DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cine vrea un 12G, Grabiti-va

Gheorghedracu
post 18 Feb 2008, 06:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members

http://cgi.ebay.fr/renault-12-gordini-1974...1QQcmdZViewItem

Daca as fi in Europa as lua-o imediat, mai ales ca se aude ca se termina cu taxele ridicole.

Vedeti ca omul mai are in plus si un motor de 1596 (12G) refacut de vinzare, si un set de roti Gotti in plus pe lnga masina.

Si mai sunt doua pe ebay, una in Franta si una in Turcia!

This post has been edited by Gheorghedracu: 18 Feb 2008, 06:25

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 18 Feb 2008, 08:44
Post #2

Adrenaline junkie!

From: black sea

masina e o bijuterie...dar e si scumpa;) daca ai fi avut banii...smile.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Kruger
post 18 Feb 2008, 09:56
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Tot respectul pentru masini, proprietari, si pentru cei ce ar da atatia bani pe un R12 adevarat. Eu personal nu as da, chiar daca as avea banii. No offence.

This post has been edited by Kruger: 18 Feb 2008, 09:57

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
alinushy
post 18 Feb 2008, 11:16
Post #4

modeLator

From: Pitesti - Mioveni

--------------------
Audi A4 ... 1.8T...quattro ;)
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
+
ydaniel
post 18 Feb 2008, 11:27
Post #5

Adrenaline junkie!

From: black sea

prima dacie e cotet;) nu merita nici 100 euroi.a doua e frumoasa,da scumpa;)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
AAlpine1
post 18 Feb 2008, 13:31
Post #6

Nothing Beats Cubic Inches !!!

From: Drumul Taberei Customs

QUOTE(Gheorghedracu @ 18 Feb 2008, 06:17)
http://cgi.ebay.fr/renault-12-gordini-1974...1QQcmdZViewItem

Daca as fi in Europa as lua-o imediat, mai ales ca se aude ca se termina cu taxele ridicole.

Vedeti ca omul mai are in plus si un motor de 1596 (12G) refacut de vinzare, si un set de roti Gotti in plus pe lnga masina.

Si mai sunt doua pe ebay, una in Franta si una in Turcia!
*

dar tu de ce nu o cumperi ?

ti se pare ca cineva pe acest forum ar avea banii sa dea pe acesta masina si daca iar avea ar cumparo ?

--------------------
. . .
929y

ma urmareste vis-a-vis :))))
+
Gheorghedracu
post 18 Feb 2008, 14:41
Post #7

Membru autentic

Pentru ca sunt in Australia si m-ar costa inca pe atita sa o aduc si sa o inregistrez aici, daca nu mai mult.

Eu pun anunturile astea din cind in cind ca sa ofer o masura de comparatie si sa pun o perspectiva realista pentru cei care dau o gramada de bani pe imbunatatiri imaginare la Daciile lor fara sa ajunga macar cit de cit aproape de asemenea masini. Si cu speranta sincera ca cineva vreodata poate o sa cumpere una. Daca ma uit prin semnaturile celor de pe forum sunt multi care listeaza tot felul de vehicule care costa mai mult de atita, asa ca banuiesc ca bani exista. Si multi declara aicea ca si-ar dori asa ceva. Poate ca vreunul e sincer.

This post has been edited by Gheorghedracu: 18 Feb 2008, 14:43

--------------------
+
SiloS
post 18 Feb 2008, 14:44
Post #8

Gangester

From: Buzau

De 15.000 E poti sa faci din Dacie o masina mult mai performanta decat Gordini wink.gif...

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
argon
post 18 Feb 2008, 14:53
Post #9

Mesaj semiautomat

Degeaba, tot nu o sa fie Gordini, se cumpara numele, o bucata de istorie automobilistica.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
einstein1984
post 18 Feb 2008, 15:55
Post #10

fan Dacia

Se mai cumpara si o masina perfecta pentru raliuri istorice.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Gheorghedracu
post 18 Feb 2008, 16:39
Post #11

Membru autentic

Din Dacie? Nu cred.

