Despre frumusetea pierduta a vietii, Andrei Plesu
![]() ![]() ![]() |
Despre frumusetea pierduta a vietii, Andrei Plesu
luxcor |
![]() ![]()
|
||
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|||
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
A Ș A E S T E ! ! !
Știam textul acesta de mai demult, dar e bine că l-ai postat și aici. Cu mai mulți ani în urmă, aveam un colaborator din străinătate care, pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios, cînd se întîmpla să discutăm pe marginea unei idei și eram de acord, spunea: "Great minds think alike", ceea ce s-ar putea traduce aproximativ: "Deștepții gîndesc la fel"... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Depinde foarte mult cine traduce si din pacate in Romania exista inca destul de multi care ar traduce cam asa: "dăștepții gândește la fel"
![]() This post has been edited by luxcor: 3 Dec 2004, 12:20 |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Si de unde stie cineva ca este destept?
Mai ales , la ce ajuta sa fi destept, desi sincer termenul de destept cred ca a fost inventat la misto, mai degraba simtitor decat destept,.......mult mai degraba. |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
luxcor |
![]()
|
Îi spun alții draga Pedro îi spun altii - esti deștept - pentru ca si "deșteptaciunea" ca si multe alte "caracteristici umane" sunt intotdeauna foarte greu cuantificabile iar rezultatul final este intotdeauna dedus printr-o comparatie "x este mai deștept ca z" și când ai din ce în ce mai puțini oameni cu care te poți compara esti "foarte deștept" iar când nu te mai poți compara cu nimeni esti "cel mai deștept" ... la ce folosește să fii deștept ? probabil la nimic asa ca de mâine te rog frumos sa te duci la un cioban sa te opereze de urgența pe creier, sa citești carțile scrise de un simplu muncitor iar copii tai sa fie educați de un simplu agricultor ...
This post has been edited by luxcor: 3 Dec 2004, 12:29 |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE comparatie "x este mai deștept ca z" și când ai din ce în ce mai puțini oameni cu care te poți compara esti "foarte deștept" iar când nu te mai poți compara cu nimeni esti "cel mai deștept" ... Sper ca nu vorbesti serios si daca da sper ca nu si crezi. Ce naiba mai fratilor nu mai gandeste nimeni crestineste , unde a intins-o umilinta din unii din voi. QUOTE probabil la nimic asa ca de mâine te rog frumos sa te duci la un cioban sa te opereze de urgența pe creier, sa citești carțile scrise de un simplu muncitor iar copii tai sa fie educați de un simplu agricultor ... Aia nu se numeste desteptaciune ci instruire pe plan profesional si are valente pur tehnice , bineanteles functionalitatea urmand sa intervina atunci cand toate acele cunostinte sunt asimilate de un creier sanatos. Si daca tot legi asa de mult ideea de desteptaciune de fel si fel de meserii si mai si trimis la un cioban sa ma opereze pe creier , imi permit sa fiu si io ironic si sa te informez ca am avut o revelatie divina azi noapte care spunea ca orice meserie nu mai face nici cat o ceapa degerata, caci inainte de a o invata am uitat sa aflam si ce e aia sa fi om. Pe de alta parte desi trebuie sa te uiti mai atent printre randurile tale sa-ti dai seama dar pana la urma realizezi ca ai jignit ciobanul, muncitorul si agricultorul. Adica de ce ar trebui ciobanul sa opereze pe creier si de ce asta ar trebui sa il faca destept, sunt ciobani de o inteligenta care te depasesc chiar si pe tine , oricine te-ai crede destept, muncitori de un bun simt si omenie iesite din comun iar daca nici asta nu inseamna sa fi destept, atunci ce ? Horia Roman P. este un om remarcabil si este in viata si este roman si se face si auzit , n-ar fi rau sa invatam cate ceva de la dansul, mai ales ce inseamna umilinta, in caz ca am uitat. Cateodata am senzatia ca este un inger pe pamant . This post has been edited by Pedro: 3 Dec 2004, 13:01 |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
luxcor |
![]()
|
Ghandi:
- a fost "deștept" ? probabil ca da doar la baza era avocat - a fost "umil si smerit" ? probabil ca da deoarece si-a pus toate cunostințele in slujba celor mulți |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Pedro @ 3 Dec 2004, 12:35) He he he he he, esti tare hazliu astazi. Aia nu reusesc nici macar sa-si insuseasca limbajul articulat foarte bine. Cum o putea sa fie veriga lipsa mai inteligenta decat omul, cand aceasta sta mai jos pe scara evolutiei??? |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o alta parere. Consider inteligenta ca pe o insusire nativa, iar desteptaciunea ca pe un complex care include pe fondul existentei acestui factor primar experienta, cunoasterea, memoria, si inca multe altele.
