DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tocmai ce am avut un accident, un pic de ajutor

raoul.
post 2 Feb 2008, 15:34
Post #1

Membru

Group: Members

eram pe dn2b in localitatea merei. din neatentie si o viteza peste cea legala blush.gif am lovit un passat(nout) in fund care era oprit si semnaliza stg.. din dacia mea s-a ales praful(in sfarsit m-am scapat de chinuri). la tip i s-au dus aripile spate, masca, lampile si plafonul portbagaj plus scaunul soferului.
va rog sa-mi spuneti daca rca-ul meu acopera despagubirile sau voi fi chemat la judecata. si desigur m-ar ajuta daca mi-ati spune si ce se intampla dpv legislativ. in masina mea un coleg si-a spart arcada. ma duc cu el sa dea declaratie ca e totul ok. aici e in ordine. dar mai departe ce se intampla. puncte, amenda si daca imi ia sau nu permisul!
multumesc anticipat!

--------------------
dacia logan abs plus 2008 - TM-12-BTH
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 2 Feb 2008, 15:52
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Cu parere de rau pentru cele intamplate:

1. Daca nu sunt vatamari corporale (sau cel putin nu majore) este bine, ramai la contraventie!
2. Depinde la ce articol te incadreaza, ce se mai constata etc. dar "neadaptarea vitezei + accident" inseamna permis suspendat, puncte si amenda contraventionala. Cate si cum > poti sa incepi sa citesti OUG 195 + regulamentul de aplicare, ai tot timpul sad.gif .
3. RCA probabil acopera despagubirea, poate nu toate pretentiile proprietarului Passatului care nu va fi foarte fericit. Invers era mai problematic, adica sa ti se despagubeasca Dacia. Oricum, daca te cheama in judecata sau nu, depinde si de alti (multi) factori.
Recomandarea mea este sa manifesti un comportament demn si responsabil, cu intelegere pentru "durerea" pagubitului. Atitudinea de genul "Tine RCA-ul !" poate sa-ti aduca multe neajunsuri.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
argon
post 2 Feb 2008, 16:37
Post #3

Mesaj semiautomat

Tinand cont ca passatul era "nout", acopera RCA-ul tau toata paguba, daca avea o masina veche, te putea chema in judecatat sa-i despagubesti restul de bani. Tie nu-ti despagubeste nimeni nimic, daca nu ai CASCO.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
raoul.
post 2 Feb 2008, 18:19
Post #4

Membru

tipul avea casco si a zis ca face pe casco si cei cu casco vor face demersurile pentru recuperarea banilor de la rca. mi-am asumat responsabilitatea si totul a decurs normal. in procesul verbal am scris ca am provocat accidentul din cauza neatentiei.

--------------------
+
daniel4ro
post 2 Feb 2008, 20:45
Post #5

forumist anti

From: B U Z Ă U city

tu de unde esti? daca tamponarea s-a intamplat langa Popasul Merei, in data de ieri, cred ca am trecut pe langa tine . Bine ca nu sunt vicime omenesti, tablaraia se repara.

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
Dodone
post 2 Feb 2008, 23:02
Post #6

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Cum spunea si adi _ar,cu alte cuvinte, adopta pozitia ghiocel si vei evita multe probleme. Sorry ,dar esti vinovat.
Bine ca nu au fost raniti mai grav, eu am stat si prin spital dupa un accident (raniti grav,proces,nervi, santaje , daune, martori mincinosi,judecatori " unsi",etc.).
Asa ca, zambeste,se putea mult mai rau.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
gibonu
post 3 Feb 2008, 17:03
Post #7

Membru autentic

Citeste polita RCA pe care o ai. O sa vezi ca acolo scrie ca pentru anul 2008 limita de despagubire in cazul pagubelor materiale este de 150.000 euro.
Ala cu Passat-ul isi va face masina pe CASCO, apoi societatea lui de asigurari va lua banii de la societatea ta de asigurari. Chestia asta se numeste regres. Oricum, tu nu ai nici o treaba.
Daca colegul care si-a spart acada are pretenii de la tine, tot RCA-ul o sa-l despagubeasca.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
adi_ar
post 3 Feb 2008, 17:14
Post #8

Da, numai ca lui i-ar intocmi dosar penal pentru vatamare !!!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
raoul.
post 3 Feb 2008, 19:56
Post #9

Membru

din tm sunt. colegul e ok. suntem colegi de arme asa ca nu se pune problema de dosar penal, a stat la urgente doar 3 ore.
mi-am asumat responsabilitatea din prima clipa, sunt vinovat! un singur lucru ma doare si acela ca in pv al politaiului constatator scrie ca nu s-au vazut urme de franare si erau urme de franare. cam 20 m. cand i-am spus ca totusi am franat s-a rastit politaiul la mine si pana la urma a mormait ceva pe acolo dar pv tot asa a ramas. si eu l-am semnat. dap! bine ca nu s-a intamplat mai rau.
offf..de eram mai atent sad.gif

--------------------
+
adi_ar
post 3 Feb 2008, 20:06
Post #10

Si daca scria ca au fost urme de franare la ce-ti folosea ? Iti mangaia putin orgoliul / constiinta si-atat ! Las-o asa !
Intr-adevar ... daca erai putin mai atent ... dar bine ca n-au fost vatamari mai grave !
Dupa cele scrise de tine, deocamdata, sunt convins ca acest accident va reprezenta o lectie !
Mai devreme sau mai tarziu toti trecem prin incidente / accidente care ne "cumintesc" sau ne fac mai responsabili. Pana atunci cu totii stam de vorba, "aruncam" priviri, aprindem tigari sau vorbim la telefon fara noima. sad.gif
Sanatosi sa fim, ca toate astea trec !

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st May 2025 - 00:33
Forum Renault