--------------------
+
SiloS
post 18 Feb 2008, 19:53
Post #12

Gangester

De ce nu ? Ce te limiteaza ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
Gheorghedracu
post 19 Feb 2008, 03:13
Post #13

Membru autentic

Disponibilitatile. Banii in primul rind. In al doilea design-ul masinii care fiind gindita in anii 60 are toate defectele virstei. Asta nu inseamna ca e o masina proasta. Departe de mine gindul. Dar exista doua dificultati majore. Motorul 810 n-a fost gindit sa scoata puteri mari, ci a fost gindit sa dureze mult. Asta inseamna ca peste o anumita limita, te chinui sa scoti performanta din el. Asa cum am spus, nu e imposibil, dar te chinui (adica cheltuiesti imens pentru fiecare calut in plus, ca sa ii asiguri fiabilitatea). Al doilea, sasiul (sau mai bine zis suspensia) nu e proiectata sa faca fata noilor design-uri care sunt superioare in ziua de azi si in masini umile gen Hyunday sau mai stiu eu ce alte buruieni. Din pacate, asta e realitatea. Dar asa cum am spus de multe ori, Dacia (probabil ca mai bine zis R12) face fata mai mult decit onorabil trecerii timpului si poate fi o placere sa o conduci. Daca ii ceri imposibilul, atuncea o sa patesti ce a patit masina aceea faimoasa pe acolo cu nu's ce motor de Clio sau mai stiu eu ce.

Si daca va uitati pe strada o sa vedeti ca in ziua de azi orice bizon poate sa cumpere masini net superioare masinilor de raliu din anii 90 chiar, nu mai vorbesc de anii 70 sau 60. Masini mai performante decit cele de formula 1 din anii 60, 70. Acuma nu vreau sa deschid alta poveste interminabila, dar uitati-va la puterile masinilor disponibile pe piata, uitati-va la cite masini au turbocompresoare, all wheel drive, samd. Asemenea tehnologie era disponibila in anii 90 chiar doar masinilor de raliu. Impreza probabil ca e prima care a devenit un loc comun si a rescris standardele la care te astepti de la o masina cumparata sa te duci la piata cu ea. Sigur ca s-au vindut si inainte masini 4WD ca Audi Quattro (1990), Celica GTFour (90-92) samd. Dar astea n-au fost niciodata vindute in volume serioase peste cele cerute de regulamentul de omologare pentru raliuri. In contextul asta, ce vrei sa scoti tu dintr-un motor de 1300cc? Deja la 160cp cit are 12G exista probleme serioase cu tractiunea pe teren alunecos. Suspensie independenta se poate pune pe Dacie, poti si s-o faci 4WD, dar deja nu mai e dacie de mult. Atita vreme cit vrei sa pastrezi structura masinii asa cum a fost gindita ea, orice imbunatatire peste nivelul de performanta al unui 12G o sa iti creeze probleme insurmontabile.

Si daca vreti puteti sa va uitati pe site-ul australian ca sa vedeti cam ce fac unii care depasesc nivelul asta de putere si vor sa pastreze masina sub control. Modificarile la suspensie in special sunt radicale, si masina nu mai are nimic de-a face cu originalul. Ai putea la fel de bine sa spui ca e un sasiu special cu o carcasa de R12, dar practic poti sa pui orice carcasa vrei ca nu mai are nici o relevanta. Dedesubt totul e reproiectat si refabricat. Performantele sunt pe masura, dar asa cum spuneam, vorbim de bani seriosi (de genul cu care ai putea cumpara doua-trei Impreze) si apoi asa cum subliniam, nu mai e Dacie (R12) de mult.

This post has been edited by Gheorghedracu: 19 Feb 2008, 03:15

--------------------
+
SiloS
post 19 Feb 2008, 11:55
Post #14

Gangester

Eu ma refeream la faptul ca decat sa dai 15.000 E pe un Gordini mai bine iti iei o Dacie si o "faci" . Iesi mai ieftin decat sa cumperi un Gordini si rezultatul este mai bun decat un Gordini .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
P0IS0N
post 19 Feb 2008, 12:14
Post #15

pe "Invisible"

From: Ploiesti

QUOTE(SiloS @ 19 Feb 2008, 12:55)
Eu ma refeream la faptul ca decat sa dai 15.000 E pe un Gordini mai bine iti iei o Dacie si o "faci" . Iesi mai ieftin decat sa cumperi un Gordini si rezultatul este mai bun decat un Gordini .
*

Sunt perfect de acord. Plus, ideea de a da atatia bani doar pe nume nu ma incanta, Pentru colectionari poate, dar asta e altceva.