In consecinta, nu vad care ar fi problema existentei unui cioban inteligent, din moment ce sunt si delfini sau sepii inteligente. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic da, pot exista. Practic insa...
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Am auzit de OZN-uri dar n-am vazut niciunul! Asa si cu ciobanii academicieni.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai fratilor, ia spuneti voi, cine a fost mai "inteligent" Mozart sau Edison? Aud? Ce naiba, parca exista un singur fel de inteligenta... Va asigur ca sunt o groaza de chestii la care un cioban poate fi mult mai "inteligent" decat voi. Nu legati inteligenta de o meserie ca n-are nici o legatura.
Si a propos, nu trebuie sa ai un IQ foarte mare ca sa fii un chirurg genial, trebuie doar sa ai memorie buna si sa nu-ti tremure mana (din punctul asta de vedere eu as fi un chirurg execrabil da' nu consider ca asta ma face sa fiu un prost). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, inainte sa aruncati in stanga si in dreapta cu termenii destept sau inteligent, incercati sa ii si definiti, ca pana in ziua de azi nu a reusit nimeni in mod satisfacator. Oricum, daca stau si ma gandesc ca sunt unii oameni care spun si despre caini ca sunt inteligenti, parca discutia nu mai are rost.
|
-------------------- |
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Și vrei să spui că maidanezii nu sînt? Și cum explici că s-au adaptat la jungla urbană și traversează pe trecerea de pietoni odată cu oamenii, pe verde?!...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
luxcor |
![]()
|
prin deductie simpla - deoarece și eu traversez, în general, pe trecerea de pietoni - SUNT INTELIGENT ???
This post has been edited by luxcor: 8 Dec 2004, 13:22 |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luxcor @ 8 Dec 2004, 13:22) prin deductie simpla - deoarece și eu traversez, în general, pe trecerea de pietoni - SUNT INTELIGENT ??? Poate ai dezvoltat un gest reflex. Ai vazut cainii ca trec pe verde si ai facut si tu la fel ![]() Acuma serios vorbind, tu folosesti si calculatorul. Inca n-am vazut caine la tastatura (in afara de colegu de birou care e dinamovist) |
-------------------- |
|
ashu |
![]()
|
Relativizand totul ajungem la kk.
E vorba de anumite caracteristici ale cuiva pe care oamenii in mod normal le asociaza cu inteligenta sau desteptaciunea (nu-s convins ca nu-s sinonimi acesti termeni). Parerea mea e ca inteligenta (sau desteptaciunea) s-ar defini prin capacitatea cuiva de a gandi. Acuma ce inseamna a gandi? Io zic ca asta tine de puterea de a intelege sau de a invata lucruri complexe, lucruri abstracte, si de a putea face rationamente pe baza acestor lucruri. A nu se confunda cu capacitatea de memorare. Dupa cum ciobanii nu-s in stare nici macar sa deprinda cititul si scrisul cum trebuie, nu am cum sa merg mai departe si sa-i consider inteligenti. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
ashu, eu nu am relativizat. Inca nu mi-ai raspuns - cine a fost mai inteligent, Mozart sau Edison? Din descrierea ta inteleg ca Edison - da fapt cred ca si proful tau de mate era mai inteligent ca Mozart. Cred ca ai gresit un pic definitia aici (taie chestiile pe care le-am scos in evidenta):
QUOTE puterea de a intelege sau de a invata lucruri complexe, lucruri abstracte, si de a putea face rationamente pe baza acestor lucruri ce, natura nu e o chestie complexa? Comportamentul uman nu e complex? Si astea nu sunt lucruri abstracte. Tu definesti inteligenta ca "inteligenta deductiva" dar asta nu e totul. In oarecare masura eu cred ca empatia e tot o forma de inteligenta. De-aia am zis ca sa nu te grabesti sa dai in ciobanul ala fiindca nu intelege integralele, ca s-ar putea sa se inteleaga cu oile mult mai bine decat ai reusi tu vreodata. E si asta o forma de inteligenta, chiar daca total diferita de a ta. P.S. Si raman la parerea ca poti fi un chirurg stralucit si respectat de toata lumea fara sa fi mai 'inteligent' decat un cioban. Nu ca asta se intampla in practica (de fapt cei mai inteligenti se duc la chirurgie si aia mai fraieri ajung la psihiatrie, cand totul ar trebui sa stea exact pe dos). This post has been edited by vv: 8 Dec 2004, 15:02 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ashu |
![]()
|
Hai ma vv ca tu tii cu ursul. Ma, cati ciobani stii tu inteligenti? Io n-am vazut nici unul, Marty n-a vazut, tu ai vazut? Daca da adu-l aici sa punem mana pe el sa ne convingem.
