Recomandari Culinare (locuri, Retete)
Recomandari Culinare (locuri, Retete)
tatabobu |
24 Feb 2005, 09:44
Post
#211
|
||
membru Group: Members Posts: 4.584 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti |
|
||
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|||
EEN |
24 Feb 2005, 17:07
Post
#212
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti |
Se gaseste pe undeva (de cumparat sau retzeta):
- lapte de pasare? -alvitza? (din aceea tare nu spuma !) |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
thea |
25 Feb 2005, 10:01
Post
#213
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 04 From: Brasov |
Lapte de pasare
Ingrediente: Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie. Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume. In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita. Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase. |
--------------------
Dacia
1300 Dacia 1300 fabr.1974
|
|
asarban |
25 Feb 2005, 12:37
Post
#214
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 |
4 oua, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, zahar vanilat.
Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pina se intareste ca o zapada. Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbinte impreuna cu zaharul vanilat. Se ia cite o lingura cu virf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul linga altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min. Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenisurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecinduse tot timpul. Dupa aceea craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistind pe fundul craticioarei. Galbenisurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbinta, fara sa ajunga la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avind grija sa nu-i pateze |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
EEN |
25 Feb 2005, 12:51
Post
#215
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti |
Si alvita?! |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
costi |
25 Feb 2005, 13:38
Post
#216
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti |
Las-o naibii de halvita ca-ti strici dintii in ea !
Andrei zi-mi si mie o chestie: tu chiar stii toate retele astea sau le pui din cartea de bucate ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
25 Feb 2005, 15:01
Post
#217
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 |
Le pun din...
Am io kile de om care gateste cu cartea in mana? Da' asa ajung copii din generatia "cheia de gat" |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
309 |
27 Feb 2005, 14:57
Post
#218
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 20 November 04 |
QUOTE(gattoman @ 23 Feb 2005, 21:49) ciorba de burta Da' burta aia de ce se face ca niste viermisori mici si albi? Bleah... |
--------------------
Peugeot
309 GTI Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
|
|
oSerX |
27 Feb 2005, 16:29
Post
#219
|
Membru Group: Banned Posts: 136 Joined: 24 March 04 From: Bucuresti |
Cel mai nashpa loc in care am fost si care se vrea belea a fost Rock Cafe prin Dr. Taberei. Cica lasagna ... specialitatea casei....era arsa.... zici ca era paine pe deasupra..... apoi mi'a placut mult nu mai stiu cum se cheama in H unde sunt carturile, terassa lui Robert ..... Celeste nu stiu cum ii zice.... apoi iar misto prin spatele tribunalului pe chei pe acolo.... nu retin numele ca de obicei nu ma uit la nume
|
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
tatabobu |
28 Feb 2005, 10:56
Post
#220
|
membru Group: Members Posts: 4.584 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti |
QUOTE(309 @ 27 Feb 2005, 15:57) Ca e curatata foarte bine (albi) si taiata (viermisori) oSerX, pana acum un an am tot mancat in Hard Rock (aia din Drumul Taberei, cu fiatul deasupra) si faceau pizza acceptabila si penne siciliene de belea. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Lexy |
28 Feb 2005, 13:19
Post
#221
|
Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti |
Cea mai buna ciorba de burta mancata a fost la Coliba Haiducilor de la Poiana Brasov-super super super...
La Pui de Urs-Bucuresti e ok, dar nu te pe spate.... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
309 |
28 Feb 2005, 14:51
Post
#222
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 20 November 04 |
|
--------------------
Peugeot
309 GTI Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
|
|
Lexy |
28 Feb 2005, 15:03
Post
#223
|
Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti |
De curand adica cateva luni si sper ca merg saptamana asta sau viitoare...parca am vazut in menu ceva cu vana,dar n-am luat...o sa ma uit acum;)
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
costi |
1 Mar 2005, 13:16
Post
#224
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lolek |
1 Mar 2005, 21:12
Post
#225
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 |
QUOTE(tatabobu @ 28 Feb 2005, 10:56) Ca e curatata foarte bine (albi) si taiata (viermisori) oSerX, pana acum un an am tot mancat in Hard Rock (aia din Drumul Taberei, cu fiatul deasupra) si faceau pizza acceptabila si penne siciliene de belea. de acord. pacat ca e de obicei extrem de aglomerat acolo. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
309 |
2 Mar 2005, 00:14
Post
#226
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 20 November 04 |
Lolek... schimba avataru ca de fiecare data cand il vad ma apuca foamea!!! Suna tare apetisant...