--------------------
Dodge Challenger 2009 SRT8 Manual Transmission - PH-66-SIX
amice știm și noi că politica i-o curvă. eu tot ce vreau să demonstrez e că e una proastă
+
Hexer
post 19 Feb 2008, 13:27
Post #16

Membru autentic

Un lucru sa nu uitam, daca cumperi un gordini cu 15.000 peste 2 ani vinzi cu 16-17.000...
Daca modifici o dacie din 10.000 peste 2 ani e bine sa vinzi cu 5.000...(vezi SGM, nu a imbogatit prin modificarea masinii)

Atat insemna origionalitate si nume, ca de refacut ambele se poate, trebue sa distrugi foarte tare un Gordini incat sa nu mai pote fi reconditionat si sa valoreze aceasi banii.

This post has been edited by Hexer: 19 Feb 2008, 13:28

--------------------
Dacia 1100 1969 - CJ-04-ZNH
+
einstein1984
post 19 Feb 2008, 14:20
Post #17

fan Dacia

QUOTE(SiloS @ 19 Feb 2008, 12:55)
*

Sa m*** tu ca faci tu ceva pe genunchi in garajul din spatele blocului si iese mai buna decat a gandit-o Gordini? Si ajungi cu ea in gard, ca baietii aia. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Eu cred ca prea mult NFS in mintea ta a ajuns sa te faca sa crezi ca a modifica o masina insemna sa dai click pe niste piese si se instaleaza singure, se potrivesc la miime si mai si merg bine impreuna.
Poate nu ai inteles din ce a zis Gheorghedarcul ca Gordini a scos tot ce se putea folosi din R12. Orice in plus ar fi fost inutil.

--------------------
+
SiloS
post 19 Feb 2008, 14:41
Post #18

Gangester

Gordini a fost "lansat" in 1971 daca nu ma insel, si a fost rezultatul a tot ce se putea stoarce dintr'o masina cu tehnologia din anii respectivi .

Acum poti sa iei aceeasi conserva din 1970 si sa pui pe ea piese mai noi, mai performante.

QUOTE(Hexer)
Un lucru sa nu uitam, daca cumperi un gordini cu 15.000 peste 2 ani vinzi cu 16-17.000...
Daca modifici o dacie din 10.000 peste 2 ani e bine sa vinzi cu 5.000...(vezi SGM, nu a imbogatit prin modificarea masinii)

@Hexer, de 15.000 E prefer o Dacie cat de cat modificata si un Logan. Cu Dacia modificata imi permit sa schimb setul o data cu uleiul, imi permit sa o pun pe stergatoare... Cu un Gordini nu cred ca iti permiti sa mergi la limita ...

Daca modifici o Dacie cu 10.000 inseamna ca o modifici pentru tine, nu pentru a o vinde . Si nu cred ca cineva a modificat o masina pentru a face apoi pe samsarul.

QUOTE(Einstein)
Sa m*** tu ca faci tu ceva pe genunchi in garajul din spatele blocului si iese mai buna decat a gandit-o Gordini?

Sunt altii care au facut-o deja !

QUOTE(Einstein)
Si ajungi cu ea in gard, ca baietii aia. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Nu a fost gard, a fost stalp !
Si daca era Gordini cu siguranta nu facea accident ca doar Gordini a fost facuta de Gordini in ateliere specializate, nu de niste baieti care lucrau in garajul din spatele blocului !

QUOTE(Einstein)
Eu cred ca prea mult NFS in mintea ta a ajuns sa te faca sa crezi ca a modifica o masina insemna sa dai click pe niste piese si se instaleaza singure, se potrivesc la miime si mai si merg bine impreuna.

EXACT !

QUOTE(Einstein)
Poate nu ai inteles din ce a zis Gheorghedarcul ca Gordini a scos tot ce se putea folosi din R12. Orice in plus ar fi fost inutil.

Esti asa sigur ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
P0IS0N
post 19 Feb 2008, 15:14
Post #19

pe "Invisible"

QUOTE(Hexer @ 19 Feb 2008, 14:27)

Atat insemna origionalitate si nume, ca de refacut ambele se poate, trebue sa distrugi foarte tare un Gordini incat sa nu mai pote fi reconditionat si sa valoreze aceasi banii.
*

Ma, eu cred ca te uiti prea mult pe discovery la wheeler dealers si from rags to riches. Nu cred ca vorbim aici de luat o masina doar ca sa o vinzi mai departe.
Si cred ca poti investi cei 15000 intr-un engine swap cu un motor si o transmisie buna, sa faci si suspensii si frane, sa ranforsezi si caroseria si sa-l si omologhezi, cu spaga sau nu.

