DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi achizitie DSN

LeMartin
post 5 Dec 2004, 15:12
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ok, se pare ca imi iau o DSN, insa nu e sigur. Dar am o gramada de nitrebari legate de DSN si am citit din topicurile din sticky-ul de pe pagina si desi e util am vazut ca majoritatea post-urilor au peste un an vechime si ma gandeam ca ar fi bun un asemenea topic, dar adus la zi...

Ma intereseaza DSN dintr-un singur motiv: motor + cutie ca cele de pe SLZ la un pret mai mic. Deja am gasit cateva oferte interesate, dar vroiam sa intreb pe cei care au o DSN sa vina si sa imi zica care ar fi chestiil de urmarit (probleme) la o DSN cu 30, 40 de mii de Km.

Am inteles ca la cele cu AC pot avea loc scurgeri de freon si ca mai apare mirosul de oua clocite.

Am inteles ca axul volan poate fi dus.

Probleme cu intrarea apei in masina.

Sa fiu atent la batai la roti, posibile probleme cu planetare si bucsi.

Posibile probleme cu macaralele de la geamuri si cu actuatoarele de la inchidere.

Iata o lista cu ce am de gand sa fac dupa ce iau masina (daca o iau, bineinteles):
-curatat injectoare, pentru ca am inteles ca datorita benzinei de la noi se poat infunda si de aici sa rezulte un mers neregulat al motorului.

-gresat caseta de directie, pentru ca am inteles ca uneori directia face figuri si o gresare nu ar strica.

-cautat un service bun pentru etanseizari, asta daca am probleme cu apa care sa intre in ea si DACA gasesc locurile pe unde intra.

-schimbat ulei imediat, chiar daca fostul propietar zice ca l-a schimbat, il schimb si eu, sa fiu sigur.

-verificat nivel ulei din cutia de viteze, plus completat.

-schimbat filtre (am inteles ca sunt 3: aer, ulei, benzina).

-echilibrat roti.

SI MOMENTAN ATAT, dar ma gandeam ca pe aici tot zce lumea de tot felul de garnituri de la bucsi sau ceva de genu ( nu ma pricep deloc la mecanica, dar DELOC).

V-as ruga sa imi dati si mie o lista cu lucrurile la care ar trebui sa fiu atent la achizitie si la ce ar trebui sa fac dupa achizitie pentru a fi sigur ca masina merge brici.

Recomandati-mi si mie un service bun si mai ieftin, marci de consumabile, etc.

Eu zic ca merita o DSN. Daca stiti si voi amici care isi vand masina sau poate chiar voi aveti de gand sa va maritati masinile si cereti un pret bun, bagati aici un post si mai vorbim.

Nu stiu, in rest mai ziceti si voi ce ar mai fi...

Stiu ca nu e tocmai o problema tehnica, DAR nu exista DIVERSE DSN cum exista Diverse LGN, iar la cafenea e postata chestia asta in topicul meu despre ce masina sa imi iau ca incepator si nu a raspuns nimeni.

--------------------
Dacia SLZ Europa 2004 alba - B-XX-XHV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 5 Dec 2004, 18:51
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Ai sintetizat cam tot ce trebuie verifiat la o cumparare.
Daca as fi in locul tau as duce masina la un service aproape de mine/convenabil ca pret/ si le-as cere sa faca verificarea corespunzatoare nr de Km ai masinii. Sau pur si simplu ii dai o atentie mecanicului si-l rogi sa ti-o verifice ca si cum ar fi cumparat-o pt el (gasesti cu o cale). Dupa ce o cumperi si in functie de ce ti-a zis omul ii faci revizia corespunzatoare nr de Km. Service-rile difera mult dar poti cauta topicuri pe tema asta si sa-l alegi pe cel mai convenabil pt tine.
Pt consumabile raspunsul este sumplu; piese de origine, cutie albastra Dacia. Indrumarul de baza este cartea tehnica a masinii.

--------------------
DSN/SLZ
+
mihail75
post 6 Dec 2004, 09:52
Post #3

mihail

From: Iasi

buna
cred ca pt. cei cu bani numarati se merita o supernova. este o masina destul de fiabila si nu asa scumpa de intretinut.
e bine insa sa fii atent la cumparare. eu am luat una in primavara cu 13000 KM de 2 ani f. bine intretinuta si... de la un proprietar serios. am vazut f. multe masini si ... nu in tirg.
te mai uiti si la om, vezi si disponibilitatea lui de a merge la un service pt. verificari. daca are figura cit de putin dubioasa nu te baga. mergi la un mecanic ori recomandat de cineva serios, ori la un service de care ai auzit mai mult lucruri bune decit rele (unul perfect nu cred ca exista in romania). verifica tot ce se poate si nu merge pe premisa ca tre sa le schimbi. nu da acest lucru de inteles celui care vinde. fii cit mai circotas si verifica absolut tot. problemele pot aprea de oriunde nu te astepti. mai era cineva pe aici care se plingea ca a cam luat teapa.
mai bine deschizi ochii decit buzunarul. poti gasi ceva bun mai ales ca unii vor sa vinda ca sa isi ia logan.
bafta
m75

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 22:59
Forum Renault