|
--------------------
Peugeot
309 GTI Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
|
|
madalina |
2 Mar 2005, 00:53
Post
#227
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti |
Doar suna! Sunt facuti cu foarte mult ulei!
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
tatabobu |
2 Mar 2005, 09:09
Post
#228
|
membru Group: Members Posts: 4.584 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti |
Lolek, poti face rezervare sau sa te duci duminica pe la 16:00, cand e chiar gol.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
asarban |
2 Mar 2005, 09:50
Post
#229
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 |
Boon!
Sa revenim! Pui la cuptor: Un pui de 1 - 1 1/2 kg . Daca se frige intreg , puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde. Bai acestia: Aveti 2 variante: 1. Daca vreti sa arate spectaculos: Se ia o sticla de strical de 1,5l (de bere, bere pe care o bem in prealabil!. Seumple sticla cu apa Se baga sticla IN pui prin, pardon, tartita, gatul sticlei sa iasa pe gatul puiului. ATENTIE! Puiul sa fie "suspendat" , sa nu atinga tava. 2. Daca vreti sa se faca repede: se despinca puiul pe la piept si se "cracaneaza" incat sa fie cat mai plat Pentru gust si aroma se aseaza in tava un rind de rondele de zarzavat (din punga, dar DEZGHETATE!) cu 3 -4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare, deasupra aezindu-se puiul nesarat, bine uns cu untsau ulei. Cratita se introduce in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pina se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne.Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava care il sareaza si il rumeneste frumos fiind colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lasind puiul sa se friga 1- 1 1/2 h pina cind se patrunde bine si se inmoaie carnea, intorcindu-se pe toate partile si stopindu-se de fiecare data cu sos ca sa se rumeneasca uniform. Daca bagati sticla nu e nevoie de intors, doar de stropit cu sos! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Slider |
2 Mar 2005, 09:59
Post
#230
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda |
Cred ca ai vrut sa spui o sticla de 0,5 litri de bere....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
asarban |
2 Mar 2005, 10:01
Post
#231
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 |
Aaa da!
A fost un mic conflict mental intre ce-i trebuie puiului si ce as vrea eu! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
tatabobu |
2 Mar 2005, 10:57
Post
#232
|
membru Group: Members Posts: 4.584 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti |
Crochete de piept de pui vrea cineva?
Doi piepti de pui dezosati, doua oua, fulgi de porumb (dar nu stiu unde gasiti fulgi de porumb si nu de pufuleti. Trebuiesc neaparat d'aia crocanti). Era sa uit: sare si piper. Se taie puiul in fisiute cam de 5cm/2 cm/1cm, sau cum va iese la mana. Se dau fasiile prin oualelelelelelele batute rau cu sare, piper si ce arome mai vreti, iar apoi se tavalesc prin fulgii ceia de dinainte, dar fulgii zdrobiti mai marisor (daca-s intregi nu se prind, daca-s prea mici nu mai ai nimic crocant si te trezesti cu snitel in loc de crocheta). Mai departe, ca la snitele..o tigaie, niste ulei incins, va pricepeti. Merg cu bere in pahar si sos remoulade pe ei, sau cu salata de rosii dar nu mai merge berea. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
disaster |
2 Mar 2005, 15:00
Post
#233
|
Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest |
la miercurea sibiului este un popas(motel,restaurant si nu mai stiu ce) cu mancare fff buna,ieftina si multa.daca aveti drum pe acolo nu ezitati sa opriti,nu o sa va para rau.