--------------------
amice știm și noi că politica i-o curvă. eu tot ce vreau să demonstrez e că e una proastă
+
alinushy
post 19 Feb 2008, 15:26
Post #20

modeLator

From: Pitesti - Mioveni

inca un topic care a luat-o pe aratura alcoholic.gif

This post has been edited by alinushy: 19 Feb 2008, 15:27

--------------------
Audi A4 ... 1.8T...quattro ;)
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
+
Gheorghedracu
post 19 Feb 2008, 17:13
Post #21

Membru autentic

Alinushy are dreptate.
Dar ca s araspund, nu cred ca poti sa faci o Dacie mai buna decit un 12G din motivele pe care le-am explicat. Si experienta practica arata clar, caci inca n-am vazut nici o masina care sa poata fi data de exemplu aicea sa sustina teza lui Silo.

Pentur cei care vor sa faca engine swap, revin la ceea ce am spus mai sus, aia nu e imbunatatire a daciei ci inrautatire a masinii donoare a motorului cu pricina. daca citeai ceea ce am scris si cutezai sa te uiti pe unde am sugerat era mai usor de discutat.

Cit despre valoarea masinii, e greu de spus ce se va intimpla cu ea. De obicei tot ce intra in Romania intra intr-o gaura neagra, si nu se mai stie ce iese la capatul celelalt. PEntur asa o masina trebuie sa ai conditii, nu poti sa o lasi in fata blocului ca-ti bati joc de ea.

Cit despre ce se mai putea scoate din Gordini, la fel, daca va uitati prin istoria masinii o sa vedeti ca marile ei succese au fost pe circuit sau pe trasee de bitumen. pe trasee de raliu pur si simplu nu facea fata tractiunea la puterea motorului, iar ca sa te aventurezi cu o masina cu garda coborita cit era necesar ca sa imbunatatesti tractiunea pe teren accidentat era pierdere de vreme. Sta marturie toata istoria competitionala a celor care au pilotat masina. Pe site-ul australian sunt mai multi astfel de oameni si ei sunt de acord in privinta asta. De ce m-as indoi eu? Cine vorbeste aici spunind ca se poate cutare si cutare, ar putea sa ne dea niste exemple de oameni care au facut asa ceva?

Cit despre piese noi mai performante, exista si aicea un topic deschis de un alergator din NZ care isi face singur pistoanele folosind pistoane de nus' ce Fiat pe acre le modifica el, dar nus tiu daca in Ro exista posibilitatea de a face asa ceva. In rest, nu vad niimica pentru motorul de 12G (807) sau chiar pentru cel de 810 (daca tot vorbim de Dacie) care se gaseste in Romania si e mai performant decit originalul.

This post has been edited by Gheorghedracu: 19 Feb 2008, 17:17

--------------------
+
P0IS0N
post 19 Feb 2008, 17:28
Post #22

pe "Invisible"

QUOTE(Gheorghedracu @ 19 Feb 2008, 18:13)
Pentur cei care vor sa faca engine swap, revin la ceea ce am spus mai sus, aia nu e imbunatatire a daciei ci inrautatire a masinii donoare a motorului cu pricina. daca citeai ceea ce am scris si cutezai sa te uiti pe unde am sugerat era mai usor de discutat.
*

Ce treaba am cu masina donoare? Nu gasesti motoare pe e-bay? Si nu numai acolo...
Si poate sa nu mai fie dacie pe sub caroserie, dar sa bata gordini-ul fara probleme si tot in banii aia. Sa fim seriosi, 125 cp si 185 km/h nu e ceva asa de greu de depasit. Cat despre sfarsitul daciei sgm, nu cred ca se poate da vina pe masina.

--------------------
+
djasu82
post 19 Feb 2008, 18:27
Post #23

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Se poate da vine pe sgm ca a dat o masina puternica la unu care abia loase carnetul biggrin.gif Pustiul s-a urcat in avion asa o fi zicand am avion nene nu am dacie ... Sa fim seriosi si 15mii de euro sau dolari mi se pare prea piperat iar cu bani acestia iei un golf 4 si il modifici pentru a scoate si mai mult.... Din dacie mai mult de 145 cp nu prea am vazut ,doar modificand supape chiuloasa bloc motor .... dar cum ramine cu tractiunea??? Ghoerghedracu are drepta o fi el drac dar ce spune spune cu adevarat !

