DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> memorie mobil se k320i, cum o pot folosi?

C.C.
post 5 Feb 2008, 23:58
Post #1

Membru

Group: Members

telefonul asta are la cumparare vreo 14mb de memorie. am sters eu tot ce am putut sterge, am sters si jocurile predefinite cu xs++ si am ajuns la 17mb de memorie libera. totusi, nu pot folosi mai mult de 14mb. cand ajung la limita asta, nu mai filmeaza, nu mai face poze, imi spune ca e plin, desi la memorie imi raporteaza 3mb liberi (probabil aia pe care i-am eliberat cu xs++), dar pe care nu-i pot folosi.
stie cineva cum sa fac?

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 6 Feb 2008, 07:37
Post #2

Mesaj semiautomat

Cu o resoftare, dar pierzi garantia, aceasi problema am avut-o cu un k310i, nu ai acces la o anumita parte din memorie din cauza softului. Eu zic sa nu te stresezi din cauza asta, mai bine iei un telefon cu slot de memorie, si pui cat vrei.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Laurentziu83
post 6 Feb 2008, 16:45
Post #3

Membru autentic

Sfatul meu: vinde-l si ia alt telefon cu slot de memorie. Vezi Nokia 3110, poti sa-i pui microSD de 1 gb.

--------------------
. . .
+
argon
post 6 Feb 2008, 20:38
Post #4

Mesaj semiautomat

Merge si de 2 g.

--------------------
+
C.C.
post 18 Feb 2008, 08:20
Post #5

Membru

da, asa e, solutia logica ar fi alt telefon. va urma cu siguranta, insa sfatul asta ar trebui sa-l iau si in privinta masinii si atunci n-as mai fi pe dacia club biggrin.gif
oricum, pt.ca am observat ca acest topic a avut ceva vizitatori, ma gandesc ca, poate, oamenii sunt interesati de subiect.
ca fapt divers, ce am reusit eu sa fac cu telefonul asta. l-am resoftat cu setool2lite si l-am transformat, pe rand, in k510 si w200, telefonul fiind aproximativ identic ca si constructie cu cele doua. evident am respectat acelasi cid (cine stie despre ce-i vorba rolleyes.gif ).
rezultatul: cu k510 am mai multa memorie. adica mi se raporteaza 32mb memorie libera (practic mai mult decat dublu) dar pot folosi uzual 19,7. restul pot sa-i accesezi cu un program de genul xs++, far manager, etc., dar (inca) n-am descoperit calea de a-i face utili in mod uzual. adica telefonul raporteaza 32 dar nu vede decat 19,7. oricum, la un tel. de genul asta, cei 6mb in plus conteaza.
problema la k510 este ca, pus pe o platforma de k320, refuza sa lucreze cu camera cerand alt driver, desi l-am instalat pe cel initial. rezolvarea este o resoftare la care se foloseste fisierul main de la k320 si fisierul fs de la k510, fisierul zip de customizare fiind tot pt.k510. evident sa aiba acelasi cid. n-am incercat cu alt cid pt.ca am inteles ca poti sa distrugi telefonul si nu vreau sa merg chiar asa departe blush.gif adica o fi el ieftin si slabut, da tin la el smile.gif
astfel, dupa aceasta resoftare, am un k320 cu memorie de k510. evident, ca sa mearga, trebuiesc schimbate si driverele de display si camera (am folosit programul xs++), care pot fi updatate cu ocazia asta, pt. ca diferenta dintre driverul original si cele care se gasesc pe net este enorma. adica face acum niste poze si filmeaza cu totul altfel. optional, se pot schimba si cele de sunet, dar pe mine nu prea ma intereseaza asta.
transformarea in w200 (dupa aceeasi metoda de mai sus) imi raporta 27mb, dar puteam folosi tot 14mb, ca si la sistemul original de k320. asa ca nu m-a interesat sa-l las asa, mai ales ca nu stiu daca poate fi folosit bluetooth-ul, iar butonul de shortcut de pe lateral nu functiona. singura diferenta buna a fost sunetul, care mi s-a parut a fi mai bun la w200. asa ca am lasat-o balta si am ramas pe sistemul de k510.
ca si concluzie, ma intreb daca nu cumva japonezii astia sunt mai prosti decat credeam sau mai smecheri decat stiam, pt.ca, altfel, nu-mi pot explica de ce pun sisteme organizate atat de prost incat arunca practic la gunoi atata memorie disponibila. practic, diferenta de organizare a fisierelor sistem dintre k510, w200 si k320, determina diferente de memorie mult prea mari. e pur si simplu ilogic mellow.gif
probabil ca as fi putu sa-l resoftez si in alte modele (de ex.k700) dar n-am gasit fisiere cu acelasi cid. probabil ca solutia de mai sus merge si la alte modele de se, daca se respecta cid-ul. respectiv. cel putin asa cred.
in speranta ca nu v-am plictisit si ca aveti alte sugestii si experiente cu un astfel de telefon, astept sa le postati.