|
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Liviu M |
2 Mar 2005, 16:36
Post
#234
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania |
Pai daca nu spui si un nume si eventual cum se ajunge acolo, e cam degeaba. Ca nu-mi vine sa cred ca in Miercurea Sibiului e un singur
QUOTE popas(motel,restaurant si nu mai stiu ce) |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Liviu M |
2 Mar 2005, 16:41
Post
#235
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania |
QUOTE(asarban @ 2 Mar 2005, 09:50) Pui la cuptor: ... deasupra aezindu-se puiul nesarat, bine uns cu untsau ulei... Iese bun si daca, dupa ce-l ungi, il condimentezi cu ce-ti cade sub mana. Si, dupa parerea mea destul de important - inainte de a se "trage" pe sticla se da cu sare/se condimenteaza in interior. Altfel interiorul va ramane necondimentat. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
BOBINATOR |
2 Mar 2005, 18:50
Post
#236
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 3 November 04 From: Bucharest |
Pentru cei mai puturosi sau nepriceputi dintre noi si numai pentru ei e un restaurant care se prezinta excelent si ca design interior si ca mancaruri in zona Salajan-Billa se numeste L'Incontro .Ce ma nemultumeste e faptul ca numai se fac mici care erau deltefel foarte buni.Cam tot ce se serveste e excelent.Un fel de mancare e 100-130 de mii .Daca iei 2 feluri + desert + 1 bere cred ca ajungi in jur de 300 de mii dar trebuie sa ai un stomac intradevar mare caci portiile sunt babane.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
- B-05-SIO Daca masinile ar merge cu apa , toti am fi miliardardari :)!
|
|
adso |
3 Mar 2005, 08:55
Post
#237
|
Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 |
QUOTE(Liviu M @ 2 Mar 2005, 16:36) Pai daca nu spui si un nume si eventual cum se ajunge acolo, e cam degeaba. Ca nu-mi vine sa cred ca in Miercurea Sibiului e un singur hehe, il stiu nu e singurul, cred, dar nu ai cum sa il ratezi. are o mica gradina in fata, si o gramada de tiruri si autocare oprite, la orice ora din zi si din noapte. e bun. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
daciaclub-Pufu |
3 Mar 2005, 12:40
Post
#238
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 3 December 04 |
Chiar la intrare in Danes (din Sighisoara spre Medias, la vreo trei km de Hula Danesului, pe partea stanga) este un motel-restaurant Motel Dracul. Este foarte frumos, in special vara (are piscina si echitatie) si se mananca extraordinar de bine. Bun, mult si preturi rezonabile. Tot acolo in zona, in padure, la vreo 3 km de sosea, este Hanul Dracul, unde este si mai frumos (iaz, caprioare, chiosculete, se poate pescui...). Sunt ale aceluiasi proprietar si rar am intalnit atata curatenie intr-un local. Daca aveti drum pe acolo, merita sa va opriti.
|
-------------------- |
|
Valentine |
3 Mar 2005, 18:46
Post
#239
|
Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California |
Care are o reteta pentru sote de rinichi? Puteti sa o postati, va rog mult de tot
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
disaster |
4 Mar 2005, 21:18
Post
#240
|
Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest |
QUOTE(Liviu M @ 2 Mar 2005, 18:36) Pai daca nu spui si un nume si eventual cum se ajunge acolo, e cam degeaba. Ca nu-mi vine sa cred ca in Miercurea Sibiului e un singur acum ca ti-au mai dat indicatii si altii iti mai dau si eu ce stiu sa-ti dau ca am trecut doar de doua ori pe acolo.pe marginea soselei e un motel si pe langa el e o alee care dupa ce trece peste calea ferata ajunge exact in parcarea restaurantului.pofta buna daca ajungi pe acolo. |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st June 2024 - 17:48 |