This post has been edited by djasu82: 19 Feb 2008, 18:28

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
einstein1984
post 19 Feb 2008, 20:36
Post #24

fan Dacia

Oameni buni, un motor de 5 GT turbo pe dacie creaza un bolid mai slab decat 5-ul original (adica e mai greu, mai putin manevrabil din cauza dispunerii masei in consola fata, suspensii mai proaste ). Cu 15 000 de euro gasesti un golf 4 GTI de 180 de cai care fuge ca lovit de streche si mai e si comod sa faci 1000 de km dintr-o bucata (dacia mutanta sau R12 G nu vor fi in stare de asta).
Da silos, faci o masina mai puternica, dar nu una mai rapida pe un traseu sinuos dat. Asta ti-e greu sa intelegi, ca o masina e un pachet format din motor cutie, sasiu (aka punti si suspensii +roti, nu cadru), care trebuie sa lucreze impreuna. Inginerii lui Gordinii stiau sa faca asta, aveau si experienta si banii necesari. Un tuner de garaj nu are.
Gordini putea pune un motor de 1,8 litri pe masina, insa nu a facut-o. De ce? Pentru ca era in plus! Alpine A110 avea motoare de 1000 cmc, si castiga la clasa ei raliu dupa raliu.

--------------------
+
Ford_V6
post 19 Feb 2008, 23:46
Post #25

Membru autentic

Daca dau banii aia pe o masina vreau sa conduc performate nu istorie . . .daca vreau istorie cumpar tablouri . . . subscriu la ce a zis cineva mai sus . . .daca bag 15.000 intr-o dacie tre sa vi cu vre-un boeing sa ne dam . . . . .

--------------------
Opel Vectra Turbo 4x4 1993 - B 79 VIT
+
Gheorghedracu
post 20 Feb 2008, 06:38
Post #26

Membru autentic

12G avea 160 de cai nu 125.
De asemenea a fost lansat in 1969, nu in 1971. De altfel cele patru-cinci 12G importate in Romania au sosit in tara in 1970.

Einstein a inteles perfect ce spun eu. Sigur ca cu 15keuro se pot cumpara masini mai moderne si mai performante decit 12G dar aicea suntem pe un site unde se presupune ca ne preocupa posibilitatile de a imbunatati Dacia/variantele ei, nu sa investigam ce intra in piata de masini sh in pretul de 15k euro.

Motoarele de 12G pot fi modificate in sus pina la 1.8 litri si la Mecaparts pe site se vinde kit-ul cu pricina, insa asemenea motoare si-au gasit locul in Alpine A310 seria 1, care are alte suspensii, alta greutate, alta distributie a greutatii, samd. In alte cuvinte, e alta masina.

Desigur cine vrea sa cumpere ce vrea, aicea e insa locul unde suntem intre cei interesati de o masina anume nu de orice masina.

Cu motoarele de transplant, indiferent daca le iei ca atare sau cu tot cu masina in care au iesit din fabrica, e acelasi lucru, o cioara vopsita. Asa cum spunea Einstein, iei motorul de masina x si il pui in Dacie, sfirsesti cu o masina mai putin capabila decit masina x. Nu cu o super-Dacie. La fel cu suspensiile, transmisia, etc.

iar pentru amatorii de competitie, nu sunt sigur ca o masina cu motor transplantat din alta ar fi admisa in vreo clasa de competitie, pe cita vreme 12G ar putea intra in mai multe clase.

Si apropo de performante, Alpine A110 a cistigat raliul Monte Carlo trei ani la rind cu masini pe primele trei locuri, batind Jaguaruri, BMW-uri si nu putine Porsche-uri pe drum. Asa ca vezi, motorul (care era cel de 12G) si-a dovedit potenta. Ar fi frumos macar sa re-editeze cineva performantele astea daca nu sa obtina noi performante. In romania nu stiu daca exista inca o federatie competenta de sport automobilistic, dar sunt sigur ca daca va fi vreodata un 12G ar reaminti oamenilor ca Dacia are totusi un pedigree serios.

