Problema la volan, Ciudat tare
![]() ![]() ![]() |
Problema la volan, Ciudat tare
psorin |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 28 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Discuri ovalizate?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
psorin |
![]()
|
Intr-adevar la a doua revizie trebuie sa schimb placutele de frana. M-am gandit si eu la asta insa masina se comporta ok adica franeaza ca la inceput pedala e la fel.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Ai luat vreo bordura, ceva?
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
psorin |
![]()
|
In mers asa nu se simte nimic ciudat, de borduri am mai luat cand o parchez cam in fiecare zi pe trotuar, in rest nimic. Pe drumuri pietruite circula oricum destul de des.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
psorin |
![]()
|
Nu nu se simte nimic in pedala cand franez, frana e la fel de eficace ca la inceput. Din ce cauza se ovalizeza discurile? Cu ochiul liber se poate observa daca sunt ovalizate discurile?
This post has been edited by psorin: 18 Feb 2008, 23:41 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Kojak |
![]()
|
...datorita diferentelor mari de temperatura cald - rece si invers.
...de obicei, fenomenu' intervine vara, discuri incinse, rulaj urban - trecere printr-o balta mai mare sau spalatorie auto ...NU se observa cu ochiul liber, + ca nu cred ca de acolo se trage problema ta This post has been edited by Kojak: 18 Feb 2008, 23:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
psorin |
![]()
|
Am spalat o cand am ajuns in iasi odata acuma vreo 2 sapt. atunci cand am iesit facea chestia asta, am zis ca e din cauza noroiului care a ramas pe roata (pe interior) cum ca mi ai zis chestia asta sunt sanse sa am discurile ovalizate. Mai pot merge cu ele asa? preturi pt reparatie stie cineva?
Ar putea fi ceva din sistemul de directie, caseta, pivoti, bielete? ea nu trancane la denivelari, nu stiu acuma ma gandesc sa nu am o janta stramba sau un cauciuc cu vreo umflatura. This post has been edited by AL: 19 Feb 2008, 08:43 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Posibil să ai o 'boalfă' pe calea de rulare la un pneu.
Roțile au joc? |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
psorin |
![]()
|
Inca nu am avut timp sa ridic masina am sperat ca dac o sa echilibrez rotile o sa se remedieze problema, insa afara succes. Nu cred ca au joc rotile probabil ca s ar fi auzit ceva sunete suspecte la denivelari.
P>S> cauciucurile sunt continental au aproape 2 ani iar masina are 28000km |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
psorin |
![]()
|
In legatura cu piesele de schimbat in cazu in care ar fi discurile? Cam cat o sa ajunga toata distractia?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai daca ti-ai echilibrat rotile, atunci nu prea are cum sa fie problema de la ele. Numai daca ala care ti le-o echilibrat nu-si stie meseria. Plus ca daca vedea cauciucul are o bolfa iti zicea.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
psorin |
![]()
|
Da tot ce este posibil sper ca maine sa remediez problema. Multumesc pentru pareri si sfaturi revin maine, sper cu vesti bune. multumesc tuturor inca odata!
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
verifica bucsele la bascula...s-ar putea sa constati niste chestii interesante....
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
razvanbulan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 13 February 08 ![]() |
![]() Salut Sistemul care amortizeaza vibratiile din roti catre volan poate fi cauza acestei problemei. Deci parerea mea este ca ai probleme cu BCR-ul adica Brat Comanda Roata doar e facut in Romania Daca e doar atat scapi ieftin doar ca o sa ai cheltuieli cu montat demontat ca trebuie stranse cu o cheie dinamometrica. Sunt doua bucati stanga , dreapta |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition
|
|
psorin |
![]()
|
Am inteles in cazul in care BCR - ul e de vina banuiesc ca trebuie sa ma duc in serviice. Va trebui demontat volanul sau pe unde se va lucra la el? Daca umbla astia la airbag deja ma gandesc ca de acuma sa nu ajunga numai o chestie de decor.
This post has been edited by psorin: 19 Feb 2008, 10:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si cam pe unde ar fi acest "Brat Comanda Roata"?
Avand in vedere ca locul prin zona e ocupat de bieleta de directie. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
o fi ceea ce ce numim de regula "bara de directie"?
