bătut joc de motor ,arborele e la R1 dar e praf ,e plin de șanțuri pe manetoane ,oricum trebe sa fac rost de altul! ideea e daca aș putea folosi pistoanele vechii chiar daca au acele mici găurele de la cum a bătut ,menționez ca nu au uzura pe lateral și nici nu sunt crăpate !! un set motor e destul de scump și nu am buget așa mare ,adică pe lângă ca trebuie sa cumpar vibrochen ,rectificare chiulasa plus segmenti ,cuzineți etc. mai trece sa mai dau și 500 de lei pe set!! Daca mă poate ajuta cineva și cu un vibrochen aș fi recunoscător ,dar acuma întreb daca pot folosi pistoanele așa!

This post has been edited by David Barac: 28 Jun 2025, 10:30

--------------------
Dacia 1310 TLX 1987
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 30 Jun 2025, 07:48
Post #2

fan Dacia

From: Bucuresti

daca puneai o poza cu pistoanele alea facea cat o mie de cuvinte....

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
David Barac
post 30 Jun 2025, 18:54
Post #3

Membru incepator

IMG_4321.jpeg ( Size: 2.01mb ) Number of downloads: 68
IMG_4321.jpeg ( Size: 2.01mb ) Number of downloads: 68

Attached thumbnail(s)
IMG_4322.jpeg ( Size: 2.19mb ) Number of downloads: 68

--------------------
Dacia 1310 TLX 1987
+
einstein1984
post 1 Jul 2025, 07:28
Post #4

fan Dacia

From: Bucuresti

In lipsa de altceva si daca le masori si sunt bubne, merg, urmele alea nu creeaza probleme.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
David Barac
post 1 Jul 2025, 09:17
Post #5

Membru incepator

Ideea e ca vibrochenul e praf!! A mai fost rectificat la R1 dar e plin de șanțuri pe el ,iar cuzineții la fel plin de șanțuri ! Vibrochen de 1.6 e foarte rar să găsesc la un preț normal. Plus ca am descoperit ca blocul motor a fost sudat in zona distribuție dar pe partea cu filtrul de ulei( acea ureche a blocului motor in spatele distribuție unde se prinde capacul și coarba de la alternator ) probabil ca va tine ,dar mie imi place sa fie totul perfect! Inca o intrebare foarte importanta: chiulasa de injectie de 1.6 de pe acest motor se poate monta pe motorul clasic 1.4 carburație ,ma refer daca pică bine la șuruburile unde vine prinsa galeria de evacuare/admisie cea de fontă clasică de carburație? Stiu ca alea cu injectie aveau alfel de galerie. Mersi de raspuns!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1987
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th July 2025 - 00:52
Forum Renault