Sigur ca discutia despre ce poti face cu 15keuro e stupida, dar daca tot spuneti de cutare si cutare, macar fiti seriosi, luati-va ceva japonez, gen Silvia, GT-R sau mai stie eu ce si terminati cu europisoii astia reno, volzvagen, etc.

This post has been edited by Gheorghedracu: 20 Feb 2008, 06:39

--------------------
+
AAlpine1
post 20 Feb 2008, 09:04
Post #27

Nothing Beats Cubic Inches !!!

From: Drumul Taberei Customs

cumperi istorie .......................

1 se strica o piese ii dai foc........
2 este renault.......lonjeronul poate sa plece oricand.........(are +25 ani)
3 hai sa fim seriosi...........o masina ca sa valoreze asa de mult trebuie sa aibe cupe/premii castigate (exista mobile de ......va documentati de acolo la ce am vrut sa zic)
4 160cp...........e vre una sa o punem pe dyno ?

--------------------
. . .
929y

ma urmareste vis-a-vis :))))
+
P0IS0N
post 20 Feb 2008, 10:53
Post #28

pe "Invisible"

QUOTE(Gheorghedracu @ 20 Feb 2008, 07:38)
Cu motoarele de transplant, indiferent daca le iei ca atare sau cu tot cu masina in care au iesit din fabrica, e acelasi lucru, o cioara vopsita. Asa cum spunea Einstein, iei motorul de masina x si il pui in Dacie, sfirsesti cu o masina mai putin capabila decit masina x. Nu cu o super-Dacie. La fel cu suspensiile, transmisia, etc.

iar pentru amatorii de competitie, nu sunt sigur ca o masina cu motor transplantat din alta ar fi admisa in vreo clasa de competitie, pe cita vreme 12G ar putea intra in mai multe clase.
*

Nu as fi asa de sigur ca iesi cu o masina mai putin capabila. De exemplu o dacie e cu vreo 400 de kg mai usoara decat un golf IV GTI (care a fost dat ca exemplu). Plus, cine te opreste sa te mai joci nitel la motor sa mai scoti ceva cp din el. Si chiar daca iese o masina mai putin capabila decat golful, poate ca omul nu vrea golf si vrea o dacie mai puternica. Si cine te opreste sa modifici suspensiile, directia, tractiunea si ce altceva mai vrei. Au fost destule dacii de raliu cu astfel de modificari. Si nimeni nu zice sa faci modificarile singur. Exista destule firme specializate care le pot face.

Si nu au fost dacii cu motoare transplantate in competitii? Uita-te AICI

--------------------
+
einstein1984
post 20 Feb 2008, 11:03
Post #29

fan Dacia

Si alerga unde? La grupa H, fara omologare.
Poison, daca propietarul nu vrea o masina rapida si comfortabila, ci vrea o dacie rapida, e prostia lui. Asta nu insemna ca e o cheltuiala rationala.
O Dacie e cu cateva sute de kile mai grea decat un R5 turbo, are mase mai prost distribuite si e mai putin rigida.
Oricum, oamenii care merg la raliuri istorice si tuneri ca al de Silos nu vor sta niciodata la o bere de vorba. Pur si simplu nu au nimic in comun.

--------------------
+
P0IS0N
post 20 Feb 2008, 11:17
Post #30

pe "Invisible"

QUOTE(einstein1984 @ 20 Feb 2008, 12:03)
Poison, daca propietarul nu vrea o masina rapida si comfortabila, ci vrea o dacie rapida, e prostia lui. Asta nu insemna ca e o cheltuiala rationala.
  O Dacie e cu cateva sute de kile mai grea decat un R5 turbo, are mase mai prost distribuite si e mai putin rigida.
*

Prostie pentru tine, gust pentru altii. Pentru mine comfortul nu e cel mai important lucru. Plus ca nu e mare lucru sa iti iei si niste scaune. Daca prefer un corvette decat un mercedes la aceiasi bani, tot prostie e?
Si daca e vorba de cheltuiala rationala, de ce sa dai 15000 de euro pe un Gordini?

Si cine te pune sa ii pui un motor antic si de demult (banuiesc ca la asta te-ai referit cu R5-ul turbo) cand au fost scoase atatea mai bune de atunci?

This post has been edited by P0IS0N: 20 Feb 2008, 11:30

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:45
Forum Renault