Edison vs Mozart. Absurd, io n-am pus asa problema, nu stiu de unde ai dedus din definitia data de mine ca numa cei pe care ii duce capul la matematica sunt inteligenti. Din contra, ce incerc io sa zic e ca nu conteaza domeniul. Un avocat bun este inteligent caci poate construi rationamente pe baza unor fapte, ca poate interpreta legile in folosul clientului sau, etc. Un muzician ca Mozart este inteligent, caci sa insirui pe portativ note muzicale obtinand acele capodopere mi se pare o buna dovada de inteligenta. Un om care inteleg natura in compexitatea ei este cu siguranta un om inteligent. Dar asta o face un "naturalist", un geograf, un biolog, etc. Nu un cioban. Ciobanul nu intelege deloc natura. A, poate da aparenta asta cand iti zice ca maine ninge. Dar el nu face decat sa raspunda unor stimuli vizuali, vede o chestie in genul "randunicile se pisa de la 10 m in stoluri de cate 15" si stie ca asta inseamna ca maine ninge. Nu e foarte departe de cainele lui pavlov, care stia cand vedea ca se aprinde becul ca urmeaza sa vina mancarea. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
IMO, inteligenta e capacitatea omului de a scoate maximum de informatie din datele pe care le are si de a lua o decizie pe baza acestora. Un fel de data mining + folosirea intr-un sistem bine definit a informatiilor semnificative, verificate, consistente.
Desteptaciunea - e ceva "popular" fara o baza reala practic, adjectivul "destept" depinde foarte mult de subiectivitatea celui care face "etichetarea". Unii pur si simplu considera "destepte" lucrurile ce-i depasesc prin complexitate, altii considera desteptaciune conservatorismul (esti destept atunci cand alegi cai batute), unii chiar neimplicarea ("e destept ala ca nu se baga"), etc. Niciodata un vizionar nu a fost considerat destept de catre semeni. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
tu esti informatician !!!
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(ashu @ 8 Dec 2004, 15:58) Ma, cati ciobani stii tu inteligenti? Io n-am vazut nici unul, Marty n-a vazut, tu ai vazut? Daca da adu-l aici sa punem mana pe el sa ne convingem. Chiar asa, Ashu? pai Jiji? ce penele noastre e? ![]() ![]() In rest tot ce spui tu e corect. Nu-i mai putin adevarat ca pe undeva si cristianco, are dreptate. Dar"popularitatea" asta vine din alte cauze. Limba asta romana, a cam luat-o razna si multe cuvinte si-au pierdut sensul initial. Ca sa completez la ce spunea cristian, destept (in viziunea unora fara prea multe clase) e si ala care a tras tepe la banci sau care si-a tras nu stiu ce firma. Fraze de genul " X" a fost destept, a luat un credit de la banca si nu l-a mai dat sau "bravo lui X-ulescu, are el 4 clase, dar a fost destept, si-a tras "taraba in Europa si ce bine-i merge", am auzit cu miile. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cine ma, Mihai Viteza no. 2 ? Ala-i atit de bou incit nici nu e-n stare sa-l citeze pe Viteazu, mai baga si un "eu" de la el din "sfecla filozofala". Ex.: "Asta-i pofta ce-am poftit-o eu!"
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 10:08 |