--------------------
+
einstein1984
post 18 Feb 2008, 08:36
Post #6

fan Dacia

From: Bucuresti

Concluzia: sony errcsson nu este si nu va fi niciodata modificabil ca un Motorola E398

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
argon
post 18 Feb 2008, 08:40
Post #7

Mesaj semiautomat

Sau v360 care e identic pe interior..

--------------------
+
einstein1984
post 18 Feb 2008, 10:50
Post #8

fan Dacia

From: Bucuresti

Da, acelasi soft. Oricum, unii resoftau motorolele la saptamana, in functie de ultimele descoperiri in domeniu, erau sute de softuri pentru ele. Si culmea e ca rezistau.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
C a t a l i n
post 18 Feb 2008, 11:01
Post #9

Crezi tu...

K750i suportă la fel de multe resoftări, cu la fel de multe funcții cu care poți jongla...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
argon
post 18 Feb 2008, 13:22
Post #10

Mesaj semiautomat

nu e vorba de suportat resoftari, e vorba de modat.

--------------------
+
C a t a l i n
post 18 Feb 2008, 13:24
Post #11

Da, m-am referit și la alea... Și pentru SE există multe mod-uri...

În plus voi comparați E398 (un vârf al Motorola la vremea lui) și urmașele lui (telefoane făcute pe aceeași platformă), cu un low end de la SE...

This post has been edited by MAERSK: 18 Feb 2008, 13:30

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 14:37
Post #12

Membru autentic

Eu zic ca e prea mult scarpinat cu mana dreapta la urechea stanga pentru cativa mb in plus, total insignifiant.

--------------------
. . .
+
argon
post 18 Feb 2008, 14:38
Post #13

Mesaj semiautomat

La un telefon cu memorie fixa si neexpandabila conteaza orice mega in plus.

--------------------
+
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 15:51
Post #14

Membru autentic

Da, dar tot mai bine unul cu memorie expandabila. Decat sa te chinui tot timpul sa-i golesti memoria, sau ca, daca schimbi softul cu altul de la alt telefon, vede 30 mb, dar utilizabili doar 19, etc, etc, sunt carpaceli fara rost. Si un mb e putin, cam 2-3 poze, deci nu prea se merita.

This post has been edited by Laurentziu83: 18 Feb 2008, 15:52

--------------------
. . .
+
C.C.
post 18 Feb 2008, 16:01
Post #15

Membru

aveti dreptate, stiu ca suna cam patetic cativa mb in plus, dar, asta-i telefonul. iar cei 6mb inseamna doar vreo 100 de poze in plus sau 6min. de filmare in plus.
pt. un tel. de 9 lei, e suficient. n-are card, asta e. scoatem ce putem din el.
altfel, credeti sau nu, tel. e absolut ok. mie-mi place. pt. cateva poze (daca vreo 400 inseamna cateva) si ceva filmare in gluma e numai bun. si bt si player, etc. e ok.

--------------------
+
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 22:37
Post #16

Membru autentic

Da, pentru 9 lei la abonament merita, dar altfel, decat 400 de poze la 10 mega, mai bine o poza/mega, din care si intelegi ceva.