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
psorin |
![]()
|
Salutare! Imi cer scuze ca nu am mai revenit pe forum insa am avut ceva probleme in familie. In fine in legatura cu problema descrisa de mine voiam sa adaug modul in care am rezolvat o. Practic este vorba de o ovalizare a cauciucurilor pe suprafata de rulare care facea acea vibratie in volan. Un mecanic mi a spus ca s a ajuns la aceasta problema datorita presiunii necorespunzatoare in pneuri. Ciudat este ca chiar in acea zi facusem presiunea 2 pe fata si 2,1 pe spate. Mi a verificat o tipu asta si avea alte valori aveam 2,4 si 2,5. Banuiesc ca au iesit diferentele astea datorita exploatarii incorecte a compresoarelor de la vulcanizare, in fine mai multe chestii. AR FI PREVENTIV DACA AM VERIFICA FIECARE PRESIUNEA CU ECHIPAMENTE CARE NU DAU ERORI. Acum insa trebuie sa cumpar 2 cauciucuri si nu stiu ce sa-i iau, SFATURI CEVA? ca buget cam 5-6 mil pt cauciucuri. PS Masina are din fabrica cauciucuri CONTINENTAL.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai la tine ce valori ai trecute pe abtibildul de pe usa de la sofer?
La mine la MCV, rotile pe 15 e trecut 2.4 fata, 2.6 spate. Era pe undeva pe aici pe forum un filmulet cu un tip care a facut un burn-out ca sa indrepte cauciucurile tocite dupa o frana la viteza mare. This post has been edited by fnp: 10 Mar 2008, 16:37 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(psorin @ 9 Mar 2008, 22:25) Salutare! Imi cer scuze ca nu am mai revenit pe forum insa am avut ceva probleme in familie. In fine in legatura cu problema descrisa de mine voiam sa adaug modul in care am rezolvat o. Practic este vorba de o ovalizare a cauciucurilor pe suprafata de rulare care facea acea vibratie in volan. Un mecanic mi a spus ca s a ajuns la aceasta problema datorita presiunii necorespunzatoare in pneuri. Ciudat este ca chiar in acea zi facusem presiunea 2 pe fata si 2,1 pe spate. Mi a verificat o tipu asta si avea alte valori aveam 2,4 si 2,5. Banuiesc ca au iesit diferentele astea datorita exploatarii incorecte a compresoarelor de la vulcanizare, in fine mai multe chestii. AR FI PREVENTIV DACA AM VERIFICA FIECARE PRESIUNEA CU ECHIPAMENTE CARE NU DAU ERORI. Acum insa trebuie sa cumpar 2 cauciucuri si nu stiu ce sa-i iau, SFATURI CEVA? ca buget cam 5-6 mil pt cauciucuri. PS Masina are din fabrica cauciucuri CONTINENTAL. Sunt multi care nu stiu ca atunci cand se livreaza masina noua dealerul "uita" sa scada presiunea din pneuri care are vreo 3 bari. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Nu am auzit pana acum de pneuri deformate de la o asemenea "colosala" suprapresiune.
Mai degraba ai avut "bafta" unor pneuri deficiente calitativ, care chiar daca au banda de rulare inca utilizabila si nu au scos boalfe, au probleme in structura de rezistenta. Eu am avut din fabrica Montana (care au rulat suportabil); prima pereche de schimb a fost tot Montana (erau relativ ieftine) care au fost mizerabile (s-au bolfait). Acum nu mai cumpar acea marca si recomand calduros pneuri de iarna, iarna. Numai bine! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
psorin |
![]()
|
Masina este berlina nu MCV iar presiunea e 2 pe fata si 2,2 pe spate. Masina are 2 ani iar presinuea o faceam lunar.
This post has been edited by psorin: 11 Mar 2008, 16:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
verifica daca sunt bine strinse rotile, iti spune unul patit....
![]() |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu se poate intampla asa ceva de la presiune mai mare decat cea recomandata.Presiunea max la care rezista un cauciuc este trecuta pe talonul lui(pe lateralul lui adica),si e cu mult mai mare decat presiunea recomandata ptr masina..
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
Pot sa-ti spun ca am rulat si cu presiune 2.5 -2.6 si cu 1.7 - 1.8 din considerente de performanta/menajare a masini, am scos fum din cauciucuri etc dar mie nu imi bate nimic nu trepideaza etc. (gume michelin energy)
Parea me e ca inainte de a da banii pe gume noi sa faci niste teste cu alea de pe spate sau sa imprumuti de la un prieten. Daca face tot asa e de la altceva. Oricum din cate stiu eventualele dreglari (ovalizari) sunt in mare parte preluate de echilibrare (plumpul lipit pe janta) |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu merg cu 2,5-2,6 tot timpul(in afara de drumuri la munte cand mai ies pe forestier si le las tot pe la 1,6-1,7 ptr atenuarea socurilor de la denivelari).Daca apar probleme la cauciucuri sunt de la altceva ,nu de la presiune.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
history |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 April 06 From: Craiova ![]() |
Cumpara-ti cauciucuri! Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, pe spate. Tremura toata masina ca apucata. Sigur doar unul este dus dar daca tot te apuci...
|
--------------------
Citroen
C4
2009
- DJ-26-DIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 14:25 |