--------------------
. . .
+
C.C.
post 19 Feb 2008, 14:23
Post #17

Membru

bine, vreo 400 face acum, la 20mb. calitatea, pt.un obiectiv de 0,3mp e suficienta. cel putin afara e chiar ok. uite, astea le-am facut inainte de update la drivere. sigur, un obiectiv mai puternic ar face diferenta. da v-am zis, la banii astia.. n-am pretentia sa faca nici filme artistice si nici poze de buletin tongue.gif
imi place totusi ca are functii faine. cel putin aia cu copiatul agendei din telefon pe cartela si invers in 3sec. ma da pe spate. plus o mie de numere in agenda, conectare de care vrei, ce mai, de toate. daca asta face atatea, cu siguranta urmatorul meu telefon va fi un k750, k850, etc. inseamna ca alea chiar fac poze de buletin biggrin.gif si au si memorie blush.gif
ps: desi pare, nu locuiesc la tara biggrin.gif
sal

This post has been edited by C.C.: 19 Feb 2008, 14:29

Attached thumbnail(s)
1dec.07__2_.JPG ( Size: 129.6k ) Number of downloads: 69
DSC00003.JPG ( Size: 44.06k ) Number of downloads: 65
DSC00051.JPG ( Size: 52.25k ) Number of downloads: 65

--------------------
+
Alydor
post 20 Feb 2008, 17:03
Post #18

Pressar

pai la E61 am capacitate la numerele de telefon limitata doar de memoria lui externa... care masoara v-o 2 giga... e drept ca nu are camera. Da' prefer oricand un aparat foto unei camere telefon mobil... Niciodata un telefon nu va face pozele la fel ca si cele facute cu un aparat foto...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
C.C.
post 21 Feb 2008, 09:50
Post #19

Membru

depinde de aparat. s-ar putea ca, in curand, asta sa devina (daca nu este deja) o idee preconceputa. la poze, marimea aparatului nu mai conteaza asa mult. deja telefoanele au ajuns sa aiba camera de 5mp, probabil ca va creste in viitorul apropiat, asa ca pozele facute cu astfel de telefoane se vor compara, pe bune, cu orice aparat foto.
si-apoi eu n-am nimic impotriva aparatelor foto, numai ca, oriunde mergi, tre sa mai ai grija si de ala. iar eu am patit-o ca mi l-au furat din masina, pt.ca-l lasasem la vedere ca un bou. mad.gif de-atunci m-am lecuit. nu mai vreau aparate foto, de filmat, etc. ci le vreau in telefon, daca tot il tin in buzunar. wink.gif
parerea mea.

--------------------
+
Laurentziu83
post 21 Feb 2008, 09:56
Post #20

Membru autentic

Megapixelii n-au mare legatura cu calitatea pozelor, mai degraba e un indice al "cantitatii" de culoare din poza. Pe un aparat nasol, mai multi megapixeli inseamna o poza mai proasta.

--------------------
. . .
+
C.C.
post 21 Feb 2008, 10:05
Post #21

Membru

da, numai ca telefoanele astea vin de obicei si cu zoom optic, etc. ia cititi aici:
http://www.jucaushii.ro/news_01553_Samsung...Megapixeli.html

si acuma vad ca stirea e deja veche

This post has been edited by C.C.: 21 Feb 2008, 10:09

--------------------
+
xcss
post 21 Feb 2008, 11:10
Post #22

Born to Be Epic

QUOTE(C.C. @ 21 Feb 2008, 09:50)
[..] la poze, marimea aparatului nu mai conteaza asa mult. deja telefoanele au ajuns sa aiba camera de 5mp, probabil ca va creste in viitorul apropiat, asa ca pozele facute cu astfel de telefoane se vor compara, pe bune, cu orice aparat foto.
[..]
*

Sunt multe elemente pentru care acest lucru nu se va intampla... Optica, marimea senzorului, procesarea in-camera etc etc...

This post has been edited by xcss: 21 Feb 2008, 11:20

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:32
Forum Renault